Рецепт фаршированих млинців із куркою на масляну. Насамперед я покажу вам як спекти тонкі млинці за найпростішим і перевіреним способом. Потім приготуємо смачну начинку з грибами та сиром. Я часто готую цю не складну страву і раджу вам скуштувати саме мій спосіб. Частування виходить ніжним і соковитим і без будь-яких консервантів. З магазинними сухими напівфабрикатами ніяк не порівняєш
інгредієнти
- Молоко – 500 мл
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 1 ст. л
- Сіль – 1/3 чайного л
- Борошно пшеничне – 170 г
- Рослинна олія 40 мл + 10 г вершкового
Начинка
- Куряче філе – 400 г
- Гриби + сир – по 150 г
- Цибулина середня – 1 шт.
- Сіль, перець, лавр – за смаком
Млинці фаршировані куркою
Яйця з цукром та сіллю злегка збиваємо віночком
Додаємо на око приблизно 100 мл молока кімнатної температури, щоб яєчна суміш стала рідкішою
Висипаємо все борошно, вимішуємо до однорідного гладкого тіста
Додаємо решту молока
Це дуже простий спосіб замісити тісто без грудочок
Вливаємо олію без запаху і розтоплене вершкове. Вимішуємо щоб олії повністю розійшлося
Готовому тесту даємо відпочити 15-20 хвилин і приступаємо до смаження
Сковорода має бути добре розігріта. Наливаємо тісто, обертаючи сковорідку по колу. Смажу я на сьомому режимі з десяти
Перед кожним млинцем тісто потрібно перемішувати
Коли краї підрум'яняться акуратно підсовуємо лопатку та перевертаємо. Друга сторона смажиться вдвічі менше
Якщо млинці при перевертанні рвуться, тесту потрібно дати ще трохи відпочити.
Млинці з вершковим маслом виходять дуже ніжні, краї м'які. Такі млинці не потрібно додатково змащувати олією
Їх можна подавати і без начинки до чаю з варенням, медом або згущеним молоком.
Підготуємо інгредієнти для наповнювача
Варимо курку до готовності з лавровим листком і горошком перцем. Залишаємо остигати в бульйоні з відкритою кришкою. Це краще робити заздалегідь
Розбираємо грудку на волокна
Дрібно порізану цибулю обсмажуємо на сковороді до м'якості
Нарізані тонкими слайсами гриби додаємо до цибулі, обсмажуємо до готовності.
Перемішуємо гриби з куркою, солимо і перчимо до смаку
Для соковитості додаємо трохи бульйону, в якому варилося філе, 2-3 столові ложки.
Коли начинка повністю охолоне, змішуємо її з тертим сиром.
На один млинець кладемо 1,5 столових ложки начинки з куркою
Бічні кінці складаємо всередину і згортаємо в трубочку
Млинців у мене вийшло 15 штук
За бажанням їх можна обсмажити на вершковому маслі з обох боків. Часу це займає небагато, а вигляд виходить приголомшливий, якщо збираєтеся пригощати гостей на масляну, то так і зробіть. Сир усередині розтоплюється і робить страву ще смачнішою
Млинці з куркою у вершковому соусі
Млинці для цього рецепту підійдуть будь-які, приготуйте ті, які ви найбільше любите. Або скористайтесь моїм простим варіантом
інгредієнти
- Вода + молоко – по 250 мл
- Борошно – 7 ст. ложок з великою гіркою
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 3/4 год.
- Цукор – 1 ст. ложка
- Рослинна олія – 2 ст. л
Начинка
- Грудка – 500 гр.
- Печериці – 250 гр.
- Сир – 200 г
- Вершки 20% – 250 мл
- Сіль, перець – за смаком
Рецепт тонких млинців із грибами
З'єднуємо в глибокій мисці воду, молоко та борошно. Рідини мають бути кімнатної температури. Добре перемішуємо щоб не залишилося грудочок
Додаємо сіль, цукор та 2 яйця, перемішуємо до однорідної консистенції.
В кінці додаємо масло, знову перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб утворилася клейковина.
Випікаємо млинці як завжди на великому вогні до зарум'янювання з двох сторін
Млинці за цим рецептом виходять тонкі та еластичні, це саме те, що потрібно для млинців з начинкою
Нарізаємо курку з грибами
Обсмажуємо на середньому вогні у невеликій кількості олії 10 хв. Солимо і перчимо
Вливаємо вершки доводимо до кипіння, гасимо помішуючи до загусання 2-3 хвилини, більше не треба інакше вони можуть створожиться. Знімаємо з плити даємо охолонути
На великій тертці трьом сир, додаємо в охолоджену начинку і перемішуємо
Загортаємо суміш у млинці по 1,5 столових ложки на кожен
У змащену форму викладаємо млинці з куркою та грибами
Зверху змащуємо невеликою кількістю розтопленого вершкового масла. Запікаємо у духовці при 180 градусах 12-15 хв. Робимо це безпосередньо перед подачею на стіл
Млинці з вершковим соусом та грибами виходять дуже смачні та ситні, чимось нагадують жульєн, але ще краще