Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Вирішив сьогодні приготувати гарний та смачний кебаб з фото. Страва, яка підходить для будь-якого сезону, добре йде хоч улітку хоч узимку. Готуватиму покроково з курячих стегон зі свинячим салом, грудка для цього соковитого рецепту не підходить. Як ви зрозуміли, ми будемо робити простий домашній курячий фарш з цибулею та спеціями. Сама по собі страва люля-кебаб відноситься до кухень різних країн ближнього сходу, і в Росії став популярним відносно недавно. Так що хтось про нього не чув, саме час познайомиться

інгредієнти

  • Куряче філе стегна – 2 кг
  • Свиняче сало – 300 г (не солоне)
  • Цибуля – 2 шт.
  • Паприка + куркума – по 1 їдальні
  • Чорний перець + сушений часник – по 2 чайні ложки
  • Сіль – 2,5 столових л

Приготування кебаб на мангалі із фаршу курки

Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурахЛюля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Готуємо м'ясо, видаляємо хрящі зі стегон.

Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Ріжемо сало з цибулею середніми шматками, щоб проходило в м'ясорубку

У класичному рецепті люля-кебаб, на кілограм курки, курдюка кладеться 150-170 г

Є два варіанти як прокручувати стегна

  1. За один раз, упереміш із салом
  2. За два рази, спочатку прокрутити курку, потім вдруге із сальцем

Скажу з досвіду другий варіант правильний

Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Пропускаємо стегна через м'ясорубку, діаметр отворів насадки найменший

Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Крутимо вдруге додаючи сальце і цибулю

Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Додаємо 2,5 столових ложок солі без гірки, чорний перець, сушений часник, паприку та куркуму

Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Добре вимішуємо курку до липкого стану. Візьміть шмат фаршу в долоню і переверніть, якщо не падає, то він готовий

Читайте також:  Чебуреки на кефірі – 7 рецептів приготування тіста

З таким фаршем можна працювати відразу, але мені подобається його ще добре охолодити. Тоді він стає більш податливим і зручним для насаджування. Відправляємо у холодильник на 2 години

Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Змочуємо руку холодною водою, відокремлюємо шматок люля нанизуємо на шампур, обтискаємо долонькою

Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Робимо в кілька заходів вибудовуючи довгу ковбаску,

Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Приготуйте таку конструкцію куди складати люля-кебаб

Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Перша партія готова вирушаємо до розжареного мангалу

Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Смажимо курку на максимальній спеці регулярно перевертаючи. Добре запечатуємо кебаб з кожної зі сторін. За часом загалом 20 хвилин

Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Приготування на мангалі закінчено, соковитий люля готовий до подачі. Знімаємо м'ясо із шампурів кличемо гостей до столу

З цієї кількості інгредієнтів, у мене вийшло 22 штуки

Як приготувати смачний люля-кебаб на шампурах

Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Інгредієнти на кіло м'яса:

  • Курячі стегна (філе) – 1 кг
  • Сало сальце не солоне – 170 г

Спеції:

  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Чорний мелений перець + чебрець – по 1 год.
  • Паприка – 1,5 год. л

Рецепт із соковитого фаршу курки на мангалі

Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Прокручуємо стегна з салом на м'ясорубці, додаємо всі спеції, чебрець перетираємо в долоні.

Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Ретельно вимішуємо до однорідного стану, маса має придбати липкість

Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Для найкращого результату на мангалі, люля-кебаб бажано ще відбити. Відокремлюємо частину маси з миски, кидаємо зверху донизу кілька разів. Виганяємо повітря з м'яса

Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурахЛюля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Складаємо в тазик, мокрою рукою вирівняємо поверхню, забираємо маринуватися в холодильник на 2 години. По-доброму це робиться з вечора, ранком смажитися

Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурахЛюля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Підготовляємо воду для змочування рук, ліпимо фарш з курки на шампур без нанизування. Поступово обтискаємо долонькою. Таким чином виліплюємо ковбаску посередині

Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Розкладаємо шампури на мангалі жар вугілля максимальне. Перевіряємо коли схопиться низ, перевертаємо на інший бік

Читайте також:  Сало в розсолі — найсмачніші рецепти в банку

Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Перевертаємо кілька разів, щоб не підгоріло, якщо є можливість у мангалу, то на ребро ставимо теж

Люля-кебаб із курки на мангалі смачний рецепт на шампурах

Золотистий люля-кебаб повністю готовий, подаємо з лавашем та томатним соусом із зеленню.

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya