Паста карбонара з беконом і вершками: класичний рецепт приготування

Прекрасні спагетті з дрібними шматочками солоного, не копченою свининою. Страва подається з спеціально приготованим соусом. М’ясо свиняче не рідко замінюють на шматочки шинки. Ця страва є традиційним в італійському регіоні Лаціо.

Як ми вже встигли зрозуміти, що історія походження такої страви почалася в Італії так само, як і лазанья з фаршем. Але досі немає певної версії. По першій, його створили працюють вуглярі, які працювали тоді на Апеннінських горах. Від назви carbonaio їх професії і пішла назва.

Інша ж свідчить, що під час Другої світової війни солдати з Америки прибутку захищати Італію і привезли яєчний порошок і бекон, а друга сторона пригощала їх пастою. Так змішувалися два інгредієнта і виходило блюдо. (Старше покоління Італії стверджує, що це були справжні яйця і сыровяленная свинина).

Дана страва люблять і в Росії, воно смачне і поживне. У наш час існує маса різних варіантів створення такого шедевра. Сьогодні я розповім Вам декілька простих, класичних і швидких рецептів приготування пасти з беконом, і вершками в домашніх умовах.

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

Для того, щоб отримати ідеальну Карбанару, нам необхідно вибрати хороші спагетті з твердих сортів пшениці. Вони повинні бути тонкими, довгими і такими, щоб ароматний соус легко розподілявся по їх ниткам. Так само не забуваємо, що і сир повинен бути твердого сорту, краще всього пармезан, але якщо немає можливості, беремо будь-який інший.

Паста карбонара з беконом і вершками за класичним рецептом

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

Інгредієнти:

  • Спагетті — 200 гр.
  • Бекон — 150 гр.
  • Жовтки — 4 шт.
  • Вершки 35% — 100 мл
  • Твердий сир — 50 гр.
  • Часник — 1-2 зубчики
  • Петрушки листя — 2 гілочки
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком

Спосіб приготування:

1. У глибокій каструлі доводимо до кипіння велику кількість води. Додаємо сіль і кладемо спагетті з твердих сортів. Варимо до стану аль денте, вони повинні стати м’якими, але в цей же час бути пружними.

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

2. У миску кладемо яєчні жовтки, вливаємо вершки і ретельно збиваємо віником. Додаємо натертий на крупній тертці твердий сир. Трохи посолимо і поперчимо.

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

3. Бекон нарізаємо соломкою. Викладаємо на сковороду і обсмажуємо пару хвилин до витоплювання жиру з продукту. Можна дати йому трохи підрум’янитися, але не пережарьте.

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

4. У сковороду додаємо рубаний часник, петрушку і вимикаємо вогонь. Спагетті зливаємо, даємо стекти всій не потрібної рідини, з’єднайте з іншими інгредієнтами, перемішуємо і заливаємо вершковим соусом і ще раз розмішуємо.

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

Від гарячої пасти і бекону, жовтки швидко дійдуть до готовності, сир розплавиться. Відразу подаємо пасту до столу, а при подачі щедро посипаємо сиром і перцем. Приємного апетиту.

Паста карбонара з беконом і вершками без яєць

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

Інгредієнти:

  • Спагетті — 200 гр.
  • Сир (Пармезан) — 100 гр.
  • Вершки — 200 мл
  • Бекон — 200 гр.
  • Часник — 3 зубчики
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Базилік — за смаком

Спосіб приготування:

1. Очищаємо цибулю і подрібнюємо його. В цей же час розігріваємо в сковороді олію, викладаємо роздавлений часник. Як тільки з’являється аромат, ми його забираємо і обсмажуємо цибулю 2-3 хвилини.

2. Довільно нарізаємо бекон і додаємо до лучка для обжарювання, на це знадобиться хвилин 5. Ставимо варитися спагетті до готовності, але їх не потрібно сильно но розварювати.

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

3. Додаємо до бекону вершки, як тільки дочекалися закипання, солимо й додаємо базилік. Тим часом макарони вже готові, відкладаємо їх на друшляк, потім перекладаємо до решти інгредієнтів і перемішуємо, даємо настоятися під кришкою 3-5 хвилин. Засипаємо блюдо натертим на середній тертці сиром і ще накриваємо на пару хвилин.

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

Ось таке просте і смачне блюдо виходить, приємного апетиту.

Класичний рецепт пасти карбонара з вершковим соусом

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

Інгредієнти:

  • Сир твердий — 100 гр.
  • Спагетті — 200 гр.
  • Бекон — 100 гр.
  • Вершки 20% — 150 мл
  • Часник — 1 зубчик
  • Жовток — 3 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком
  • Петрушка — 1 гілочка

Спосіб приготування:

1.На дрібній тертці натираємо сир, перекладаємо в миску. Вливаємо до нього 150 мл. вершків, додаємо за смаком сіль, перець і розбиваємо і відділяємо від білків 3 жовтка. Все перемішуємо і ставимо в бік.

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

2. Відваримо макарони у великій кількості води до готовності, не забуваємо підсолити. Часник пропускаємо через прес. У сковороді обсмажуємо без масла тонко нарізаний бекон, він вытопит жир, потім викладаємо часник і смажимо ще 2 хвилини.

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

3. Спагетті викладаємо до бекону, туди ж заливаємо соус і все ретельно і швидко перемішуємо, після чого знімаємо з вогню.

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

Пасту подаємо відразу до столу, зверху присипаємо зеленню і сиром. Ідеальний варіант для обіду. Приємного апетиту.

Рецепт пасти карбонара з беконом і креветками

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

Інгредієнти:

  • Паста — 200 гр.
  • Креветки — 200 гр.
  • Сир — 100 гр.
  • Вершки — 150 мл
  • Бекон — 100 гр.
  • Часник — 1 зубчик
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком
  • Вершкове масло — 50 гр.

Спосіб приготування:

1. Відварюємо Пасту у великій кількості підсоленої води. Бекон нарізаємо на тонкі пластини. Обсмажуємо до золотистого кольору і потім зі сковороди викладаємо в миску.

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

2. Очищаємо креветки, і обсмажуємо на вершковому маслі. Потім додаємо до них видавлений часник, чорний перець, якщо вам подобається можна всипати червоний.

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

3. Жовток змішати з натертим на дрібній тертці сиром, вливаємо вершки, добре розмішуємо. У викладаємо креветки зварені макарони, заливаємо вершковим соусом і додаємо готовий бекон, після перемішуємо.

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

Блюдо виходить ніжним і неймовірно смачним. Приємного апетиту.

Карбонара з грибами і беконом

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

Інгредієнти:

  • Спагетті — 200 гр.
  • Бекон — 100 гр.
  • Гриби — 200 гр.
  • Сир — 150 гр.
  • Вершки 0 150 мл.
  • Часник — 2 зубчики
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Яйце — 3 шт.
  • Вершкове масло — для смаження
  • Рослинне масло — для смаження
  • Сіль, перець — за смаком

Спосіб приготування:

1. Бекон нарізаємо великими смужками, цибулю і часник очищаємо, і кришимо дрібним кубиком. Сир заздалегідь натираємо на середній або великій тертці. Печериці промиваємо, просушуємо і ріжемо тонкими пластинами.

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

2. На розігріту плиту викладаємо масло, часник і бекон, після чого періодично помішуючи, обсмажуємо 2-3 хвилини.

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

3. На іншій сковорідці на рослинній олії сепарим цибулю до золотистого кольору, потім викладаємо і відставляємо в сторону. Після обсмажуємо гриби до рум’яності. А в підсоленій, киплячій воді варимо спагетті до готовності.

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

4. Сотейник з цибулею ставимо на середній вогонь і вливаємо в нього 100 мл вершків, перемішуємо, викладаємо гриби, за смаком додаємо сіль, перець і тушкуємо 5-7 хвилин при слабкому кипінні.

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

5. Викладаємо в миску яєчні жовтки, трохи додамо сіль і чорний перець, трохи взобьем, слідом переливаємо вершки, кладемо сир, і добре перемішуємо.

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

6. У сковороду викладаємо макаронні вироби, відразу ж вливаємо вершкову суміш, викладаємо гриби і бекон.

Паста карбонара с беконом и сливками: классический рецепт приготовления

У швидкому темпі все перемішуємо і викладаємо на блюдо, щоб ужити в гарячому вигляді. Перед подачею не забувайте посипати сиром. Приємного апетиту.

Сподіваюся, що дані рецепти справили на Вас враження і ви без всяких сумнівів ними скористаєтеся.

загрузка...
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: