Куряче м'ясо з грибами та картоплею, приготоване в печі, відмінний рецепт, для домашньої вечері. Страва готуватиметься легко і швидко, а приголомшливий результат, стане трапезою номер один, на вашому застілля. Соковите і ніжне м'ясо, з хрумкою скоринкою, принесе задоволення вашим гостям, і незабутнє враження від смачної їжі, вашим родичам. Спробуйте цей рецепт приготування, і ви заощадите багато часу, вивчаючи довгі та складні варіанти, з інших сайтів
інгредієнти
- Курка – 2 кг.
- Картопля – 1 кг.
- Печериці – 300 гр.
- Приправа для овочів – 2 ст. л.
- Перець чорний – 1 год.
- Часник – 3 зубки
- Вершкове масло – 20 гр.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Сіль – 2 год. + 1 ч. л. для гарніру
Покроковий рецепт приготування з грибами
Підготуємо продукти, для страви – Курка повністю з грибами та картоплею
Почистимо картоплю, промиємо гриби, дістанемо потрібні спеції.
Миємо тушку, сухим паперовими рушниками або серветками, всередині та зовні
Робимо надрізи з боків у тушці, розсовуємо туди порізаний часник, так само кладемо трохи усередину
Натираємо птаха, сіллю з чорним перцем, з усіх боків, не забудьте посолити всередині
Змащуємо пташку вершковим маслом, воно надасть страві золотистого кольору.
Зв'язуємо ніжки кулінарною ниткою, або звичайними нитками
Ріжемо картоплю на 4 частини, додаємо пару ложок олії, солі, і картопляну приправу, перемішуємо.
Кладемо курку цілком на лист або форму, змащувати не треба, навколо розкладаємо картоплю, трохи покладіть всередину
Ставимо деко в духовку, розігріту до 200 градусів, на 40 хвилин, потім додамо гриби, тому що вони готуються швидше
Печериці ріжемо на чотири частини, солимо за смаком, перемішуємо.
Пройшло 40 хв. виймаємо лист, додаємо зверху гриби, ставимо курку цілком, назад – ще на 30 хв. температуру не знижуємо
Час запікання вийшов, дістаємо курку з грибами з грубки
Курочка цілком добре пропеклася, скоринка стала золотистою, а м'ясо ніжним і соковитим, рекомендує додати цей рецепт собі закладки, і готувати його у свята