Курка запечена повністю з грибами та картоплею в духовці

Курка запечена повністю з грибами та картоплею в духовці

Куряче м'ясо з грибами та картоплею, приготоване в печі, відмінний рецепт, для домашньої вечері. Страва готуватиметься легко і швидко, а приголомшливий результат, стане трапезою номер один, на вашому застілля. Соковите і ніжне м'ясо, з хрумкою скоринкою, принесе задоволення вашим гостям, і незабутнє враження від смачної їжі, вашим родичам. Спробуйте цей рецепт приготування, і ви заощадите багато часу, вивчаючи довгі та складні варіанти, з інших сайтів

інгредієнти

  • Курка – 2 кг.
  • Картопля – 1 кг.
  • Печериці – 300 гр.
  • Приправа для овочів – 2 ст. л.
  • Перець чорний – 1 год.
  • Часник – 3 зубки
  • Вершкове масло – 20 гр.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 год. + 1 ч. л. для гарніру

Покроковий рецепт приготування з грибами

Курка запечена повністю з грибами та картоплею в духовці

Підготуємо продукти, для страви – Курка повністю з грибами та картоплею

Почистимо картоплю, промиємо гриби, дістанемо потрібні спеції.

Курка запечена повністю з грибами та картоплею в духовціКурка запечена повністю з грибами та картоплею в духовці

Миємо тушку, сухим паперовими рушниками або серветками, всередині та зовні

Курка запечена повністю з грибами та картоплею в духовціКурка запечена повністю з грибами та картоплею в духовці

Робимо надрізи з боків у тушці, розсовуємо туди порізаний часник, так само кладемо трохи усередину

Курка запечена повністю з грибами та картоплею в духовці

Натираємо птаха, сіллю з чорним перцем, з усіх боків, не забудьте посолити всередині

Курка запечена повністю з грибами та картоплею в духовціКурка запечена повністю з грибами та картоплею в духовці

Змащуємо пташку вершковим маслом, воно надасть страві золотистого кольору.

Курка запечена повністю з грибами та картоплею в духовці

Зв'язуємо ніжки кулінарною ниткою, або звичайними нитками

Курка запечена повністю з грибами та картоплею в духовці

Ріжемо картоплю на 4 частини, додаємо пару ложок олії, солі, і картопляну приправу, перемішуємо.

Курка запечена повністю з грибами та картоплею в духовці

Кладемо курку цілком на лист або форму, змащувати не треба, навколо розкладаємо картоплю, трохи покладіть всередину

Ставимо деко в духовку, розігріту до 200 градусів, на 40 хвилин, потім додамо гриби, тому що вони готуються швидше

Курка запечена повністю з грибами та картоплею в духовці

Печериці ріжемо на чотири частини, солимо за смаком, перемішуємо.

Курка запечена повністю з грибами та картоплею в духовці

Пройшло 40 хв. виймаємо лист, додаємо зверху гриби, ставимо курку цілком, назад – ще на 30 хв. температуру не знижуємо

Читайте також:  Тісто для піци без яєць: 6 дивовижних рецептів

Курка запечена повністю з грибами та картоплею в духовці

Час запікання вийшов, дістаємо курку з грибами з грубки

Курочка цілком добре пропеклася, скоринка стала золотистою, а м'ясо ніжним і соковитим, рекомендує додати цей рецепт собі закладки, і готувати його у свята

DvaGusya