Курка з овочами в мультиварці проста домашня страва

Курка з овочами в мультиварці проста домашня страва

Курка стегенця з овочами у власному соку, простий та смачний рецепт на вечерю. За часом готується швидко, з трудовитрат, впорається навіть дитина. Овочі можна використовувати будь-які, але з курочкою добре йдуть томати, і солодкі перчики, різних кольорів для надання краси. Спробуйте приготувати це разом зі мною, слідуючи за кроками, і докладним фото, а потім поділіться своїми враженнями у коментарях

інгредієнти

  • Курка – 800 гр. (стегна – 4 шт.)
  • Помідор, морква, цибуля, болгарський перець – 1 шт.
  • Приправа для курки, або м'яса – 1 ст. л.
  • Паприка – 1 год.
  • Зелень кропу – прикрасити блюдо
  • Олія – 2-3 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л. (або до смаку)

Приготування курки в мультиварці з овочами.

Курка з овочами в мультиварці проста домашня страваКурка з овочами в мультиварці проста домашня страва

Стегна миємо, сушимо, додаємо паприку, курячу приправу, чайну ложку солі

У готових покупних стегнах завжди залишається шматочок суглоба, намацайте його пальцями, і виріжте ножем

Курка з овочами в мультиварці проста домашня страва

Ретельно натираємо м'ясо, обмазуючи кожен шматок, з усіх боків

Залишаємо маринуватися на столі – 30 хвилин

Курка з овочами в мультиварці проста домашня страва

Поки маринується курка, ріжемо овочі

Помідор більший, дрібніша цибуля

Курка з овочами в мультиварці проста домашня страва

Середніми шматочками, ріжемо солодкий перець, і морква соломкою, як для плову

Курка з овочами в мультиварці проста домашня страва

У чашу мультиварки, наливаємо олію, приблизно 2-3 столові ложки

Курка з овочами в мультиварці проста домашня страва

Розкладаємо курячі стегна

4 штуки, ідеально лягають, на дно в мультиварці

Курка з овочами в мультиварці проста домашня страва

Перемішані овочі, висипаємо зверху, воду не додаємо

Посипаємо сіллю, 0,5 чайної ложки

Курка з овочами в мультиварці проста домашня страва

Готувати будемо в режимі – “випічка” , тільки змінимо час, на 50 хв.

Курка з овочами в мультиварці проста домашня страва

Час гасіння в мультиварці закінчено, курка з овочами, повністю готова, розкладайте м'ясо по тарілках, додайте овочевий гарнір, посипайте запашним кропом і кличте близьких на вечерю

Як ви бачите, страва робиться дуже просто, завдяки овочам, які дали сік, м'ясо ставати ніжним і соковитим, і навіть якщо робити курячу грудку, то і вона не буде сухою.

За бажанням можна додати пару порізаних картоплин і збільшити час у мультиварці на 10 хв.

Швидкий рецепт курки з овочами у мультиварці

Курка з овочами в мультиварці проста домашня страва

Смачна і корисна страва з овочами, готується легко і просто, нарізала овочі і згасила з м'ясом, тільки не беріть грудку, вона суха, і страва буде прісною і не ситною

Інгредієнти для рецепту:

  • Філе стегна – 6 шт.
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Болгарський перець, кабачок, баклажан, цибуля, морква, картопля, помідор – по 1 шт.
  • Суміш перців та сіль – за смаком
  • Солодку мелену паприку – 2 ч. л.
  • Вода – 1/4 ст.
Читайте також:  Салати на день народження: 22 простих і смачних рецепта приготування

Приготування курячого м'яса з овочами

Курка з овочами в мультиварці проста домашня страва

Ріжемо всі овочі, на шматочки рівної величини

Кабачок з баклажаном, ріжемо разом із шкіркою

Курка з овочами в мультиварці проста домашня страваКурка з овочами в мультиварці проста домашня страваКурка з овочами в мультиварці проста домашня страва

З усіх овочів, капуста готується найшвидше, тому ріжемо її по крупніше

Курка з овочами в мультиварці проста домашня страваКурка з овочами в мультиварці проста домашня страваКурка з овочами в мультиварці проста домашня страваКурка з овочами в мультиварці проста домашня страва

Складаємо всі овочі, у великий тазик, додаємо сіль, 1-1,5 ч. л., перемішуємо

Коли перемішуватимемо, їх обсяг зменшиться

Курка з овочами в мультиварці проста домашня страва

Додаємо в м'ясо чайну ложку паприки, суміш перців, сіль, перешиваємо, натираємо

Курка з овочами в мультиварці проста домашня страва

Олію в блюдо не додаємо, на дно чаші наливаємо, чверть склянки холодної води

Курка з овочами в мультиварці проста домашня страваКурка з овочами в мультиварці проста домашня страва

Викладаємо поступово овочі, між ними шматки курки, в процесі приготування, вони просочаться м'ясними соками і стануть смачним гарніром.

Курка з овочами в мультиварці проста домашня страва

Я намагаюся набивати мультиварку овочами до самого верху, тому що в процесі вони зменшуватимуться.

Курка з овочами в мультиварці проста домашня страва

Закриваємо кришку, виставляємо режим «гасіння» – 1 година

Курка з овочами в мультиварці проста домашня страваКурка з овочами в мультиварці проста домашня страва

Пройшла 1 година, курка мультиварка, повністю готова

Викладаємо стегенця на тарілки, додаємо гарнір з овочами, прикрашаємо зеленню, подаємо на стіл.

Курка з картоплею та томатами в мультиварці

Ви можете зробити цей рецепт в каструлі, з курячими грудками або стегнами, додавши додаткові спеції, а можете приготувати в мультиварці з овочами, і отримати чудову дієтичну вечерю для здорового харчування

Для швидкого приготування, я використовую молоду астраханську картоплю, він гарний, маслянистий і швидко готується.

Ви також можете використовувати, азербайджанський картопля, звичайного розміру; спочатку наріжте його кубиками на грубі шматочки розміром 1 дюйм і перемішайте з іншими овочами.

Морква ідеальне доповнення до вершкового картоплі. Вони додають у страву приємний хрускіт та масу корисних речовин.

Італійська приправа. Ця суміш трав є основним продуктом у багатьох моїх рецептах (італійська листова курка, хто?), тому що він забезпечує міріади смаків на одну чайну ложку, без необхідності окремо вимірювати спеції.

Під час повільного процесу приготування, різних страв, у мультиварці з овочами, італійська приправа, проникає ароматами у кожен інгредієнт, та робить його особливо смачним.

Лимон. Лимон надає рецепту яскравого, свіжого та цитрусового аромату. Як тільки ви скуштуєте лимонно-трав'яний соус, вам захочеться полити їм все на світі і з'їсти.

Список продуктів:

  • 1кг. астраханської картоплі
  • 20 гр. моркви
  • 700 гр. курячого м'яса
  • 4 столові ложки несоленого вершкового масла
  • 3 зубчики часнику-подрібнити, приблизно 1 столова ложка
  • 2 ½ чайної ложки італійської приправи
  • ½ чайної ложки кошерної солі
  • ¼ Чайної ложки чорного перцю
  • Цедра та сік 1 середнього лимона
  • ¼ Склянки тертого сиру Пармезан
  • Нарізана свіжа петрушка для прикраси

Детальний опис приготування

Картопля наріжте кубиками – 1 см., помістіть у мультиварку. Потім додайте моркву і викладіть все рівним шаром.

Покладіть курку з овочами, у центрі мультиварки.

Візьміть невелику каструлю, щоб розтопити олію на середньому вогні. Як тільки розтопиться, зніміть з вогню та додайте часник та спеції. Потім вилийте суміш поверх курки та овочів.

Накрийте кришкою і готуйте на сильному вогні від 1 до 2 годин або на слабкому вогні від 4 до 5 годин. Використовуйте термометр миттєвого зчитування, щоб перевірити, коли ваша курка з овочами досягне 165 градусів за Фаренгейтом.

Читайте також:  Заливний пиріг з яблуками – 7 рецептів

Як тільки курка буде готова, помістіть її в закритий посуд, щоб зберегти тепло.

Потім перевірте овочі, переконайтеся, що вони згасили. Якщо ні, то продовжуйте готувати, поки вони не стануть м'якими і легко проколюються вилкою

Коли ви будете готові, подавати страву на стіл, ненадовго помістіть курку назад в мультиварку з овочами, і посипте пармезаном зверху і петрушкою.

Як дізнатися, коли куряча страва готова?

Курку легко пересушити в мультиварці, особливо якщо ви використовуєте курячі грудки, без кісток та шкіри, які легко висихають. Ось поради, щоб знати, коли ваша курка буде готова, і уникнути перетравлення.

Використовуючи гострий ніж, зробіть невеликий надріз у середині вашого шматка м'яса. Використовуйте вилку, щоб заглянути всередину розрізу та перевірити колір. Якщо м'ясо все ще має рожеві відтінки, його потрібно варити довше. Якщо курка біла, то все готове.

Я рекомендую перевірити вашу курку раніше, щоб запобігти перетравленню м'яса, яке готується з овочами.

Поради щодо зберігання та повторного нагрівання

Для зберігання. Помістіть приготовлені залишки в герметичний контейнер для зберігання холодильника на термін до 4 днів.

Я і не рекомендую заморожувати картоплю (він стає борошнистим), але ви можете заморозити курку і моркву.
Зберігайте варену курку з морквою, у герметичному безпечному контейнері в морозильній камері протягом 3 місяців. Дайте відтанути в холодильнику на ніч перед повторним нагріванням.

Коли ви захочете поїсти, обережно розігрійте курку з овочами, на тарілці в мікрохвильовій печі, доки вона не прогріється.

Мені також подобається подрібнювати курку, що залишилася, і перемішувати її з зеленим салатом.

Курка з овочами в мультиварці по-домашньому

Добре приправлена курка, стручкова квасоля, червона картопля та морква, готуються разом. Справжня корисна страва, приготована в одній мультиварці з овочами, яка підходить для всієї родини, має чудовий смак, і її так легко приготувати.

Я готувала це двічі, рази протягом останніх кількох днів на вечерю, бо це так просто і так смачно. Син вигукнув, що мені потрібно частіше гасити, це овочеве рагу з куркою.

Я так ціную цю їжу в мультиварці, тому що в ній є білок (курка), крохмаль (червона картопля) та овочі (квасоля та морква) все в одній страві. Приправа також така смачна. Це мій новий рецепт здорової вечері у будні.

Список інгредієнтів:

  • 500 гр. сирих розморожених курячих грудок без шкіри та кісток або курячих стегон
  • 2 шт. молодої моркви (товстіша) або цілком очищеної моркви
  • 150 гр. свіжої зеленої квасолі
  • 300 гр. червоної картоплі
  • По 1 чайній ложці кошерної солі, подрібненого розмарину, часникового порошку
  • 1/2 чайної ложки чорного перцю
  • 1/2 ч. л. паприки
  • 2 столові ложки оливкової олії

Покрокове приготування другої страви

Підготуйте курку, зрізавши зайвий жир, а потім нарізавши невеликими шматочками. Додати курку в мультиварку.

Займіться овочами. Вимийте стручкову квасолю та обріжте кінці. Розріжте їх навпіл. Вимийте картоплю та розріжте червону картоплю навпіл (для твердішої) або на четвертинки (для м'якої). Додайте всі овочі до мультиварки.

Читайте також:  Буженина в домашніх умовах. Соковита і смачна. Рецепти приготування в духовці і мультиварці

Посипте сіллю, розмарином, часниковим порошком, цибульним порошком, перцем, болгарським перцем та оливковою олією. Великою ложкою перемішайте разом і розподіліть приправи.

Накрити кришкою та варити в мультиварці на слабкому вогні 4-6 годин. Відкрийте кришку, перемішайте і розлийте по тарілках і насолоджуйтесь, курка з овочами, вийшла чудовою

Хрумка курочка з овочами в мультиварці

Список продуктів:

  • курячі грудки – 300 грам
  • морква – 1 шт.
  • кабачки – 1 шт.
  • жовтий перець – 1 шт.
  • квасоля – 100 грам
  • біла цибуля – 1 шт.
  • свіжий імбир – 1 чайна ложка
  • зубчика часнику – 2 штуки
  • соєвий соус – 2 столові ложки
  • кунжутна олія – 4 столові ложки

Приготування рецепту за кроками

Груди, промийте та наріжте тонкими смужками. У мисці змішайте імбир, кунжутну олію, соєвий соус та часник. Маринад додати до курки та перемішайте. Залишіть у прохолодному місці на кілька хвилин.

  1. Моркву та цукіні нарізати тонкими кільцями. Перець та цибулю наріжте на дрібні, неправильної форми шматки.
  2. На розігрітій сковороді, змішайте курку, з|із| нарізаними овочі і бобами. Обсмажуйте на повільному вогні, 15 хв.
  3. Вміст упаковки з курячими спеціями ретельно перемішайте з 250 мл холодної води, а потім налийте в чашу. Гасити на повільному вогні у мультиварці, ще 5 хвилин.

Готову страву подавайте з білим рисом, овочами та меленим перцем.

Філе курки тушковане з овочами в мультиварці

Інгредієнти на 4 порції:

  • подвійне філе курки – 500 гр.
  • цукіні+червоний солодкий перець+жовтий перець+цибулина – по 1 шт.
  • 3 зубчики часнику
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1/2 чайної ложки сушеного орегано
  • щіпка перцю чилі, у пластівцях або порошку
  • 1 склянка бульйону
  • 1 ст. ложка томатної пасти
  • 10 гр. нарізаної петрушки
  • по 1/2 чайній ложці пшеничного борошна та картоплі
  • додатково 3 помідори

Приготування в мультиварці по кроках

Філе промити, очистити, розрізати вздовж більш дрібні порції (кожне філе на 3 частини). Приправити сіллю та перцем.

  • Цукіні та перець нарізати кубиками. Цибулю шалот з часником, очистити та натерти.
  • Викласти овочі в мультиварку, гасити, іноді помішуючи, протягом 5 хвилин. в режимі «овочі»
  • У ту ж чашу, влити додаткову ложку оливкової олії і шматки обсмаженої курки, готувати ще 10 хвилин.
  • Додати вершкове масло|мастило|, тертий часник і порізані овочі. Приправити сіллю|соль|, перцем, орегано, продовжити гасіння.

Влити гарячий бульйон та довести до кипіння. Накрити кришкою і варити в мультиварці ще 15 хвилин, поки м'ясо не стане м'яким.

В кінці додати нарізані помідори чері, якщо ми їх використовуємо, а також рубану зелень та томатну пасту.

Загустити блюдо з овочами, процідженим через сито борошном. Курка в мультиварці готова, накладаємо на тарілки, прикрашаємо зеленню, подаємо зі свіжим хлібом пшеничним.

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya