Сьогодні розглянемо одну з найпопулярніших страв, особливо в літній сезон, — оладки з кабачків, смажені на сковороді. Я постаралася зробити добірку із найсмачніших і найпростіших рецептів.
Подібні оладки готуються швидко і просто, впорається будь-яка господиня. Переважно готувати їх з молодого овочу. У цьому випадку очищати його від шкірки та насіння не обов'язково.
Влітку, коли вони коштують недорого, я постійно готую різні страви з цього овоча. Наприклад, мені дуже подобаються смажені кабачки із часником. Не менш смачно виходить рагу з овочів із кабачками та картоплею. Обов'язково подивися ці рецепти! Думаю, вони і вам припадуть до душі.
А ще з них можна робити чудові заготівлі. Наприклад, ви можете переглянути приготування ікри з кабачків у домашніх умовах. Або познайомитися із дивовижними рецептами варення з кабачків на зиму.
- Оладки з кабачків із часником на сковороді
- Найсмачніший рецепт оладок із кабачків із сиром
- Кабачкові оладки на сковороді без борошна
- Оладки з кабачків з вівсянкою – пп рецепт
- Відео про те, як приготувати оладки з кабачків на кефірі
- Простий рецепт оладок з кабачків без яєць
- Смажені кабачкові оладки з морквою та цибулею
- Смачні оладки з кабачків із часником та сиром
- Як посмажити солодкі кабачкові оладки на сковороді
Оладки з кабачків із часником на сковороді
Скориставшись цим рецептом, ви отримаєте смачні кабачкові оладки. Дуже ніжні та м'які, з рум'яною скоринкою. Кріп і часник додадуть їм особливий аромат. Це гарна і ситна страва для всієї родини.
Інгредієнти:
- Кабачки (молоді) – 700 гр
- Яйця – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 60 гр
- Зелень кропу – невеликий пучок
- Часник – 2 зубчики
- Сіль, перець – за смаком
- Рослинна олія – для смаження
Приготування:
1. Кабачки очистіть від шкірки. Натріть їх у великій тертці. Далі посоліть їх, приблизно 1/3 столової ложки або до смаку. Добре перемішайте і відставте поки в сторону.
2. Зелень кропу дрібно наріжте і викладіть в іншу миску. Додайте туди подрібнений часник (у будь-який зручний спосіб) і перемішайте. Окремо збовтайте віночком яйця та влийте їх до кропу. Ще раз добре розмішайте.
3. За цей час кабачки пустять сік. Перекладіть їх у сито (поставте його на якусь каструлю) і дуже добре відіжміть від непотрібної рідини. Потім знову перекладіть у блюдо.
4. Потім влийте туди яєчно-кропову суміш із часником. Поперчіть до смаку. Спробуйте на сіль і, за потреби, досоліть. Також можна додати інші улюблені спеції. Як слід все перемішайте. Після цього всипте борошно і ще раз добре розмішайте.
5. Поставте сковороду на вогонь. Влийте в неї олію і добре розігрійте. Далі за допомогою ложки викладіть туди кілька оладок і обсмажуйте їх із двох боків до рум'яної скоринки на середньому вогні. Як тільки перевернете першу сторону, накрийте кришкою сковороду.
6. Готові кабачкові оладки викладіть на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир. Після подавайте їх зі сметаною чи іншим улюбленим соусом, буде дуже смачно!
Найсмачніший рецепт оладок із кабачків із сиром
Оладки з кабачка з сиром виходять дуже смачними та ситними. Сам рецепт неймовірно простий, а готуються вони досить швидко. За бажання, до тіста можна додати ще будь-яку свіжу зелень. Тільки заздалегідь її дрібно наріжте. Також можна використовувати будь-які спеції.
Інгредієнти:
- Кабачки (середні) – 2 шт.
- Твердий сир – 60 гр
- Яйце куряче – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 3 столові ложки
- Цукор – 1 столова ложка
- Сіль – 0,5 чайної ложки
- Сода – 1/3 чайної ложки
- Рослинна олія – для смаження
Приготування:
1. Кабачки очистити від шкірки та натерти на дрібній тертці. Залишити на кілька хвилин, щоб виділився сік і після віджати їх через друшляк або просто руками.
2. Додайте до кабачків яйце, сіль, цукор та соду. Натріть твердий сир на дрібній тертці і також відправте в загальну масу. Після цього всипте борошно (краще пропустити його через сито). Потім все це добре перемішайте до однорідної маси.
3. Далі влийте в сковороду олію і добре розігрійте. Викладіть на її поверхню оладки за допомогою столової ложки. Обсмажуйте їх з обох боків до утворення рум'яної скоринки. Подавайте до столу разом із сметаною та пригощайтеся.
Кабачкові оладки на сковороді без борошна
Цей рецепт можна назвати дієтичним. Подібні кабачкові оладки будуть не лише смачними, а й корисними для нашого організму. Тут зовсім не додається муки в тісто, тому потрібно ретельно підбирати сир, щоб він добре зв'язав тісто під час смаження. Наприклад, підійде пармезан.
Інгредієнти:
- Кабачки (або цукіні) – 2 шт. (500 гр)
- Яйця – 2 шт.
- Сир твердий – 100 гр
- Сіль, перець, спеції – за смаком
- Рослинна олія – для смаження
Приготування:
1. Натріть кабачки на великій тертці (шкірку можна не очищати, якщо молодий овоч). Потім залиште їх на 10 хвилин для виділення рідини. Після цього потрібно якнайсильніше їх віджати, щоб позбутися соку.
Це потрібно для того, щоб у процесі смаження оладок вони не розпливалися по сковороді.
2. Далі натріть твердий сир на великій тертці та додайте до кабачків. Потім розбийте туди яйця. Додайте сіль, перець за смаком та спеціями (наприклад, сушений часник, італійські або французькі трави). Ретельно перемішайте цю суміш.
3. Добре розігрійте сковороду з олією. Ложкою викладіть оладки на гарячу поверхню і обсмажуйте до золотистого кольору з двох сторін. Поки вони обсмажуються, допомагайте силіконовою лопаткою, щоб вони не розпливалися. У такий спосіб обсмажте всю суміш і подавайте до столу.
Як соус для подачі можна змішати м'який сир (або сметану) з часником і зеленню.
Оладки з кабачків з вівсянкою – пп рецепт
У мене припасений ще один корисний рецепт кабачкових оладок. Вони готуються також без додавання борошна, але з вівсяними пластівцями. При вживанні вони не відчуваються. Зате смак і аромат просто незрівнянний.
Інгредієнти:
- Кабачки молоді – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста (середня) – 1 шт.
- Яйця курячі (великі) – 2 шт.
- Вівсяні пластівці – 10 столових ложок
- мелений червоний перець – 1/3 чайної ложки (або до смаку)
- Свіжа зелень (кріп, петрушка чи кінза) — невеликий пучок
- Часник – 3 зубчики
- Сіль за смаком
- Рослинна олія – для смаження
Приготування:
1. Чисті кабачки натріть прямо зі шкіркою на великій тертці. Додати трохи солі (0,5 столової ложки). Добре перемішайте і відставте не надовго в сторону. Коли рідина виділиться, злегка відіжміть їх.
2. Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками. Відправте їх до кабачків. Додайте туди мелений перець, дрібно нашатковану зелень, подрібнений часник. Як слід все перемішайте.
3. Також відправте в загальну масу вівсяні пластівці і знову добре перемішайте. Потім ложкою трохи утрамбуйте масу і залиште настоюватися на 30 хвилин. Після розбийте туди яйця і востаннє перемішайте.
4. Далі влийте в сковороду олію і поставте її розігріватися. Коли вона досить розжаритись, столовою ложкою викладете на неї оладки (розмір на ваш розсуд). Обсмажуйте їх на середньому вогні із двох боків до рум'яного кольору. Подавайте їх у гарячому вигляді із улюбленим соусом.
Відео про те, як приготувати оладки з кабачків на кефірі
Хочу запропонувати до перегляду хороший відео-рецепт приготування солодких кабачкових оладок на кефірі. У автора не вказано додавання солі, тому пробуйте на смак і додайте при необхідності. Також можна прибрати цукор, якщо не хочете, щоб вони вийшли солодкими. Вся справа смаку.
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 шт. (300-400 гр)
- Яйце куряче – 1 шт.
- Кефір – 150 мл
- Борошно пшеничне – 130-150 гр
- Сода – 1/3 чайної ложки
- Цукор – 3 чайні ложки
- Сіль – на розсуд
Змішавши всі інгредієнти, випікайте на розпеченій сковороді з олією до рум'яності з обох боків. Як правило, смажаться вони на середньому вогні. Але дивіться властивості вашої плити. Можливо, щоб вони не виявилися сирими всередині, потрібно ще зменшити вогонь і випікати трохи довше.
Простий рецепт оладок з кабачків без яєць
Давайте розглянемо ще один дієтичний рецепт. Тут важливо домогтися того, щоб подрібнені кабачки виділили якнайменше рідини. В цьому випадку борошно доведеться додавати мінімум. Тому при приготуванні фаршу ми не кластимемо туди сіль. Її краще вже додати в соус, який ви подаватимете до страви.
Інгредієнти:
- Кабачки – 4 шт.
- Шпинат – кілька листків
- Борошно – 2-3 столові ложки
- Свіжа зелень (кріп, петрушка) – пучок (за смаком)
- Часник – 2 зубчики
- Рослинна олія – для смаження
Приготування:
1. Чисті кабачки подрібніть у блендері, але не до стану каші. Намагайтеся, щоб вони залишалися дрібними шматочками, тому подрібнюйте невеликими порціями, одразу перекладаючи їх у підготовлену страву.
Подрібнюючи кабачки у такий спосіб, вони дадуть менше соку.
2. Далі подрібніть у блендері шпинат, кріп, петрушку та часник. Все це додайте до кабачків. Туди ж висипте борошно і добре перемішайте до однорідного стану. Фарш повинен вийти густим.
Якщо кабачкова маса вийде рідкою, додайте ще борошна.
3. Далі розігрійте сковороду з олією. Сформуйте оладки та викладіть їх на поверхню сковороди. Обсмажуйте їх на середньому вогні. Як тільки одна сторона утворює золотисту скоринку, переверніть їх на іншу і обсмажуйте до золотистого кольору. Подавайте готові кабачкові оладки з улюбленим соусом.
Смажені кабачкові оладки з морквою та цибулею
Ось ще один гарний рецепт. До кабачків додайте моркву з цибулею, посмажте їх та спробуйте результат. Оладки виходять дуже ніжними та неймовірно смачними. До того ж, вони ще корисні.
Інгредієнти:
- Кабачок (молодий) – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком
- Борошно – 4-5 столових ложок
- Олія – для смаження
Приготування:
1. Кабачок натріть на великій тертці прямо зі шкіркою. Дайте йому трохи постояти, щоб він пустив сік. Після цього добре його відіжміть від зайвої вологи. Це можна зробити прямо руками в окрему ємність.
2. Далі натріть на тертці моркву, цибулю і часник. Перекладіть їх до кабачка. Посоліть, поперчіть та розбийте туди яйце. Перемішайте, а потім всипте борошно. Знову добре перемішайте.
3. Розігрійте сковороду з олією. Викладайте оладки на неї столовою ложкою і обсмажуйте до золотистої скоринки з обох боків. Тільки перевертайте їх дуже акуратно, оскільки вони досить ніжні та м'які.
Смачні оладки з кабачків із часником та сиром
Шалено смачними виходять оладки з кабачків, якщо в тісто додати тертий сир і часник. Як бонус до цього рецепту я розповім, як приготувати чудовий соус до них.
Інгредієнти:
- Кабачки – 400 гр (2 шт.)
- Яйця – 3 шт.
- Сир твердий – 200 гр
- Борошно – 3-5 столових ложок
- Часник – 1-2 зубчики
- Сіль – 0,5 чайної ложки
- Перець – за смаком
Приготування:
1. Натріть кабачки на великій тертці. Потім в окрему миску розбийте яйця. Додайте туди сіль та перець (можна покласти інші спеції за бажанням). Розмішайте і влийте до кабачків. Ще раз перемішайте.
2. Далі додайте туди тертий на крупній тертці сир, подрібнений часник, засипте борошно і все перемішайте. Якщо суміш маси видасться рідкою, додайте ще борошна.
3. На розігріту сковороду влийте олії і викладіть столовою ложкою оладки. Обсмажуйте їх на невеликому вогні до рум'яного кольору з обох боків.
Для кабачкових оладок рекомендую зробити подібний соус. До сметани додайте подрібнену зелень (кріп, петрушку або кінзу — на ваш вибір), часник і розмішайте.
Як посмажити солодкі кабачкові оладки на сковороді
Такі оладки кабачків повинні сподобатися дітям, тому що вони найбільше люблять солодке. Вони виходять дуже пишними. Подаються до столу зі сметаною, медом або згущеним молоком. Хто як кохає. Якщо бентежить сода, то не кладіть. Але вона зовсім не відчувається. Раджу спробувати зробити саме так, як описано у відео-ролику!
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 3 столові ложки
- Сіль – 0,5 чайної ложки
- Сода – 05, чайної ложки
- Борошно – 300-400 гр
- Рослинна олія – для смаження
Сьогодні у мене все. Сподіваюся, я зацікавила вас хоча б одним із запропонованих рецептів. Хоча вони всі по-своєму хороші. Спробуйте кілька варіантів. Наприклад, з сиром та часником чи солодкі. Вони точно не залишать нікого байдужими.
Смачного! Поки що!