Ця французька випічка, представляє з себе невеликі тістечка, напівкруглі за формою і порожні всередині, з відомого всім заварного тіста.
Напевно, не один раз Вам доводилося купувати це солодке насолоду. А адже варто спробувати спекти це ласощі самим, ви забудете про магазинский варіант. Так як вони дуже прості в приготуванні і поєднуються з різними начинками: солодким кремом, сиром, рибою, ікрою і багатьом іншим. Добре підходять в якості закусок на будь яке свято.
Сьогодні хочу розповісти і показати Вам 10 простих і швидких рецептів приготування профітролей з різною начинкою в домашніх умовах. А так само рекомендую рецепти найсмачніших еклерів і класичний тірамісу.
Цікаве вживання мучного вишуканості. У солодкому вигляді їх можна подавати, як звичайний окремий десерт до чаю, а так само можна до молочного супу. Виріб з м’ясною начинкою і грибний — до бульйону.
- Профітролі в домашніх умовах з заварним кремом
- Найсмачніші профітролі зі згущеним молоком і какао
- Як приготувати профітролі зі збитими вершками
- Класичні профітролі з білковим кремом
- Домашні тістечка з шоколадом
- Рецепт профітролей з сирним кремом
- Закусочні профітролі з сиром і часником
- Несолодкі профітролі з начинкою з риби
- Профітролі на святковий стіл з червоною ікрою
- Відео про те, як зробити тісто для профітролей на маргарині
Профітролі в домашніх умовах з заварним кремом
Інгредієнти:
Заварне тісто:
- Вода — 200 мл
- Молоко — 125 мл
- Масло вершкове — 100 гр.
- Цукровий пісок — 1 ч. ложка
- Сіль — 1/2 ч. ложки
- Борошно — 150 гр.
- Яйце — 4 шт.
Крем:
- Молоко — 500 мл
- Цукровий пісок — 1 ч. ложка
- Ванілін — 2 гр.
- Яйце — 2 шт.
- Крохмаль — 50 гр.
- Масло вершкове — 50 гр.
- Шоколадна глазур:
- Шоколад темний — 220 гр.
- Масло вершкове — 50 гр.
- Мед — 2 ст. ложки
- Молоко — 120 мл
Спосіб приготування:
1. Готуємо заварне тісто. Наливаємо в каструлю молоко і воду, ставимо на розжарену плиту і нагріваємо. Кладемо вершкове масло, сіль та цукровий пісок, доводимо до кипіння.
2. Знімаємо з вогню і відразу ж висипаємо просіяне борошно, перемішуємо до однорідної маси.
3. Даємо охолонути в течії 5 хвилин і вводимо яйця по одному, кожен раз обов’язково розмішуємо.
4. Потім перекладаємо всю масу в кондитерський мішечок, відсаджуємо на пергаментний аркуш. Змоченим водою пальцем злегка придавлюємо гострий кінчик.
5. Випікаємо в розігрітій до 180-200 градусів духовці 10-15 хвилин. Потім зменшуємо температуру і печемо ще 30 хвилин. Дістаємо готову випічку і охолодити повністю.
6. Приступимо до заварному крему. У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо крохмаль, збиваємо. Вливаємо трохи молоко і додаємо ванілін.
7. Все ретельно перемішуємо. Інше молоко виливаємо в каструлю, висипаємо цукор і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і виливаємо в яєчно-крохмальну масу, весь час помішуємо.
8. Потім знову ставимо на вогонь і доводимо до загустіння. Можна крем пропустити через сито, щоб уникнути будь-яких грудочок. Після чого кладемо вершкове масло, розмішуєм. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо остигати.
9. Шоколадна глазур. У каструлі кип’ятимо воду, зверху ставимо тару (водяна баня). Розтопимо шоколад, додамо вершкове масло і перемішуємо до однорідності.
10. Начиняємо профітролі. Розрізаємо тістечко на дві частини, заповнюємо кремом і зверху поливаємо шоколадною глазур’ю.
Наші солодощі готові. Наливаємо чай і запрошуємо близьких до столу. Приємного апетиту.
