Локшина вок – культурна спадщина азіатського світу

Ви знаєте, в чому секрет смаку локшини в коробочках? Це смачна та доступна страва, яку дуже зручно замовити для будь-якого випадку. Для того щоб зрозуміти секрет успіху такої страви, важливо розібрати всі особливості та тонкощі локшини wok в Чернівцях. Страва, яка точно варта уваги кожного цінителя азіатської кухні.

Що собою представляють ВОК та як почалась історія цієї страви?

Сама ця назва стала поширеною завдяки особливому посуду, в якому й готується страва. Вок це велика конусоподібна пательня. Вона має давню історії, завдяки такому посуду готували їжу ще в Стародавньому Китаї. Тоді така посудина мала округлу форму та не було плоского дна. Саме тому користуватись цією посудиною можна було тільки на печі, де був отвір для пательні.

Локшина вок

Довгий час в Древньому Китаї для місцевого населення така локшина була єдиним способом для приготування їжі, що був доступний навіть для самого бідного населення. А ще для такої кулінарії не потрібно було використання значної кількості палива, що було дуже зручно та економно.

Як локшина вок допомогла зробити наукове відкриття?

Прості китайці придумали новий спосіб обсмажування продуктів. І самі того не розуміючи, зробили наукове відкриття. Особливий ефект був описаним вченим Лейденфростом в середині вісімнадцятого століття. Сутність цього явища полягає в тому, що коли якась рідина контактує з гарячою та твердою поверхнею, то утворюється шар пару. Завдяки цьому вміст пательні як би парить над поверхнею.

Цей ефект Лейденфроста ви також могли спостерігати, коли побризкали капельки водички на гарячу пательню для розуміння її температури. Якщо температура вже досягла спеціальної точки Лейденфроста, тоді крапельки не одразу випаровуються, а трохи ковзають на поверхні. Саме завдяки цьому ефекту вдається у всьому світі готувати справжні та дуже смачні страви азіатської кухні.

Читайте також:  Найсмачніші котлети з горбуші!

Локшина вок

Як саме готується локшина вок?

Особливість в тому, що ви можете замовити доставку їжі в Чернівцях й у всіх місцях локшина вок буде різною. Бо не існує єдиного оригінального рецепту. Це схожа ситуація з борщем.

Проте робити будь що і максимально фантазувати майстру не дозволено. Тому що є певні правила, яких варто притримуватись під час приготуванні локшини:

  1. М’ясо та овочі для страви мають бути нарізані так, щоб бути однакового розміру. Бажано щоб було нарізано саме соломкою.
  2. Коли начинка для локшини обсмажується, її необхідно весь час перемішувати. Завдяки цьому зменшується до мінімуму використання олії й зберігається максимальна користь продуктів.
  3. Всі продукти необхідно підготувати завчасно. Тому що під час активного перемішування у вас не буде часу для того щоб усім цим займатись.

Якщо бажаєте скуштувати найкращі вок в Чернівцях, то краще всього замовити їх в Yoki. Це гарантує вам неймовірну насолоду від смакових властивостей. Точно не пошкодуєте та отримаєте багато приємних емоцій.

DvaGusya