Пельмені домашні – рецепт з бараниною (дуже смачні)

Всім привіт! Знову ми з вами повертаємось до приготування пельменів. Якщо ви пам'ятаєте, в одній із попередніх статей вже було розказано, як приготувати домашні пельмені. Впевнений всі, хто готував за цим рецептом, залишилися задоволені. Але сьогодні хочу запропонувати вам ще один рецепт цієї страви, але цього разу замість традиційного фаршу свинини з яловичиною візьмемо баранину.

Давно хотілося приготувати пельмешки з бараниною і вирішив. Що можу заздалегідь про них сказати, вийшли дуже смачні. І одразу ж вирішив поділитися рецептом. Тому кидайте всі справи та починайте готувати. Сім'я залишиться задоволеною.

Пельмені домашні - рецепт з бараниною (дуже смачні)

Для фаршу рекомендую придбати м'якоть баранини з прошарком жиру, приблизно 30%. Або окремо купити 300 грам курдика. на 1 кг. м'яса цього достатньо, щоб пельмені вийшли соковитими. Також для рецепту знадобиться цибуля, причому у великій кількості. Як то кажуть, м'ясо цибулею не зіпсуєш і це правда, цей овоч додасть фаршу не тільки смаку і аромату, але й зробить його соковитішим і ніжнішим.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Борошно – 1 кг;
  • Вода – 0,5 літра;
  • Олія – 30-50 мл.;
  • Сіль – 1 ч. ложка.

Для фаршу:

  • М'ясо – 1 кг;
  • Цибуля – 5-6 головок середнього розміру;
  • Приправа для м'яса (суміш перців, зір, за бажанням м'ята) – 1 ст. ложка;
  • Сіль – 1 ст. ложки.

Для подачі:

  • Сметана;
  • Майонез;
  • Вершкове масло;
  • Хріновина домашня;
  • Гірчиця.

Пельмені домашні - рецепт з бараниною (дуже смачні)

Класичний рецепт домашніх пельменів із баранини

Не знаю як у вас у родині, а у нас прийнято зібрати всіх родичів за стіл і куховарити пельмені. За розмовами та жартами справа просувається швидше, кожен знає свою роботу. Один розкочує тісто, інший накладає фарш і ліпить пельмені. Навіть діти захоплені цим процесом. Для них засунути сюрпризи у тісто, мила справа. У хід іде часник, гострий перець та інші продукти. Смішно, коли комусь із родичів потрапить такий сюрприз. Ну та гаразд, всі дорослі пам'ятають дитинство, чому б і не пожартувати.

Процес ліплення хоч і стомлюючий, але повірте – варте того, щоб зібрати всю сім'ю за одним столом. Взагалі приготовані пельмені з будь-яким фаршем добре заходять на новорічному столі або свято Різдва. Так, що й казати, навіть будь-якої пори року – все в захваті від домашніх пельменів. Уявіть, як вони зайдуть із вершковим маслом та чорним перцем. Або можете додати сметану, кетчуп чи майонез. Або змішати ці продукти та приготувати саморобний соус під назвою кетчунез. До речі, хроніна теж хороший варіант. На мою думку, російська гірчиця, мелений перець і шматочок олії, ось, що може бути смачним. А як вам? Напишіть у коментарях з чим волієте уплітати пельмені. Радий спробувати.

Читайте також:  Бісквітний торт — 10 дуже смачних і простих рецептів

Пельмені домашні - рецепт з бараниною (дуже смачні)

Отже, друзі, з чого починатимемо, з фаршу чи тіста? Пропоную з останнього Хоча різниці немає, все одно й тому й іншому потрібно відпочивати після замісу протягом 30 хвилин.

Тісто для пельменів на воді без яєць (класичний рецепт)

Цей спосіб вважається легким і всі домогосподарки намагаються робити таке. А щоб тісто не рвалося, не розварювалося і краще ліпилося, борошно вибираємо вищої якості. У такій багато клейковини, що дозволяє швидко заліпити краї пельменю. Вода грає теж не малу роль у приготуванні, рідину можна брати з-під крана, але краще, як температура в кімнаті або трохи вище.

Пельмені домашні - рецепт з бараниною (дуже смачні)

Тісто заводимо на 1 кг. борошна, якщо потрібно більше, всі продукти подвоюють. Повторюся із продуктами для тесту.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 кг;
  • Вода – 0,5 літра;
  • Олія – 30-50 мл.;
  • Сіль – 1 ч. ложка.

Крок 1. Борошно просіюємо в миску, де робиться заміс.

Так як в наш час виготовляють якісну і вона не встигає застоюватися, то її можна не сіяти, але все ж таки краще не упускатиме цей процес. Навіть наші бабусі, роблячи будь-яку випічку, просівають борошно, для того, що вона наситилася киснем.

Пельмені домашні - рецепт з бараниною (дуже смачні)

Крок 2. Солити тісто краще відразу в муку|борошно|, але або розчинити її у воді. Я віддаю перевагу першому, тому що відразу можна спробувати на сіль.

Крок 3. Наливаємо воду та олію. Воду можна використовувати будь-яку, навіть з-під крана, але краще за кімнатну температуру. Вливаємо її в муку|борошно| і за допомогою вилки або ложки замішуємо тісто. Коли вам важко заважати, то продовжуємо робити цей процес руками. Скажу відразу, тісто заважати працю не з легень, але якщо хочете скуштувати смачні пельмені, цей процес необхідний. Не поспішаючи поступово втручаємо все борошно. Це робиться досить довго (10-15 хвилин), вся маса повинна вийде твердою, еластичною і зовсім не липне до рук.

Читайте також:  Салат з капустою та куркою - проста страва з філе

Пельмені домашні - рецепт з бараниною (дуже смачні)

Забираємо готове тісто в мішечок, щоб не завітрелося і даємо спокій на 30-40 хвилин. А поки воно наполягає, приготуємо фарш. Краще його прибрати у холодильник.

Рецепт фаршу для пельменів

Тут також все зрозуміло. Спочатку купуємо м'ясо, потім нарізаємо на шматочки і перекручуємо на м'ясорубці. До речі, з готового фаршу можна готувати не тільки пельмені, а й чебуреки та манти. А якщо хочете приготувати справжні манти узбецьки, подивіться рецепт в цій статті https://bitbat.ru/manty. Рубане м'ясо, багато цибулі та приправа зробить їх соковитими всередині. Загалом обов'язково спробуйте.

Але повернемося до приготування фаршу для наших пельменів.

Інгредієнти:

  • М'ясо – 1 кг;
  • жир (курдюк) – 300 гр.;
  • Цибуля – 5-6 головок середнього розміру;
  • Приправа для м'яса (суміш перців, зір, за бажанням м'ята) – 1 ст. ложка;
  • Сіль – 1 ст. ложки.

Крок 4. М'ясо миємо та нарізаємо на шматочки, які пролізуть у м'ясорубку.

Пельмені домашні - рецепт з бараниною (дуже смачні)

Крок 5. Цибулю чистимо від лушпиння нарізаємо на 4 частини.

Пельмені домашні - рецепт з бараниною (дуже смачні)

Крок 6. На м'ясорубці перекручуємо цибулю, потім м'ясо. Овоча має вийти 30 відсотків від м'яса, також

Цибулю можна нарізати на дрібні кубики ножем, але перекручуючи на м'ясорубці варіант простіше і виходить менше сліз.

Пельмені домашні - рецепт з бараниною (дуже смачні)

Крок 7. У готовий фарш додаємо сіль, приправу та перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 15-20 хвилин для того, щоб він також охолоне, як і тісто.

Пельмені домашні - рецепт з бараниною (дуже смачні)

Як швидко зліпити пельмені ручного ліплення

Фарш та тісто готове. Отже, саме час приступити до ліплення наших виробів.

Крок 8. Дістаємо тісто з холодильника і відрізаємо шматочок на першу партію. Решту тіста прибираємо назад у пакет, щоб не завітрелося і не підсихали краї.

Крок 9. Розкочуємо тісто ковбаскою, і нарізаємо на рівні шматочки в 2 см. Кожен шматочок обвалюємо в борошні і розкочуємо маленькі коржі товщиною 2-3 мм. Прикладаю фото нижче:

Пельмені домашні - рецепт з бараниною (дуже смачні)

Намагайтеся не робити багато заготовок одразу, щоб не підсихали краї. Також не переборщіть з борошном, інакше краї буде складно зліпити.

Крок 10. На розкочений коржик накладаємо фарш за допомогою чайної ложки і загортаємо пельмень. Скріплюємо тісто з обох боків, а потім загортаємо і скріплюємо два краї. Перший пельмень ручного ліплення готовий. Забираємо його на дошку або деко посипане борошном, щоб виріб не прилип до дна. Також намагайтеся не класти щільно один до одного, щоб пельмені не злиплися краями.

Чим більше учасників підключено до процесу ліплення, тим швидше впораєтеся!

Пельмені домашні - рецепт з бараниною (дуже смачні)

Крок 11. Готові пельмені виносите на мороз або забирайте в морозилку, попередньо накривши харчовою плівкою. Для цього їх треба помістити у камеру прямо на дошці. А коли вони повністю заморозяться, їх можна буде розкласти на пакети і покласти на зберігання на тривалий час.

Не пам'ятаю, де читав чи чув, але пельмені з баранини перед варінням потрібно заморозити.

Крок 12. Пельмені слідує у невисокій, але широкій каструлі у великій кількості води невеликими порціями, щоб вони не злиплися під час варіння. Зазвичай на кілограм виробів береться 4 літри води. Опускати вироби потрібно в киплячу воду, а щоб не обпектися, опускайте їх по одному. Після цього треба обов'язково перемішати вміст каструлі шумівкою, щоб вони не прилипли до дна. Робити це слід обережно, щоб не пошкодити вироби. Також не забудьте посолити воду та додати пару штук лаврового листа для аромату.

Читайте також:  Як приготувати зрази: 13 смачних рецептів

Пельмені домашні - рецепт з бараниною (дуже смачні)

Крок 13. Час варіння потрібно засікати після того, як пельмені, опущені у воду, повторно закипіли. Варити 5 хвилин.

Пельмені домашні - рецепт з бараниною (дуже смачні)

Крок 14. Є їх можна зі сметаною, кетчупом або іншими соусами. Але мені більше подобається з хронікою та гірчицею.

Пельмені домашні - рецепт з бараниною (дуже смачні)

Також любителі додають вершкове масло та чорний перець.

Пельмені домашні - рецепт з бараниною (дуже смачні)

Ну, а деякі любителі смачного, їдять пельмені з бульйоном посипаним зеленню.

Думаю не слід повторюватися, наскільки смачними виходять домашні вироби? І всі це знають, що домашні пельмені не порівнюються з магазинними, в яких не зрозуміло, з чого роблять пельмені насправді.

Обов'язково готуйте цим способом. А ще краще запишіть рецепт до себе у кулінарну книгу. А магазинні напівфабрикати проходьте стороною. Тим більше, що зліпити на 1 раз пельмені, не потрібно великих зусиль. А якщо присвятити цьому більше часу, можна насолоджуватися смачною їжею цілий тиждень. А головне, вам не доведеться вкотре думати, що ж приготувати на обід чи вечерю.

Приємного апетиту друзі та до наступних зустрічей у новому випуску!

DvaGusya