Курка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиром

Курка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиром

Прості та смачні рулети з курки з фото. Апетитна запечена покрокова страва зі святковим зовнішнім виглядом. Соковита грудка згорнута в трубочку із сирною начинкою та сухофруктами зі сливи всередині. Обвалені м'ясні рулети в сухарях, приготовані до золотистої скоринки в духовці. Страва самодостатня і не потребує гарнірів, її спокійно можна робити хоч на обід, хоч на вечерю

інгредієнти

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Сир – 100 г
  • Чорносливи – 50-70 г
  • Часник – 3 зуби.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень – на око

Для панірування

  1. Панірувальні сухарі – 4 ст. л.
  2. Борошно – 4 ст. ложки
  3. Яйце – 2 шт.
  4. Паприка – 1 ч. ложки (за бажанням)
  5. Кунжут – 2 год. (за бажанням)

Спосіб приготування рулетів із філе

Курка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиром

Промиваємо м'ясо, позбавляємося вологи, промокуємо серветкою з двох сторін

Курка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиромКурка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиром

Розрізаємо філе на дві пластини

Курка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиром

Відбиваємо молоточком, до однакової товщини, посипаємо сіллю та чорним перцем

Товщина має бути зручною для скручування, але й не прозорою.

Курка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиром

Три сотні грамів сиру, складаємо в миску, в якій робитимемо начинку

Курка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиромКурка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиром

Дрібно ріжемо сухофрукт, додаємо до сиру

Багатьом знайоме поєднання сиру з чорносливом по різних салатах.

Курка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиром

Дрібно шаткуємо зелень, попередньо вимивши і, обірвавши товсті стебла, відправляємо в миску

Курка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиром

Давимо три зубчики часнику

Курка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиромКурка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиром

Додаємо сметану, і трошки солі, добре вимішуємо ложкою

Курка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиром

Поділіть начинку на 4 частини, і чайною ложкою рівномірно нанесіть на кожен шматок

Курка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиромКурка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиром

Скручуємо філе в рулет

Закріплювати нічим не треба, намагайтеся тільки, щоб при запіканні, шов виявився знизу

Курка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиром

Змішуємо панірувальні сухарі, з паприкою та кунжутом.

Читайте також:  Яблучний оцет в домашніх умовах - Простий покроковий рецепт

Курка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиромКурка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиром

В одну миску розбиваємо 2 яйця, в іншу насипаємо борошно

Повинно вийде 3 миски, з борошном, яйцем і, сухарями, в такій же послідовності пануватимемо

Курка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиром

Змащуємо форму або лист, соняшниковою олією

Курка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиромКурка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиром

Пануємо в наступній послідовності, спочатку обвалюємо в муці, потім в яйці і, завершуємо в сухарях, складаємо у форму

Робимо все не поспішаючи і, акуратно, ретельно обвалюючи кожен биточок

Відправляємо курку в холодну духовку, виставляємо температуру 180 ° С, час – 30 хв.

Курка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиромКурка з чорносливом в духовці рулети з філе з сиром

Час запікання вийшов, курка з чорносливом готова, ріжемо і, насолоджуємося соковитою стравою

Курячі гомілки запечені з чорносливами

Я люблю смажене м'ясо, безперечно більше, ніж варене, як і члени моєї родини. Ось чому я останнім часом не фарширувала, а просто запікав разом, в одному посуді. Страва завжди виходить ароматною, і дуже соковитою, тому що під час запікання виділяється багато соку.

Готувала я в пароварці, вийшли вони м'якими, соковитими і хрусткими зовні. Вони не висохли як чіпси, і їх можна їсти не бруднивши рук, що з такою стравою, здається неможливим.

Набір продуктів:

  • 4 гомілки
  • 1 невелика банка злив у сиропі
  • 1 чайна ложка солодкого перцю
  • Кілька гілочок свіжого чебрецю
  • Сіль перець

Приготування кроків з фото

Змішайте сироп з болгарським перцем, сіллю і полийте м'ясо. Залишіть у маринаді на 12 годин.

Покладіть ніжки в жаростійку форму, додайте чорносливу та листя чебрецю, поставте в духовку, попередньо розігріту до 160°C, з функцією конвекції та пари.

Запікайте курку близько години, потім акуратно злийте зайву рідину і продовжуйте готувати до рум'яної скоринки. Подаємо, салатом, і вареною картоплею.

Якщо у нас немає пароварки, налийте 1 склянку холодної води у велике деко і, поставте його на нижню полицю, перш ніж нагрівати обладнання.

