Рецепт смачної курячої грудки у маринаді

Рецепт смачної курячої грудки у маринаді

Побачила якось цей варіант запікання, і ось уже як 3 роки його постійно готую. Хороший він тим, що м'ясо виходить соковитим і ніжним, і до того ж дієтичним, для мене як для дівчинки це важливо, дотримуюся здорового харчування. Портал курка2.ру, пропонує почати приготування смачної курячої грудки в духовці

інгредієнти

  • Купки/філе – 300 гр.
  • Паприка – 1 год.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Перець чорний – 0,5 г. л.
  • Часник – 3 зубці
  • Олія – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л. (без гірки)
  • Вода – 300 мл.

Готуємо по кроках рецепт з фото

Рецепт смачної курячої грудки у маринаді

Підготуємо продукт, промиємо його під водою і дамо трохи обсохнути

Рецепт смачної курячої грудки у маринаді

Щоб м'ясо добре промаринувалося і залишилося соковитим, робимо подовжні неглибокі надрізи, у вигляді сітки

Рецепт смачної курячої грудки у маринаді

Перемішуємо 2 чайні ложки солі з водою до повного розчинення

Рецепт смачної курячої грудки у маринаді

Кладемо туди надрізане філе, трохи масажуємо та залишаємо на 2 години

Рецепт смачної курячої грудки у маринаді

Дістаємо філе з розсолу, добре обсушуємо паперовими рушниками або серветками і відставляємо вбік.

Рецепт смачної курячої грудки у маринаді

Приготуємо маринад

Змішуємо 1,5 столові ложки рослинної олії, з паприкою, медом, перцем і свіжим давленим часником (сіль вже не додаємо)

Рецепт смачної курячої грудки у маринаді

Добре перемішуємо спеції з олією

Рецепт смачної курячої грудки у маринаді

Ретельно промазуємо куряче м'ясо з усіх боків, проникаючи пальцями в кожен надріз, залишаємо маринуватися на одну годину при кімнатній температурі

Рецепт смачної курячої грудки у маринаді

Кладемо курятину у форму для запікання, саму ємність змащувати не потрібно

Відправляємо до розігрітої духовки до 240 градусів, на 10 хв.
Після чого вимикаємо піч і не виймаємо хвилин 30, блюду потрібно відпочити

Рецепт смачної курячої грудки у маринаді

Час минув, куряча грудка в духовці повністю готова, зараз трохи відріжемо, а решту відправимо в холодильник, у холодному вигляді вона ще смачніша

Читайте також:  Смачно так, що хочеться їсти щодня! Закуска з пекінської капусти: готую одразу багато, щоб було на тиждень

Рецепт смачної курячої грудки у маринаді

Дістаємо і з холодильника і ріжемо тонкими скибочками, можна вживати просто з хлібом як бутерброди, різати в салати, або робити шаурму, просочене м'ясо спеціями, зберегло соковитість і аромат

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya