Тушимо картоплю з курячими крилцями, смачно, просто і не дорого. З покрокового рецепту ви дізнаєтесь, як просто приготувати м'ясо у казані з картоплею. В основі страви лежить узбецький варіант казан-кебабу, лише з додаванням свіжих овочів. Олії при смаженні, як і у всіх приготуваннях на багатті має достатньо. Чимось це ще нагадує варіант фритюру, тільки з гасінням наприкінці крилець з овочами.
інгредієнти
- Курячі крильця + картопля – по 1 кг
- Помідори + цибуля + болгарський перець – по 5 шт.
- Олія рослинна – 500 мл
- Сіль, перець чорний – за смаком
- Свіжа зелень – пучок
Покроковий рецепт крилець у казані з фото
Готуємо продукти: ріжемо цибулю великим пір'ям, картоплю перець і помідори часточками
Нагріваємо казан, вливаємо масло по стінках, пробуємо шматочком картоплі нагрівання, масло повинне міхуритися
Завантажуємо картоплю, смажимо 10 хвилин на сильному вогні до золотистого стану, виймаємо
Картоплі, як і курячим крилам не обов'язково бути повністю готовими, наприкінці вони ще гаситимуться. Головне щоб вони набули гарного зовнішнього вигляду
Обсмажуємо курячі крила до золотистого кольору, виймаємо з казана
Смажимо цибулю до рум'яного кольору, прибираємо
Забираємо 75% зайвої олії з казана
Ми підійшли до важливої частини в рецепті – гасіння
Закладаємо продукти у казанок шарами. Першою йде картопля, на неї курячі крильця
Шари посипаємо сіллю з перцем за смаком
Третім шаром йдуть овочі. Впереміш помідори з болгарським перцем
Так як томати пустять багато соку, то води не будемо додавати, як це робиться при класичному гасінні казан-кебаб.
Завершуємо страву шаром пасерованої цибулі, незабутній солити і перчити
Тушимо під кришкою на мінімальному вогні до готовності 30 хвилин
Ріжемо дрібно зелень, перемішуємо з курячими крильцями та картоплею. Вимикаємо вогонь, даємо страві відпочити 10 хвилин під кришкою
Приготування закінчене, смачна куряча жарка з овочами, готова до подачі на стіл.
Як приготувати хрусткі курячі крильця як у KFC
Сьогодні підійшов до мене дитина та сказала, тато бажаю хрустких крил як у тій крамниці, вона мала на увазі kfc. Посмажити в казані їх не проблема, головне зробити таке ж панування. Пошукав в інтернеті, знайшов спосіб, чим і поспішаю поділитися з вами. Хрумка скоринка виходить точнісінько як у тому ресторані
Інгредієнти:
- Курячі крильця – 2 кг
- Паприка – 1 ст. л
- Борошно – 500 г
- Перець червоний гострий – 1 їдальня
- Сіль – 2 чайні л
- Олія рослинна – 400 мл
Приготування гострих крил у казані на вогні
Відрізаємо кінчики, залишаємо на бульйоні. Перерізаємо крило навпіл по суглобу
Готуємо простий маринад для курячих крилець
Наливаємо в миску 250 мл води, додаємо 3 столові ложки соняшникової олії, паприку, сіль, перемішуємо.
Заливаємо м'ясо, масажуємо руками в маринаді, накриваємо плівкою, залишаємо маринуватися на 2 години.
Перемішуємо борошно з червоним перцем, трохи солимо, обвалюємо в ньому крила
Тепер найважливіший момент у пануванні
Поміщаємо крильця в друшляк, повністю опускаємо у воду, виймаємо назад
Обвалюємо в борошні ще раз
Після такої процедури, панування виглядатиме один на один як у KFC
Максимально розігріваємо казан із соняшниковою олією
Обсмажуємо курячі крила до золотистого кольору близько 7-10 хвилин
Повертайте шумівкою, дивіться ступінь прожарювання
Пройшло 7-8 хвилин, час виймати з казану
Викладаємо на паперовий рушник, щоб стек зайвий жир
Розфасовуємо курячі крильця по фірмових пакетиках, йдемо торгувати в перехід)