Курячі стегенця запечені у світлому пиві

Курячі стегенця запечені у світлому пиві

Курка в пиві оригінальний та соковитий рецепт із хмільним ароматом. Делікатес із курячого м'яса в пивному маринаді – це смачна трапеза на вечерю. Простота і легкість приготування вас манитиме готувати його постійно. Спробуйте цей спосіб запікання і ваші близькі будуть у захваті та попросять добавки

інгредієнти

  • Курячі стегенця – 3 шт. (або будь-які частини)
  • Пиво світле/темне – 1 пляшка
  • Соєвий соус – 5 ст. л.
  • Спеції: хмелі-сунелі + перука – по 1 столовій ложці
  • Чорний мелений перець – 0,5 ч. л.
  • Цедра лимона – на око
  • Сіль + цукор – по 1 чайній ложці

Приготування курки у пиві

Курячі стегенця запечені у світлому пиві

Готуємо маринад: виливаємо пиво в глибокий посуд, додаємо соєвий соус, хмелі-сунелі, паприку, сіль, цукор, ретельно перемішуємо.

Курячі стегенця запечені у світлому пивіКурячі стегенця запечені у світлому пивіКурячі стегенця запечені у світлому пиві

Занурюємо курку в приготований маринад

Курячі стегенця запечені у світлому пиві

Зверху потрібно чимось придавити
Затягуємо щільно в плівку, ставимо в холодильник, на 12 годин

Курячі стегенця запечені у світлому пиві

Час маринівки минув, виймаємо курку з пива, залишки виливаємо

Курячі стегенця запечені у світлому пивіКурячі стегенця запечені у світлому пиві

Трьом цедру лимона на стегенця, злегка розтираємо з двох сторін

Розігріваємо духову шафу, температура – 200 градусів, хвилин 5-10

Курячі стегенця запечені у світлому пивіКурячі стегенця запечені у світлому пиві

Кладемо курку на решітку, і відправляємо в духовку, на 30 хв.

Під ґрати ставимо деко з водою, щоб стікаючий сік не горів

Курячі стегенця запечені у світлому пиві

Час приготування минув, дістаємо курку в пиві з духовки.

Шкірка стала золотистою, з ніжним і соковитим м'ясом усередині, запаху пива зовсім не залишилося, блюдо наситилося ароматним смаком, його спокійно можна подати, на святковий стіл, вигляд у нього приємний

Курячі стегенця запечені у світлому пиві

Цей простий у приготуванні рецепт, легко можна робити, хоч кожен день на вечерю, пиво можна брати і темне, смакові відтінки будуть іншими, сайт курка2.ру, радить додати сторінку в закладки, і завжди повертатися сюди, у пошуку смачної страви

Читайте також:  Курячий шашлик з картопляним гарніром

DvaGusya