Можливість приготування турецької кави самостійно

«Заради кави можна піти на все. Навіть на роботу» — дійсно, важко сперечатися з відомим американським бізнесменом Біллом Гейтсом. Деякі люди не починають свій день без чашки кави, а інші так взагалі не можуть прокинутися без ковтка цього дивовижного напою. Класична кава з’явилася в Туреччині. Важливо зрозуміти, що саме турецька кава — це не сорт, а спосіб приготування напою.  Класичний його варіант вариться в турці — в Туреччині це називають Джезва. Варити його треба не довше 20 хвилин, періодично знімаючи з вогню. Головна особливість цього способу приготування — це наявність густої пінки у напою.

Можливість приготування турецької кави самостійно

Багато хто не може прожити і дня без цього смачного, ароматного напою, який бадьорить і вселяє енергію. Часто немає можливості приготувати його вдома через відсутність спеціального приладдя, але це легко виправити, якщо скористатися ресурсом Grida.in.ua, де можна придбати турецьку каву, чай, кавоварки, чайники та інше пристосування, і тим самим отримати неймовірну можливість приготувати божественний напій в домашніх умовах або на роботі.

Особливості турецького чаю

Турецька кава — не єдиний напій, яким можна насолодитися. Існує також і чай, який в Туреччині п’ють завжди та всюди. У нашій країні він теж вельми популярний. Виготовлення чаю має такі особливості:

  • чай по-турецьки заварюється у спеціальному пристрої;
  • цей пристрій складається з двох відділень: у нижньому кип’ятиться вода, у верхньому знаходиться заварка, якої в Туреччині, до речі, не шкодують і використовують приблизно півтори ложки на порцію;
  • заварка париться на водяній бані;
  • заварений зазначеним чином напій дуже міцний та ароматний.

Весь процес, як правило, займає приблизно півгодини. Напій має насичений темний колір. У смаку відчувається гіркуватість. Багато хто додає в отриманий чай окріп, тим самим знижуючи міцність. Турки ж п’ють напій нерозбавленим.

Для чаювання застосовують прозорі скляні тюльпаноподібні стаканчики. Вважається, що тільки подібним чином вдасться правильно оцінити напій. Цукор кладуть у стакан, іноді п’ють вприкуску. Додатково подають хрустке печиво, горішки.

Важливість придбання відповідного приладдя

Щоб повністю насолодитися смаком і ароматом неперевершеного напою, варто придбати все необхідне для цього. Знадобиться безпосередньо чай, чайник, при цьому важливо брати саме турецький чайник, що складається з двох ярусів. У цьому виробі один чайник стоїть на іншому.

Контактною з вогнем частиною є нижня. Верхня — весь час гаряча, оскільки стоїть на окропі, гарантуючи насиченість та ароматність смакових характеристик гарячого напою. Конструкція прогріває чай під час заварювання. Ця особливість вважається відмінною в порівнянні з іншими аксесуарами для чаювання.

Матеріал виготовлення і дизайн може бути різним. Наприклад, емаль, нержавіюча сталь. Головне — він повинен швидко прогріватися і довго зберігати тепло.

Для приготування кави потрібна кавоварка. Її теж варто мати у своїх особистих володіннях, якщо ви мрієте с

DvaGusya