Курка з перловкою та овочами, запечена в духовці.

Курка з перловкою та овочами, запечена в духовці.

Перед приготуванням вечері, я задумалася, який рецепт сьогодні зробити, моїм вибором буде курка, і як не дивно з перловкою. Недооцінений продукт у російській кухні, а тим часом це просто і смачно, до того ж це не звичайний гарнір до м'яса, який із задоволенням оцінять мої близькі, приступаємо до приготування друзів

інгредієнти

  • Стегна – 8 шт.
  • Перловка – 1 ст.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 штука
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Приправи для курки – 1-2 чайні ложки
  • Чорний мелений перець – 1 ч. ложка
  • Червоний перець – чверть чайної л.
  • Олія соняшникова – 30 гр.
  • Сіль – до смаку (за правилами, на 1 кг. м'яса – 1 ч. л.)

Смачний покроковий рецепт з фото

Курка з перловкою та овочами, запечена в духовці.

Готуємо продукти, м'ясо промиваємо під водою, овочі очищаємо від шкірки.

Курка з перловкою та овочами, запечена в духовці.

Маринуємо м'ясо

Змішуємо в мисці курку зі спеціями та двома зубчиками часнику, одні люблять його давити, інші терти, я вважаю за краще різати

Додаємо 1 столову ложку майонезу для маринаду, можна з пакета на око, як я

Не забуваємо посолити, перемішуємо ручками, точніше натираємо/втираємо, і відставляємо маринуватися на – 1 годину

Курка з перловкою та овочами, запечена в духовці.

Займемося перловкою

Її я завжди промиваю 5 разів, під проточною водою, на ніч не замочую

Заливаємо окропом, і залишаємо так само на одну годину, як і курку

Курка з перловкою та овочами, запечена в духовці.

Змащуємо скляну форму для запікання олією, викладаємо перлову крупу, що відстоялася, посипаємо сіллю

Курка з перловкою та овочами, запечена в духовці.

Трем на великій тертці моркву, дрібно ріжемо цибулю та солодкий перець середньою соломкою, додаємо сіль, щіпку цукру, перемішуємо.

Курка з перловкою та овочами, запечена в духовці.

Викладаємо овочі другим шаром, поверх перлівки

Курка з перловкою та овочами, запечена в духовці.

Тепер заливаємо форму гарячою водою, приблизно на пів сантиметра вище за рівень продуктів, у мене вийшло 600 мл. рідини, у вас може бути по-іншому

Якщо ви не дуже любите перлову кашу, але вирішили вперше її приготувати, то повірте, після цього рецепту, ви полюбите її назавжди!

Курка з перловкою та овочами, запечена в духовці.

Розкладаємо замариновані стегна, маринадом, що залишився, поливаємо зверху

Читайте також:  Салат Цезар з куркою і сухариками в домашніх умовах

Курка з перловкою та овочами, запечена в духовці.

Відправляємо до розігрітої духовки – 190 градусів, на 1 годину 20 хв.

У мене готувалася 1:40, я через годину підливала воду, так як було сухо і перловці була потрібна рідина

Ви теж контролюйте процес, відкривайте і дивіться, пробуйте крупу на смак, бо води може вже не бути, а каша не розварилася

Курка з перловкою та овочами, запечена в духовці.

Курка з перловкою в духовці повністю готова, страва вийшла смачною і ситною, гарнір просочився курячими соками і став чудовим доповненням до м'яса.

Перлова каша повинна вийти, з соковитою апетитною підливою, стежте за рідиною

Курка з перловкою та овочами, запечена в духовці.

Розкладайте страву з перловкою по тарілках, прикрашайте овочами із зеленню, та пригощайте родину, прекрасною вечерею чи обідом.

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya