Цей варіант запікання страви підійде як для святкового столу, так і для простої сімейної вечері. Добре запечене куряче м'ясо, з овочами, сиром та помідорами, із золотистою скоринкою та такого ж кольору пропеченим гарніром. Ця трапеза, захопить будь-якого гурмана, одягаємо фартухи і приступаємо, і не забудьте поділитися враженнями в коментарях, і запропонувати свої рецепти
інгредієнти
- Курячі ніжки – 7 шт.
- Картопля – 4-5 штук
- Сир (твердий сорт) – 50-70 гр.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Помідори – 2 штуки
- Майонез – 1 ст. л.
- Кетчуп – половину ст. л.
- Кріп (будь-яка зелень) – 1 ч. л.
- Сіль – на око та смак
- Часник – 3 зуби.
- Олія – 10 гр.
Покроковий рецепт вечері з фото
Маринуємо гомілки, промиваємо м'ясо і складаємо в миску
Додаємо, сіль, майонез, кетчуп, улюблені спеції, давимо або ріжемо часник
Перемішуємо все це ручками і даємо настоятися 30 хв.
Беремо лист або форму для запікання, змащуємо рослинним маслом і розкладаємо порізану кільцями картопля, можна в 2 шари
Зверху викладаємо, порізану підлогу кільцями, цибулю
Далі симетрично розміщуємо, замариновані курячі ніжки
Зверху на курочку, розподіляємо часточки помідора
Повертаємо форму фольгою і ставимо в духову шафу – 180 градусів, на 50 хвилин
Зазвичай я роблю відразу дві, моя сім'я дуже любить цю ситну трапезу та поїдає її у великих обсягах
За 5 хвилин до закінчення часу, знімаємо з форми фольгу, посипаємо тертим сиром і ставимо назад допікатися, до утворення сирної золотистої скоринки
Просте та смачне блюдо, курка з картоплею в духовці, повністю готове
Розкладаємо курячі гомілки з картоплею по тарілках і подаємо ароматну святкову вечерю, на сімейний стіл.