Курка з перловкою та гарбузом по-французьки

Курка з перловкою та гарбузом по-французьки

Давно я нічого не робила з перловкою, але це найправильніший і найпростіший вуглевод, що надає ситість організму на тривалий час. А якщо перловку приготувати ще й м'ясом з сиром, таким як курка французькою, то цю смачну страву, сміливо можна назвати здоровою їжею, рекомендованою до вживання спільнотою

інгредієнти

  • Гомілки – 5-6 шт.
  • Перловка – 1 склянка
  • Сир (твердий сорт) – 100 гр.
  • Гарбуз – 200-250 гр.
  • Морква – 1 штука
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зуби.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Спеції: Чорний мелений + червоний перець, хмелі-сунелі, приправа для курки – за смаком
  • Сіль – на смак
  • Олія – для змащування дека
  • Вода – 2 ст.

Простий покроковий рецепт з фото

Курка з перловкою та гарбузом по-французьки

Очищаємо овочі від шкірки, і нарізаємо моркву з часником на дрібні кубики, цибулю півкільцями

Курка з перловкою та гарбузом по-французьки

Натираємо гарбуз із сиром на тертці

Курка з перловкою та гарбузом по-французьки

Маринуємо м'ясо: додаємо 2 ложки майонезу, цибулю, часник, сіль, будь-які ваші спеції, перемішуємо і залишаємо доходити, на 30-40 хвилин, чим довше, тим краще

Курка з перловкою та гарбузом по-французьки

Беремо форму, в якій запікатимемо, змащуємо рослинним маслом, висипаємо туди промиту перлову крупицю, зверху розподіляємо кубики моркви.

Курка з перловкою та гарбузом по-французьки

Далі розміщуємо, тертий гарбуз по поверхні

Можна обійтися і без цього овочів, але з ним цікавіше смак каші, я б вам дуже рекомендувала його спробувати

Курка з перловкою та гарбузом по-французьки

Зверху розкладаємо курячі ніжки або стегна, покриваємо їх сиром і кожен шматочок, тоненьким шаром майонезу, такий рецепт по-французьки)

Вливаємо у крупу, 2 склянки підсоленої гарячої води

Курка з перловкою та гарбузом по-французьки

Ставимо в духовку – 180 градусів, на 1,5 години, пробуємо крихту на готовність, час можна збільшити, але зазвичай вистачає і цього

Періодично потрібно перевіряти перлову кашу на воду, якщо зовсім сухо, то трохи підлити, щоб вона добре пропеклася і розварилася, до розсипчастого стану.

Курка з перловкою та гарбузом по-французьки

Проста смачна і ситна страва, перловка з куркою в духовці готова, розкладайте цю дивовижну страву по тарілках і подавайте на вечерю або обід.

Читайте також:  Як приготувати шашлик з свинини: рецепти приготування смачного маринаду

Цей курячий рецепт можна готувати і для святкового столу, гостям дуже сподобається, цей рідкісний в наш час гарнір.

DvaGusya