Курячі грудки в духовці з грибами з сиром і помідорами

Курячі грудки в духовці з грибами з сиром і помідорами

Куряче філе з грибами під сирною скоринкою з помідорами нагадує французькі рецепти, перероблені на російський лад. Ніжне куряче м'ясо, запечене в духовці з овочами, може піти як перекус на сніданок, так і на ситну вечерю. Спробуйте приготувати цю страву з грибочками, вам вона сподобається, і не забудьте поділитися своїм способом запікання м'яса в коментарях.

інгредієнти

  • Філе – 500 грн.
  • Гриби (шампіньйони) – 2 великі або 4 середні
  • Помідор – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 2-3 стебла
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Приправи для курки – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Олія – 1 ст. л. (для змащення форми)
  • Фольга – 40 мм

Покрокове приготування м'яса з печерицями

Курячі грудки в духовці з грибами з сиром і помідорами

Готуємо продукти для запікання, м'ясо промиваємо під водою, а також овочі, помідори бажано з милом, через їхню обробку хімікатами, які осідають на шкірці.

Курячі грудки в духовці з грибами з сиром і помідорами

Відбиваємо м'ясо молоточком, із середньою силою

Курячі грудки в духовці з грибами з сиром і помідорами

Посипаємо сіллю з курячою приправою, натираємо руками, з обох боків

Курячі грудки в духовці з грибами з сиром і помідорами

Складаємо чаркою, залишаємо маринуватися на столі – 30 хв.

Курячі грудки в духовці з грибами з сиром і помідорами

Натираємо 150 грам сиру, на великій тертці

Курячі грудки в духовці з грибами з сиром і помідорами

Нарізаємо помідор півкільцями

Курячі грудки в духовці з грибами з сиром і помідорами

Ріжемо печериці, на середні шматочки

Курячі грудки в духовці з грибами з сиром і помідорами

Дрібно шаткуємо зелену цибулю

Курячі грудки в духовці з грибами з сиром і помідорами

Застилаємо форму для випікання (або деко) фольгою, змащуємо олією

Курячі грудки в духовці з грибами з сиром і помідорами

Розкладаємо шматки м'яса

Курячі грудки в духовці з грибами з сиром і помідорами

На курку викладаємо гриби, на них помідори, солимо

Курячі грудки в духовці з грибами з сиром і помідорами

Рясно посипаємо, тертим сиром

Курячі грудки в духовці з грибами з сиром і помідорами

Завершуємо композицію, зеленою цибулею

Відправляємо лист, запікатися в духовку, температура – 180 градусів, на 30 хвилин

Курячі грудки в духовці з грибами з сиром і помідорами

Минуло півгодини, виймаю страву з духовки, курка з грибами готова, сир розтікся, і утворив апетитну рум'яну скоринку, можна розкладати по тарілках та годувати вечерею сім'ю

Читайте також:
Читайте також:  Кролик тушкований у сметані з морквою та цибулею
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya