Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Курка з грибами у вершковому соусі, простий і смачний рецепт другої страви для домашнього обіду. Готуватимемо з курячих стегон обсмажених із печерицями. М'ясо курятини добре поєднується з грибами, від чого виходить апетитна закуска. Спробуйте цей метод обсмажування, який не забере багато часу, і ви зможете його витратити з більшою користю для сім'ї

інгредієнти

  • Курка – стегна 5-6 шт.
  • Печериці – 150 гр.
  • Вершковий сир “Крем чіз” – 100-120 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія вершкове – 1 ст. л. (Шматочок)
  • Олія – 3 ст. л.
  • Сіль, чорний перець – до смаку
  • Вода – 1,5 склянки

Приготування м'яса з грибами покроково

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Перевіряємо наявність необхідних продуктів

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Попередньо вимиту та висушену крицю, солимо, перчимо, натираємо руками

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

На розігрітій сковороді з олією, обсмажуємо стегенця, до рум'яного золотистого кольору, по 4-5 хвилин з кожного боку

Стегна не обов'язково смажити до готовності, вони ще тушкуватимуть у грибному соусі

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Поки смажиться курочка, дрібно нарізаємо цибулю

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Поріжте гриби на довільні шматочки

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Обсмажену курку, прибираємо зі сковороди

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

У олії, що залишилася після курки, обсмажуємо цибулю до прозорості

Ще додамо шматочок вершкового масла

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

У цибулю, що обсмажується, додаємо гриби, солимо, перчимо за смаком, перемішуємо.

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Коли грибочки трохи зарум'янилися, додаємо вершковий сир «Крем чіз», розбиваємо його лопаткою, розмішуємо з грибами.

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Додаємо гарячої води з чайника, приблизно трохи більше склянки

Перемішуємо, пробуємо на сіль, підсолюємо, доводимо соус до кипіння.

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Коли соус закипів, кладемо обсмажені стегна, і готуємо ще під кришкою – 15-20 хв. при середній температурі

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Час приготування закінчено, курка з грибами, у вершковому соусі готова

Зробіть до страви гарнір, з картоплі чи рису, полийте курячим соусом із грибами, та подавайте ситний обід на стіл

Спробуйте цей простий рецепт з вершковим сиром, і вам завжди буде чим, швидко і смачно, нагодувати сім'ю

Паста з куркою та грибами у вершковому соусі

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Готуємо смачні макарони із грибами. Курка у вершковому соусі, виходить дуже ніжною та смачною, спробуйте зробити цю просту страву, і вам не треба буде ламати голову, на тему, що приготувати сьогодні на вечерю

Список продуктів

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Спагетті – 400 гр.
  • Печериці – 6-8 шт.
  • Вершки – 350 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Чорний мелений перець – 0,5 ч. л.
  • Олія – на око
  • Сіль за смаком

Приготування курки у вершковому соусі

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Доводимо воду до кипіння, додаємо сіль, відварюємо спагетті.

Час відварювання, дивіться на упаковці, я варю 8-10 хвилин

Зливаємо воду, залишаємо в теплій каструлі під кришкою, можна накрити рушником

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Цибуля з грибами, ріжемо півкільцями

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Грудку нарізаємо смужками або кубиком

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

На сковороді з олією, обсмажуємо цибулю, 5-7 хв.

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Додаємо гриби

Вони виділили багато рідини, смажимо поки більша її частина не випарується.

Читайте також:  Картопляні котлети: 7 покрокових рецептів

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Рідина випарувалася, викладаємо гриби зі сковорідки

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Додаємо на сковороду олії, обсмажуємо курку

Сильно пересушувати не треба, смажимо на великому вогні, помішуючи 5 хв.

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Додаємо до курки гриби, сіль, перець, та столову ложку борошна, для загусання, добре перемішуємо.

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Вливаємо вершки, перемішуємо, накриваємо кришкою, гасимо 20 хв. на повільному вогні

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Курка з грибами у вершковому соусі готова, можна формувати страву

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Викладаємо на тарілку спагетті, зверху поливаємо вершковим соусом із грибами.

Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді.

Або можна викласти спагетті в сковорідку, і все перемішати у вершковому соусі, практично та по-домашньому.

Курка з білими грибами у вершковому соусі

Курка з грибами, є привабливою стравою цілий рік. Для приготування можна використовувати лісові свіжі гриби, сушені та заморожені, які доступні в будь-якому супермаркеті.

Якщо у вас немає лісових грибів, використовуйте печериці, або опеньки, яких дуже просто дістати. Можливостей приготування багато, у своїх рецептах, я завжди намагаюся показати альтернативу для людей з алергією, рекомендуючи заміну вершків кокосовим молоком, а спагетті, на макарони з цільної пшениці, що не містить глютену.

Курка з грибами має велику кількість рецептів, так само, як і з помідорами. Але з грибами страва, виглядає більш святковою та елегантною.

Продуктовий список:

  • Курка – 700 гр.
  • 500 мл вершків з
  • 400 г білих грибів свіжих, заморожених чи 60 г сушених
  • 2-3 цибулини
  • кілька столових ложок олії
  • 10 гр. пшеничного борошна
  • 3 столові ложки, улюбленої приправи для курки
  • свіжий чебрець
  • 2 столові ложки каперсів
  • 2 столові ложки зеленого перцю
  • 1 упаковка макаронів

Проста курка з грибами, у вершковому соусі зі спагетті

Курку мою і обтираю паперовим рушником.

На глибокій тарілці заважаю муку з прянощами.

  • На розігрітій сковороді, підсмажую цибулю, відкладаю на тарілку, а мою сковорідку.
  • Знову нагріваю сковорідку, кожен шматок курки, обвалюю в борошні, і смажу шкірою до золотистого кольору, потім перевертаю на інший бік.
  • Курку перекладаю в жароміцний посуд або плоску каструлю.
  • Додаємо вершки, білі гриби, чебрець, цибулю, каперси та зелений перець.

Ставимо в духову шафу, нагріту до 180 градусів за Цельсієм. Запікаємо 35-40 хвилин.

Відварюємо макарони, кладемо у форму з курячим м'ясом, і перемішуємо з вершковим соусом. Курка з грибами готова до вживання.

Курячі рулети у грибному соусі

Продуктова корзина:

  • Курка – 2 курячі філе
  • 1/2 цибулини
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 15-20 грам лісових грибів (лисички, опеньки)
  • 1 столова ложка панірувальних сухарів
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, перець, перець мелений, соєвий соус – за смаком

Приготування курячого філе в грибному соусі

Чисті гриби бланшувати в трохи підсоленій воді, процідити і дрібно нарізати.

На розпеченій олії обсмажити нарізану цибулю, з'єднати з грибами, тушкувати – 10 хв.

Додати панірувальні сухарі, приправити на смак сіллю, перцем і соєвим соусом, перемішати і остудити.

Промити куряче філе, висушити паперовим рушником, відбити молоточком через плівку, на тонкі листи, присипати сіллю, перцем, натерти часником, покласти порцію фаршу, розрівняти.

Акуратно загорніть їх у рулончики і перев'яжіть бавовняною ниткою.

Покласти в рукав для запікання, збризкати оливковою олією, викласти у форму для запікання або деко. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Перед подачею рулету, видаліть нитки, поріжте на середні скибочки, подавайте страву, з вершковими соусами, з червоним перцем перцем

Курка цілком, з грибами у вершковому соусі

Мій сьогоднішній рецепт, складається з грибів та курки, під розплавленим вершковим сиром.

Для приготування страви потрібно:

  • 1 невелика курка
  • 500 грам моховиків чи білих грибів
  • 100 грам теплої вершкового масла
  • 200 плавленого вершкового сиру
  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 2 лаврові листи
  • 5 горошин запашного перцю
  • 3 зернятка ялівцю
  • кілька гілочок чебрецю
  • сіль та перець по 1 чайній л.
Читайте також:  Рис з куркою в духовці, блюдо з курячих гомілок

Приготування грибів під сиром

Давимо часник через прес, додаємо половину вершкового масла, половину чайної ложки солі та дрібку чорного, дрібно меленого перцю, добре перемішуємо.

Натираємо готовим маринадом курку. Всередину я кладу кілька гілочок чебрецю, і ставлю пташку в холодильник, мінімум на годину. Курку можна маринувати з вечора.

Гриби ретельно чищу, звертаючи особливу увагу, щоби на них не залишилося піску.

Ріжу цибулю на дрібні кубики, додаю вершкове масло, що залишилося, запашний перець, лавровий лист, кілька гілочок чебрецю і гриби.

На гриби кладу цілу курку грудьми вниз, все це відбувається на сковороді, яку відправляю в духовку, нагріту до 240 градусів (нагрів зверху/знизу) на 20 хвилин, після чого зменшую температуру до 200 градусів на 30 хв.

Далі курку перевертаємо грудьми нагору, додаємо вершковий сир, і готуємо ще 40 хвилин. Як я писав в інгредієнтах, моє курча було маленьке – у нього вага близько 1,2. На мій погляд, маленький розмір птиці виходить набагато смачнішим.

Час приготування закінчено, курка у вершковому соусі цілком готова. Ріжемо її на порційні шматки, я якраз поділив її на чверті. А ви можете обробити курку на свій розсуд.

М'ясо подаю з грибами, приготовані у вершковому соусі, додаю гарнір із товченої картоплі, і прикрашаю зеленню кропу.

Курка в грибному соусі з вершковою начинкою

Коли я готую цю страву, мені згадується смак дитинства. Мама ходила вранці до лісу, збирала гриби та готувала смачний вершковий соус на вечерю. Хоча мій соус заснований на сушених грибах, але ви можете відчути натяк на цей аромат і смак, який мені так сподобався з дитинства.

Інгредієнти для страви:

  • 1 велика куряча грудка
  • 150 г середніх грибів
  • 20г сушених грибів (болотні, білі)
  • 1 цибулина
  • 1 столова ложка борошна
  • 2 столові ложки вершків
  • жменя нарізаної кінзи або петрушки
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • сіль та перець – за смаком

Приготування грудки з грибами

Сушені гриби розбийте на дрібніші шматочки і залийте склянкою гарячої води.

На сковороді розігрійте оливкову олію. Використовуйте його для обсмажування нарізаної кубиками цибулі протягом 2-3 хвилин. Додати нарізану соломкою курку та смажте ще кілька хвилин.

Потім викладіть свіжі нарізані гриби та сушені. Обсмажити трохи і залити водою, що залишилася після замочування грибів. Якщо її мало, підлийте ще трохи. Накрити кришкою і гасити близько 10 хвилин у вершковому соусі до готовності.

Після цього змішайте борошно з вершками і невеликою кількістю води. Додаємо до соусу, весь час помішуючи. Коли соус загусне, приправте його сіллю та перцем (соус повинен виходити в такій кількості, щоб інгредієнти тільки змішувалися, що означає не надто багато). Зрештою, посипте коріандром або петрушкою і подавайте.

  • Курка з печерицями, добре поєднується з печеною картоплею або пастою з непросіянного борошна.
  • Ми можемо готувати і без курки, і отримати вегетаріанську страву у вершковому соусі.

Курка у легкому вершковому маринаді з грибами

Продукти для рецепту:

  • Курка – 600 г курячої грудки
  • Курячі спеції – 1 ст. л.
  • 3 зубчики часнику
  • По чайній ложці солі та перцю
  • 3/4 склянки води
  • 300 г грибів
  • 20 мл вершків 18%
  • Зелень петрушки – на око

Приготування страви з грибним соусом

Курку нарізати тонкими скибочками. Натерти видавленим через прес часником та спеціями.

Викласти м'ясо на гарячу сковороду, обсмажити з обох боків.

Посипати філе нарізаними грибами, дрібно нашаткованою петрушкою, залити водою, змішаною з вершками, гасити під кришкою, поки соус не загусне.

Подаємо курку у вершковому маринаді з рисом, гречкою або картоплею.

Куряча страва з лісовими грибами у вершковому соусі

Лісові гриби чудово поєднуються з м'ясом, у тому числі з курячою грудкою. Рекомендую тушковану курку з лісовими грибами та цибулею – страва проста і дуже смачна.

Читайте також:  Рулетики з шинки з різними начинками. Прості покрокові рецепти смачної закуски до свята

Список продуктів до рецепту:

  • 2 курячі грудки
  • 300 г лісових грибів
  • 200 грам 20% вершків
  • 1 велика цибулина
  • 1 чайна ложка приправи каррі
  • 1 склянка бульйону
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець – 0,5 год. л.
  • Олія для смаження

Приготування курки в соусі

Куряче м'ясо промити і обсушити, нарізати кубиками чи соломкою. Приправити сіллю з перцем, цибулю нарізати пір'ям.

Лісові гриби вимити та очистити, нарізати часточками чи товстими кубиками.

Розігріти на сковороді масло|мастило|, додати|добавляти| цибулю і обсмажити до напівпрозорості. Додати гриби та обсмажити до м'якості.

Закидаємо на сковороду курячі грудки, заливаємо вершками, продовжуємо смажити. Влити бульйон, додати каррі та гасити 10-15 хвилин. Приправити страву у вершковому розсолі, сіллю та перцем.
Курка з грибами готова.

Подавати з улюбленим гарніром – це може бути рис, каша, картопля чи паста, залежно від ваших уподобань.

Гриби з куркою з вершками

Цього разу запрошую вас на рецепт швидкого приготування, курки з грибами. М'ясо в ароматному грибному соусі відмінно підійде як на обід в середині тижня, так і як звичайна страва на святковому столі в вершковому майонезі.

Для приготування курки з грибами я використовувала суміш печериць та сушених лісових грибів. За бажанням ви можете використовувати заморожені лісові гриби.

Обов'язково приправте їх великою кількістю чорного перцю, часнику та зелені. Якщо хочете, можете додати до соусу, трохи солодких вершків або тертого пармезану.

Для страви у вершковому виконанні, підійде картопля, рис, макарони і навіть перловка

Інгредієнти:

  • 500 г курячої грудки,
  • 250 г грибів,
  • 50-100 г сушених грибів (велика жменя; замочити на кілька годин у воді),
  • цибуля,
  • вершки – 100 гр.
  • 2 зубчики часнику,
  • спеції за смаком: сіль, перець, сушений чебрець і розмарин, солодкий перець, гранульований часник,
  • 1-2 чайні ложки борошна або картопляного борошна змішати з невеликою кількістю води,
  • пара столових ложок сушеної петрушки

Варіант рецепту у вершковому соусі

Курку нарізати кубиками, посипати спеціями та підсмажити у невеликій кількості жиру.

Киньте скибочки грибів у сковороду, коли вони стануть золотисто-коричневими, додайте нарізану цибулю і, нарешті, дрібно нарізаний часник. Сезон.

Через кілька хвилин смаження покладіть курку і сушені гриби разом з більшою частиною води, в якій замочувалися гриби.

Додайте ще води, щоб інгредієнти трохи покрилися, і тушкуйте до м'якості. Загустити соус змішаним з|із| водою борошном. Посипати петрушкою.

Другий варіант

Нарізати м'ясо на невеликі шматочки, добре приправити та підсмажити на добре розігрітій сковороді, відкласти убік.

У ту ж сковороду додати|добавляти| нарізані печериці, варити до світло-золотистого кольору і додати|добавляти| дрібно нарізану цибулю. Нарешті додайте часник і тушкуйте, помішуючи, хвилину.

Добре приправити. Знову додати м'ясо, а потім сушені гриби. Залити все водою від замочування грибів. Рідина повинна трохи покривати інгредієнти в каструлі, так що можете додати ще води.

Гасити на повільному вогні до готовності. Зробіть соус густішим.

Рясно посипте петрушкою. Подавати з картоплею, рисом, ячменем чи макаронами у вершковому маринаді.

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya