Курячі стегна в соєвому та медовому соусі

Курячі стегна в соєвому та медовому соусі

Готуємо просту та смачну страву, курка в соєвому соусі, частування підійде не тільки для звичайної сімейної вечері, але і для святкового столу, якщо використовувати варіант запікання, тушки цілком. Рецепт не займе багато часу, якщо слідувати покроковому опису з фото. Спробуйте приготувати м’ясо за цим способом, і поділіться враженнями від страви, і розкажіть, як ви запікаєте курку для обіду.

Інгредієнти

  • Стегна – 5 шт.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Соус соєвий – 5 ст. л.
  • Часник – 5 зубів.
  • Прованські трави -1 ст. л.
  • Перець чорний – 0,5 г. л.
  • Олія – 2 ст. л. (Для мастила форми)
  • Сіль за смаком
  • Фольга – 0,5 метра

Приготування стегенця з фото

Курячі стегна в соєвому та медовому соусі

Куряче м’ясо промиємо, обсушимо, зріжемо зайву шкірку, складемо в глибокий посуд, і підберемо всі інгредієнти за інструкцією

Курячі стегна в соєвому та медовому соусі

Курячі стегна в соєвому та медовому соусі

Готуємо маринад:

Виливаємо в чашку, п’ять ложок соєвого соусу, рідкий мед, видавлюємо пресом часник, додаємо спеції та перемішуємо.

Курячі стегна в соєвому та медовому соусі

Поливаємо м’ясо готовим розсолом і ретельно перемішуємо ручками.

Курячі стегна в соєвому та медовому соусі

Залишаємо на столі маринуватися, на одну годину

Курячі стегна в соєвому та медовому соусі

Змащуємо олією форму для випічки, розкладаємо в ній грудки, поливаємо зверху залишками соусу.

Курячі стегна в соєвому та медовому соусі

Закриваємо форму фольгою і ставимо в розігріту до – 180 градусів духовку, на 30 хв. по часу

Це половина справи

Курячі стегна в соєвому та медовому соусі

Виймаємо з печі, змащуємо курячу шкірку маринадом, що стек, і ставимо назад у шафу, на 20-30 хв.

Фольгою більше не прикриваємо, щоб вийшла рум’яна, запечена скоринка

Курячі стегна в соєвому та медовому соусі

Пройшло ще 20 хвилин, я дістаю страву з печі, курячі грудки у соєвому маринаді, повністю готові.

Як бачите, це простий і швидкий рецепт, а завдяки меду, вигляд виходить відмінний, а м’ясо ніжне та соковите

Курячі стегна в соєвому та медовому соусі

Рекомендуємо взяти цей рецепт собі на замітку, і заходити ще на сайт курка, тут ще багато смачних способів запікання курки, як для свята, так і скромної вечері з сім’єю

Читайте також:  Дріжджове тісто для пиріжків — дуже смачне як пух

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya