Окрошка з куркою класичний рецепт на кефірі або квасі з бульйоном

Окрошка з куркою класичний рецепт на кефірі або квасі з бульйоном

Просте та смачне літнє блюдо з фото, зі свіжих овочів, зелені та курячого м'яса. Так само у частування йде варена картопля з редисом та яйцями. Деякі господині замінюють просту курку на копчену або навіть докторську ковбасу. Для зниження калорійності в крошку кладуть звичайний йогурт або сметану. Страву можна заливати як кефіром, так і квасом, а то й мінеральною водою, це справа смаку та поєднання інгредієнтів

інгредієнти

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Картопля – 4 середні
  • Яйця – 4 шт.
  • Огірок свіжий – 2 середні
  • Редиска – 8 шт.
  • Перець чорний – 0,5 г. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Кефір чи квас – за смаком
  • Зелена цибуля + кріп – за смаком
  • Олія – 2 ст. л.

Класичний окрошка з куркою по кроках

Окрошка з куркою класичний рецепт на кефірі або квасі з бульйоном

Готуємо потрібні продукти. Миємо овочі, відварюємо яйця з картоплею

Окрошка з куркою класичний рецепт на кефірі або квасі з бульйоном

Щоб окрошка вийшла дуже смачною, м'ясо необхідно обсмажити на сковороді.

Вимите та висушене філе, натираємо сіллю з чорним перцем з двох сторін

Окрошка з куркою класичний рецепт на кефірі або квасі з бульйоном

Обсмажуємо на сковороді з олією з одного боку 5 хвилин на середньому вогні

Окрошка з куркою класичний рецепт на кефірі або квасі з бульйоном

Перевертаємо, смажимо під кришкою до готовності ще 3 хвилини. Тут головне не перетримати, інакше філе стане сухим та прісним

Окрошка з куркою класичний рецепт на кефірі або квасі з бульйоном

Ріжемо огірки кубиками, не очищаючи, складаємо в тазик

Окрошка з куркою класичний рецепт на кефірі або квасі з бульйоном

Ріжемо картопля кубиками, перекладаємо до огірків

Картопля для супу краще відварити в мундирі, так вона виходить смачнішою, соковитішою, і не розварюється

Окрошка з куркою класичний рецепт на кефірі або квасі з бульйоном

Яйця варимо круто 8-10 хвилин. Ідеально їх нарізатиме яйцерізкою, вони виходять однакового розміру. Ну чи постругати ножем

Читайте також:  Картопляна запіканка в духовці – 11 рецептів: з м’ясом, куркою, грибами

Окрошка з куркою класичний рецепт на кефірі або квасі з бульйоном

Редиска кладіть за бажанням. Його можна потерти на тертці, але краще нарізати тонкими четвертинками

Окрошка з куркою класичний рецепт на кефірі або квасі з бульйоном

Готову курочку так само нарізаємо дрібним кубиком

Окрошка з куркою класичний рецепт на кефірі або квасі з бульйономОкрошка з куркою класичний рецепт на кефірі або квасі з бульйоном

Залишилось дрібно нарізати цибулю з кропом

Окрошка з куркою класичний рецепт на кефірі або квасі з бульйоном

Ретельно перемішуємо всі інгредієнти, додаємо сіль за смаком

Окрошка з куркою класичний рецепт на кефірі або квасі з бульйоном

Заправляти окрошку з курки можна різними напоями, кислим молоком, кефіром, квасом або мінеральною водою. А можна робити на відвареній курці з бульйоном з-під неї

У нашій родині немає єдності, тому кожен заливає чим хоче, особисто я віддаю перевагу квасу

При вживанні з кефіром потрібно розбавити трохи водою, краще мінеральною, так як буде занадто густо.

Окрошка з куркою класичний рецепт на кефірі або квасі з бульйоном

Перед заливкою змішайте продукти з ложкою сметани чи майонезу. Ще крошку смачно вживати з хріном або гірчицею

Окрошка з копченою куркою на кефірі

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Огірок зелений – 2 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Оцет – 1 год.
  • Гірчиця, хрін – до смаку
  • Квас чи кефір – по 200 мл
  • Кріп – 1 пучок
  • Редиска – 10 шт.
  • Бульйон від курки – за бажанням

Приготування окрошки на бульйоні з фото

Кладемо яйця в холодну воду, доводимо до кипіння, варимо в круту 10 хв.
Важливий інгредієнт у приготуванні окрошки з куркою – це картопля. Варитимемо його без шкірки і в нарізаному вигляді на кубики

Для посилення смаку картоплі, відправляємо його варитися в каструлю із сіллю та цукром у рівних пропорціях
Один секрет: щоб картопля не розповзлася, скріпимо її чайною ложкою оцту. Справа в тому, що кисле середовище уповільнює варіння крохмалистих овочів, тим самим зберігаючи ще й соки в продукті.

Підготуємо чисту миску для збирання окрошки. Відокремлюємо яєчний жовток від білка, складаємо в миску.

Читайте також:  Млинці з червоною рибою і вершковим сиром – 6 покрокових рецептів приготування

Картопля варилася 7 хвилин і повністю готова, відкидаємо її на друшляк і поливаємо холодною водою, щоб зупинити перетравлення

У цьому рецепті ми змішаємо гірчицю з хроном. Зазвичай їх вживають окремо, але в крихті з кефіром їхнє змішування надає особливої пікантності страві.

Від хрону є великий плюс. Так як квас ми використовуємо в основному магазинний, де є багато цукру. А ось столовий хрін нівелює його до нормального домашнього стану. Одна чайна ложка на літр напою

  1. Додаємо в жовтки ложку гірчиці, трохи солі, ретельно розтираємо ложкою до крему.
  2. Трохи пізніше кладемо хрін, продовжуємо розтирати.
  3. Заздалегідь варене філе нарізаємо рівними шматочками
  4. Дрібно рубаємо кріп, додаємо у загальну масу, вливаємо пару ложок кефіру, перемішуємо віночком до кремоподібного стану

Переходимо до основної частини окрошки з куркою на квасі

Добре промиваємо редис овочевою щіткою. Зрізаємо кінчики та попки ножем. Сам коренеплід не очищаємо, у його червоній шкірці міститься гострота необхідна нам для холодного супу

Не раджу використовувати тертку, нарізаємо редиску тонкою соломкою. Це трохи важко, проте смакові якості не залишаться на залозі.

Заливаємо миску з яйцями та картоплею квасом, додаємо редиску. Ріжемо тонкою соломкою огірок, відправляємо в окрошку з куркою

Важливе правило при варінні м'яса: Курку кладемо в киплячу воду, після приготування не виймаємо з каструлі, даємо охолонути філе разом з водою. Тільки в цьому випадку грудка залишиться соковитою і м'якою

Ріжемо куряче філе кубиками та відправляємо в миску з окрошкою та кефіром. Ріжемо білок, що залишився, і додаємо в літній супчик.

На завершення страву можна заправити кефіром, трохи майонезом, скуштувати сіль і можна пригощати гостей.

Невелика порада щодо низько калорійного вживання окрошки. Додайте в тарілку, спекотного літа пару кубиків льоду, і ваш метаболізм синхронізується з вашими органами

Читайте також:
Читайте також:  Рулетики з шинки з різними начинками. Прості покрокові рецепти смачної закуски до свята
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya