Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Зміст

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Простий, але ефективний метод покрокового приготування плову по-домашньому з фото. Звичайно знавці кажуть, що неможливо зробити цю страву без багаття і казана так само смачно, але повірте, це не так. Спробуйте приготувати за цим рецептом і відпишіть у коментарях, як це було смачно. Так само ознайомтеся з рецептом приготування в казані, по мені так різниці майже ніякої, тільки використовується інший посуд, але бувало видніше, їм подавай багаття, казан і баранину

інгредієнти

  • Філе стегна курки – 3 шт.
  • Рис довгоозерний пропарений – 500 гр.
  • Цибуля та морква – по 2 шт.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Приправа для плову – весь пакет
  • Олія – 100 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 900 мл.

Приготування плову з курячого стегна.

Сковорода має бути глибокою та з кришкою

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Готуємо необхідні продукти, курку мою, сушимо, овочі очищаємо від шкірки

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Промиваємо рис, у кількох водах, поки вода не стане прозорою

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Ріжемо курку, середніми шматками

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Цибулю ріжемо півкільцями

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Моркву нарізаємо, середньою соломкою

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рисуПлов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

У розігріту сковороду з олією, викладаємо м'ясо з цибулею

Додаємо сіль із приправою, обсмажуємо помішуючи, до золотистого кольору

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Рівним шаром, викладаємо моркву, перемішувати не треба

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рисуПлов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Таким же рівним шаром, розподіляємо рис по моркві, розгладжуємо ложкою

Вставляємо в плов, очищені зубчики часнику, підсолюємо

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рисуПлов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Вливаємо тонким струмком, сиру воду з-під крана.

Накриваємо кришкою, готуємо на середньому вогні – 10 хв.

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Зменшуємо вогонь до мінімального, готуємо ще – 15 хв.

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Вимикаємо вогонь, залишаємо нудитися плов, ще – 10 хвилин

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рисуПлов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Час приготування вийшов, перемішуємо страву, плов на сковороді готовий

Рецепт з куркою, вийшов, швидким і ситним, спробуйте приготувати плов, тому не складному рецепту, і годуйте своїх близьких, тільки смачною та натуральною їжею

Смачний домашній плов із куркою у казані

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Розсипчастий плов, можна приготувати і в глибокій сковороді, посуд не має значення

Потрібні продукти:

  • Курячі стегна – 6 шт.
  • Рис – 2 ст.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Приправа для плову – 2 упаковки
  • Рослинна олія – 120 мл.
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування плову з куркою по кроках

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Ріжемо курку на шматки, потрібної вам величини

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Наливаємо в казан масло, обсмажуємо курку, на великому вогні, до рум'яного кольору

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Ріжемо соломкою моркву, приблизно однакової довжини, моркви має бути багато

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Пройшло 7 хвилин, м'ясо підрум'янилося, додаємо одну порізану цибулину

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Через 5 хв., Додаємо моркву, і зменшуємо нагрівання до середини, ще додамо сіль, чорний перець, і приправу для плову, перемішуємо, тушкуємо 5 хв.

Окремо можна прикупити зіру, щоб додавати в плов, крім приправ

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Через 5 хвилин, вливаємо окріп, щоб він повністю покривав, курку з морквою

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

З головки часнику, знімаємо верхнє лушпиння, промиваємо, і вставляємо в зірвак

Зірвак – це варево, з м'яса, моркви та води, без рису

Спробуйте зірвак на сіль, він повинен бути трохи пересоленим

Накриваємо кришкою, і гасимо 5-7 хв.

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рисуПлов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рисуПлов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Для плову добре підходить, довгозерний або пропарений рис.

Промиваємо його в декількох водах, поки вода не буде прозорою, тим самим позбавляючись крохмалю, який склеює рис.

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рисуПлов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Викладаємо рис, рівняємо поверхню, і акуратно вливаємо воду через шумівку, що залишилася, рідина повинна розумітися над рисом, на 1 см.

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Накриваємо казан кришкою, готуємо 20-25 хв.

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Час приготування вийшов, плов з куркою готовий

Перемішуємо, і можна подавати

Плов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рисуПлов із куркою на сковороді розсипчастий рецепт страви з рису

Як приготувати плов з курки без багаття на сковороді.

Класичний плов готують з баранини, але в даному випадку ми будемо готувати його з куркою. Куряче м'ясо вимагає менше часу на приготування, і набагато корисніше. Приготувати страву з курки цілком – гарна ідея, але спочатку видаліть кістки.

Якщо ви готуєте тільки з курячих грудок, він може бути трохи підсушеним, тому його слід змішувати з іншими частинами, наприклад, з стегнами.

Для плову варто використовувати чавунну круглу сковороду. Завдяки чому рис, який тут є одним з основних інгредієнтів, готуватиметься рівномірніше, він буде м'яким, але не пересмаженим.

Читайте також:  Як правильно посадити петунію на розсаду в домашніх умовах

Що нам потрібно:

  • 700 г курячого м'яса без кісток
  • 800 г рису
  • 3 моркви
  • 2 цибулини
  • Голівка часнику
  • Близько 1/2 склянки олії
  • Сіль
  • 0,5 ч. л. кмина
  • 1/2 чайної ложки куркуми
  • 1 чайна ложка чорного перцю

Покроковий посібник з приготування плову

Пересипте рис у казан, добре промийте, залийте холодною водою і дайте йому настоятись.

У казані нагрійте, півсклянки рослинної олії

Очистіть цибулю, наріжте її пір'ям, покладіть у казан. Смажте помішуючи, на середньому вогні, поки вони не стануть золотистими.

Нарізати курку на шматочки по 4 см, додати|добавляти| в казан, обсмажувати близько 5 хв.

  • Додайте суміш спецій (кмин, куркума, чорний перець, червоний перець чилі).
  • Влийте 2 склянки води. Після закипання, зменшіть вогонь і тушкуйте ще 10 хвилин.
  • Очистіть моркву, наріжте соломкою, додайте|добавляйте| в казан. Починаючи з цього моменту припиніть перемішування.
  • Додайте сіль (приблизно 1 чайну ложку).
  • Злийте воду з рису і викладіть в каструлю.

Поступово розподіліть рис по поверхні каструлі.

Обережно додайте води через шумівку, поки вона не покриє вміст приблизно на 2 см. Накрийте кришкою казан, зменште вогонь і варіть близько 20 хвилин.

Розділіть зубчики часнику (можна залишити на них шар шкірки).

Вдавіть зубчики часнику вертикально, накрийте кришкою казан, і продовжуйте готувати, поки крупа не стане м'якою, час залежить від казана

Вимкніть вогонь і все перемішайте.

Подавайте рисову страву, прикрасивши зеленню кропу.

Рисова каша з куркою у чавунній сковороді

Типовий плов, готують з рису та м'ясом, приправленого спеціями. Це страва, рецепти якої можна знайти на Близькому Сході, в Центральній Європі, Південній Азії, і в культурах Східної Африки, звідки воно і було запозичено для різних кухонь, і тепер подібні страви, можна зустріти в кожній країні світу.

Оригінальний рецепт плову, що виник на Сході, зазвичай готують із баранини чи яловичини. Однак його також можна приготувати з інших видів м'яса: яловичини, свинини, курки, качки і взагалі чого завгодно.

Список продуктів:

  • Курячі стегна – 6 штук
  • 2 пакети рису басматі
  • 3 великі моркви
  • 2-3 цибулини
  • 3 головки часнику середнього розміру
  • 1 столова ложка кмину
  • 1/2 чайної ложки куркуми
  • 1 столова ложка меленого чорного перцю
  • 1 столова ложка паприки
  • Соняшникова або оливкова олія (близько 1/2 склянки)
  • Сіль за смаком

Приготування плову з куркою в каструлі

Підготуйте продукти: промийте курку в холодній воді, очистіть моркву, цибулю та часник.

Поставте велику каструлю (якщо у вас чавунна, вона буде вашим найкращим вибором, але ви можете використовувати й іншу) з половиною склянки масла на середньому вогні.

Цибулю нарізати чверть кільцями.

  • Викладіть цибулю в сковороду з нагрітою олією і обсмажте, періодично помішуючи, поки вона не стане жовтою.
  • Курку нарізати шматочками розміром 3 см і викласти на сковороду, обсмажити м'ясо 3-4 хвилини.
  • Додайте всі спеції – мелений кмин, куркуму, мелений чорний перець та перець.

Додайте 2 склянки води, накрийте кришкою каструлю і тушкуйте 20 хвилин (зменште вогонь, щоб вона не кипіла занадто сильно).

Додайте скибочки моркви та готуйте 10 хв.

Накривайте кришкою і не перемішуйте (власне, з цього моменту важливо не перемішувати, доки страва не буде готова).

Промийте крупу холодною водою та перекладіть у каструлю, розрівняйте, але не перемішуйте.

Полийте рис гарячою водою, щоб вона повністю покрила плов приблизно на 2 см, додайте сіль.

Якщо ви використовуєте чавунну каструлю, можете готувати в попередньо розігрітій духовці, починаючи з цього етапу.

Гасіть на слабкому вогні, поки каша не вбере всю воду, потім вставте цілу голівку часнику.

Дерев'яною паличкою, зробіть у рисі, кілька отворів.

Накрийте кришкою каструлю, і варіть, поки частування не буде, стежте за тим, щоб крупа не стала занадто м'якою.

Вимкніть газ і дерев'яною ложкою, ретельно перемішайте весь вміст. Подавайте страву у гарячому вигляді, без додаткових спецій.

Смачний плов із курячого м'яса на сковороді

Плов у первозданному вигляді складається з рису та баранини. Ця відома східна страва, що походить із татарської кухні, тепер має безліч варіацій на свою тематику.

Готується дуже легко і не вимагає особливих зусиль і безсумнівно порадує своїм смаком та ароматом. Оригінальний склад прянощів створює ідеальне поєднання з м'ясом та рисом. Нижче я представляю чудовий рецепт смачного плову з куркою.

Продукти для плову:

  • 1,5 кг курки (гомілки, стегна, стегенця)
  • 1 кг рису
  • 600 г моркви
  • 500 г цибулі
  • Половину столової ложки куркуми
  • 1 зубчик часнику
  • мелений червоний перець
  • мелений чорний перець
  • 1 столова ложка кмину
  • Сіль за смаковими відчуттями
  • рослинна олія (соняшникова)
Читайте також:  Паска з сиру - Класичні рецепти в домашніх умовах

Детальний рецепт приготування у казані

Цибулю нарізати кільцями, м'ясо кубиками, моркву довгою соломкою.

  • На олії у великій каструлі обсмажити цибулю до золотистого кольору.
  • Додайте м'ясо до цибулі і смажте кілька хвилин.
  • Додати моркву, смажити ще 5-7 хвилин.

Докладіть кмин, куркуму, сіль, перець і, якщо є, 1 столову ложку, порошку шипшини. Все добре перемішати.

Влийте достатньо води, щоб покрити м'ясо. Накрити кришкою і гасити на слабкому вогні, 35-40 хвилин.

Добре промийте рис, викладіть у сотейник із м'ясом, не перемішуйте, розрівняйте зверху поверхню.

Тепер обережно долити гарячу або теплу воду, щоб поверхня води піднімалася приблизно на 2 см над рівнем рису. Додайте в плов трохи солі (все ще не перемішуйте). Накрийте кришкою, і варіть, поки|доки| крупа не вбере воду.

Заправте голівку часнику до центру рису. Використовуйте дерев'яну палицю (наприклад, кінець дерев'яної ложки, щоб зробити в рисі кілька отворів).

Накрийте кришкою сковороду, і тушкуйте плов з куркою, ще 20-25 хв. Після цього часу, перемішайте дерев'яною ложкою, і подавайте гарячим.

Плов за грецьким рецептом з куркою та оливками

Страва родом із грецької кухні. Тушковане м'ясо, на повільному вогні, для тих хто любить оливки та курку

Набір продуктів:

  • Подвійне філе курки – 2 шт.
  • 2 склянки пропареного рису
  • 1 склянка бульйону
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • велика цибулина
  • 3 стручки солодкого перцю
  • 2 стручки червоного перцю чилі
  • маленька баночка маслин без кісточок
  • 2 столові ложки подрібненої петрушки
  • сіль, перець – на око та смак

Приготування рецепту з рисом

М'ясо курки нарізати кубиками. Перець короткі смужки.

У великій каструлі з товстим дном, обсмажити до прозорості, на оливковій олії, дрібно нарізану цибулю, всипати промитий рис, і помішуючи, обсмажити на середньому вогні 2-3 хвилини.

Влити гарячий бульйон, варити поки що плов, не вбере всю рідину, тобто 15-20 хвилин.

Додати нарізану курку, перець, дрібно нарізаний чилі та оливки, приправити, перемішати.

Готувати на маленькому вогні, поки рисовий гарнір не стане м'яким. Подавати із дрібно нарізаною зеленню.

Соковитий плов із куркою, рецепт від блогера на сковороді

Готуємо апетитну страву, яка до смаку, не має собі рівних. Соковите та ніжне м'ясо, крихкі шматочки моркви, та ароматний сипкий рис, ось набір простих інгредієнтів, для гарного рецепту.
Рецепт куркою, не відноситься до традиційних узбецьких страв, але включає в себе всі особливості гарної узбецької кухні. Для його приготування, я використала коричневий рис, який здоровіший від білого і довше вариться, варто це враховувати.

Інгредієнти на 8 порцій:

  • 4 курячі стегенця
  • 300 г рису (краще коричневого)
  • 2 великі цибулини
  • 3 моркви
  • 4 столові ложки гусячого смальцю (або 100 мл олії)
  • 2 головки часнику
  • чайну ложку насіння кмину
  • щіпка шафрану (або 0,5 чайної ложки куркуми)
  • дрібка чилі
  • 1 столова ложка сушеного барбарису
  • сіль
  • перець
  • за бажанням – жменя родзинок
  • приправа для курки: чебрець, солодка паприка, перець чорний, коріандр, сіль

Детальний опис приготування рецепту

Курку нарізати на дрібні шматочки, посипати спеціями, і залишити на годину (можна на ніч) у прохолодне місце.

Цибулю нарізати півкільцями, моркву соломкою, часник тільки промити, не чистити.

Кмин розтерти у ступці.

У глибокій сковороді розігріти олію, покласти м'ясо, додати цибулю, через 7 хв., додати моркву.

Смажити близько 10 хв, часто помішуючи. Додати кмин, перемішати.

Залити гарячою водою, щоб усі інгредієнти були покриті, додати інші спеції та барбарис, посолити, покласти цілі голівки часнику.

Гасити під кришкою, на маленькому вогні, близько 30 хвилин.

Рис промити, процідити, викласти рівним шаром на м'ясо, долити води, щоб він був занурений, накрити кришкою і варити ще близько 20 хв. (білий продукт готується швидше).

Якщо рідини буде мало, і крупа залишається сухою, необхідно підлити, трохи окропу.

Рекомендується додати ізюм, кладемо його в останню чергу.

Коли їжа буде майже готова, ступінь аль денте, зняти каструлю з вогню і залишити доходити 15 хв.

Часник і перець вийняти, перемішати, готове страву, можна подавати на стіл.

Плов з куркою та овочами на сковороді

Смачні, прості та водночас корисні та поживні страви, приготовані для всієї родини. Плов – це рисова крупа, приготована з різними добавками, в даному випадку з куркою, горошком та морквою.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 100 грамів рису
  • 300 грам філе курки
  • 250 грам моркви із зеленим горошком (я використовувала заморожені продукти)
  • 80 грам цибулі (червоний або білий)
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 1 столова ложка томат-пюре
  • сіль
  • перець
  • 400мл. овочевого бульйону чи води
  • зелень перед подачею
Читайте також:  Курячий суп для дітей рецепт на курячому бульйоні

Спосіб приготування плову по кроках

Курку з цибулею, нарізаємо невеликими кубиками, і обсмажуємо на сковороді, у вершковому маслі.

Додаємо овочеву суміш “олів'є”, (вона може бути заморожена) змішуємо, і гасимо деякий час, поки овочі не стануть м'якими.

Рисову крупу кілька разів у холодній воді, і перекласти в овочі, додати спеції, томат-пюре та бульйон.

Все перемішати накрити кришкою, довести до кипіння, потім зменшити вогонь до мінімуму і гасити 23 хв.

Продовжуємо гасити доти, доки страва не стане м'якою

У разі необхідності додаємо трохи рідини, щоб трапеза не вийшла сухою.

Смачний розсипчастий рис на сковороді з курячим м'ясом

Трапеза, що походить з турецької кухні, має яскраво виражені нотки прянощів, тому що був приправлений корицею, кардамоном та шафраном. Плов ідеально підходить на обід або вечерю, зі свіжими овочами та молочними напоями.

Продукти для рецепту:

  • балканський йогурт – 2 столові ложки
  • лимонний сік – 1 ст. л.
  • стегенця курячі – 5 штук
  • рапсова олія – 50 мл
  • олія рослинна – 2 столові ложки
  • часник – 1 зубчик
  • цибуля – 1 шт.
  • перець червоний – 1 шт.
  • бульйон курячий – 300 мл
  • рисова крупа – 150 грам
  • горіхи кешью – 100 грам
  • кедрові горіхи – 50 грам
  • пелюстки мигдалю – 60 грам
  • горіхи фісташки – 30 грам
  • петрушка – 1 пучок
  • кориця – 1 ч. л.
  • Сіль морська йодована дрібнозерниста – 1 ст. л.
  • Кардамон мелений – 0,5 ст. л.
  • Шафран – за смаком

Покроковий спосіб приготування курки з рисом

Готуємо бульйон, варимо курку зі спеціями до готовності, проціджуємо, переливаємо в казан.

Довго зернистий рис, необхідно промити і замочити – на 20 хв.

Змішуємо в мисці, 50 мл арахісового масла, натурального йогурту, сік лимона, корицю і морської сіллю.

Кладемо в маринад стегенця, обвалюємо з усіх боків, залишаємо при кімнатній температурі, маринуватися на – 2 години

У розігрітій сковороді, розтоплюємо арахісове та вершкове масло. Смажимо курку до золотистого кольору із двох сторін.

Додаємо нарізаний часник, цибулю і червоний перець, нарізаний кубиками.

Висипаємо промитий крупу, і перемішуємо з куркою. Поливаємо курячим бульйоном, готуємо 15 хвилин, на слабкому вогні приправити все шафраном.

На окремій сковороді обсмажуємо горіхи кешью з мигдалем.

Накладаємо страву на тарілки, посипаємо 2 столовими ложками горіхів і різаної петрушки.

Поради з готування:

  • Щоб насіння лимона під час віджиму не потрапило в маринад, пропускайте сік крізь пальці, тоді кісточки залишаться на долоні.
  • Поєднуючи масло з йогуртом, слід дуже інтенсивно перемішати ці компоненти, інакше йогурт може згорнутися.

Рецепт плову з куркою та корицею на сковороді

Основні інгредієнти:

  • 2 курячі грудки, 500 гр.
  • 300 г довгозерного рису
  • 3-4 склянки курячого бульйону
  • 1 велика морква
  • 1 велика цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 лавровий лист
  • 1 чайна ложка шафрану

Допоміжні інгредієнти:

  • Півсклянки подрібненого мигдалю
  • 4 столові ложки ізюму
  • Бальзамічний оцет
  • Олія
  • Мед
  • Соєвий соус
  • Табаско
  • Чебрець
  • Естрагон
  • Сіль, перець (великий помел)
  • Порошок гострого перцю

Простий спосіб приготування плову

За кілька годин до запланованого їди, приготуйте маринад

Подрібніть часник, змішайте його у великій мисці, з 2 щіпками солі, ложкою меду, соєвого соусу, та столовою ложкою бальзамічного оцту, оливкової олії, та чайною ложкою естрагону, чебрецю та кількома краплями табаско.

Ретельно вимийте курячі грудки, висушіть паперовими рушниками. Наріжте кубиками – 2-3 див.

Помістіть м'ясо в маринад, перемішайте, поки воно не покриється рівномірно, і поставте в холодильник на кілька годин.

Розігрійте у сковороді, невелику кількість олії.

Додайте в сковорідку, нарізану цибулю, лавровий лист (попередньо замочений у мінімальній кількості окропу) шафран, моркву та оливкову олію, обсмажуйте на середньому вогні, 3-4 хвилини.

Всипати промитий рис, смажити ще хвилину, потім повільно влити бульйон. Варити на повільному вогні, поки|доки| крупа не вбере бульйон.

Коли все буде готове, додайте лавровий лист, мигдаль, фініки та родзинки. Перемішайте, посоліть і поперчіть до смаку.

Ви також можете додати в плов, трохи каррі, кайєнського перцю і свіжого коріандру.

Для кращого результату ми рекомендуємо маринувати м'ясо, у щільно закритих пакетах «застібка-блискавка».

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya