Давно я нічого не робила з перловкою, але це найправильніший і найпростіший вуглевод, що надає ситість організму на тривалий час. А якщо перловку приготувати ще й м'ясом з сиром, таким як курка французькою, то цю смачну страву, сміливо можна назвати здоровою їжею, рекомендованою до вживання спільнотою
інгредієнти
- Гомілки – 5-6 шт.
- Перловка – 1 склянка
- Сир (твердий сорт) – 100 гр.
- Гарбуз – 200-250 гр.
- Морква – 1 штука
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 3 зуби.
- Майонез – 2 ст. л.
- Спеції: Чорний мелений + червоний перець, хмелі-сунелі, приправа для курки – за смаком
- Сіль – на смак
- Олія – для змащування дека
- Вода – 2 ст.
Простий покроковий рецепт з фото
Очищаємо овочі від шкірки, і нарізаємо моркву з часником на дрібні кубики, цибулю півкільцями
Натираємо гарбуз із сиром на тертці
Маринуємо м'ясо: додаємо 2 ложки майонезу, цибулю, часник, сіль, будь-які ваші спеції, перемішуємо і залишаємо доходити, на 30-40 хвилин, чим довше, тим краще
Беремо форму, в якій запікатимемо, змащуємо рослинним маслом, висипаємо туди промиту перлову крупицю, зверху розподіляємо кубики моркви.
Далі розміщуємо, тертий гарбуз по поверхні
Можна обійтися і без цього овочів, але з ним цікавіше смак каші, я б вам дуже рекомендувала його спробувати
Зверху розкладаємо курячі ніжки або стегна, покриваємо їх сиром і кожен шматочок, тоненьким шаром майонезу, такий рецепт по-французьки)
Вливаємо у крупу, 2 склянки підсоленої гарячої води
Ставимо в духовку – 180 градусів, на 1,5 години, пробуємо крихту на готовність, час можна збільшити, але зазвичай вистачає і цього
Періодично потрібно перевіряти перлову кашу на воду, якщо зовсім сухо, то трохи підлити, щоб вона добре пропеклася і розварилася, до розсипчастого стану.
Проста смачна і ситна страва, перловка з куркою в духовці готова, розкладайте цю дивовижну страву по тарілках і подавайте на вечерю або обід.
Цей курячий рецепт можна готувати і для святкового столу, гостям дуже сподобається, цей рідкісний в наш час гарнір.