Курячі стегна запечені з перлівкою та спеціями

Курячі стегна запечені з перлівкою та спеціями

Багато хто недолюблює страви з перлівкою, або просто не вміє її готувати, тим часом це відмінний і ситний гарнір до будь-якої курячої страви. Якщо перед готуванням її замочити на 3-4 години у воді, то приготування до розсипчастого стану цього корисного продукту помітно скоротиться.

інгредієнти

  • Стегна – 7 шт.
  • Крупа перлова – 2 ст.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сухий часник + перець – 0,5 ч. л.
  • Аджика чи майонез – на розсуд
  • Сіль за смаком

Покрокове приготування курячих стегон

Курячі стегна запечені з перлівкою та спеціями

Насамперед відваримо перловку в не солоній воді, на 50-60% готовності, потім посолимо і перемішаємо, відставимо убік.

Курячі стегна запечені з перлівкою та спеціями

Маринуємо курку, додаємо ваші улюблені приправи, ще я додала домашню аджику, ви можете покласти майонез 1-2 ст. л. в ньому є все для маринування курки, перемішуємо і даємо настоятися 30 хв.

Курячі стегна запечені з перлівкою та спеціями

Поки курочка наполягає, займемося овочевою під жаркою
Нарізаємо дрібно цибулю, трьом морквину на тертці і пасеруємо на сковороді з олією, до м'якості, хвилин 5-7

Курячі стегна запечені з перлівкою та спеціями

Беремо жароміцний глибокий посуд і викладаємо в нього перлову крупу, зверху пасеровані овочі і рівномірно розподіляємо по поверхні

Курячі стегна запечені з перлівкою та спеціями

Тепер поверх перлівки, викладаємо курку

Курячі стегна запечені з перлівкою та спеціями

При готуванні, крупа доходитиме на курячому жирі, який виділятиметься з продукту

Готувати слід у розігрітій духовці при 180 градусах, 40-50 хвилин

Курячі стегна запечені з перлівкою та спеціями

Дивно проста і ситна страва, курка з перловкою в духовці готова

Каша повністю дійшла, просочилася ароматним курячим смаком і готова до подачі на стіл

Читайте також:
Читайте також:  Рис з овочами — 15 рецептів смачного приготування
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya