Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

Сирники з сиру – це одне із найкращих рішень для ранкового сніданку. Найчастіше їх смажать на сковороді. Але не у всіх вони виходять пишними та рум'яними. Тому пропоную розглянути прості класичні рецепти їхнього приготування. Це зовсім не складно та швидко.

Щоб сирники не розтікалися по сковороді або, навпаки, не стали гумовими від великої кількості борошна, дотримуйтесь усіх рекомендацій та порад. Тоді вони у вас вийдуть ідеальними.

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

Подавати до столу ці сирні коржики можна зі згущеним молоком (погляньте рецепти домашнього згущеного молока), варенням, джемом, сметаною, медом або просто посипати цукровою пудрою. Так буде ще смачніше.

Для приготування сирників можна використовувати сир будь-якої жирності, але його потрібно буде обов'язково віджати за допомогою марлі, щоб вийшла максимальна кількість вологи.

Пишні сирники із сиру на сковороді

За цим рецептом сирники виходять дуже пишними та неймовірно апетитними. Ласувати ними найкраще відразу з запалу з жару. Так вони будуть більш смачними, ніж у остиглим вигляді.

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

Інгредієнти:

  • Сир – 400 гр
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 1-2 столові ложки (плюс на паніровку)
  • Сіль – 0,5 чайної ложки або за смаком
  • Цукор – 1 столова ложка (можна зовсім без цукру, за смаком)
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Рослинна олія – для смаження

Приготування:

1. Загорніть сир у марлю і добре його відіжміть, щоб вийшло якнайбільше вологи. Перекладіть його в глибоку миску. Додайте яйце, перемішайте і за допомогою занурювального блендера доведіть масу до однорідного стану. Потім додайте сіль, цукор, борошно та ванілін. Добре все перемішайте.

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

2. Тепер із цієї маси можна формувати сирники. Візьміть невелику частину, зліпіть у округлу форму і обваляйте у борошні. Після цього ще раз підрівняйте руками. Те саме проробіть і з сирною масою, що залишилася.

Якщо тісто все ж таки буде липнути до рук, то долоні теж обсипте борошном.

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

3. Влийте в сковороду олію і добре її нагрійте. Потім зменште вогонь до помірного (трохи нижче за середній) і рівномірно викладіть на її поверхню ваші заготовки.

Читайте також:  Салат з буряка — 12 відмінних рецептів для вашого столу

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

4. Обсмажуйте одну сторону до рум'яного золотистого кольору (приблизно 4-5 хвилин). Потім переверніть і дочекайтеся, коли вони зарум'яняться з іншого боку. Викладіть готові сирники на плоску страву та подавайте до столу.

Щоб краще пропекли всередині, можна накрити сковороду кришкою після того, як перевернете.

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

Класичний рецепт сирників із сиру з родзинками

Ось ще один чудовий класичний рецепт приготування сирників. Тільки туди ще ми додаватимемо родзинки. Його слід заздалегідь промити і добре просушити. Для цього можна буде використати паперові рушники. Такі сирні коржики виходять надзвичайно смачними.

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

Інгредієнти:

  • Сир 5% – 500 гр
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Цукор – 2 столові ложки або за смаком
  • Борошно – 4 столові ложки (плюс 2 столові ложки на підсипку)
  • Ізюм – 3 столові ложки
  • Сіль – щіпка
  • Рослинна олія – для смаження

Приготування:

1. Сир викладіть у глибокий посуд. Додайте в нього цукор і щіпку солі. Трохи перемішайте та додайте яєчний жовток, попередньо відокремивши його від білка. Всипте заздалегідь промиті і просушені родзинки. Все ретельно перемішайте, а потім додайте|добавляйте| муку|борошно|. Ще раз добре перемішайте протягом декількох хвилин. Тісто має вийти однорідним.

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

2. Присипте робочу поверхню борошном і викладіть готове тісто. Небагато помісіть його, щоб воно стало ще одноріднішим. Потім скачайте з нього ковбаску та наріжте ножем на однакові шайбочки.

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

3. Кожну шайбочку обваляйте у борошні. Потім за допомогою підручних засобів (ножа або склянки) сформуйте акуратні заготовки для ваших майбутніх сирників.

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

4. На розігріту сковороду налийте невелику кількість олії. Викладіть туди ваші заготівлі. Обсмажуйте їх до золотистої скоринки, по 2-3 хвилини з кожного боку. Наприкінці зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте кришкою на 2 хвилини, щоб вони добре пропеклися зсередини. Перекладіть готові сирники на блюдо і можна починати ласувати.

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

Сирні сирники з манкою на сковороді

Для приготування сирників за цим рецептом сирне тісто потрібно підготувати наперед, напередодні увечері. Це потрібно для того, щоб манка добре набухла. Така випічка виходить ніжнішою та вироби дуже добре тримають форму. З представленої кількості інгредієнтів виходить приблизно 8 прим.

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

Інгредієнти:

  • Сир 5% – 400 гр
  • Жовток яєчний – 2 шт.
  • Цукор – 40 гр (2 столові ложки без гірки)
  • Манка – 30 гр (2 столові ложки з гіркою)
  • Сіль – щіпка
  • Ванілін – за смаком
  • Рослинна олія – для смаження
  • Борошно для посипання та обвалки

Якщо у вас сир зернистий або однорідний, то спочатку перетріть його через сито або пробийте блендером. Так він стане більш пастообрастим та придатним для приготування сирників.

Приготування:

Читайте також:  Як приготувати нут: 9 покрокових страв

1. Викладіть підготовлений сир у миску. Додайте до нього відокремлені від білків яєчні жовтки (у сирому вигляді). Також висипте туди манку, цукор, сіль та ванілін. Добре все перемішайте, щоб вийшла однорідна маса. Потім накрийте її плівкою та приберіть на ніч у холодильник.

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

2. Наступного ранку дістаньте тісто з холодильника і зніміть плівку. Починайте формування сирників. За допомогою рук зліпите потрібну форму і викладіть їх на робочу поверхню, присипану мукою. Якщо тісто прилипатиме до рук, то змочіть їх водою або олією.

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

3. Влийте в сковороду олію та розігрійте її. Потім обваляйте кожен сирник у борошні та викладіть їх на сковороду. Зменште вогонь до середнього і обсмажуйте кожну сторону до золотистої скориночки. Викладіть їх для подачі та пригощайтеся.

Якщо вогонь буде сильним, то сирники можуть обсмажити зовні, але не пропікатися всередині. Якщо ж вогонь буде дуже слабким, то швидше за все вони попливуть.

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

Смачні сирники із сиру зі згущеним молоком

А ви знали, що сирні сирники можна приготувати з начинкою? Виходить надзвичайно смачно. У даному рецепті начинкою буде варене згущене молоко. Це не сніданок, а казка!

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

Інгредієнти:

  • Сир (сухий) – 500 гр
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 1 чайна ложка
  • Ваніль – 1 чайна ложка
  • Сіль – 1/4 чайної ложки
  • Борошно пшеничне – 40-50 гр + для панування
  • Варене згущене молоко – 2-3 столові ложки
  • Рослинна олія – для смаження

Приготування:

1. Для початку добре відіжміть сир, щоб вийшла зайва волога, і викладіть його в блюдо. Додайте туди яйця, сіль, цукор та ваніль (можна додати ванільний цукор або ванілін). Все ретельно перемішайте. Потім додайте|добавляйте| муку|борошно| і ще раз перемішайте тісто до однорідності.

Додайте борошно залежно від вологості тіста, щоб маса надалі добре ліпилася.

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

2. Далі розділіть сирну масу на кілька частин (приблизно 8 шт.), З яких ви ліпитимете сирники. Потім кожну частину розплющіть на долоні, щоб вийшла коржиком. Вкладіть у середину начинку зі згущеного молока. Заліпіть краї заготовки, надайте їй потрібну форму і обваляйте у борошні.

Читайте також:  Картопляні часточки в духовці – 5 смачних рецептів приготування

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

3. Розігрійте сковороду і влийте олію. Потім викладіть туди сирні заготовки. Обсмажуйте їх на вогні менше середньої до рум'яної скоринки (приблизно 3 хвилини). Потім переверніть, закрийте кришкою і трохи зменшіть вогонь. Обсмажуйте другий бік 3-4 хвилини. Готові сирники перекладіть на плоску страву для подачі та починайте їх із задоволенням вживати.

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

Бананові сирники з сиру – простий рецепт

А тепер трохи екзотики. У цьому рецепті до сирного тіста додамо банан. На смак виходить просто чудово. Мінімум борошна та повна відсутність яєць. Спробуйте ці сирники, і ви не залишитеся розчарованими. Особливо такий варіант люблять діти.

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

Інгредієнти:

  • Сир (сухий) – 500 гр
  • Банан – 1 шт.
  • Цукор – 1 столова ложка
  • Борошно – 2 столові ложки + для посипання та обвалки
  • Рослинна олія – для смаження

Приготування:

1. Якщо у вас сир не сухий, обов'язково відіжміть його в марлі. Потім покладіть його в глибоку страву. Додайте до нього шматочки очищеного банана і добре пробийте занурювальним блендером до однорідної маси. Далі додайте туди цукор та борошно. Ретельно розміщуйте тісто.

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

2. З готової маси візьміть невелику частину, скачайте кульку, обваляйте її в борошні і сформуйте сирник. Покладіть його на робочу поверхню, посипану мукою. Теж саме проробіть і з тестом, що залишився.

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

3. Розігрійте сковороду з олією (можна додати і шматочок вершкового). Викладіть туди заготовки, накрийте кришкою та обсмажуйте на слабкому вогні кожну сторону до золотистого кольору. Готові сирники перекладіть на паперовий рушник, щоб у нього всмокталося масло. Потім перекладіть їх на блюдо та подавайте до сніданку.

Пишні сирники з сиру на сковороді – класичні рецепти

Відео про те, як приготувати сирні сирники без яєць

Для тих, хто не любить яйця, представляю відеорецепт від відомого блогера. Сирники, приготовані таким чином, виходять пишними та красивими зовні. А всередині вони найніжніші. При жарінні добре тримають форму і не розвалюються. Як їх приготувати ви дізнаєтесь, подивившись ролик нижче. Упевнена, що такий легкий сніданок порадує вашу родину.

Інгредієнти:

  • Сир 5% – 400 гр
  • Борошно – 25-75 гр
  • Сіль – 1/3 чайної ложки
  • Цукор – 1 столова ложка
  • Рослинна олія

За представленими рецептами сирники завжди виходять пишними і смачними, якщо дотримуватися всіх порад. І тоді у вас вийде чудовий ситний сніданок, який порадує всю родину. Сьогодні у мене все.

Смачного! Бувай!

DvaGusya