Курячі чіпси в духовці – рецепт «джерки» в домашніх умовах

Курячі чіпси в духовці – рецепт «джерки» в домашніх умовах

Готуємо джерки з курячого філе, яке ми чіпсами. Рецепт досить популярної закуски у США та Європі, але у нас вона менш відома. Назва «джерки» походить від індіанців і мала на увазі «в'яле м'ясо». Через свою малу вагу і велику калорійність використовується як їжа для астронавтів NASA. Загалом незамінний продукт для швидкого та поживного перекушування в дорозі або як закуска до пінного напою.

інгредієнти

  • Філе – 2 шт.
  • Солодка паприка + сіль – по 1 чайній л
  • Цукор + гострий червоний перець – по 0,5 ч. л
  • Фольга + шпажки

Рецепт сушеної курячої грудки у духовці

Курячі чіпси в духовці – рецепт «джерки» в домашніх умовах

Нарізаємо м'ясо тонкими смужками. Чим воно тонше, тим сухіше чіпси. Якщо ви хочете з в'яленими нотками, то робіть товщі

Для мега тонкої нарізки підморозьте грудку в морозилці

Курячі чіпси в духовці – рецепт «джерки» в домашніх умовах

Складаємо в миску, додаємо цукор, сіль, перець, паприку. Добре перемішуємо, залишаємо маринуватися під плівкою 1-2 години.

Якщо ви плануєте хрумтіти закускою з пивом, то соліть більше

Курячі чіпси в духовці – рецепт «джерки» в домашніх умовах

Сушити чіпси в духовці на шпажках

Нанизуємо грудку на відстані 1 см один від одного

Курячі чіпси в духовці – рецепт «джерки» в домашніх умовах

Під час приготування з філе капатиме курячий сік, тому застеляємо лист фольгою і ставимо в самий низ

Курячі чіпси в духовці – рецепт «джерки» в домашніх умовах

Кладемо шпажки на решітку пропускаючи чіпси між лозин.

Є ще один непоганий варіант, протикати кожен шматок зубочистки і вішати на решітку. Мені він подобається навіть більше

Курячі чіпси в духовці – рецепт «джерки» в домашніх умовах

Ставимо температуру 50 градусів + конвектор, сушимо 3-4 години в залежності від потрібного вам ступеня сухості курячих чіпсів

Курячі чіпси в духовці – рецепт «джерки» в домашніх умовах

Дверцята духовки повинні бути злегка відкриті для циркуляції повітря

Читайте також:  Паска класична – 5 покрокових рецептів

Курячі чіпси в духовці – рецепт «джерки» в домашніх умовах

Приготування закінчено, джерки в домашніх умовах готові до вживання. Це чудова закуска і найсмачніший снек до пінного, а головне все натуральне і ніякої хімії.

Є ще один спосіб приготування. Куряче м'ясо нарізаємо широкими шарами, сушимо в духовці до половини, виймаємо. Нарізаємо рівною соломкою, висипаємо на решітку, досушуємо до потрібного стану. У цьому випадку палички будуть рівні як у магазині

Чіпси з курки в сушарці для овочів

Курячі чіпси в духовці – рецепт «джерки» в домашніх умовах

інгредієнти

  • Філе – 1 кг
  • Паприка – 1 ст. л
  • Сушений часник, базилік, кріп, чорний перець – по 1 ч. ложці
  • Сіль нітритна, або звичайна – 1 столова ложка без гірки

Як приготувати домашні курячі джерки

Курячі чіпси в духовці – рецепт «джерки» в домашніх умовахКурячі чіпси в духовці – рецепт «джерки» в домашніх умовах

Ріжемо грудку впоперек, тонкими слайсами

Курячі чіпси в духовці – рецепт «джерки» в домашніх умовах

Додаємо сіль та всі спеції. Перемішуємо, затягуємо плівкою, відправляємо маринуватися в холодильник на 24 години

Курячі чіпси в духовці – рецепт «джерки» в домашніх умовах

Після маринування добре перемішуємо та розкладаємо на ґратах від сушарки

Я вже десь рік користуюсь непоганою бюджетною сушкою Mirta DH-3846. Добре себе зарекомендувала, добре підсушує як куряче м'ясо, так і овочі.

Курячі чіпси в духовці – рецепт «джерки» в домашніх умовах

Температуру виставляємо 70 градусів, сушимо 6-7 годин

Курячі чіпси в духовці – рецепт «джерки» в домашніх умовах

Рецепт простого приготування закуски у духовці закінчено. Пересипаємо в чистий посуд із герметичною кришкою.

Такі чіпси можуть зберігатися 1-2 тижні, але хто їм стільки дасть. Куряче хрумке частування з'їдається в перші ж години, це як наркотик, як насіння. Варто лише спробувати, і вони тебе вже не відпустять

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya