Курка з рисом та часником у духовці по-домашньому

Курка з рисом та часником у духовці по-домашньому

Коли хочеться чогось смачненького і простого, що не вимагає особливих навичок у кулінарії, і що б на столі виглядало пристойно, і не буденно, то можна сміливо готувати рецепт з курячим м'ясом, це ароматне блюдо, з хрусткою скоринкою, припаде до смаку кожному члену сім'ї. Готуйте в місці з нами і не скупіться на коментарі та свої варіанти приготування

інгредієнти

  • Курячі гомілки – 5-6 шт.
  • Рис – 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква середнього розміру – 3 прим.
  • Часник – 2 зуби.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Приправа для плову – 1,5 ст. л.
  • Олія – 50 мл.
  • Вода – за фактом
  • Фольга – 0,5 метра

Простий покроковий спосіб приготування з рисом

Курка з рисом та часником у духовці по-домашньому

Перевіряємо наявність продуктів, овочі з рисом промиваємо під водою, видаляємо шкірку.

Курка з рисом та часником у духовці по-домашньому

Курку промиваємо, підсушуємо, додаємо сіль з перцем, перемішуємо, натираємо

Курка з рисом та часником у духовці по-домашньому

Нарізаємо цибулю квадратиками, морквину середньою соломкою.

Курка з рисом та часником у духовці по-домашньому

Обсмажуємо в маслі, на сковорідці до м'якості

Курка з рисом та часником у духовці по-домашньому

Пасовані овочі, рівномірно викладаємо на дно листа

Курка з рисом та часником у духовці по-домашньому

Промитий рис, рівномірно розподіляємо поверх овочів

Курка з рисом та часником у духовці по-домашньому

Посипаємо приправами та спеціями

Курка з рисом та часником у духовці по-домашньому

Зверху кладемо курячі гомілки, ріжемо часник на часточки і розподіляємо між м'ясом з рисом.

Заздалегідь ставимо прогріватися духовку, хвилин на 5-7, при температурі 180 градусів

Курка з рисом та часником у духовці по-домашньому

Далі заливаємо кип'яченою водою із чайника

Курка з рисом та часником у духовці по-домашньому

З розрахунку:
Щоб крупа занурилася в рідину, приблизно на 1 см.

Курка з рисом та часником у духовці по-домашньому

Накриваємо лист фольгою і ставимо курку з рисом, запікатися в розігріту духовку на 1 годину, час можна збільшити, на 10-15 хвилин

Ближче до кінця приготування, пробуємо рис на готовність, якщо потрібно підливаємо воду, щоб гарнір добре проварився і не був сухим, але вийшов рихлим і соковитим.

Курка з рисом та часником у духовці по-домашньому

Курка з рисом готова, страва вийшла смачною і ситною, часник надав ароматний смак, а овочі доповнили розсипчастий гарнір.

Читайте також:  Смажені хінкалі: 3 смачних рецепта

Перед подачею вечері на стіл, рекомендується посипати будь-якою зеленню, для покращення апетитної картинки, готуйте з натуральних продуктів друзі, приємного апетиту!

DvaGusya