Профітролі в домашніх умовах — 10 покрокових рецептів з різною начинкою

Ця французька випічка, представляє з себе невеликі тістечка, напівкруглі за формою і порожні всередині, з відомого всім заварного тіста.

Напевно, не один раз Вам доводилося купувати це солодке насолоду. А адже варто спробувати спекти це ласощі самим, ви забудете про магазинский варіант. Так як вони дуже прості в приготуванні і поєднуються з різними начинками: солодким кремом, сиром, рибою, ікрою і багатьом іншим. Добре підходять в якості закусок на будь яке свято.

Сьогодні хочу розповісти і показати Вам 10 простих і швидких рецептів приготування профітролей з різною начинкою в домашніх умовах. А так само рекомендую рецепти найсмачніших еклерів і класичний тірамісу.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

Цікаве вживання мучного вишуканості. У солодкому вигляді їх можна подавати, як звичайний окремий десерт до чаю, а так само можна до молочного супу. Виріб з м’ясною начинкою і грибний — до бульйону.

Профітролі в домашніх умовах з заварним кремом

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

Інгредієнти:

Заварне тісто:

  • Вода — 200 мл
  • Молоко — 125 мл
  • Масло вершкове — 100 гр.
  • Цукровий пісок — 1 ч. ложка
  • Сіль — 1/2 ч. ложки
  • Борошно — 150 гр.
  • Яйце — 4 шт.

Крем:

  • Молоко — 500 мл
  • Цукровий пісок — 1 ч. ложка
  • Ванілін — 2 гр.
  • Яйце — 2 шт.
  • Крохмаль — 50 гр.
  • Масло вершкове — 50 гр.
  • Шоколадна глазур:
  • Шоколад темний — 220 гр.
  • Масло вершкове — 50 гр.
  • Мед — 2 ст. ложки
  • Молоко — 120 мл

Спосіб приготування:

1. Готуємо заварне тісто. Наливаємо в каструлю молоко і воду, ставимо на розжарену плиту і нагріваємо. Кладемо вершкове масло, сіль та цукровий пісок, доводимо до кипіння.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

2. Знімаємо з вогню і відразу ж висипаємо просіяне борошно, перемішуємо до однорідної маси.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

3. Даємо охолонути в течії 5 хвилин і вводимо яйця по одному, кожен раз обов’язково розмішуємо.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

4. Потім перекладаємо всю масу в кондитерський мішечок, відсаджуємо на пергаментний аркуш. Змоченим водою пальцем злегка придавлюємо гострий кінчик.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

5. Випікаємо в розігрітій до 180-200 градусів духовці 10-15 хвилин. Потім зменшуємо температуру і печемо ще 30 хвилин. Дістаємо готову випічку і охолодити повністю.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

6. Приступимо до заварному крему. У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо крохмаль, збиваємо. Вливаємо трохи молоко і додаємо ванілін.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

7. Все ретельно перемішуємо. Інше молоко виливаємо в каструлю, висипаємо цукор і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і виливаємо в яєчно-крохмальну масу, весь час помішуємо.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

8. Потім знову ставимо на вогонь і доводимо до загустіння. Можна крем пропустити через сито, щоб уникнути будь-яких грудочок. Після чого кладемо вершкове масло, розмішуєм. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо остигати.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

9. Шоколадна глазур. У каструлі кип’ятимо воду, зверху ставимо тару (водяна баня). Розтопимо шоколад, додамо вершкове масло і перемішуємо до однорідності.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

10. Начиняємо профітролі. Розрізаємо тістечко на дві частини, заповнюємо кремом і зверху поливаємо шоколадною глазур’ю.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

Наші солодощі готові. Наливаємо чай і запрошуємо близьких до столу. Приємного апетиту.

Найсмачніші профітролі зі згущеним молоком і какао

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

Інгредієнти:

Заварне тісто:

  • Борошно — 1 склянка
  • Вода — 1 стакан
  • Вершкове масло — 100 гр.
  • Цукровий пісок — 1 ст. ложка
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Яйце — 5 шт.

Крем:

  • Згущене молоко — 1/2 банки
  • Вершкове масло — 200 гр.
  • Шоколадна глазур:
  • Какао — 2 ч. ложки
  • Цукрова пудра — 50 гр.
  • Молоко — 3 ст. ложки

Спосіб приготування:

1. Воду, цукор, сіль, змішуємо і ставимо на вогонь, як тільки вода закипає, додаємо масло для того, щоб воно швидко розтопилося, постійно помішуємо.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

2. Після чого убавим температуру, всипаємо борошно і інтенсивно не відриваючись заважаємо, поки тісто не почне відходити від стінок тари.

3. Збиваємо яйця в одній мисці і починаємо поступово вводити в практично остиглу масу. Тут головне, дивитися консистенцію, вона не повинна бути сильно густий або сильно рідкою.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

4. За допомогою двох ложок великої і маленької викладаємо на змащену маслом деко тісто. Ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 25 хвилин.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

5. Щоб отримати крем, необхідно збити масло зі згущеним молоком. Так само збиваємо какао, молоко і цукрову пудру.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

6. Тепер заповнюємо згущеним кремом наші готові тістечка і зверху поливаємо глазур’ю з какао.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

Ось так, за лічені хвилини можна приготувати частування. Приємного апетиту.

Як приготувати профітролі зі збитими вершками

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

Інгредієнти:

Тісто:

  • Вода — 70 гр.
  • Вершкове масло — 60 гр.
  • Сіль — щіпка
  • Яйце — 2 шт.
  • Борошно — 150 гр.

Крем:

  • Вершки (33%) — 170 гр.
  • Цукровий пісок — 20 гр.
  • Цукрова пудра — для посипання

Спосіб приготування:

1. Виливаємо В каструлю воду, ставимо на середній вогонь, додаємо сіль, олія. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, відразу ж всипаємо борошно і починаємо вимішувати.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

2. Потім охолоджуємо його повністю і вводимо яйця збиваємо і перекладаємо в кулінарний мішок, вставляємо потрібну насадку і видавлюємо на пергамент.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

3. Після чого взбрызнем водою і приминаем виступаючі бугорки, ставимо в розігріту духовку на 25 хвилин при температурі 180 градусів.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

4. Беремо суху охолоджену чашу, це необхідно для того, щоб вершки добре взбились. Кладемо холодні вершки, цукровий пісок і збиваємо до однорідної маси.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

5. За допомогою зубочистки робимо дірочку в пирожнике і наповнюємо збитими вершками.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

Подаємо до столу і насолоджуємося. Приємного апетиту.

Класичні профітролі з білковим кремом

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Вершкове масло — 100 гр.
  • Вода — 200 гр.
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Цукровий пісок — 1 ч. ложка
  • Борошно — 160 гр.
  • Яйце — 5 шт.

Для крему:

  • Яєчний білок — 2 шт.
  • Цукровий пісок — 120 гр.
  • Ванільний цукор — 2 ч. ложки
  • Лимонна кислота — щіпка
  • Вода — 40 мл

Спосіб приготування:

1. В ковші змішуємо підігріту воду з сіллю, цукром і вершковим маслом, доводимо до кипіння.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

2. Потім, коли тільки масло розтопилося, зменшуємо плиту на середній вогонь і додаємо все борошно, активно починаємо перемішувати все з допомогою лопатки, не прибираючи з вогню. Воно вважається готовим, як тільки почне відставати від стінок.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

3. Трохи охолоджуємо і по одному додаємо яйця. Після чого перекладаємо тісто в кондитерський мішок, беремо потрібну насадку і викладаємо невеликі кругляш на великій відстані один від одного. Ставимо в духову шафу, який ми заздалегідь прогріли. Температура 220 градусів, як тільки булочки піднялися, знижуємо до 180 і допікаємо 10 хвилин.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

4. У невелику каструльку висипаємо цукровий пісок і вливаємо воду. Ставимо на вогонь і варимо на середньому вогні варимо сіром до t= 121 градус.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

Порада: Якщо у вас немає термометра, то вимірюємо правильно приготований сироп наступним чином. Крапля правильно звареного сиропу в холодній воді перетворюється на м’який кульку.

5. У той час як сиропу залишилося варитися трохи більше 1 хвилини, ми в окремій мисці збиваємо білки, лимонну кислоту і ванільний цукор, на великій швидкості, до стійкої піни.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

6. Потім, готовий гарячий сироп тонкою цівкою вливаємо, збиваємо в пишну масу.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

7. Перекладаємо в кондитерський мішок і начиняємо вже остиглі профітролі.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

Десерт можна прикрасити будь-яким чином, наприклад ганаш з різнобарвним повітряним рисом. Приємного апетиту.

Домашні тістечка з шоколадом

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

Інгредієнти:

  • Молоко — 125 мл
  • Вода — 200 мл
  • Вершкове масло — 100 гр.
  • Борошно — 150 гр.
  • Яйце — 3 шт.

Для крему:

  • Шоколад з 60% какао — 200 гр.
  • Масло вершкове — 2 ст. ложки
  • Мед — 1 ч. ложка
  • Молоко — 1/2 склянки
  • Вершки жирністю 35% — 2 ст. ложки

Спосіб приготування:

1. Відразу ж включимо духовку на 200 градусів. Вливаємо в каструлю молоко і воду, повільно доводимо до кипіння. Додаємо вершкове масло, додаємо цукровий пісок, сіль, так тісто не буде нудною і придбає особливий смак.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

2. Знімаємо з плити, висипаємо борошно, енергійно перемішуємо, ставимо назад. Місимо масу протягом декількох хвилин. Доводимо до потрібної консистенції, остуджуємо.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

3. Яйця кладемо по одному, щоб жовток і білок добре промешались. Кондитерський мішок заповнюємо і видавлюємо тісто на деко, який застелений пергаментом. Змочуємо палець водою, злегка притискаємо кінчики, щоб не пригоріли. Відправляємо в духовку на 20 хвилин.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

4. Для крему необхідно натерти шоколад на дрібній тертці. Молоко змішати з вершками і кип’ятимо, додаємо шоколад і вершкове масло і мед, добре розмішуємо. Перекладаємо крем кондитерський мішок. У колишніх профитролях робимо невелику дірочку і заповнюємо їх начинкою.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

За бажанням можна залити глазур’ю або посипати цукровою пудрою. Приємного апетиту.

Рецепт профітролей з сирним кремом

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

Інгредієнти:

  • Вода — 60 мл
  • Молоко — 60 мл
  • Вершкове масло — 50 гр.
  • Сіль — щіпка
  • Борошно — 9 ст. ложок
  • Яйце — 3 шт.
  • Сир — 250 гр.
  • Вершки — 70 мл
  • Ванільний цукор — 1 ст. ложка

Спосіб приготування:

1. Виливаємо В каструлю воду, молоко, додаємо вершкове масло розділене на шматочки, сіль.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

2. Масло розтопилося, тепер швидко одним рух всипаємо борошно і перемішуємо протягом хвилини до того моменту, поки тісто не почне відходити від стінок посуду.

3. Відокремлюємо яєчні білки від жовтків, де останні додаємо в масу, після чого ретельно вимішуємо. Далі потихеньку вливаємо білки і доводимо до однорідності.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

4. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок, висаджуємо профітролі на відстані 4-5 см, розміром з волоський горіх. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо протягом 20 хвилин при 150 градусах.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

5. Готуємо сирний сир. У сир додаємо вершки і ванільний цукор, ретельно збиваємо міксером до однорідності. Перекладаємо в кондитерський рукав. Хвилин на 10 прибираємо в холодильник.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

6. У колишніх виробах робимо надріз, заповнюємо сирним кремом і за бажанням посипаємо цукровою пудрою.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

Просто, швидко і смачно. Приємного апетиту.

Закусочні профітролі з сиром і часником

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

Інгредієнти:

  • Борошно — 145 гр.
  • Твердий сир — 120 гр.
  • Часник — 2 зубчики
  • Яйце — 4 шт.
  • Масло вершкове — 55 гр.
  • Вода — 110 мл
  • Сіль — 3 гр.

Спосіб приготування:

1. У каструлю наливаємо воду, додаємо вершкове масло, сіль і доводимо суміш до кипіння, періодично помішуємо.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

2. Після чого додаємо просіяне борошно і постійно помішуємо інгредієнти лопаткою. Розігріваємо тісто, поки воно не почне відходити від стінок каструлі, цей процес займе 5-10 хвилин.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

3. Знімаємо каструлю з плити, охолодити масу інтенсивно помішуючи її. В остигле тісто по одному додаємо яйця, після кожного додавання доводимо її до однорідної консистенції.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

4. У самому кінці додаємо натертий на дрібній тертці сир і продавлений через прес часник. І акуратно перемішуємо.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

5. Викладаємо отриману масу в кондитерський мішок і на деко застелений листом пергаменту видавлюємо невеликі кульки.Випікаємо в розігрітій духовій шафі до 200 градусів 10 хвилин, потім при 190 ще 25-30 хвилин.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

Сирно-часникові вироби вийшли просто супер. Приємного апетиту.

Несолодкі профітролі з начинкою з риби

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

Інгредієнти:

  • Вершкове масло — 120 гр.
  • Вода 130 мл
  • Молоко — 160 мл
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Цукровий пісок — 1 ч. ложка
  • Муа — 160 гр.
  • Яйце — 4 шт.
  • Риба червона — 200 гр.
  • Вершковий сир — 300 гр.
  • Цедра лимона

Спосіб приготування:

1. У каструлю викладаємо вершкове масло, цукровий пісок, сіль, вливаємо молоко, воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

2. Після закипання, не прибираючи каструлю з вогню, всипаємо просіяне борошно, добре перемішуємо протягом 5-6 хвилин.

3. Потім викладаємо і починаємо збивати міксером, до тих пір, поки тісто не стане теплим. Невеликими порція вводимо яйця. Маса повинна вийти ніжною і тягучою.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

4. Кулінарний шприц заповнюємо тістом і відсаджуємо на пергамент кульки діаметром 2,5 див Кінчики придавлюємо, змоченим водою пальцем.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

5. Ставимо в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 175 градусів. Після приготування виймаємо, кладемо на грати і даємо охолонути.

6. Вершковий сир необхідно змішати з лимонною цедрою. Червону рибу нарізаємо тонкими смужками.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

7. Готовий виріб розрізаємо навпіл, кладемо в нього рибу, вершковий сир, накриваємо другою половинкою.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

Ось така незвичайна закуска у нас вийшла. Вона підійде як на святковий стіл, так і для звичайного сімейного вечора. Приємного апетиту

Профітролі на святковий стіл з червоною ікрою

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

Інгредієнти:

  • Заварне тісто — 350-400 гр.
  • Вершкове масло — 50 гр.
  • Червона ікра — 50 гр.

Спосіб приготування:

1. Беремо заварную масу, рецепт якого ви можете подивитися трохи вище, перекладаємо її в кулінарний мішок.

2. На пергамент викладаємо круглі тістечка. Ставимо в розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин. Час приготування залежить індивідуально від вашого духової шафи.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

3. Готові еклери остуджуємо, розрізаємо навпіл, на одну сторону намазуємо вершкове масло, на іншу кладемо ложечку ікри. З’єднуємо дві частини і вуа-ля наша вкуснотень готова.

Порада: Якщо у вас немає кулінарного мішка під рукою, можна викласти звичайною ложкою.

Профитроли в домашних условиях — 10 пошаговых рецептов с разной начинкой 

Сподіваюся, що Вам сподобалися ідеї приготування профітролей з різними начинками. Пишіть в коментарях і приємного апетиту.

Відео про те, як зробити тісто для профітролей на маргарині

Всі ми любимо заварні тістечка. Варіантів дуже багато, з глазур’ю , помадкою і т. д. Спробуйте приготувати вдома те, що подобається саме Вам.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: