Млинцевий торт в домашніх умовах. Покрокові рецепти простого десерту з млинців

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

Навряд чи хто-небудь зможе точно відповісти на питання, коли з’явився млинцевий торт. Одне можна стверджувати точно: спочатку були млинці, і лише потім люди вирішили з’єднувати їх з різноманітними продуктами, роблячи закуску або десерт. Млинці з сиром, м’ясом, рибою, яйцями, ікрою, варенням – це найпопулярніші сьогодні варіанти, які пробував, напевно, кожна людина. Але є і принципово інша страва – коли млинці змазують кремом і подаються разом, і називається це блюдо млинцевий торт.

Якщо вам набридли стандартні млинці, і ви хочете на Масляну здивувати своїх близьких, це варіант саме для вас. Такий тортик готується дуже просто і швидко, в більшості випадків вам навіть не знадобиться духовка: ви просто випікаєте млинці точно так само, як і завжди, і додаєте до них будь-який вподобаний вам крем. Завдяки тонким «коржам» десерт виходить дійсно дуже ніжним і соковитим. В якості прикраси можна вибрати кокосову стружку, шоколад, горіхи, цукати, сухофрукти, фрукти і ягоди або той же крем, який ви використовували під час складання торта.

До незаперечних плюсів такого десерту з упевненістю можна віднести:

  • легкість приготування;
  • відносно невеликий список продуктів, які знайдуться в холодильнику практично у кожної господині;
  • відсутність необхідності в духовій шафі;
  • величезна кількість варіантів начинок і подачі.

За рахунок крему та інших складових млинцевий торт можна зробити абсолютно будь-яким: легким, ситним, солодким, кислим, солоним – все залежить від ваших уподобань і бажань. Тому наступного разу, коли ви вирішите піч млинці, просто додайте до них улюблений крем і зберіть смачний десерт – ваші гості будуть у захваті.

Зміст статті:
  1. Млинцевий торт шоколадний — дуже простий рецепт
  2. Знадобиться для млинців:
  3. Знадобиться для крему:
  4. Знадобиться для шоколадної глазурі:
  5. Етапи приготування.
  6. Святковий млинцевий торт «Крепвиль» з кремом із згущеного молока
  7. Знадобиться для млинців:
  8. Знадобиться для крему:
  9. Етапи приготування.
  10. Простий рецепт млинцевого торта з заварним кремом
  11. Знадобиться для млинців:
  12. Знадобиться для заварного крему:
  13. Знадобиться для вершкового крему:
  14. Знадобиться для прикраси і прошарки:
  15. Етапи приготування.
  16. Як приготувати млинцевий торт зі згущеним молоком, горіхами і чорносливом
  17. Знадобиться:
  18. Етапи приготування.
  19. Млинцевий торт равлик з сирною начинкою
  20. Знадобиться для млинців:
  21. Знадобиться для начинки:
  22. Знадобиться для заливки:
  23. Етапи приготування.
  24. Шоколадний млинцевий торт зі сметанним кремом
  25. Знадобиться для млинців:
  26. Знадобиться для крему:
  27. Знадобиться для глазурі:
  28. Етапи приготування.
  29. Млинцевий торт Мозаїка з фруктовим желе
  30. Знадобиться для млинців:
  31. Знадобиться для крему:
  32. Етапи приготування.
  33. Райдужний млинцевий торт до свята — відео рецепт

Млинцевий торт шоколадний — дуже простий рецепт

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

Якщо ось-ось планується торжество, і ви хочете здивувати гостей смачним і незвичайним десертом – цей рецепт для вас. Шоколадний млинцевий тортик виходить незвичайно смачним і ніжним, при цьому готується він дуже і дуже просто. Кожен, хто коли-небудь смажив млинці, впорається з цим завданням. А якщо порівняти його приготування з приготуванням класичного бісквіта, то останній робити набагато складніше. Єдине умови – потрібно готувати напередодні або хоча б за кілька годин до торжества, щоб готова страва вдосталь настоялося в холодильнику.

Торт складається з тонких шоколадних млинців і смачного вершкового крему. Для його приготування береться вершковий сир: в рецепті це Маскарпоне, але ви можете взяти будь-який інший. Солодкість шоколаду вигідно відтіняє і підкреслюється легкою кислинкою прошарку. При бажанні ви можете додати фрукти на ваш вибір: банани, ківі, полуницю. Але навіть без них тортик буде дуже смачним. Млинці готуються не складніше звичайних, просто в процесі замісу тіста додається какао. І пам’ятайте: чим менше діаметр сковороди, тим вище вийде ваш торт.

Знадобиться для млинців:

  • борошно – 200 гр.;
  • яйце куряче – 3 шт.;
  • молоко – 400 мл;
  • кефір – 120 мл;
  • вода – 125 мл;
  • олія соняшникова 50 мл;
  • какао-порошок – 2 ст. л. з гіркою;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сіль – 0.5 ч. л.

Знадобиться для крему:

  • вершки – 250 мл;
  • вершковий сир – 250 гр.;
  • цукрова пудра – 2 ст. л.

Знадобиться для шоколадної глазурі:

  • будь шоколад – 100 гр.

Етапи приготування.

1. У глибоку чашу просійте борошно, потім какао. Не пропускайте цей етап. По-перше, так ви уникнете сміття, випадково опинився в продукті. По-друге, борошно і какао таким чином насичуються киснем, що в подальшому допомагає зробити млинці більш ажурними і повітряними. Перемішайте до однорідного кольору.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

2. В окрему глибоку чашку розбийте 3 яйця, злегка збийте. Додайте солі і цукру, перемішайте. Потім введіть туди ж молоко, кефір і вода і ще раз перемішайте.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

3. Акуратно введіть половину отриманої суміші в борошно з какао, в процесі розмішуючи все віночком, щоб уникнути утворення грудок. Потім влийте решту суміші, змішайте і введіть соняшникову олію. Ще раз все розмішайте.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

4. В добре прогріту сковороду налийте трохи тіста і, нахиляючи її в різні сторони, напіврідку масу розподіліть по всій поверхні. Коли млинець приготується з одного боку, акуратно візьміть за краєчок і швидко переверніть. Обсмажуйте до готовності. Повторіть з усім тестом.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

5. Для приготування крему в глибокій посуді змішайте всі інгредієнти і збийте міксером до отримання однорідної маси. Він повинен вийти досить густим.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

6. Тепер можна зайнятися складанням торта. Найзручніше це робити в спеціальному кулінарному кільці: тоді ви можете не побоюватися, що торт «завалиться» чи вийде кривим. Складанням потрібно займатися на плоскому блюді, на якому ви в підсумку і будете подавати торт. Викладіть один млинець і промажте його невеликою кількістю крему. Зверху покладіть наступний млинець і знову змастіть кремом. Повторіть з усіма млинцями. Верхнім шаром має бути крем. Обов’язково залиште трохи для змазування боків. Зібраний торт відправте в холодильник не менше, ніж на годину.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

7. Коли тортик охолоне, дістаньте його, звільніть від кільця і змажте боковини залишилися кремом.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

8. Подрібніть шоколад і розтопити його.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

9. Полийте рідким шоколадом торт. Можете використовувати кондитерський мішок або звичайну ложку. Верхню частину розрівняйте. За бажанням можете прикрасити фруктами.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

Коли шоколадний млинцевий торт буде готовий, відправте його на холод ще на кілька годин.

Святковий млинцевий торт «Крепвиль» з кремом із згущеного молока

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

Якщо ви не любитель нудотно-солодких десертів, то тортик «Крепвиль» буде для вас ідеальним вибором. Готується він так само просто, як і будь-які млинці, збирається легко, а виглядає дуже симпатично. Крем виготовлений з сирного сиру і вареного згущеного молока, має ніжний сирний смак, а самі млинці практично не мають цукру. Якщо ви хочете підсолодити його, можете збільшити кількість цукрової пудри в процесі приготування.

Використовуйте продукти кімнатної температури. Прикрашати млинцевий торт можете будь-яким способом. Головне – не забудьте залишити трохи крему, щоб вирівняти боки і верхню частину. Зверху покласти ягоди, фрукти, горіхи, шоколадну крихту, збиті вершки або будь-які солодощі. Спробуйте приготувати цей ніжний торт «Крепвиль», і ваші близькі його оцінять.

Знадобиться для млинців:

  • борошно – 300 гр.;
  • яйце куряче – 5 шт.;
  • молоко – 500 мл;
  • вода – 100 мл;
  • лікер (за бажанням) – 50 мл;
  • вершкове масло – 75 гр.;
  • ванільний цукор – 1 ч. л.;
  • сіль – щіпка.

Знадобиться для крему:

  • вершки 33% жирності – 500 мл;
  • сирний сир – 500 гр.;
  • цукрова пудра – 2-3 ст. л.;
  • варене згущене молоко – 1 банка.

Етапи приготування.

1. Почніть приготування з замісу тіста. Зручніше всього для цих цілей використовувати міксер або блендер. Спочатку в глибоку посуд або спеціальну чашу влийте молоко, потім воду. Насипте дрібку солі, додайте подрібнене вершкове масло, яйця і ванільний цукор.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

2. Збийте інгредієнти і акуратно через сито введіть борошно. Не уникайте етапу просіювання: крім того, що в ситі залишиться все сміття, ви таким чином наситите тісто киснем. Це допоможе млинців вийти ажурними і повітряними. Готове тісто залиште настоятися не менше чверті години.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

3. Поки тісто настоюється, займіться кремом. В першу чергу збийте вершки міксером на максимально швидкості. За часом це повинно зайняти 30-60 секунд. В іншому випадку крем у вас не вийде.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

4. У збиті вершки введіть варене згущене молоко і акуратно розмішайте виделкою. Коли маса стане однорідною і податливою, продовжуйте перемішувати віночком.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

5. Наступним етапом буде додавання сиру. Так само, як і згущене молоко, його потрібно акуратно вмішати в майбутній крем. Потім насипте цукрової пудри і ще раз все ретельно розмішайте. Готовий крем відкладіть в холодильник, накривши кришкою і харчовою плівкою.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

6. Тепер приступите до смаження млинців. Змастіть жиром сковороду. Робиться це всього раз на самому початку. Потім налийте на розпечену сковороду невелику кількість тіста і, нахиляючи її з боку в бік, розподіліть масу по всій площі. Коли млинець злегка обсмажиться, обережно візьміть його за краєчок і переверніть. Обсмажуйте на іншій стороні. Повторіть з усім тестом.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

7. Тепер можна приступити до складання торта. Почніть з самих перших млинців – вони повинні бути теплими. Найкраще збирати торт з допомогою кулінарного кільця, щоб він вийшов більш рівним. Викладіть млинець на плоске блюдо і змастіть кремом. Зверху покладіть наступний млинець і знову змастіть його. Не забудьте залишити трохи, щоб вирівняти верхівку і боки.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

8. Коли торт буде зібраний, які залишилися кремом обробіть боки і самий верхній млинець. Відправте в холодильник на ніч.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

Перед подачею прикрасьте млинцевий торт за бажанням. Підійдуть будь-які прикраси, які подобаються вам за смаком.

Простий рецепт млинцевого торта з заварним кремом

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

Цей простий рецепт смачного млинцевого торта відрізняється від попередніх наявністю варення і оригінальною складанням. Тут млинці не просто потрібно укласти стопкою, змащуючи кремом. Щоб зібрати торт, доведеться трохи постаратися, але результат вас порадує. Соковитий, смачний, ніжний млинцевий торт – він буквально тане в роті.

В оригінальному рецепті береться полуничне варення, ягоди полуниці і винограду. Але ви можете замінити будь-яким іншим варенням і будь-якими іншими фруктами або ягодами. Головна умова – їх сполучуваність. Якщо ви не можете вирішити, що вибрати, просто візьміть ті інгредієнти, які будуть вказані нижче.

Знадобиться для млинців:

  • борошно – 250 гр.;
  • яйце куряче – 2 шт.;
  • молоко – 500 мл (можна замінити водою);
  • цукор – 1-2 ст. л.;
  • олія соняшникова – 2 ст. л.;
  • сода – 0.3 ч. л.;
  • сіль – 0.3 ч. л.

Знадобиться для заварного крему:

  • молоко – 1 л;
  • яйце куряче – 4 шт.;
  • цукор – 200 гр.;
  • крохмаль – 80 гр. (можна замінити на борошно);
  • масло вершкове – 60 гр.;
  • ванільний цукор – 1 пакетик.

Знадобиться для вершкового крему:

  • вершки 35% жирності – 200 гр.;
  • цукор – 2 ч. л.;
  • ванільний цукор – 0.5 ч. л.;
  • загущувач для вершків – 1 пакетик.

Знадобиться для прикраси і прошарки:

  • шоколад – 100 гр.;
  • молоко – 2 ст. л.;
  • масло вершкове – 30 гр.;
  • фрукти або ягоди на вибір;
  • варення;
  • крохмаль.

Етапи приготування.

1. Для приготування заварного крему доведіть молоко до кипіння. Окремо збийте за допомогою міксера яйця, цукор і крохмаль (або борошно). Введіть в отриману суміш частина гарячого молока. Розмішайте міксером. Поступово введіть все молоко, розмішуючи.

2. Поставте субстанцію на повільний вогонь і готуйте, постійно заважаючи. Коли маса стане більш густий, додайте ванільний цукор і вершкове масло. Для зручності краще розділити його на шматки. Знову розмішайте.

3. Коли крем стане досить густим і приготується, перекладіть його в яку-небудь ємність. Стежте, щоб крем доходив до країв. Накрийте харчової плівкою або пакетом, притиснувши його до крему. Це робиться, щоб не було прошарку повітря щоб уникнути утворення конденсату. Відставте в сторону.

4. Тепер можете приступити до приготування млинців. Для замісу тіста змішайте всі продукти в блендері або за допомогою міксера. Дайте тісту постояти якийсь час.

5. Розігріту сковороду змажте маслом. Це досить зробити один раз на самому початку процесу. Влийте трохи тіста і, повертаючи сковорідку з боку в бік, розподіліть його по всій площі. Коли млинець приготується з одного боку, переверніть його і смажте з іншого. Повторюйте з усім тестом.

6. Відкладіть млинці остигати, а самі приступайте до приготування вершкового крему. У глибоку чашу покладіть вершки, додайте цукор і ванільний цукор і збийте міксером на максимальній швидкості. Збивати потрібно не більше 30-40 секунд, щоб вершки не перетворилися в масло. Молочний продукт обов’язково повинен бути холодним. У готову масу введіть загущувач для вершків і ще раз збийте.

7. Наступний крок – складання торта. У глибоку миску викладіть внапуск 4 млинця, щоб вони прикрили стінки посуду. Нанесіть на млинці заварний крем. Викладіть шар нарізаної полуниці (або інших фруктів на вибір).

8. Окремий млинець змастіть варенням і загорніть його конвертиком, немов ви завертаєте фарширований блін. Покладіть в поглиблення майбутнього торта. Зробіть так само з другим млинцем. Якщо дно виявилося не закритим, можете зробити те ж саме з третім млинцем. Змастіть все це заварним кремом.

9. Новий блін змастіть варенням і скрутіть трубочкою, покладіть його на середину майбутнього торта. Повторіть з другим млинцем, розріжте його на 2 частини і покладіть по краях від першого млинця. При необхідності повторіть. Змастіть всю цю конструкцію заварним кремом. Слідкуйте, щоб у вас залишився 1 блін недоторканим.

10. Загорніть краї млинців в мисці до центру і закрийте всі останнім млинчиком. Притисніть рукою і відправте в холодильник на 2-3 години.

11. По закінченню цього часу витягніть охолоджений торт, накрийте тарілкою і швидко переверніть. Глибоку миску зніміть. Тепер можна прикрашати торт. Обмажте його вершковим кремом, навколо викладіть фрукти.

Розтопіть шоколад, змішавши його з маслом і молоком. Полийте отриманою масою млинцевий торт. Приємного апетиту!

Як приготувати млинцевий торт зі згущеним молоком, горіхами і чорносливом

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

Це найбільш класичний і всім знайомий з дитинства смак, який ніколи не втратить актуальності. Смак крему завдяки вареного згущеного молока виходить, як справжній крем-брюле, а поєднання його з горіхами і чорносливом робить смак по-справжньому насиченим і цікавим. Якщо десерт не будуть їсти діти, і ви хочете додати в нього нові нотки, заздалегідь замочити чорнослив в коньяку або будь-якому іншому міцному алкоголі. В ідеалі залиште на ніч, але якщо ви не встигаєте, можете залити чорнослив буквально на чверть години. Не турбуйтеся – він всього лише додасть особливий терпкий аромат, не більше того.

Горіхи можете брати будь-які на ваш смак. Хтось навіть використовує солоні: поєднання солі та солодощі робить смак незабутнім. Автор оригінального рецепту пропускає етап приготування млинців: кожен може робити їх так, як звик. Ви можете навіть придбати вже готове ласощі, і тоді приготування цього тортика займе у вас дійсно дуже мало часу.

Знадобиться:

  • готові млинці – 10 шт;
  • масло вершкове – 200 гр.;
  • варене згущене молоко – 400 гр.;
  • горіхи – 100 гр.;
  • чорнослив – 70 гр.;
  • коньяк.

Етапи приготування.

1. Якщо ви вирішили, що будете замочувати чорнослив в алкоголі, зробити це краще в першу чергу або навіть заздалегідь. Подрібніть чорнослив і залийте коньяком або будь-яким іншим міцним алкоголем.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

2. Готові млинці викладіть один на одного і вирівняйте, обрізавши по контуру тарілки.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

3. Горіхи подрібніть. Можете просто більш дрібно порубати або перетворити практично в крихту з допомогою блендера – все залежить від ваших уподобань. Якщо ви берете різні види, перемішайте їх між собою.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

4. Заздалегідь вийміть масло з холодильника, щоб воно стало м’яким. Збийте його зручним вам способом. Після того, як масло побіліє, додайте згущене молоко і збийте ще раз.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

5. Наступний крок – зібрати торт. Викладіть млинець на рівну блюдо і промажте його кремом. Зверху покладіть горіхи і накрийте другим млинцем. Його знову ж змастіть кремом, потім викладіть чорнослив. Повторіть з усіма інгредієнтами, чергуючи варіанти начинок.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

6. Верхнім шаром в ідеалі повинен бути крем. Не забудьте змастити бічні частини торта. В якості декору можна використовувати пудру з цукру – просто присипте їй десерт.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

Відправте в холодильник на пару годин. Після цього смачний млинцевий торт зі згущеним молоком і горішками можна подавати до чаю.

Млинцевий торт равлик з сирною начинкою

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

Це один з найбільш простих рецептів приготування млинцевого торта. Суть його в тому ж, у чому й суть простих млинців з начинкою з сиру – ви просто її завертаєте в млинець. Особливість цього торта в оригінальній подачі. Це не просто складені стопкою один на одного і змащені кремом млинці. Єдине, на відміну від попередніх рецептів. Вам знадобиться духовка.

Щоб не розкривати всі секрети відразу, просто прочитайте рецепт нижче і обов’язково скористайтеся ним. Торт равлик з сирною начинкою – відмінний оригінальний варіант подачі млинців в масляний тиждень. Просто приготуйте і подайте на стіл: всі ваші близькі, особливо діти будуть в повному захваті.

Знадобиться для млинців:

  • борошно – 2-2.5 ст.;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • молоко – 250 мл;
  • вода – 250 мл;
  • олія соняшникова – 30 мл;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сіль – 0.5 ч. л.

Знадобиться для начинки:

  • сир – 400 гр.;
  • родзинки – 5-6 ст. л.;
  • цукор – 1-2 ст. л;
  • ванільний цукор – ¼ ч. л.;
  • яйце куряче – 1 шт.

Знадобиться для заливки:

  • сметана – 3 ст. л.;
  • цукор – 2-3 ст. л.;
  • яйце – 2 шт.

Етапи приготування.

1. У глибокій ємності з’єднайте молоко з водою, додайте цукор з сіллю і яйце. Збийте вінчиком. В отриману масу просійте борошно, введіть масло і ще раз все розмішайте. Дайте тесту «відпочити» чверть години.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

2. Розігріту сковороду змажте жиром. Робиться це на самому початку перед смаженням першого млинця. Плесніть невелику кількість тіста і, нахиляючи сковороду на всі боки, розподіліть масу по всій площі. Коли млинець просмажиться, акуратно візьміть його з краю і швидко переверніть. Смажте до готовності. Повторіть з усім тестом.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

3. Далі приготуйте начинку. Для цього треба просто гарненько перемішати між собою всі продукти.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

4. Наступний крок – складання торта. Змастіть блін начинкою, скрутіть в трубочку і викладіть на блюдо з високими прямими краями по колу. Повторіть з усіма млинцями. В результаті у вас повинна вийти так звана равлик.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

5. Тепер можете приготувати заливку. Вона робиться не складніше, ніж начинка: точно так само треба просто гарненько змішати всі інгредієнти. Масу, яка в підсумку вийде, потрібно викласти на майбутній торт.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

6. Прогрійте духовку до 190 градусів і відправте запікатися на 20-30 хвилин.

Подавати такий оригінальний млинцевий торт можна гарячим або холодним. Приємного апетиту!

Шоколадний млинцевий торт зі сметанним кремом

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

Ще один досить-таки класичний варіант такого десерту – млинцевий торт з кремом зі сметани. Ніжний смак, який виходить за рахунок тонких «коржів» та соковитою начинки. Незважаючи на те, що за основу беруться шоколадні млинці, торт не виходить приторно солодким завдяки сметанному крему. Якщо ви вважаєте, що цей крем досить рідкий, можете додати загусник для сметани.

Готується млинцевий торт просто, подача нагадує попередній варіант, але можете за бажанням просто скласти млинці башточкою, змащуючи кожен з них готовим кремом. Для прикраси торта відмінно підійдуть фрукти і ягоди – вони зроблять смак більш вираженим. Якщо ж вам хочеться солодощі і класики, зупиніть свій вибір на шоколаді і цукровій пудрі. Готувати краще заздалегідь, щоб «коржі» гарненько просочилися, а сам торт застиг.

Знадобиться для млинців:

  • борошно – 450 гр.;
  • цукор – 80 гр.;
  • яйце куряче – 4 шт.;
  • молоко – 500 мл;
  • вода – 400 мл;
  • олія соняшникова – 80 мл;
  • какао-порошок – 2 ст. л.;
  • сіль – щіпка.

Знадобиться для крему:

  • сметана 22-25% жирності – 500-600 гр.;
  • цукрова пудра – 120 гр.;
  • ванільний цукор – 1 пакетик.

Знадобиться для глазурі:

  • шоколад – 100 гр.;
  • молоко – 70-80 гр.;
  • масло вершкове – 20 гр.

Етапи приготування.

1. У першу чергу потрібно приготувати тісто і спекти млинці. У глибокий посуд розбийте яйця, введіть цукор з сіллю і збийте вінчиком або виделкою. Потім влийте молоко і знову перемішайте.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

2. Тепер в цю суміш просіяти борошно і какао – це потрібно для легкості майбутніх млинців, і знову все змішайте. Продовжуючи розмішувати, влийте олію і воду. Дайте тесту «відпочити» не менше 10 хвилин.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

3. Змастіть жиром або маслом розігріту сковороду. Налийте на неї трохи тіста і швиденько розподіліть його по поверхні. Кожен млинець потрібно обсмажувати з двох сторін по кілька секунд. Повторюйте, поки тісто не закінчиться.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

4. Поки млинці остигають, займіться кремом. Викладіть сметану в глибоку тарілку, додайте до неї пудру і ванільний цукор, все гарненько розмішайте.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

5. Тепер можете приступати до складання торта. Краще всього для цього підійде кулінарне кільце. Візьміть один млинець, змастіть його тонким шаром крему і скрутіть в трубочку. Викладіть в кільце уздовж бортів. Повторіть процедуру. Млинці викладайте по колу, поки вся площа не виявиться закритою.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

6. Змастіть отриману композицію кремом, викладіть другий шар з млинців-трубочок і знову промажте. Надішліть торт на годину в холодильник.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

7. Підготуйте глазур. Для цього подрібніть шоколад і розтопити його на водяній бані або просто на мінімальному вогні, змішавши з маслом і молоком. Полийте зверху торт і повторно відправте його в холодильник мінімум на годину.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

У міру солодкий, ніжний і дуже смачний млинцевий торт. Баланс солодощі шоколаду і кислинки сметани творить просто чудеса.

Млинцевий торт Мозаїка з фруктовим желе

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

Це самий незвичайний варіант млинцевого торта з усіх запропонованих у цій статті як за смаком, так і за зовнішнім виглядом. Якщо ви шукайте оригінальний спосіб піднести млинці або думаєте, який би легкий тортик приготувати, зупинитеся на цьому рецепті. Його оцінять всі любителі желе і торта «Пташине молоко», а неймовірно красивий яскравий розріз приведе в захват не тільки дітей, але і дорослих. Для приготування желе береться готова суміш, але можете зробити його самостійно. Смаки – на ваш вибір. Єдина порада – красивіше виглядатимуть різнокольорові желеподібні кубики.

Незважаючи на гадану складність, млинцевий тортик готується дуже просто. Якщо ви не скажете гостям, що за основу взято класично млинці, повірте, їх навіть ніхто не помітить. Смак неймовірно яскравий, легкий, з кислинкою і насиченим ароматом фруктів завдяки шматочках желе. Млинцевий торт Мозаїка буде чудовим солодким блюдом на будь-якому святковому столі.

Знадобиться для млинців:

  • борошно – 300 гр.;
  • яйце куряче – 2 шт.;
  • молоко – 500 мл;
  • олія соняшникова – 80 мл;
  • какао-порошок – 4 ст. л.;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • олія соняшникова – 3 ст. л.

Знадобиться для крему:

  • сметана 22-25% жирності – 800 гр.;
  • цукор – 200 гр.;
  • желатин – 25 гр.;
  • молоко – 200 мл;
  • желе – 3 пачки;

Етапи приготування.

1. Першим ділом приготуйте желе по інструкції на пакеті, а потім розлийте по тарілочках (висота суміші не повинна перевищувати 1 сантиметра). В окрему ємність висипте 25 грам желатину і залийте молоком, залиште суміш набухати.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

2. Поки желе настоюється, займіться млинцями. У глибокий посуд розбийте яйця, додайте сіль і збийте виделкою. Продовжуючи розмішувати, додати цукор. Влийте половину необхідного молока і знову перемішайте.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

3. В отриману масу просіяти какао і борошно, ретельно розмішайте. Тісто має стати досить густим. Вимішуйте, поки не зникнуть всі грудочки. Додайте масло і влийте молоко, що залишилося, ще раз все добре перемішайте. В кінцевому результаті тісто має бути рідким, як кефір. Залиште настоятися.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

4. Тим часом змішайте сметану з цукром і відставте в сторону.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

5. Розігріту сковороду змажте маслом. Зробити це треба всього лише раз в самому початку. Налийте трохи тіста і, повертаючи сковороду в різні боки, розподіліть тісто по всій поверхні. Як і зазвичай, блін потрібно обсмажити з двох сторін. Повторюйте з усім тестом.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

6. Візьміть готове желе і прямо в тарілці наріжте його невеликими квадратами або прямокутниками. Піддягніть желе за краєчок і переверніть в глибоку посуд – кольорові кубики легко відокремляться від тарілки. Змішайте всі види желе.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

7. Желатин з молоком розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі і дайте охолонути. Коли суміш стане теплою, додайте її до прохолодною сметаною з цукром і добре все розмішайте. Відправте в холодильник на 10-15 хвилин, щоб маса прийняла консистенцію густої сметани. Не передержите – вона не повинна повністю застынуть. Приблизно половину готової суміші додайте до кубиків з желе і перемішайте.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

8. Тепер можна приступити до складання торта. Легше всього це робити за допомогою кулінарного кільця. По всій площі викладіть млинці внапуск так, щоб їх краї звисали з кільця, як квіткові пелюстки.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

9. Викладіть всередину частина крему без желе і промажте всю поверхню майбутнього торта. Намагайтеся діяти динамічно, так як з-за желатину крем швидко почне застигати.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

10. Візьміть невеликі по діаметру, але глибокі тарілки, в кожну покладіть по млинцю так, щоб краї виходили на стінки посуду. Один млинець потрібно залишити. У центр кожного викладіть крем з кубиками з желе. Сформуйте з млинців з кремом мішечки і викладіть їх в кулінарну форму, повністю заповнивши її.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

11. Простір між мішечками і верхівку майбутнього торта промажте залишилися кремом. «Пелюстки» млинців загорніть до центру форми і закрийте всі залишилися млинчиком.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

12. Вийшла торт відправте в холодильник на годину. Перед подачею звільніть від кулінарного кільця і прикрасьте пудрою з захара.

Блинный торт в домашних условиях. Пошаговые рецепты простого десерта из блинов

Приємного апетиту!

Райдужний млинцевий торт до свята — відео рецепт

Сам по собі млинцевий торт і так достатньо святковий десерт, хоча можна і звичайний день його до чаю приготувати. Але коли хочеться приготувати гарний та святковий тортик, але при цьому простий, тоді можна застосувати фантазію і зробити млинцевий торт райдужним.

Як бачите, всі зазначені вище тортики готуються дуже просто. Зовсім небагато ваших зусиль, ще менше часу, і смачний соковитий десерт у вас на столі. Спробуйте його приготувати, почастуєте своїх рідних, і вони обов’язково попросять добавки.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: