Курка в пиві оригінальний та соковитий рецепт із хмільним ароматом. Делікатес із курячого м'яса в пивному маринаді – це смачна трапеза на вечерю. Простота і легкість приготування вас манитиме готувати його постійно. Спробуйте цей спосіб запікання і ваші близькі будуть у захваті та попросять добавки
інгредієнти
- Курячі стегенця – 3 шт. (або будь-які частини)
- Пиво світле/темне – 1 пляшка
- Соєвий соус – 5 ст. л.
- Спеції: хмелі-сунелі + перука – по 1 столовій ложці
- Чорний мелений перець – 0,5 ч. л.
- Цедра лимона – на око
- Сіль + цукор – по 1 чайній ложці
Приготування курки у пиві
Готуємо маринад: виливаємо пиво в глибокий посуд, додаємо соєвий соус, хмелі-сунелі, паприку, сіль, цукор, ретельно перемішуємо.
Занурюємо курку в приготований маринад
Зверху потрібно чимось придавити
Затягуємо щільно в плівку, ставимо в холодильник, на 12 годин
Час маринівки минув, виймаємо курку з пива, залишки виливаємо
Трьом цедру лимона на стегенця, злегка розтираємо з двох сторін
Розігріваємо духову шафу, температура – 200 градусів, хвилин 5-10
Кладемо курку на решітку, і відправляємо в духовку, на 30 хв.
Під ґрати ставимо деко з водою, щоб стікаючий сік не горів
Час приготування минув, дістаємо курку в пиві з духовки.
Шкірка стала золотистою, з ніжним і соковитим м'ясом усередині, запаху пива зовсім не залишилося, блюдо наситилося ароматним смаком, його спокійно можна подати, на святковий стіл, вигляд у нього приємний
Цей простий у приготуванні рецепт, легко можна робити, хоч кожен день на вечерю, пиво можна брати і темне, смакові відтінки будуть іншими, сайт курка2.ру, радить додати сторінку в закладки, і завжди повертатися сюди, у пошуку смачної страви