Війна війною, а обід за розкладом, то іноді кажу собі, коли йду на кухню кашеварити. Мені і моїм близьким, дуже подобаються страви, приготовані в духовці, тому не буду їх засмучувати, і запіку чудовий і ситний варіант, стегна і гомілки, з рум’яною скоринкою, за рецептом з сайту курица2.ру, приступимо до приготування вечері. Раджу приготувати цим способом, і поділитися в коментарях враженнями
інгредієнти
- Гомілки, стегна, крила – 1 кг.
- Картопля – 6-8 шт.
- Цибуля – 2-3 штуки
- Перець чорний – 0,5 г. л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. ложка
- Часник – 2 зуб. (за бажанням)
- Куряча приправа – 2 чайні л.
- Аджика чи гірчиця – 1 ст. л.
- Олія – 3 ст. л.
- Сіль – на смак
Простий рецепт з покроковими фото
Обробляємо птицю на складові, і складаємо в каструльку
Маринуємо курятину: додаємо, сіль, перець, ложку гірчиці або аджики, курячу приправу
Нарізаємо цибулини півкільцями, додаємо в каструлю з м’ясом, перемішуємо і залишаємо настоюватися 30-40 хвилин
Хто любить часник, може видавити 2-3 зубчики.
Очищаємо картоплю і ріжемо невеликими кубиками, такими, щоб можна було одразу класти в рот
Беремо звичайне стандартне деко, змащуємо рослинним маслом, викладаємо на нього картоху і солимо за смаком
Тепер потрібно відокремити цибулю від м’яса і викласти поверх картоплі, щоб вона не була зверху і не горіла.
Далі розкладаємо шматки курячого м’яса, можна додатково присмачити перчиком
Відправляємо форму випікатися в грубку, температура – 180 градусів, на 40-50 хвилин
Духовку варто попередньо прогріти, при температурі – 200 °С (хвилин 5-7)
Потім зменшити до 180 °С
Ароматна та смачна вечеря, повністю спікся, час на запікання пішов – 45 хв.
Апетитна курка з картоплею в духовці може стати і святковим доповненням для сімейного столу, готуйте вдома, за рецептами сайту Kurica2.ru, робіть їжу з любов’ю і натуральні продукти, відплатять вам гарним здоров’ям