Найсмачніші профітролі зі згущеним молоком і какао
Інгредієнти:
Заварне тісто:
- Борошно — 1 склянка
- Вода — 1 стакан
- Вершкове масло — 100 гр.
- Цукровий пісок — 1 ст. ложка
- Сіль — 0,5 ч. ложки
- Яйце — 5 шт.
Крем:
- Згущене молоко — 1/2 банки
- Вершкове масло — 200 гр.
- Шоколадна глазур:
- Какао — 2 ч. ложки
- Цукрова пудра — 50 гр.
- Молоко — 3 ст. ложки
Спосіб приготування:
1. Воду, цукор, сіль, змішуємо і ставимо на вогонь, як тільки вода закипає, додаємо масло для того, щоб воно швидко розтопилося, постійно помішуємо.
2. Після чого убавим температуру, всипаємо борошно і інтенсивно не відриваючись заважаємо, поки тісто не почне відходити від стінок тари.
3. Збиваємо яйця в одній мисці і починаємо поступово вводити в практично остиглу масу. Тут головне, дивитися консистенцію, вона не повинна бути сильно густий або сильно рідкою.
4. За допомогою двох ложок великої і маленької викладаємо на змащену маслом деко тісто. Ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 25 хвилин.
5. Щоб отримати крем, необхідно збити масло зі згущеним молоком. Так само збиваємо какао, молоко і цукрову пудру.
6. Тепер заповнюємо згущеним кремом наші готові тістечка і зверху поливаємо глазур’ю з какао.
Ось так, за лічені хвилини можна приготувати частування. Приємного апетиту.
Як приготувати профітролі зі збитими вершками
Інгредієнти:
Тісто:
- Вода — 70 гр.
- Вершкове масло — 60 гр.
- Сіль — щіпка
- Яйце — 2 шт.
- Борошно — 150 гр.
Крем:
- Вершки (33%) — 170 гр.
- Цукровий пісок — 20 гр.
- Цукрова пудра — для посипання
Спосіб приготування:
1. Виливаємо В каструлю воду, ставимо на середній вогонь, додаємо сіль, олія. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, відразу ж всипаємо борошно і починаємо вимішувати.
2. Потім охолоджуємо його повністю і вводимо яйця збиваємо і перекладаємо в кулінарний мішок, вставляємо потрібну насадку і видавлюємо на пергамент.
3. Після чого взбрызнем водою і приминаем виступаючі бугорки, ставимо в розігріту духовку на 25 хвилин при температурі 180 градусів.
4. Беремо суху охолоджену чашу, це необхідно для того, щоб вершки добре взбились. Кладемо холодні вершки, цукровий пісок і збиваємо до однорідної маси.
5. За допомогою зубочистки робимо дірочку в пирожнике і наповнюємо збитими вершками.
Подаємо до столу і насолоджуємося. Приємного апетиту.
Класичні профітролі з білковим кремом
Інгредієнти:
Для тіста:
- Вершкове масло — 100 гр.
- Вода — 200 гр.
- Сіль — 0,5 ч. ложки
- Цукровий пісок — 1 ч. ложка
- Борошно — 160 гр.
- Яйце — 5 шт.
Для крему:
- Яєчний білок — 2 шт.
- Цукровий пісок — 120 гр.
- Ванільний цукор — 2 ч. ложки
- Лимонна кислота — щіпка
- Вода — 40 мл
Спосіб приготування:
1. В ковші змішуємо підігріту воду з сіллю, цукром і вершковим маслом, доводимо до кипіння.
2. Потім, коли тільки масло розтопилося, зменшуємо плиту на середній вогонь і додаємо все борошно, активно починаємо перемішувати все з допомогою лопатки, не прибираючи з вогню. Воно вважається готовим, як тільки почне відставати від стінок.
3. Трохи охолоджуємо і по одному додаємо яйця. Після чого перекладаємо тісто в кондитерський мішок, беремо потрібну насадку і викладаємо невеликі кругляш на великій відстані один від одного. Ставимо в духову шафу, який ми заздалегідь прогріли. Температура 220 градусів, як тільки булочки піднялися, знижуємо до 180 і допікаємо 10 хвилин.
4. У невелику каструльку висипаємо цукровий пісок і вливаємо воду. Ставимо на вогонь і варимо на середньому вогні варимо сіром до t= 121 градус.
Порада: Якщо у вас немає термометра, то вимірюємо правильно приготований сироп наступним чином. Крапля правильно звареного сиропу в холодній воді перетворюється на м’який кульку.
5. У той час як сиропу залишилося варитися трохи більше 1 хвилини, ми в окремій мисці збиваємо білки, лимонну кислоту і ванільний цукор, на великій швидкості, до стійкої піни.
6. Потім, готовий гарячий сироп тонкою цівкою вливаємо, збиваємо в пишну масу.
7. Перекладаємо в кондитерський мішок і начиняємо вже остиглі профітролі.
Десерт можна прикрасити будь-яким чином, наприклад ганаш з різнобарвним повітряним рисом. Приємного апетиту.
Домашні тістечка з шоколадом
Інгредієнти:
- Молоко — 125 мл
- Вода — 200 мл
- Вершкове масло — 100 гр.
- Борошно — 150 гр.
- Яйце — 3 шт.
Для крему:
- Шоколад з 60% какао — 200 гр.
- Масло вершкове — 2 ст. ложки
- Мед — 1 ч. ложка
- Молоко — 1/2 склянки
- Вершки жирністю 35% — 2 ст. ложки
Спосіб приготування:
1. Відразу ж включимо духовку на 200 градусів. Вливаємо в каструлю молоко і воду, повільно доводимо до кипіння. Додаємо вершкове масло, додаємо цукровий пісок, сіль, так тісто не буде нудною і придбає особливий смак.
2. Знімаємо з плити, висипаємо борошно, енергійно перемішуємо, ставимо назад. Місимо масу протягом декількох хвилин. Доводимо до потрібної консистенції, остуджуємо.
3. Яйця кладемо по одному, щоб жовток і білок добре промешались. Кондитерський мішок заповнюємо і видавлюємо тісто на деко, який застелений пергаментом. Змочуємо палець водою, злегка притискаємо кінчики, щоб не пригоріли. Відправляємо в духовку на 20 хвилин.
4. Для крему необхідно натерти шоколад на дрібній тертці. Молоко змішати з вершками і кип’ятимо, додаємо шоколад і вершкове масло і мед, добре розмішуємо. Перекладаємо крем кондитерський мішок. У колишніх профитролях робимо невелику дірочку і заповнюємо їх начинкою.
За бажанням можна залити глазур’ю або посипати цукровою пудрою. Приємного апетиту.
Рецепт профітролей з сирним кремом
Інгредієнти:
- Вода — 60 мл
- Молоко — 60 мл
- Вершкове масло — 50 гр.
- Сіль — щіпка
- Борошно — 9 ст. ложок
- Яйце — 3 шт.
- Сир — 250 гр.
- Вершки — 70 мл
- Ванільний цукор — 1 ст. ложка
Спосіб приготування:
1. Виливаємо В каструлю воду, молоко, додаємо вершкове масло розділене на шматочки, сіль.
2. Масло розтопилося, тепер швидко одним рух всипаємо борошно і перемішуємо протягом хвилини до того моменту, поки тісто не почне відходити від стінок посуду.
3. Відокремлюємо яєчні білки від жовтків, де останні додаємо в масу, після чого ретельно вимішуємо. Далі потихеньку вливаємо білки і доводимо до однорідності.
4. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок, висаджуємо профітролі на відстані 4-5 см, розміром з волоський горіх. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо протягом 20 хвилин при 150 градусах.
5. Готуємо сирний сир. У сир додаємо вершки і ванільний цукор, ретельно збиваємо міксером до однорідності. Перекладаємо в кондитерський рукав. Хвилин на 10 прибираємо в холодильник.
6. У колишніх виробах робимо надріз, заповнюємо сирним кремом і за бажанням посипаємо цукровою пудрою.
Просто, швидко і смачно. Приємного апетиту.
Закусочні профітролі з сиром і часником
Інгредієнти:
- Борошно — 145 гр.
- Твердий сир — 120 гр.
- Часник — 2 зубчики
- Яйце — 4 шт.
- Масло вершкове — 55 гр.
- Вода — 110 мл
- Сіль — 3 гр.
Спосіб приготування:
1. У каструлю наливаємо воду, додаємо вершкове масло, сіль і доводимо суміш до кипіння, періодично помішуємо.
2. Після чого додаємо просіяне борошно і постійно помішуємо інгредієнти лопаткою. Розігріваємо тісто, поки воно не почне відходити від стінок каструлі, цей процес займе 5-10 хвилин.
3. Знімаємо каструлю з плити, охолодити масу інтенсивно помішуючи її. В остигле тісто по одному додаємо яйця, після кожного додавання доводимо її до однорідної консистенції.
4. У самому кінці додаємо натертий на дрібній тертці сир і продавлений через прес часник. І акуратно перемішуємо.
5. Викладаємо отриману масу в кондитерський мішок і на деко застелений листом пергаменту видавлюємо невеликі кульки.Випікаємо в розігрітій духовій шафі до 200 градусів 10 хвилин, потім при 190 ще 25-30 хвилин.
Сирно-часникові вироби вийшли просто супер. Приємного апетиту.
Несолодкі профітролі з начинкою з риби
Інгредієнти:
- Вершкове масло — 120 гр.
- Вода 130 мл
- Молоко — 160 мл
- Сіль — 1 ч. ложка
- Цукровий пісок — 1 ч. ложка
- Муа — 160 гр.
- Яйце — 4 шт.
- Риба червона — 200 гр.
- Вершковий сир — 300 гр.
- Цедра лимона
Спосіб приготування:
1. У каструлю викладаємо вершкове масло, цукровий пісок, сіль, вливаємо молоко, воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь.
2. Після закипання, не прибираючи каструлю з вогню, всипаємо просіяне борошно, добре перемішуємо протягом 5-6 хвилин.
3. Потім викладаємо і починаємо збивати міксером, до тих пір, поки тісто не стане теплим. Невеликими порція вводимо яйця. Маса повинна вийти ніжною і тягучою.
4. Кулінарний шприц заповнюємо тістом і відсаджуємо на пергамент кульки діаметром 2,5 див Кінчики придавлюємо, змоченим водою пальцем.
5. Ставимо в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 175 градусів. Після приготування виймаємо, кладемо на грати і даємо охолонути.
6. Вершковий сир необхідно змішати з лимонною цедрою. Червону рибу нарізаємо тонкими смужками.
7. Готовий виріб розрізаємо навпіл, кладемо в нього рибу, вершковий сир, накриваємо другою половинкою.
Ось така незвичайна закуска у нас вийшла. Вона підійде як на святковий стіл, так і для звичайного сімейного вечора. Приємного апетиту
Профітролі на святковий стіл з червоною ікрою
Інгредієнти:
- Заварне тісто — 350-400 гр.
- Вершкове масло — 50 гр.
- Червона ікра — 50 гр.
Спосіб приготування:
1. Беремо заварную масу, рецепт якого ви можете подивитися трохи вище, перекладаємо її в кулінарний мішок.
2. На пергамент викладаємо круглі тістечка. Ставимо в розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин. Час приготування залежить індивідуально від вашого духової шафи.
3. Готові еклери остуджуємо, розрізаємо навпіл, на одну сторону намазуємо вершкове масло, на іншу кладемо ложечку ікри. З’єднуємо дві частини і вуа-ля наша вкуснотень готова.
Порада: Якщо у вас немає кулінарного мішка під рукою, можна викласти звичайною ложкою.
Сподіваюся, що Вам сподобалися ідеї приготування профітролей з різними начинками. Пишіть в коментарях і приємного апетиту.
Відео про те, як зробити тісто для профітролей на маргарині
Всі ми любимо заварні тістечка. Варіантів дуже багато, з глазур’ю , помадкою і т. д. Спробуйте приготувати вдома те, що подобається саме Вам.
Приємного апетиту!