Люля-кебаб із курки в духовці на шпажках з фото

Люля-кебаб із курки в духовці на шпажках з фото

Чудова, легка та смачна закуска з курки – люля-кебаб. Цей рецепт зазвичай смажать на вугіллі, але ми готуватимемо його в духовці. Фарш для нього краще зробити із соковитих стегон, щоб не додавати зайвого сала для жирності як в оригінальному способі. Також набір спецій трохи змінений що надає частування ще більш виражений смак курячого м'яса. Замість шампурів відповідно дерев'яні палички як для домашнього шашлику

інгредієнти

  • Філе стегна без кістки – 5-6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Паприка – 1 чайна л
  • Сіль, перець чорний – до смаку
  • Масло рослинне

Рецепт кебабу з курячого фаршу покроково

Перед початком приготування заздалегідь покладіть шпажки у воду на кілька годин

Люля-кебаб із курки в духовці на шпажках з фото

Пропускаємо курку через м'ясорубку з насадкою з великим поділом

Люля-кебаб із курки в духовці на шпажках з фото

Щоб відчувалися шматочки цибулі, ріжемо її дрібним кубиком, додаємо у фарш. Якщо вам це не потрібно, пропустіть його одночасно з куркою

Люля-кебаб із курки в духовці на шпажках з фото

Додаємо паприку, солимо, перчимо

Люля-кебаб із курки в духовці на шпажках з фото

Добре вимішуємо і мені руками фарш щоб він став липким і в'язким хвилин 5-10. Ще бажано залишати його зверху вниз, щоб вийшло зайве повітря

Пробуємо на солоність, ставимо під плівку в холодильник на 1 годину

Люля-кебаб із курки в духовці на шпажках з фото

Змочуємо руки водою, формуємо довгасті котлети – люля-кебаб. Нанизуємо вздовж на шпажку обтискаємо по колу

Люля-кебаб із курки в духовці на шпажках з фото

Застилаємо лист фольгою або папером і, трохи змащуємо маслом, розкладаємо ковбаски в ряд

Відправляємо в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку на 10-15 хвилин

Така висока температура потрібна, щоб люля-кебаб відразу схопилися скоринкою і залишили весь сік усередині.

Люля-кебаб із курки в духовці на шпажках з фото

Викладаємо готові биточки посередині, з боків обкладаємо овочами і подаємо на стіл

Читайте також:  Хачапурі по – мегрельськи справжній грузинський рецепт і 3 варіанти

В Азербайджані цю страву традиційно подають із цибулею, перемішаною з петрушкою.

Таке частування можна подати у вигляді гарячої закуски або як основне частування на святковий стіл

Як приготувати курячі люля в духовці

Люля-кебаб із курки в духовці на шпажках з фото

інгредієнти

  • Філе курки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 велика
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Сіль – 1 чайна л
  • Зелень кінзи

Спеції

  • Хмелі-сунелі + мелений коріандр + паприка – по 1 год.
  • Червоний + чорний перець – 0,5 ч. л

Для маринування

  • Червона цибуля + кріп
  • Оцет – 1 їдальня
  • Цукор – 1 год.

Для соусу

  • Сметана – 200 г
  • Перець, сіль, кріп, часник

М'ясний фарш на шпажках без мангалу

Люля-кебаб із курки в духовці на шпажках з фото

Готуватимемо рубаний люля-кебаб, тобто без використання м'ясорубки

Ріжемо філе на тонкі смужки потім у дрібний кубик. Рубаємо ще зверху ножем

Люля-кебаб із курки в духовці на шпажках з фото

Також рубаємо цибульку, часник і кінзу. Додаємо сіль і всі перераховані вище спеції

Люля-кебаб із курки в духовці на шпажках з фото

Вимішуємо руками до однорідності. Відбиваємо зверху вниз для скріплення. Тут лінуватися не треба, процес приготування фаршу може зайняти до 10 хвилин

Ставимо в холодильник на 1 годину

Люля-кебаб із курки в духовці на шпажках з фото

Формуємо довгасті ковбаски, нанизуємо на заздалегідь змочені шпажки

Розкладаємо люля-кебаб на решітці, під яку підкладаємо лист

Люля-кебаб із курки в духовці на шпажках з фото

Ставимо курку в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо по 12 хвилин із двох сторін

Люля-кебаб із курки в духовці на шпажках з фото

Для подачі маринуємо цибулю з кропом. Заливаємо невеликою кількістю води, з цукром та оцтом

Люля-кебаб із курки в духовці на шпажках з фото

Також східні котлетки добре йдуть зі сметанним часниковим соусом. Змішуємо сметану з давленим часником, кропом, перцем і сіллю

Люля-кебаб із курки в духовці на шпажках з фото

Страва з курки на шпажках в духовці готова, посипаємо люля-кебаб маринованим цибулькою і подаємо з часниковим соусом.

Читайте також:
Читайте також:  Розкішний торт із багатим смаком, медовим ароматом “Осінній поцілунок”. Можна готувати на будь-які свята!
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya