Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Приготуємо цього разу черговий курячий рецепт закуски, що замінює ковбасу, сосиски і навіть свинячий окіст. Називається страва куряча пастрома, готувати її просто і швидко, а в результаті виходить шикарна подоба рульки до закуски. Запікаються всі ці ласощі в духовці з додаванням ароматних спецій і приправ. За бажанням на лист можна додати картопля по-сільськи або кабачок з баклажаном.

інгредієнти

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Молоко – 300 мл
  • Сметана – 2 столові л
  • Паприка – 1 ч. ложка
  • Соєвий соус – 1 ст. л
  • Червоний гострий перець + чорний – 0,5 ч. ложок
  • Гірчиця у зернах (французька, вона ж дижонська) – 2 ст. л
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – 2 чайні л

Покроковий рецепт – пастрома з курки

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Набір необхідних страв

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Філе моєму, сушимо, ріжемо на 2 частини. Часто продається вже розрізана

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Щоб куряча грудка вийшла соковитою та ніжною, її необхідно вимочити в молоці.

Перемішуємо в мисці молоко із сіллю та сметаною до повного розчинення

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Занурюємо м'ясо в розсіл, залишаємо на столі відмокати на 3-4 години. Якщо воно спливає поставте зверху вантаж, кухоль з водою на блюдце

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Підготуємо маринад

Змішуємо соєвий соус, французьку гірчицю, червоний, чорний перець, паприку, видавлений зубчик часнику.

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Дістаємо куряче філе з молока, промокуємо паперовими рушниками

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовахПастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Формування пастроми

Складаємо грудку один на одного валетом. Широку частину до вузької та навпаки

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Обмотуємо кулінарною ниткою впоперек і один стібок вздовж

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Наносимо маринад на всі доступні сторони, залишаємо маринуватися на 30 хвилин

Читайте також:  Біляші з м'ясом — Дуже смачні домашні рецепти на сковороді

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Запікаємо грудку на деко застеленим пергаментним папером, в розігрітій духовці до 200 градусів 20 хвилин

По закінченню вимикаємо духовку і не виймаючи пастроми, чекаємо повного остигання 1-1,5 години

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Приготування закінчене, знімаємо нитки ріжемо часточками, подаємо до столу з кетчупом, лавашем та зеленню.

Куряча страва, приготовлена в домашніх умовах, виходить соковитою, ніжною і смачною і не йде в жодне порівняння з магазинними варіантами.

Добре підійде як закуска до будь-якого святкового столу

Куряча пастрома з філе в духовці покроково

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Рецепт із розряду – корисне харчування. Готується на заміну ковбаси, для бутербродів, сендвічів та іншого перекушування. Чудово підходить до будь-яких салатів, де потрібно м'ясо.
На мій погляд це один з найвдаліших рецептів з приготування сухої грудки.

інгредієнти

  • Куряча грудка – 4 шт. (2 розрізаних)
  • Паприка + діжонська гірчиця – по 1 ст. лож
  • Мед – 2 ст. ложка
  • Кмин, коріандр – по 1 ч. ложці (за бажанням)
  • Сіль – 3 столові л
  • Цукор – 1 чайна ложа

Рецепт запікання грудки по-домашньому

Весь процес приготування пастроми складається із трьох етапів

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Перший етап – засолювання

Розчиняємо в літрі кип'яченої води сіль із цукром. Засолюємо у ній м'ясо на 3 години

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Після засолювання видаляємо вологу з курки. Складаємо половинки валетом, обв'язуємо нитками як вийде. Робимо для себе

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Другий етап – маринування

Змішуємо мед із паприкою та гірчицею – це обов'язкові інгредієнти, паприку не шкодуємо. Коріандр з кмином за бажанням можна додати чорний або червоний перець, будь-які спеції.

Обмазуємо пастрому руками з усіх боків. Залишаємо маринуватися на 1 годину

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Третій етап – запікання

Викладаємо рулети на лист, застелений папером. Випікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин

Читайте також:  Не думала, що з моркви вийде така смакота! Морквяне печиво: просто і корисно

Після закінчення вимикаємо температуру, пастрома залишається доходити в закритій духовці до повного її остигання 1-2 години

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Приготування закінчене, подивіться яка соковита вийшла куряча грудка. Спробуйте цей простий рецепт, і ви завжди запікатимете філе тільки так

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya