Курячі гомілки запечені в сметані з часником

Курячі гомілки запечені в сметані з часником

Курка в сметані, це просто, швидко та смачно. Сьогодні я вам покажу, мій улюблений рецепт запікання курячого м'яса. Навчила йому мене моя мама в ранньому віці, вийшов він у мене не з першого разу, але якщо робити все за моєю покроковою інструкцією, то осічок не повинно бути. Раджу і вам приготувати цей частування, одночасно відварити рис або картопля на гарнір, і поділитися своїми рецептами запікання м'яса в коментарях

інгредієнти

  • Гомілки, стегна – 1200 г
  • Сметана – 200 грн.
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 4 зубці
  • Орегано + каррі – по 1 ч. л.
  • Перець – 0,5 год. л.
  • Зелень петрушки – на око
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Олія – 2 ст. л.

Приготування м'яса покроково з фото

Курячі гомілки запечені в сметані з часником

Вимиємо куряче м'ясо під водою, зріжемо непотрібний жир, дамо обсохнути

Курячі гомілки запечені в сметані з часником

Приготуємо сметанний маринад:

Натираємо на тертці по колу лимон, щоб вийшло чайна ложка цедри з гіркою

Курячі гомілки запечені в сметані з часником

Курячі гомілки запечені в сметані з часником

Далі трьом 4 зубчики часничку

Курячі гомілки запечені в сметані з часником

Виливаємо сметану в ємність, додаємо сіль, перець, орегано, каррі, петрушку, часник з цедрою.

Курячі гомілки запечені в сметані з часником

Витискаємо чверть лимона, перемішуємо

Курячі гомілки запечені в сметані з часником

Додамо ще в маринад, 2 столові ложки, олії

Курячі гомілки запечені в сметані з часником

Курячі гомілки запечені в сметані з часником

Виливаємо суміш у ємність із ніжками, перемішуємо, накриваємо плівкою, ставимо в холодильник маринуватися, на – 2 години

Розігріваємо духову шафу, при температурі – 180 градусів, 5-10 хвилин

Курячі гомілки запечені в сметані з часником

Замариновану курку в сметані, перекладаємо у форму для запікання, ставимо в розігріту духовку, запікатися до готовності, приблизно на 1 годину, блюдо має покритися рум'яною скоринкою

Курячі гомілки запечені в сметані з часником

Моя курочка запікалася – 1:10 хв. і повністю приготувалася, цей простий рецепт зможе приготувати будь-яка господиня, завдяки сметанному соусу, м'ясо стало ніжним і соковитим, а ароматна золотиста скоринка, надає страві апетитний вигляд.

Читайте також:  Квасоляний суп з куркою смачна перша страва

Курячі гомілки запечені в сметані з часником

Подавати можна з картопляним пюре, зі свіжим салатом з овочів, прикрашеним зеленню кропу.

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya