Готуємо джерки з курячого філе, яке ми чіпсами. Рецепт досить популярної закуски у США та Європі, але у нас вона менш відома. Назва «джерки» походить від індіанців і мала на увазі «в'яле м'ясо». Через свою малу вагу і велику калорійність використовується як їжа для астронавтів NASA. Загалом незамінний продукт для швидкого та поживного перекушування в дорозі або як закуска до пінного напою.
інгредієнти
- Філе – 2 шт.
- Солодка паприка + сіль – по 1 чайній л
- Цукор + гострий червоний перець – по 0,5 ч. л
- Фольга + шпажки
Рецепт сушеної курячої грудки у духовці
Нарізаємо м'ясо тонкими смужками. Чим воно тонше, тим сухіше чіпси. Якщо ви хочете з в'яленими нотками, то робіть товщі
Для мега тонкої нарізки підморозьте грудку в морозилці
Складаємо в миску, додаємо цукор, сіль, перець, паприку. Добре перемішуємо, залишаємо маринуватися під плівкою 1-2 години.
Якщо ви плануєте хрумтіти закускою з пивом, то соліть більше
Сушити чіпси в духовці на шпажках
Нанизуємо грудку на відстані 1 см один від одного
Під час приготування з філе капатиме курячий сік, тому застеляємо лист фольгою і ставимо в самий низ
Кладемо шпажки на решітку пропускаючи чіпси між лозин.
Є ще один непоганий варіант, протикати кожен шматок зубочистки і вішати на решітку. Мені він подобається навіть більше
Ставимо температуру 50 градусів + конвектор, сушимо 3-4 години в залежності від потрібного вам ступеня сухості курячих чіпсів
Дверцята духовки повинні бути злегка відкриті для циркуляції повітря
Приготування закінчено, джерки в домашніх умовах готові до вживання. Це чудова закуска і найсмачніший снек до пінного, а головне все натуральне і ніякої хімії.
Є ще один спосіб приготування. Куряче м'ясо нарізаємо широкими шарами, сушимо в духовці до половини, виймаємо. Нарізаємо рівною соломкою, висипаємо на решітку, досушуємо до потрібного стану. У цьому випадку палички будуть рівні як у магазині
Чіпси з курки в сушарці для овочів
інгредієнти
- Філе – 1 кг
- Паприка – 1 ст. л
- Сушений часник, базилік, кріп, чорний перець – по 1 ч. ложці
- Сіль нітритна, або звичайна – 1 столова ложка без гірки
Як приготувати домашні курячі джерки
Ріжемо грудку впоперек, тонкими слайсами
Додаємо сіль та всі спеції. Перемішуємо, затягуємо плівкою, відправляємо маринуватися в холодильник на 24 години
Після маринування добре перемішуємо та розкладаємо на ґратах від сушарки
Я вже десь рік користуюсь непоганою бюджетною сушкою Mirta DH-3846. Добре себе зарекомендувала, добре підсушує як куряче м'ясо, так і овочі.
Температуру виставляємо 70 градусів, сушимо 6-7 годин
Рецепт простого приготування закуски у духовці закінчено. Пересипаємо в чистий посуд із герметичною кришкою.
Такі чіпси можуть зберігатися 1-2 тижні, але хто їм стільки дасть. Куряче хрумке частування з'їдається в перші ж години, це як наркотик, як насіння. Варто лише спробувати, і вони тебе вже не відпустять