Фарширована чорносливом курка в духовці

Набір продуктів:

  • М'ясо курки – 1,5 кг
  • ложка солі
  • 6 зерен ялівцю
  • 4 зерна запашного перцю
  • 2 гілочки розмарину
  • 300 г чорнослив
  • 4 столові ложки коричневого цукру
  • 100 г вершкового масла
  • склянка білого вина
  • 2 столові ложки липового меду
Читайте також:  Курячі стегна в соєвому та медовому соусі

Приготування кроків з фото

Натріть цілу курку сіллю, залиште на 1 годину, завдяки чому вона матиме хрустку скоринку.

Розтерти ялівець, зелень і голки розмарину у ступці, додати рослинне масло, натерти цією сумішшю птицю, відставити в маринаді на 20 хвилин.

Розріжте чорносливи на четвертинки, змішайте з|із| цукром і топленим маслом|мастилом|, нафаршуйте їм пташку, зашийте або з|із| защепіть зубочистками місце потрошіння.

Покладіть на змащену|змазати| маслом|мастилом| алюмінієву фольгу блискучою стороною, залийте вином, змішаним з медом, і загорніть птицю.

  1. Викладіть на лист, застелений пергаментним папером, такий великий, щоб у складеному вигляді, вона оточувала всю страву.
  2. Випікати 50 хвилин|мінути| при 220 °С.
  3. Через 40 хв. відкрийте пергаментний папір і залиште тушку курки в закритій духовці, доки температура не впаде до 60 °C.

Курячі стегна запечені з чорносливом та картоплею

Необхідні інгредієнти:

  • 10 стегон
  • 1 склянка білого вина (або бульйону)
  • морська сіль та свіжомелений перець
  • 8 зубчиків часнику, подрібнених або подрібнених у ступці
  • 10 великих чорнослив
  • 1 їдальня л. тертого імбиру
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 4 ст. ложки томатного пюре
  • 2 столові л. свіжого листя розмарину + для прикраси
  • 3 шт. картоплі, очищених та нарізаних кубиками (або 300 г гарбуза)
  • 1/2 склянки жирних вершків
  • соняшникова олія

Приготування курки з фото

Розігрійте духову шафу до 200 градусів. Залити чорносливу 1/2 склянки білого вина, відставити. Стегна промити, обсушити, приправити сіллю та перцем, натерти гвоздикою та імбиром, змастити оливковою олією.

Викладіть курку у форму для запікання або деко, залийте частиною (1/2 склянки) білого вина, що залишилася, і додайте томатне пюре (рівномірно розподіліть по всьому деку). Поставити у розігріту духовку. Випікати без кришки 40 хвилин|мінути|.

Потім накрийте курку шматочками різаної картоплі і видавіть на вільні місця свіжий розмарин. Додати замочений чорнослив, влити вино, де він замочений, додати жирні вершки.

Читайте також:  Курка з картоплею в мультиварці редмонд рецепт тушкованої картоплі

Запікайте 30 хв., поки картопля і курка не стануть м'якими, перевірте готовність страви ножем або вилкою, на предмет витікання прозорого соку з птиці.

Запікання курки зі сливами у соєвому соусі

Останнім часом страви з цілого птаха – найчастіший гість у нашому будинку. Це пов'язано з різними рецептами, які привернули мою увагу та які мені довелося випробувати.

Проста у приготуванні і справді смачна курка зі сливами та соєвим соусом.

Склад продуктів:

  • Куряче філе
  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • 1-3 перцю чилі (залежить від гостроти)
  • 4 нарізані зубчики часнику
  • шматок імбиру (близько 2 см), очищений та нарізаний невеликими шматочками
  • чорнослив 8 штук
  • 3 столові ложки соєвого соусу
  • жменя свіжої кінзи
  • сіль перець

Спосіб приготування рецепту з чорносливом

Розігрійте духовку до 200 градусів. Вимийте та обсушіть м'ясо. Викладіть на лист, рівномірно налийте масло, посоліть і поперчіть.

Випікайте 30 хвилин|мінути|. Під час приготування переверніть м'ясо один-два рази, доки воно не приготується рівномірно з усіх боків.

Підготуйте перець чилі. Видаліть кісточки і наріжте навхрест соломкою.

Вийняти лист з куркою з духовки, посипати чилі, часником та імбиром. Обережно перекрутіть шматки м'яса, щоб їх спеції рівномірно оточили.

Випікайте ще 10 хвилин, потім розподіліть половинки сливи між м'ясом і полийте соєвим соусом. Якщо деко мало рідини, додайте кілька столових ложок води.

Поставте деко назад у піч, поки страва не стане м'якою та соковитою.

Полийте тушку соком і залиште в теплій пічці. Подавайте посипавши свіжим коріандром та перцем.

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya