М’ясні рулетики з начинкою – 7 смачних рецептів приготування

З м’якоті різних сортів м’яса можна підготувати безліч страв. Але в умовах відсутності часу найпоширенішими є відбивні або стейки, які з часом приїдаються. М’ясні рулетики з начинкою – чудова альтернатива звичним стравам з м’яса.

М’ясні рулетики з свинини з начинкою в духовці

Поживні вироби поєднують соковитість м’яса і ароматність начинки.

М’ясні рулетики з начинкою – 7 смачних рецептів приготування

Для роботи знадобиться:

  • ½ Кг свинини;
  • 50 г кабачків;
  • шматочок сиру;
  • 15 г майонезу;
  • трохи гірчиці та олії;
  • сіль і улюблені спеції.

В процесі приготування:

  • М’ясо вимивається і ріжеться пластинками завтовшки в 1 см, як для відбивних.
  • Свинячі шматочки відбиваються і натираються сіллю і спеціями.
  • Одна сторона шматків покривається соусом, приготованим з майонезу і гірчиці.
  • На край викладаються невеликі брусочки сиру і кабачки, після чого м’ясо щільно скочується в рулетик.
  • Вироби викладають у змащену маслом форму, яка накривається фольгою і поставити в духовку з температурою 180°с на 20 хвилин.

На замітку. Додати в соус товченого часнику зробить смак більш пікантним.

Готуємо з яловичини

Якщо захотілося посидіти на кухні і створити вишукану закуску, необов’язково витрачати багато часу.

М’ясні рулетики з начинкою – 7 смачних рецептів приготування

Досить приготувати м’ясні рулетики по-неаполітанськи з таких продуктів:

  • 4 тонких яловичих стейків;
  • шматочки пармезану;
  • 750 г томатного соусу з шматочками овочів;
  • зубчики часнику;
  • цибулини;
  • 30 г кедрових горіхів;
  • такої ж кількості родзинок;
  • 100 мл вина;
  • солі, перцю;
  • кілька гілочок петрушки;
  • оливкової олії.
Читайте також:  Смачна різдвяна качка — рецепт приготування

Етапи роботи:

  • Часниковий зубок і зелень подрібнюються.
  • Родзинки заливається водою на 15 хвилин, після яких обсушивается.
  • М’ясні стейки відбиваються, натираються сіллю і спеціями.
  • На кожен підготовлений шматочок викладається часникова суміш, родзинки, горішки, сир.
  • Цибуля подрібнюється і пассеруется.
  • Заготовки скочуються в рулетики, які викладаються на сковороду з цибулею, де після утворення легкої скоринки заливаються вином.
  • Коли рідина випарується, ємність вливається томатний соус.
  • Тушкується закуска близько години на повільному вогні.

Приготовані за цим рецептом вироби відмінно підходять до будь-якого гарніру.

Закуска з овочевою начинкою

Рум’яні рулетики, присипані зеленню, дарують відчуття свята навіть у звичайний будній день.

М’ясні рулетики з начинкою – 7 смачних рецептів приготування

Щоб створити красиву страву, знадобляться:

  • 700 г яловичої вирізки;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 огірок;
  • 6 оливок;
  • ½ Лимона;
  • 50 мл оливкової олії;
  • 5 г томатної пасти;
  • сіль і спеції (мелений перець, прованські трави, базилік та інші).

Послідовність дій:

  • З вирізки готуються стейки товщиною в 1 см, які злегка відбиваються і укладаються в миску, де будуть маринуватися.
  • Маринад готується з ½ оливкової олії, солі, спецій та соку половини цитруса.
  • Маринується яловичина 4 години в холодильнику, після чого шматочки м’яса поміщаються на обробну дошку, де на їх краю викладається начинка двох видів – огіркова «соломка» з оливками і півкільця болгарського перцю з тими ж плодами.
  • Вироби фіксуються шпажками і обсмажують на маслі по 3 хвилини з кожного боку.
  • Потім рулетики викладаються в форму, куди виливається масло з сковороди, і відправляються в гарячу духовку (180°C) на 15 хвилин.

При відсутності огірка або болгарського перцю можна приготувати начинку тільки одного виду.

Готуємо у фользі

М’ясні рулетики з начинкою – 7 смачних рецептів приготування

Завдяки фользі вироби виходять ще соковитіше і ароматні.

Переконатися в цьому можна, підготувавши такі продукти:

  • 300 г свинини;
  • ½ Морквини;
  • ½ Цибулини;
  • ½ Маринованого огірка;
  • шматочок сиру;
  • сіль і спеції.
Читайте також:  Курка з овочами на сковороді – 7 рецептів приготування

Хід роботи:

  • М’ясо промивається, обсушивается і нарізати плоскими шматками, які відбиваються з двох сторін, натираються спеціями і сіллю, а потім відправляються на 1 годину маринуватися в холод.
  • Овочі і сир нарізати соломкою, після чого на краю стейків викладається по шматочку кожного інгредієнта начинки.
  • Формуються рулетики, які загортаються у фольгу, як цукерки.
  • Вироби викладають на деко, який поміщається в розігріту до 200°C духовку на 35 хвилин.

Якщо майже гості на порозі, можна пропустити етап маринування м’яса, який необхідний лише для просочення свинини ароматами пряних трав.

Технологія приготування на сковороді

М’ясні рулетики з начинкою – 7 смачних рецептів приготування

Ще одна варіація ситних виробів, для підготовки яких необхідно мати під рукою:

  • ½ Кг свинячої м’якоті;
  • 150 мл соєвого соусу;
  • 150 г сиру;
  • стільки ж панірувальних сухарів;
  • ½ Головки часнику;
  • 2 яйця;
  • ½ Стопки рослинного масла;
  • трохи солі, спецій і зелені.

Покрокове приготування:

  • З м’яса готують відбивні, які укладаються в скляний посуд, заливаються соєвим соусом і прибирають в холодильник на 2 години.
  • Для начинки сир натирається, часник товчеться, а зелень дрібно рубається, після чого все перемішується.
  • В окремій піалі збиваються яйця, а сухарі висипаються на плоску тарілку.
  • Підготовлені відбивні присипаються спеціями, на один край кожного шматочка викладається трохи начинки.
  • Формуються рулетики, обвалюються в сухарях, умочують в яєчну масу і знову повертаються в панірувальну суміш.
  • Після цього вироби обсмажуються на сковороді по 6-8 хвилин з кожного боку, починаючи з тієї частини, де знаходиться «шов».

Щоб уникнути втрати виробами форми при смаженні рекомендується на 10 хвилин помістити їх в морозильну камеру.

Як зробити з грибною начинкою

Начинка для подібних виробів може бути дуже різноманітною. Вибір залежить від смакових уподобань кулінара.

Читайте також:  Пшенична каша в мультиварці: ТОП-10 дивовижних страв

М’ясні рулетики з начинкою – 7 смачних рецептів приготування

Щоб приготувати м’ясні рулетики в духовці з грибною начинкою, будуть потрібні:

  • 500 г м’ясної вирізки;
  • 300 г грибів;
  • 200 г цибулі;
  • по 150 р сметани і кетчупу;
  • сіль, перець і рослинне масло.

Етапи створення страви:

  • Цибулю і гриби подрібнюються, солятся, а потім обсмажуються. Грибні скибочки додаються до цибулі, тільки коли він придбає золотавий колір.
  • М’ясо нарізають стейками, вони відбиваються і подсаливаются.
  • На краю м’ясних шматочків викладається начинка, після чого відбивні скручуються в рулетики.
  • Порції викладаються у вогнетривку форму, де заливаються соусом з кетчупу і майонезу.

Запікати в духовці вироби слід від 30 до 40 хвилин при температурі 180°C.

Фаршировані м’ясні рулетики з курячого філе з начинкою

Вироби з курячого філе можуть не тільки стати повноцінним вечерею, але і прикрасити святковий стіл.

М’ясні рулетики з начинкою – 7 смачних рецептів приготування

Інгредієнти:

  • 500 г філе;
  • великий помідор;
  • 200 г сиру;
  • 50-100 г майонезу;
  • соняшникова олія для смаження;
  • трохи борошна;
  • сіль, спеції.

Послідовність кроків:

  • З курячого філе готуються відбивні, солятся, приправляється і змазується майонезом.
  • Через 2 години томат і половина сиру нарізати скибочками, які викладаються на краю курячих грудок.
  • Рулетики скочуються, обвалюються в борошні і обсмажуються на олії до утворення скоринки.
  • Вироби викладаються у вогнетривку форму, де присипаються стружкою з залишився сиру.
  • Блюдо відправляється в розігріту до 220°C духовку на 15 хвилин.

В якості прикраси рекомендується використовувати гілочки зелені.

М’ясні рулетики – це чудове блюдо, яке можна подавати з гарніром або без нього, стати повсякденним вечерею або закускою на святковому столі.

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya