Курячі гомілки на сковороді рецепт з скоринкою та часником

Курячі гомілки на сковороді рецепт з скоринкою та часником

Підсмажені курячі ніжки, простий та швидкий рецепт, сімейного частування. Засмажене м'ясо, у медово-гірчичному соусі, із золотистою скоринкою, смачна та легка страва на вечерю. До курочки можна відварити картоплю і потовкти з молоком, додатково порізати свіжий салат, з огірків з помідорами. А медовий соус, приправити гострим червоним перцем, і зернами кмину за бажанням

інгредієнти

  • Гомілки – 9-10 шт. (Упаковка)
  • Соєвий соус – 6 ст. л.
  • Мед + гірчиця – по 1 ст. л.
  • Кетчуп – 4 ст. л.
  • Часник – 3 зуби.
  • Сіль + чорний перець – за смаком
  • Олія – 2 ст. л.
Зміст
  1. Приготування курячих ніжок із скоринкою з фото
  2. Поки смажиться курочка, приготуємо заправку
  3. Смажені курячі ніжки з часником
  4. Приготування курячих гомілок
  5. Курячі гомілки з болгарським перцем на сковороді
  6. Приготування рецепту за кроками
  7. Курячі гомілки на з горошком і кукурудзою
  8. Покрокове приготування страви з фото
  9. Курячі ніжки тушковані у сметані
  10. Приготування страви за кроками
  11. Обсмажені курячі гомілки, з хрусткою скоринкою на вечерю
  12. Готуємо страву за кроками
  13. Додаткові продукти для подачі курочки:
  14. Порційні гомілки в кетчупі на сковороді
  15. Покрокове приготування рецепту з фото
  16. Як посмажити курячі гомілки в домашніх умовах
  17. Класичні курячі гомілки, запечені на сковороді
  18. Готуємо курячу страву по кроках з фото
  19. Соковиті курячі ніжки без духовки
  20. Приготування рецепту за кроками
  21. Курячі гомілки в томатному соусі
  22. Покрокове приготування страви
  23. Смажені ніжки курки з молодою картоплею
  24. Необхідні продукти для блюда:
  25. Готуємо страву по кроках з фото
  26. Курячі гомілки з авокадо та мексиканським соусом гуакамоле
  27. Приготування кроків з фото
  28. Курячі ніжки з грибами та цибулею
  29. Приготування рецепту за кроками

Приготування курячих ніжок із скоринкою з фото

Курячі гомілки на сковороді рецепт з скоринкою та часником

Розігріваємо сковорідку, із олією

Курячі гомілки на сковороді рецепт з скоринкою та часником

Миємо гомілки, обтираємо серветками, викладаємо в посуд

Курячі гомілки на сковороді рецепт з скоринкою та часником

Смажимо з кожного боку, на сильному вогні, по 10 хв. з кожного боку, до золотистого кольору

Злегка присолюємо, з обох боків

Курячі гомілки на сковороді рецепт з скоринкою та часником

Поки смажиться курочка, приготуємо заправку

Ретельно змішуємо соєвий соус, мед, гірчицю, кетчуп, перець і давлений часник, до однорідної консистенції.

Курячі гомілки на сковороді рецепт з скоринкою та часником

Ніжки набули золотистого кольору, зменшуємо вогонь до середини, і поливаємо їх апетитним медовим соусом.

Курячі гомілки на сковороді рецепт з скоринкою та часником

Перемішуємо ніжки, щоб кожен шматок, доторкнувся до маринаду

Накриваємо кришкою, даємо м'ясу протушкувати – 10 хв.

Курячі гомілки на сковороді рецепт з скоринкою та часникомКурячі гомілки на сковороді рецепт з скоринкою та часником

Час приготування вийшов, смачні гомілки готові, м'ясо, засмажене на сковороді, в даному соусі, виходить напрочуд смачним і апетитним.

Якщо одночасно відварити до нього рис, то вийде чудова швидка вечеря, яку із задоволенням з'їдять, всі ваші домочадці, без залишку

Смажені курячі ніжки з часником

Курячі гомілки на сковороді рецепт з скоринкою та часником

Список продуктів:

  • Курячі гомілки – 8 шт.
  • Часник – 3 зуби.
  • Сіль – 1 год.
  • Олія – 3 ст. л.
  • Вода – 3 ст. л.

Приготування курячих гомілок

Курячі гомілки на сковороді рецепт з скоринкою та часником

Промиваємо гомілки, під проточною водою

Курячі гомілки на сковороді рецепт з скоринкою та часникомКурячі гомілки на сковороді рецепт з скоринкою та часником

Викладаємо на паперовий рушник, зверху промокуємо іншим, позбавляємось рідини

Курячі гомілки на сковороді рецепт з скоринкою та часником

Розігріваємо сковороду з олією

Курячі гомілки на сковороді рецепт з скоринкою та часником

Розкладаємо ніжки, підсолюємо за смаком,

Смажимо під кришкою, на сильному вогні, з обох боків, по 10 хв. з кожною

Курячі гомілки на сковороді рецепт з скоринкою та часником

Давимо в миску, 3 зубчики часнику

Курячі гомілки на сковороді рецепт з скоринкою та часником

Додаємо, 3 столові ложки холодної води, добре перемішуємо, даємо настояться

Курячі гомілки на сковороді рецепт з скоринкою та часникомКурячі гомілки на сковороді рецепт з скоринкою та часником

Пройшло 30 хвилин, гомілки добре підсмажилися з двох сторін, вливаємо на дно сковороди, часникову суміш.

Струшуємо трохи сковорідку, щоб рідина рівномірно розтеклася по дну, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму, і томимо ще 5-7 хв.

Курячі гомілки на сковороді рецепт з скоринкою та часникомКурячі гомілки на сковороді рецепт з скоринкою та часником

Час приготування закінчено, курячі гомілки на сковороді, повністю готові

Відваріть заздалегідь рис, або зробіть картопляне пюре, і подавайте апетитні ніжки з гарніром і свіжим салатом із зеленню.

Курячі гомілки з болгарським перцем на сковороді

Список інгредієнтів:

  • ніжки – 2 шт.
  • приправа для курки + майоран + порошок солодкого перцю – по 1 столовій ложці
  • часник – 4 зубчики
  • олія – 8 стіл. ложок
  • сіль, перець – за смаком

Приготування рецепту за кроками

Засипте в миску всі спеції, додайте олію, все ретельно перемішайте.

Добре натріть гомілки, приготованим маринадом, у холодильник на 1,5 години.

Обсмажуйте м'ясо на сильному вогні по 10 хв. з кожного боку, поки воно не підрум'яниться з усіх боків. Додайте часник, накрийте кришкою, зменшіть вогонь, тушкуйте в сковороді, ще 20 хвилин, іноді, повертаючи шматочки курки, на інший бік.

Подавайте курячі шматочки з житнім хлібом і порізаною зеленою цибулею, змішаною зі сметаною.

Курячі гомілки на з горошком і кукурудзою

Ніжки виходять соковиті, ароматні, і що найважливіше для мене: вони ідеально пропечені до кістки. Процес смаження триває досить довго, тому варто трохи раніше поставити сковороду з ними.

Я переконана, що навіть найвибагливіший любитель м'яса, із задоволенням з'їсть приготовлену мою страву, і попросить добавки.

Інгредієнти для блюда:

  • ніжки – 4-8 шт.
  • 4-5 столових ложок оливкової олії
  • 1 чайна ложка соєвого соусу
  • 0.5 невеликої цибулини
  • 5 столових ложок сиропу з персиків
  • Спеції: щіпка солі, свіжомелений перець, солодкий перець, половину чайної ложки каррі.
Читайте також:  Тар тар з яловичини: 6 неповторних рецептів

Покрокове приготування страви з фото

М'ясо промийте та висушіть. У скляну миску, налийте оливкову олію, соєвий соус, додайте щіпку солі, перцю, паприки і половину чайної ложки каррі, все ретельно перемішайте.

У миску з маринадом, покладіть гомілки, і ретельно натріть, поставте в холодильник на півгодини.

Після закінчення цього часу, на розігрітій сковороді, з невеликою кількістю оливкової олії, обсмажте курку разом з маринадом.

Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити на слабкому вогні, часто помішуючи. Полити персиковим сиропом, продовжувати смажити.

Додати на сковорідку гомілки, смажити рівно 1:00 і 20 хвилин, під кришкою. Протягом перших 30 хвилин, потім уже без кришки, щоби випарувалися всі соки.

Після закінчення приготування, м'ясо буде ніжним і соковитим, до кістки. Розкласти м'ясо по порціях, подавати з теплою картоплею та зеленим салатом.

Курячі ніжки тушковані у сметані

Гомілки не входять у мої улюблені частини курки, я віддаю перевагу грудям, або крильцям, але їх люблять мої близькі. Тому я часто шукаю нові рецепти, щоб приготувати їх у трохи іншому варіанті.

Цього разу я загасила їх у сметані і хочу вам зізнатися, що давно не їла такого смачного м'яса. А якщо ви любите картоплю з соусом і куркою, то ця страва, безумовно, повинна вам сподобався.

Набір інгредієнтів для рецепту:

  • Гомілки – 5 шт
  • 1 столова ложка вершкового масла + 2 ложки рослинної
  • 3 невеликі цибулини
  • 1 склянка бульйону
  • 0,5 склянки збитих вершків
  • 1 ст. л. пшеничного борошна
  • 1 жовток
  • Пучок зелені петрушки
  • вичавлений сік лимона
  • сіль, білий перець за смаком

Приготування страви за кроками

Промити та просушити паперовим рушником м'ясо, перемішати з лимонним соком та сіллю.

На великій сковороді, розжарити вершкове масло|мастило|, додати|добавляти| порізаний на четвертинки, цибулю, влити бульйон.

Гасити курячі гомілки під кришкою, на слабкому вогні доти, поки м'ясо не стане м'яким, 30-40 хвилин, або довше за потребою.

Змішати вершки з жовтком і борошном і збити за допомогою віночка. Потроху додати частину курячого бульйону з каструлі.

Додаємо цю суміш до м'яса, гасимо разом, ще кілька хвилин. В кінці приправити сіллю і білим перцем. Прикрасити петрушкою і подавати на стіл.

Якщо соус виявиться занадто густим, розбавте його кип'яченою водою, з невеликою кількістю лимонного соку.

Обсмажені курячі гомілки, з хрусткою скоринкою на вечерю

Список продуктів:

  • 1 кг курячих ніжок, або стегон – 6 шт.
  • сіль перець,
  • по 1/2 ч. ложки куркуми, порошку солодкої паприки, орегано та чебрецю
  • 1 зубчик часнику
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • 3 ложки оливкової + 20 гр. вершкового

Готуємо страву за кроками

М'ясо вимити, обсушити рушниками, приправити сіллю з|із| чорним меленим перцем.

Посипати іншими спеціями: куркумою, перцем, орегано та чебрецем, додати тертий зубчик часнику, лимонний сік та оливкову олію. Натерти гомілки з кожного боку, до рожевого кольору.

У сковорідці з товстим дном розігріти 30 гр. рослинної олії, викласти курку, порційну розфасовку, шкірою вгору, зверху покласти, шматочки вершкового сиру.

Смажити під кришкою, по 15 хвилин із кожного боку. У процесі поливати, що виділяються курячими соками.

Додаткові продукти для подачі курочки:

Картопля, з листям салату, перцем, цибулею, помідором і моцарелою, збризкати заправкою, з оливкової олії, лимонного соку, меду та солі.

Кулінарні поради:

Курячі ніжки добре замаринувати заздалегідь, наприклад, з вечора, і тримати в холодильнику, до початку приготування.

Порційні гомілки в кетчупі на сковороді

Страва не вимагає будь-яких особливих навичок у кулінарії, повторити його зможе господиня будь-якого рівня. Важливо, щоб м'ясо було свіже, бажано домашнього виробництва.

Читайте також:  Класична шарлотка з яблуками – 11 рецептів

Інгредієнти для рецепту:

  • Ніжки 1 шт. на людину
  • 100 грам смачного кетчупу
  • сіль та перець за смаком
  • 5 зубчиків часнику
  • масло для смаження
  • прованські трави 10 гр.

Покрокове приготування рецепту з фото

Натерти м'ясо сіллю з|із| перцем, залишити маринуватися на столі – 40 хв.

Розігріти масло на сковороді, обсмажити гомілки спочатку з одного, потім, з іншого боку. Полити кетчупом і тушкувати під кришкою ще 10 хв.

Додати очищені і порізані навпіл часточки часнику. Накрити кришкою і запікати на середньому вогні, ще 10 хвилин.

Подавати курку з кетчупом і зеленою цибулею, посипаною сухими травами.

Як посмажити курячі гомілки в домашніх умовах

Куряче м'ясо можна смажити різними способами, проте найпростіше їх приправити паприкою, перцем і сіллю. А потім просто кинути на сковорідку.

При жарінні курки, важливо вимірювати температуру, і засікати час смаження – на занадто гарячій сковороді, м'ясо швидко згорить з верху, і залишиться сирим усередині. Тому найкраще смажити на середньому вогні, періодично перевертаючи.

Курку слід замаринувати, добре це робити за годину перед жаркою, або навіть за день. Якщо у вас немає такої можливості, ми можемо його приправити безпосередньо перед термічною обробкою.

М'ясо попередньо промиваємо під холодною водою, видаляємо залишки пір'я. Рясно посиплемо червоним перцем у порошку, втирається масажними рухами у тушку. Курячі шматочки посиплемо з обох боків сіллю та перцем – на розсуд. Ставимо в холодильник на ніч

Ніжки можна посмажити грилі, або інші тефлонові без додавання жиру посуду. Якщо у нас немає такої сковорідки, то готуємо на звичайній, з невеликою кількістю олії – щоби тільки покрило дно.

Кладемо ніжки на розігріту сковороду і як тільки вони почнуть горіти, зменшуємо вогонь (але так, щоб чути було легке шипіння).

Перевертаємо кілька разів за допомогою вилки, одночасно перевіряючи твердість м'яса.

Якість приготування можна перевірити, зробивши проколи в декількох місцях, домагаємося того, щоб з гомілок потік прозорий сік.

На останніх десяти хвилинах смаження, сковорідку можна прикрити кришкою, і вимкнути вогонь, ніжки, дійдуть самі собою. Подавайте м'ясо зі свіжим листям салату та помідорами чері.

Класичні курячі гомілки, запечені на сковороді

Простий і швидкий рецепт приготування курячих ніжок на плиті. Соковите, і злегка пряне, приправлене часником м'ясо з хрусткою золотистою скоринкою. Ситна на смак страва, що подається з овочами, або зі смаженою картоплею.

Заморожені курячі ніжки слід повністю розморозити, до кімнатної температури. В іншому випадку, страва може не дійти, тому що час приготування, відводиться дуже мало.

Необхідні інгредієнти:

  • 4 курячі ніжки
  • 3/4 чайної ложки, солодкого болгарського перцю
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/3 чайної ложки гострого перцю
  • 3 зубчики часнику
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 1 ст. л. води

Готуємо курячу страву по кроках з фото

Очистіть від зайвої шкіри гомілки, але не зрізайте повністю, це найсмачніша частина.

Змішати червоний солодкий перець із сіллю, натерти цією сумішшю куряче м'ясо.

Розігріти на сковорідці вершкове масло|мастило|, викласти ніжки шкірою вниз.

  • Очистити, нарізати скибочками, і відразу додати на сковороду, 3 зубчики часнику.
  • Обсмажувати кілька хвилин, доки шкіра не прийме, золотисто-коричневе забарвлення.
  • Перевернути ніжки на інший бік, смажити до золотистого кольору.

Додати 1 столову ложку води і гасити ще 20 хвилин, на середньому вогні. У разі потреби ще трохи води.

Приготування закінчене, курячі гомілки можна подавати на стіл, перед подачею посипати свіжою зеленню і насінням соняшника.

Соковиті курячі ніжки без духовки

Необхідні інгредієнти для блюда:

  • Ніжки – 4 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Приправа універсальна
  • Сіль – 2 год.
  • Перець чорний – 1 год.
  • Олія – 5 ст. л.

Приготування рецепту за кроками

Гомілки ріжемо в суглобі наполовину. Промиваємо, сушимо

Часник очистити і пропустити через прес, змішати з сіллю, перцем, і приправою, натерти цією сумішшю куряче м'ясо, залишити на 3 години в холодному місці.

Після вилучення з холодильника, обсмажити курячі ніжки, у розігрітому жирі. Додати нарізану цибулю, смажити по 10 хв. з кожного боку

Залити блюдо водою, можна бульйоном, гасити 40-50 хвилин, поки не випарується рідина, для загусання соусу, додаємо 1 ложку пшеничного борошна.

Курячі гомілки в томатному соусі

Список продуктів:

  • курячі ніжки – 6 штук
  • приправа для птиці – 1 упаковка
  • бульйон курячий – 500 мл
  • цибулина велика – 1 шт.
  • зубчики часнику – 3 штуки
  • перець чилі червоний – 2 штуки
  • сік – з 1/2 частини лимона
  • соєвий соус – 1 столова ложка
  • оливкова олія – 2 стіл. ложки
Читайте також:  Другі страви на новий рік — покрокові рецепти

Покрокове приготування страви

Вимийте курку і висушіть паперовим рушником. Зніміть шкірку, полийте лимонним соком, і рясно посипте приправою для курки з нарізаним перцем чилі. Поставте приблизно на годину, маринуватись у холодильник.

Нагрійте на сковороді оливкову олію. Наріжте цибулю кільцями і обсмажте разом з часником. Потім додати курку, і обсмажуйте, поки вона стане рум'яною.

Додати соєвий соус та бульйон. Гасіть під кришкою, поки вони не стануть м'якими, близько 30 хвилин.

Коли курячі шматки будуть готові, витягніть їх зі сковороди. Подавайте страву з соусом та вареним рисом.

Смажені ніжки курки з молодою картоплею

Необхідні продукти для блюда:

  • Гомілки – 8 штук з коробки
  • Курячі приправи в кубиках
  • Обсмажена цибуля – 1 шт.
  • Соєвий соус – 3 столові ложки
  • Молода картопля – 400 грам
  • Банку кукурудзи (міні-качани)
  • Кабачки – 1 шт.
  • пучок зеленої цибулі
  • голівка часнику – 1 шт.
  • Розмарин – 2 гілочки
  • Перець чорний – 1 год.
  • оливкова олія – 40 мл

Готуємо страву по кроках з фото

Приправу для курки, змішати з оливковою олією, натерти нею м'ясо, поставити на 30 хвилин у холодильник.

Картопля ретельно очистіть, якщо вони надто великі, наріжте на дрібні шматочки.

Злийте з банки кукурудзи сік, дрібно наріжте часник з цибулею, наріжте цукіні кільцями.

Поступово розподіліть на сковороді картопля, качан кукурудзи, цукіні та цибулю. Якщо цибулина велика, переріжте на 4 частини. Додайте спеції, і вставте в них гілочки розмарину.

Розігрійте оливкову олію, викладіть обсмажену курку з овочами. Смажте 30 хв. до золотистого кольору, з кожного боку. Готову страву, посипати нарізаною зеленою цибулею, подавати на обід, разом із молодою картоплею.

Курячі гомілки з авокадо та мексиканським соусом гуакамоле

Список інгредієнтів для рецепту:

  • Курячі ніжки – 5 штук
  • Спеції для тушки – 0.5 упаковки
  • Авокадо – 3 штуки
  • Помідори – 2 штуки
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Коріандр – 1 пучок
  • Лимон – 1 шт.
  • Олія – 4 столові ложки
  • Вода – 1 столова ложка
  • густа сметана – 2 столові ложки
  • Тортілья – 1 упаковка

Приготування кроків з фото

М'ясо ретельно вимийте та висушіть. Курячі приправи змішайте з маслом, столовою ложкою води, і натріть ними м'ясо.

Гомілки, разом із маринадом, покладіть у пакет для випічки. Щільно закрийте і обсмажуйте на попередньо розігрітій сковорідці, 40 хвилин.

Приготуйте соус гуакамоле: очистіть авокадо, позбавтеся кісточки, поклади в миску, розімніть виделкою в пасту.

Цибулю з помідорами та коріандром, наріжте дрібними кубиками, додайте все до авокадо.

Відіжміть сік з лимона, влийте в миску з авокадо, збийте міксером, доки не підніметься густа паста. Обсмажте соус на сухій сковороді до коричневого кольору.

Смажені ніжки, акуратно перекладіть на тарілку. Поруч поставте соус гуакамоле, білий хліб і ложку густої сметани. Страву можна прикрасити шматочками лимона, з листям коріандру.

Курячі ніжки з грибами та цибулею

Набір продуктів для рецепту:

  • гомілки – 4 шт.
  • Сіль – 1,5 год.
  • Перець – 0,5 чайного л.
  • Майоран – 10 гр.
  • Гранульований часник – 1 ст. л.
  • Печериці – 6 шт. (Великі)
  • Цибуля – 1 шт.

Приготування рецепту за кроками

Посипаємо м'ясо сіллю, перцем, майораном та сухим часником. Натираємо, закриваємо в контейнер, ставимо в холодильник на 2 години для маринівки.

На невеликій кількості розігрітої олії обсмажуємо ніжки, перевертаючи з одного боку на іншу, до повної готовності.

Коли м'ясо гарно підрум'янилося, в сковорідку вливаємо близько 50 мл теплої кип'яченої води, гасимо під кришкою, до стовідсоткової м'якості.

Вимиті та порізані на часточки гриби, перемішуємо з сіллю, перцем, та цибулею. Гасимо на сковороді, до повного випаровування рідини.

Обсмажені печериці, зсуваємо вбік, додаємо ніжки. Заливаємо чотирма ложками вершків, гасимо на слабкому вогні, 10 хв. Готове блюдо, подаємо з відвареною, збитою з молоком картоплею, та маринованими огірками.

DvaGusya