Курячі крильця в духовці з скоринкою — найкращі рецепти

Тільки уявіть: запечені курячі крильця з золотистою скоринкою і під пікантним соусом. Смакота, та й тільки! Приготувати такий доступний і недорогий продукт можна різними способами. Головне, правильно вибрати соус і приправи. З курячими крильцями добре поєднуються сметано-часниковий, гострий вершковий, сирний і навіть медовий соуси. З трав можете вибрати сушену петрушку, кріп, фенхель, базилік, м’яту і багато іншого.

Курячі крильця в духовці з скоринкою — найкращі рецепти

Рецепти приготування

Завзятих гурманів складно здивувати навіть самими пікантними закусками. Однак крильця, приготовлені в духовці c хрусткою скоринкою, збудять смакові рецептори. Пряний аромат, ніжність пропеченного м’яса, цікава подача — все це поєднується в закусці. Апетит розбурхує і легкість приготування. Але не будемо розкривати всі карти, пропонуємо до розгляду Топову колекцію рецептів.

Гострі курячі крильця

Курячі крильця в духовці з скоринкою — найкращі рецепти

Курячі крила під гострим соусом можна приготувати шляхом додавання чилі, приправ, червоного перцю. Гострими виходять курячі крильця з гірчицею в духовці. Якщо ви хочете здивувати своїх близьких або гостей вишуканим блюдом, то спробуйте приготувати курячі крильця в паніровці в духовці. Гострий соус ви зможете зробити самостійно або взяти готовий кетчуп.

Інгредієнти:

  • крила курячі — 500гр;
  • Мед — 4 ст. л.;
  • олія соняшникова;
  • кетчуп гострий;
  • крохмаль харчовий — 2 ст. л.;
  • часникові зубчики;
  • суміш перців;
  • соєвий соус — 0,1 л; сіль.

Спосіб приготування:

  1. Для початку приготуйте гострий соус. В окрему ємність вилийте соєвий соус і додайте спеції і гострий кетчуп.
  2. Поставте ємність на плиту і варіть соус на помірному вогні. Додайте трохи меду. Якщо хочете, щоб соус був дуже гострим, то замість меду покладіть гірчицю.
  3. Подрібніть часникові зубчики.
  4. Додайте подрібнені часникові зубчики і харчовий крохмаль в соус, всі компоненти добре перемішайте. Після закипання відставте з вогню ємність з соусом і дайте йому настоятися.
  5. Крила гарненько посоліть і приправте спеціями.
  6. Форму для випікання змастіть приготованим соусом.
  7. Викладіть у форму крила і влийте що залишився соус, гарненько змащуючи кожен шматок м’яса.
  8. Випікайте крильця в духовій шафі протягом 40 хвилин.

Як приготувати курячі крильця в духовці з хрусткою скоринкою

Крильця, бути може, і не найбільш м’ясиста частина курячої тушки, але, безсумнівно, одна з найсмачніших. Посмажені в духовці або на грилі, апетитні і хрусткі, вони стануть чудовою закускою до пива, так і будуть смачні самі по собі. Щоб курячі крильця вийшли саме такими, їх треба правильно замаринувати.

Інгредієнти:

  • Курячі крила — 10 шт.;
  • помідори — 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • мед світлий рідкий — 8 ч. л.;
  • гострий соус типу «Табаско» — 1 ст. л.;
  • оливкова або кукурудзяна олія — 2 ст. л.;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Крила промийте під проточною водою і ретельно осушіть кожне паперовими кухонними рушниками.
  2. Помідори обшпарте окропом або тримати у киплячій воді 5 секунд, зніміть з них шкірку і наріжте тонкими скибочками або часточками.
  3. Очищений цибулю наріжте півкільцями, злегка присолите його і добре пам’ятаєте руками, щоб він виділив сік.
  4. В окремому посуді змішайте сіль, мед, гострий соус і оливкове масло. Цією сумішшю добре обмажте кожне крильце і складіть їх в миску, переклавши цибулею і помідорами.
  5. Залиште крила маринуватися. Якщо ви хочете, щоб вони замариновались швидко, можна потримати їх при кімнатній температурі годину-півтора.
  6. Щоб крильця вийшли хрусткими, але не пригоріли, відправте деко в розігріту до 210 градусів духовку на 30 хвилин. Дістаньте крильця і переверніть, полити глазур’ю, відправте в духовку ще на 10 хвилин.
Читайте також:  Самса домашня з листкового тіста з м'ясом або фаршем. 5 покрокових рецептів приготування

Курячі крильця

Курячі крильця в духовці з скоринкою — найкращі рецепти

Інгредієнти:

  • Курячі крильця — 1 кг.
  • Олія соняшникова -3 ст. л.
  • Аджика -1 ч. л.
  • Каррі — 1 ч. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Вода — 1 стакан

Спосіб приготування:

  1. Курячі крильця розділити на 2 частини. Потім змішуємо масло з аджикою, інтенсивно заважаємо. Отриманою сумішшю промазуємо кожне крильце. Залишаємо їх в маринаді.
  2. На суху сковороду викладаємо за ст. л. солі і цукру, перемішуємо і починаємо нагрівати на дуже сильному вогні, чекаємо, коли почнеться процес карамелізації. Маса повинна стати приємного коричневого кольору. Відразу ж виливайте в карамельну масу склянку холодної води.
  3. Від холодного душу карамель «закаменеет», все відмінно, так і повинно бути. Продовжуйте нагрівати до закипання і повного розчинення карамелі. Не забувайте помішувати при необхідності.
  4. Викладаємо крила у форму для запікання, поливаємо карамеллю і посипаємо наявними спеціями.
  5. Духовка повинна бути розігріта до 200 градусів. Запікати приблизно 50 хвилин, іноді поливаючи крильця карамельними соками.

Курячі крильця в духовці з скоринкою

Курячі крильця в духовці з скоринкою — найкращі рецепти

Ця пряна, в міру гостра закуска стане відмінним доповненням до дружніх посиденьок. Вона однаково хороша і в гарячому, і в холодному вигляді. Тому вона може стати непоганою альтернативою звичним курячих крилець фрі з хрусткою скоринкою.

Інгредієнти:

  • Соєвий соус — 2ст. л;
  • Курячі крильця -10 шт;
  • Червоний перець — ½ ч. Л.;
  • Часник — 3 зубчики
  • Імбир тертий — 1ч.л.;
  • Сіль і рослинне масло.

Спосіб приготування:

  1. Перед тим як приготувати курячі крильця з хрусткою скоринкою, їх слід промити в прохолодній воді і насухо витерти паперовими рушниками.
  2. Для приготування маринаду змішайте олію з соєвим соусом, додайте рубаний часник, червоний перець, а також тертий імбир. Потім відпускаємо крила в маринад на пару годин.
  3. Після того як крила гарненько замаринуются, перекладаємо на деко і відправляємо на термообробку.
  4. Готують мариновані крильця при помірній температурі близько сорока п’яти хвилин.
  5. Періодично їх виймають з печі і поливають утворився соком. Кращим гарніром до даного страві стане салат зі свіжих овочів.

Курячі крила в духовці

Інгредієнти:

  • Крильця курячі — 800 г
  • Соус соєвий — 3-4 ст. л.
  • Масло рослинне — 2 ст. л.
  • Хмелі-сунелі — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Перець червоний мелений — за смаком
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування:

  1. Курячі крила промити під проточною водою, обсушити паперовими рушниками. Потім розділіть на дві частини.
  2. Додайте сіль, червоний і чорний перець, приправу хмелі-сунелі за смаком. Туди ж додайте соєвий соус і рослинне масло.
  3. Надішліть крильця з соєвим соусом маринуватися в холодильник на 2 години. Замариновані крила викладіть на деко, попередньо покритий фольгою або змащений маслом.
  4. Надішліть курячі крильця в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин. Готові крильця можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Медові курячі крильця

Курячі крильця в духовці з скоринкою — найкращі рецепти

Інгредієнти:

  • Куряче крило — 1 кг.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Паприка — 0,5 ч. л.
  • Розпушувач — 2 ч. л.
  • Мед — 2 ст. л.
  • Гострий соус — 0,25 ст.
  • Соєвий соус — 0,25 ст.
  • Оцет — 1 ст. л.
Читайте також:  Торт на весілля – 8 красивих і оригінальних рецептів

Спосіб приготування:

  1. Крила вимийте, обсушіть, посипте сумішшю з солі, паприки і розпушувача. Залиште на 20 хвилин.
  2. На деко покладіть ґрати для запікання, застеліть її пергаментом. Викладіть крильця.
  3. Надішліть деко в розігріту до 210 градусів духовку на 30 хвилин. Дістаньте крильця і переверніть, полити глазур’ю.
  4. Для її приготування змішайте мед, гострий і соєвий соус, 9%-й оцет.
  5. Надішліть крила в духовку ще на 10 хвилин.

Крила під майонезом з скоринкою в духовці

Курячі крильця в духовці з скоринкою — найкращі рецепти

Інгредієнти:

  • крила курячі — 1 кг;
  • майонез — 2,5 ст. л;
  • гірчиця — 1.5 ч. л;
  • сіль за смаком;
  • лимон — половинка;
  • соєвий соус — 2 ст. л;

Спосіб приготування:

  1. Обмийте крильця під проточною водою, висушити паперовим рушником. Потім покладіть їх у глибоку ємність і внесіть майонез, гірчицю, розподіліть ці два інгредієнти рівномірно по курці руками, змастіть поверхню.
  2. Далі присипте сіллю, перцем і полийте соєвим соусом і свежевыжитым соком половинки лимона.
  3. Бажано під таким маринадом крила витримати 12 годин в холодильнику, або хоча б 6 годин. Після цього покладіть їх на деко, який застеліть фольгою.
  4. Далі випікайте в духовці при температурі, не більше 200 градусів близько 40 хвилин.
  5. Вживайте хоч в гарячому, хоч в холодному вигляді і з будь-якими закусками і гарнірами.

Крильця в духовці з хрусткою скоринкою рецепт по-китайськи

Інгредієнти:

  • 1 кг курячих крил
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 3 см свіжого кореня імбиру
  • 2 ст. л. меду
  • 5-6 зубчиків часнику
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Заздалегідь готуємо маринад, оскільки він вирішує все. Натираємо імбир і часник на тертці.
  2. Додаємо соєвий соус і мед. Крім основного завдання — надати маринаду солодкі нотки, мед виконує роль карамелі і відповідає за ту саму рум’яну скоринку.
  3. Якщо несподівано продукту бджільництва під рукою не виявилося, заміни його 2-3 столовими ложками звичайного або коричневого цукру.
  4. Крильця присаливаем за бажанням — стежиш за здоров’ям, можна цього не робити, оскільки соєвий соус досить солоний сам по собі. Заливаємо м’ясо маринадом, ретельно натираємо і відправляємо в холодильник мінімум на 2 години. В ідеалі на ніч.
  5. Викладаємо м’ясо на застелений фольгою деко і відправляємо в духовку при температурі 220 градусів на 40 хвилин.

Крильця в рукаві запечені в духовці

Курячі крильця в духовці з скоринкою — найкращі рецепти

Інгредієнти:

  • Курячі крильця — 1 кг.
  • Соєвий соус — 3ст.л.
  • Суміш трав за смаком
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Приготувати необхідні інгредієнти. Крила добре промити і помістити в спеціальний рукав для запікання.
  2. Всипати приправу для курки і налити 2 — 3 ст. л. соєвого соусу. Пакет зав’язати або закрити кліпсами, які зазвичай додаються до рукава для запікання.
  3. Вміст пакета ретельно перемішати, щоб суміш з соусом рівномірно покрила крила в рукаві. Залишити пакет хвилин на 20.
  4. Потім перекласти рукав з крилами на жаростійку форму або лист, на випадок, якщо пакет протече, і поставити в попередньо розігріту до 180 гр. духовку.
  5. Приблизно через 40 хвилин потрібно витягнути і спробувати на готовність, розрізавши зверху рукав. Якщо при проколюванні ножем крила виходить прозора рідина, значить страва готова.

Курячі крильця в духовці з хрусткою скоринкою

Курячі крильця в духовці з скоринкою — найкращі рецепти

Інгредієнти:

  • курячі крила — 2 кг
  • розпушувач саме розпушувач — 2 ст. л.
  • сіль ¾ ч. л.
Читайте також:  Профітролі в домашніх умовах — 10 покрокових рецептів з різною начинкою

Соус Буффало:

  • вершкове масло розтоплене — 60 гр.
  • гострий червоний соус ½ стакан
  • цукор коричневий 1 ст. л.
  • соєвий соусос 2 ст. л.
  • ¼ Ч. л. сіль
  • ½ Ч. л. сіль
  • перець чорний мелений

Спосіб приготування:

  1. Крила розрізати по суглобам, кінчики прибрати. Використовувані частини промити і добре просушити рушником. Розкласти на решітку і дати постояти ніч у холодильнику щоб просохнути. Якщо у вас категорично немає часу або місця в холодильнику, то доведеться обійтися ретельним просушуванням паперовим рушником.
  2. Для соусу збийте разом всі інгредієнти. Зігрійте та повторно нагрівайте перед подачею.
  3. Ставимо розігріватися духовку до 120 градусів. Крила поміщаємо в пакет, всипаємо в нього розпушувач і сіль, струшуємо, щоб порошок і сіль рівномірно розподілилися.
  4. Деко застеляємо фольгою. Грати скроплюємо маслом і щільно укладаємо крила. Ставимо на нижній рівень запікатися в духовці 30 хвилин.
  5. Потім перемістіть лоток на верхню полицю і увімкніть духовку до 220C. Запікайте ще 40-50 хвилин. Крила не потрібно перевертати. Крила готові, коли вони темно-золотистого кольору, а шкіра дуже ніжна.
  6. Перемішайте з гарячим соусом і відразу ж подавайте. Крила можна подавати залиті соусом, а можна вмочати в соус.

Курячі крильця з скоринкою

Інгредієнти:

  • Крила курячі — 600 р.
  • Мед — 1 ст. л.
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Чебрець — 3 гілочки (свіжий)
  • Лимон — 1 шт.
  • Часник — 5 зубчиків
  • Борошно пшеничне — 2 склянки
  • Паприка солодка — 1 ч. л.
  • Часник — 1 ч. л. (сушений)
  • Перець чорний — за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Кефір — 2 склянки

Спосіб приготування:

  1. Чеснок очищаємо і крупно нарізаємо. У каструлю наливаємо 1 л. води, додаємо сік лимона, гілочки чебрецю, мед, часник, лавр, перець горошком і 2 ст. л. солі. Кип’ятимо розсіл протягом хвилини і охолоджуємо до кімнатної температури.
  2. Курячі крильця розрізаємо по суглобам на 3 частини. Опускаємо крильця в розсіл і залишаємо мінімум на 2 години. Якщо маринувати ніч, то приберіть в холодильник.
  3. У мисці змішуємо борошно, паприку, часник сушений, мелений перець і сіль. У ще одну миску наливаємо кефір. Обвалюємо крильця в борошні, потім занурюємо в кефір і знову паніруємо в борошні.
  4. Викладаємо підготовлені крильця на дошку, щоб паніровка «схопилася».
  5. У широкий сотейник наливаємо олію рівнем не менш 3-х див Прожарюємо на середньому вогні.
  6. Частинами опускаємо підготовлені крильця, щоб вони не стикалися один з одним. Через 5 хвилин перевертаємо і дожариваємо, з іншого боку.
  7. Готові крильця викладаємо на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло.

Поради для приготування курячих крилець:

Курячі крильця в духовці з скоринкою — найкращі рецепти

  • крильця обов’язково потрібно добре промивати;
  • попередньо можна замаринувати крильця, використовуючи для цього сметану, майонез або соєвий соус;
  • крильця треба натирати різними приправами і обов’язково додати подрібнений часник;
  • щоб крильця вийшли соковитими, їх можна запікати в рукаві у духовій шафі;
  • крильця з золотистою скоринкою вийдуть при випіканні в духовці при високому температурному порозі;
  • щоб не пересушити крильця, обов’язково додайте соус або скроплюємо їх теплою водою, змішаної з приправами;
  • запечені курячі крильця чудово поєднуються з різними овочевими та злаковими гарнірами;
  • страву можна прикрасити свіжою зеленню і зробити його королем вашого святкового або повсякденного столу.
Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya