Олів'є з куркою – класичні рецепти

Олів'є з куркою – це класичний салат без якого не обходиться практично жодне святкове гуляння. І сьогодні ми розглянемо кілька простих рецептів його приготування, з якими впорається будь-яка господиня.

Ми знаємо з дитинства цей салат. Щоправда раніше, за радянських років, через дефіцит наші батьки готували Олів'є з ковбасою. І це теж було надзвичайно смачно. Зараз проблем з м'ясними продуктами немає, тому кожна господиня кладе туди будь-яке м'ясо, яке забажає. У тому числі й куряче.

Олів'є з куркою - класичні рецепти

Для приготування олив'є деякі овочі потрібно зварити заздалегідь. Підбирайте їх приблизно один розмір. Картопля та морква середнього розміру варитися 20-30 хвилин. Перевіряти їх готовність можна зубочисткою. Якщо вона вільно входить в овоч, можна вимикати вогонь і зливати воду.

Картопля буде смачнішою, якщо її покласти варитися у вже киплячу воду.

Курячі частини варяться приблизно 30-40 хвилин, потім їм дають остудитися у бульйоні. Якщо це буде грудка, їй достатньо 20 хвилин варіння. Цілу тушку, якщо вона свіжа, варять від 30 хвилин до 1,5 години, залежно від розміру. Класти м'ясо слід також у киплячу воду.

Олів'є з куркою та солоними огірками

Деякі господині, намагаючись урізноманітнити свій святковий стіл, готують безліч салатів. Але Олів'є завжди залишається царем столу, навіть якщо набрид за всі ці роки. Бо традиції потрібно дотримуватися. А ця закуска для нашої людини стала чимось символічним.

Олів'є з куркою - класичні рецепти

Інгредієнти:

  • Картопля варена – 4 шт.
  • Морква варена – 2 шт.
  • Яйця варені – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Зелений горошок консервований – 200 гр
  • М'ясо курки варене – 300 гр
  • Сіль, перець – за смаком
  • Майонез – за смаком

Приготування:

1. Для початку відваріть картопля в мундирі, моркву та яйця. Окремо відваріть курку до готовності. Після того, як все це буде готове, остудіть. Овочі очистіть від шкірки. З яєць зніміть шкаралупу. М'ясо відокремте від кісток, якщо вони будуть, і поріжте на невеликі шматочки.

Читайте також:  Як закоптити сало – 7 рецептів, як зробити копчене сало в домашніх умовах

Олів'є з куркою - класичні рецепти

2. Тепер, коли всі продукти підготовлені, настав час починати займатися нарізкою та формуванням салату. Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками. Моркву та солоні огірки спочатку поріжте пластинками, потім наріжте їх також дрібними кубиками.

Варені яйця подрібніть зручним для вас способом. Картопля потрібно також нарізати дрібними шматочками. Все це складіть у глибоке блюдо, додайте туди горошок та курку. Добре перемішайте між собою продукти.

Олів'є з куркою - класичні рецепти

3. Додайте в олив'є сіль та перець за смаком. Покладіть майонез, скільки вважаєте за потрібне. І все це ще раз добре перемішайте. Потім викладіть у салатницю і прикрасьте. Або красиво сформуйте його на плоскому блюді та подавайте не святковий стіл.

До речі, рекомендую переглянути рецепти домашнього майонезу для вашого салату. Такий соус виходить дуже смачним.

Олів'є з куркою - класичні рецепти

Класичний рецепт олів'є з куркою та свіжими огірками

Якщо хочете здивувати своїх гостей салатом Олів'є, приготуйте його за цим рецептом. Закуска виходить дуже смачною і буде надзвичайно затребувана серед учасників застілля. Так що готуйте його якнайбільше, щоб усім вистачило.

Олів'є з куркою - класичні рецепти

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 300-400 гр
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок свіжий – 1-2 шт.
  • Яйця варені – 3 шт.
  • Зелений горошок – 1 банка
  • Зелена цибуля – за смаком
  • Майонез – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія – для смаження

Приготування:

1. Очистіть картоплю та моркву від шкірки, покладіть у каструлю, залийте холодною водою і поставте варитися до готовності (близько 20-30 хвилин після закипання). Яйця покладіть у ковшок чи каструлю, так само залийте водою і поставте варитися (10 хвилин після закипання води).

Поки все вариться, наріжте куряче філе на дрібні шматочки. Викладіть їх у розігріту з олією сковороду. Обсмажуйте, постійно помішуючи, поки м'ясо не побіліє. Потім накрийте кришкою та дочекайтеся виділення соку. Після цього зніміть кришку, посоліть (0,5 чайної ложки) і поперчіть до смаку. Далі обсмажуйте, поки рідина не випарується і м'ясо не набуде золотистого кольору.

Олів'є з куркою - класичні рецепти

2. Дайте охолонути готовим овочам, яйцям та м'ясу. Потім наріжте дрібними кубиками картоплю, моркву, яйця і свіжий огірок. Викладіть все в одну велику страву. Додайте туди обсмажені курячі шматочки.

Читайте також:  Домашня піца в духовці: 12 рецептів дуже смачної піци в домашніх умовах

Олів'є з куркою - класичні рецепти

3. Далі викладіть консервований зелений горошок. Дрібно наріжте зелену цибулю (можна додати ще й іншу зелень). Покладіть скільки потрібно майонезу і все перемішайте. Спробуйте салат на наявність солі та перцю і, при необхідності, додайте ще. Знову перемішайте. Олів'є готове, можна красиво викласти його в салатницю і ставити на стіл.

Олів'є з куркою - класичні рецепти

Салат олів'є з куркою та горошком

Хочу запропонувати ще один варіант смачного Олів'є. Дуже цікавий склад інгредієнтів та соусу. Автор відеорецепту дуже докладно, але без пережовування, розповідає всі тонкощі приготування цього салату.

Можливо вам цей рецепт більше за інших сподобається і ви порадуєте гостей новим смаком Олів'є.

Інгредієнти:

  • Картопля варена – 3 шт.
  • Морква варена – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця варені – 3 шт.
  • Куряча грудка варена – 300 гр
  • Огірки мариновані – 4 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Зелений горошок – 1 банка
  • Майонез – 2 столові ложки
  • Сметана – 1 столова ложка
  • Сіль, перець – за смаком

До речі, приготувавши вдома Олів'є за цим рецептом, я вирішила змінити пропорції маринованих і свіжих огірків. Зробила 2/2 (тут 1/4). Мені навіть більше сподобалося. Тож спробуйте і ви поекспериментувати із пропорціями. Можливо знайдете собі ще більш насичений і яскравий смак цього салату.

Простий рецепт олів'є з копченою куркою

Спробуйте зробити Олів'є із копченою куркою. Він виходить дуже смачним. До того ж не потрібно буде витрачати час на варіння чи обсмажування м'яса. Такий салат виходить приготувати набагато швидше. А результатом будуть задоволені усі.

Олів'є з куркою - класичні рецепти

Інгредієнти:

  • Яйця варені – 9 шт.
  • Картопля варена – 3-4 шт.
  • Морква варена – 1 шт.
  • Огірки солоні – 3-4 шт.
  • Копчена куряча грудка – 350 гр
  • Горошок консервований – 400 гр
  • Сіль, перець – за смаком
  • Майонез – за смаком

Приготування:

1. Очистіть варені яйця та поріжте їх дрібними кубиками. В останніх трьох яєць відокремте білки від жовтків. Жовтки також поріжте кубиками, а білки поки що відкладете для прикраси салату.

Олів'є з куркою - класичні рецепти

2. Далі по черзі наріжте невеликими кубиками картопля, морква, солоні огірки (один залиште для фінальної прикраси) та курячу грудку. Все складіть у глибоку миску та додайте горошок. Горошок також трохи залиште для прикраси. Все добре перемішайте.

Читайте також:  Єврейська закуска – 5 дуже смачних рецептів

Олів'є з куркою - класичні рецепти

3. Додайте майонез та ще раз перемішайте салат. Потім викладіть його на плоску страву і сформуйте. Для зручності можна скористатися кулінарним кільцем.

Олів'є з куркою - класичні рецепти

4. На великій або середній тертці натріть білки яєць, що залишилися. Викладіть їх на поверхню салату по колу. У центр викладіть горошок, що залишився. Наріжте тонкими кружальцями солоний огірок і викладіть навколо горошку. Потім зніміть кільце і Олів'є готове до подачі на святковий стіл.

Олів'є з куркою - класичні рецепти

Салат олів'є з куркою та яблуком

Є ще один не зовсім нормальний рецепт Олів'є. Тут ми додамо яблуко, яке надасть йому трохи оригінального та пікантного смаку. А також воно додасть салату свіжості. Від такої закуски гості навряд чи відмовляться.

Олів'є з куркою - класичні рецепти

Інгредієнти:

  • Картопля варена – 5 шт.
  • Морква варена (невелика) – 4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста (середня) – 1-2 шт.
  • Консервовані огірки – 5-6 шт. (180 гр)
  • Яблуко – 1 шт. (150 гр)
  • Консервований горошок – 150 гр
  • Варені яйця – 4 шт.
  • Варене куряче філе – 220-250 гр
  • Майонез – 200 гр
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

1. Наріжте кубиками варену картоплю та моркву. Покладіть їх у глибоку страву. Туди ж додайте порізані варені яйця і дрібно порізану цибулю.

Олів'є з куркою - класичні рецепти

3. Далі дрібно наріжте консервовані огірки (можна взяти також солоні або мариновані) та яблуко, попередньо очистивши від серцевини та насіння. Варене філе теж наріжте невеликими шматочками та все відправте в салат.

Олів'є з куркою - класичні рецепти

3. Додайте консервований горошок. Потім посоліть і поперчіть. Викладіть туди майонез і все добре перемішайте. Готовий олів'є можна викласти в салатницю або на плоску страву, красиво сформувавши його за допомогою кулінарного кільця.

Олів'є з куркою - класичні рецепти

Тепер ви знаєте кілька чудових рецептів приготування популярного салату Олів'є. Він буде до місця за будь-яким святковим столом. Чи то Новий Рік, чи день народження. Або просто якийсь урочистий захід, куди ви запросите своїх друзів та родичів.

Приємного вам апетиту! Бувай!

DvaGusya