Коли хочеться чогось смачненького і простого, що не вимагає особливих навичок у кулінарії, і що б на столі виглядало пристойно, і не буденно, то можна сміливо готувати рецепт з курячим м'ясом, це ароматне блюдо, з хрусткою скоринкою, припаде до смаку кожному члену сім'ї. Готуйте в місці з нами і не скупіться на коментарі та свої варіанти приготування
інгредієнти
- Курячі гомілки – 5-6 шт.
- Рис – 2 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква середнього розміру – 3 прим.
- Часник – 2 зуби.
- Сіль, перець – за смаком
- Приправа для плову – 1,5 ст. л.
- Олія – 50 мл.
- Вода – за фактом
- Фольга – 0,5 метра
Простий покроковий спосіб приготування з рисом
Перевіряємо наявність продуктів, овочі з рисом промиваємо під водою, видаляємо шкірку.
Курку промиваємо, підсушуємо, додаємо сіль з перцем, перемішуємо, натираємо
Нарізаємо цибулю квадратиками, морквину середньою соломкою.
Обсмажуємо в маслі, на сковорідці до м'якості
Пасовані овочі, рівномірно викладаємо на дно листа
Промитий рис, рівномірно розподіляємо поверх овочів
Посипаємо приправами та спеціями
Зверху кладемо курячі гомілки, ріжемо часник на часточки і розподіляємо між м'ясом з рисом.
Заздалегідь ставимо прогріватися духовку, хвилин на 5-7, при температурі 180 градусів
Далі заливаємо кип'яченою водою із чайника
З розрахунку:
Щоб крупа занурилася в рідину, приблизно на 1 см.
Накриваємо лист фольгою і ставимо курку з рисом, запікатися в розігріту духовку на 1 годину, час можна збільшити, на 10-15 хвилин
Ближче до кінця приготування, пробуємо рис на готовність, якщо потрібно підливаємо воду, щоб гарнір добре проварився і не був сухим, але вийшов рихлим і соковитим.
Курка з рисом готова, страва вийшла смачною і ситною, часник надав ароматний смак, а овочі доповнили розсипчастий гарнір.
Перед подачею вечері на стіл, рекомендується посипати будь-якою зеленню, для покращення апетитної картинки, готуйте з натуральних продуктів друзі, приємного апетиту!