Рецепт з курячих стегон з перловкою та овочами.

Рецепт з курячих стегон з перловкою та овочами.

По дорозі додому, задалася думкою, щоб таке приготувати на вечерю, ситну та просту, нагодувати чоловіка та дітей, а ще й незвичайне. На думку курка з перловкою, багато хто боїться зв'язуватися з цією крупою, а дарма, якщо її правильно зробити, то каша вийде напрочуд розсипчастою і зможе скрасити будь-який стіл.

інгредієнти

  • Перловка – 300 гр.
  • Курячі стегна – 6-8 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Спеції: хмелі-сунелі + каррі + червоний перець + чорний мелений перець – кількість на розсуд
  • Сіль за смаком
  • Олія – 50 гр.

Покрокове приготування стегенця з перловкою

Рецепт з курячих стегон з перловкою та овочами.

Підготуємо продукти для роботи, м'ясо промиємо під водою і дамо обсохнути, овочі очистимо від шкірки

Рецепт з курячих стегон з перловкою та овочами.

Перлову крупу, попередньо замочимо у воді, на 1 годину

Рецепт з курячих стегон з перловкою та овочами.

На розігріту сковороду, наливаємо олію, і злегка обсмажуємо курку з обох боків.

Незабутнє посипати її зверху, вашими улюбленими спеціями

Рецепт з курячих стегон з перловкою та овочами.

Морквину поріжемо на круглі брусочки, а цибулю на дрібні квадратики

Рецепт з курячих стегон з перловкою та овочами.

Перевертаємо стегенця і продовжуємо обсмажувати, вони повинні залишитися підлозі сирими, повністю вони дійдуть у духовці.

Завдання надати рум'яний вигляд, кожній із сторін

Рецепт з курячих стегон з перловкою та овочами.

Обсмажене м'ясо перекладаємо на тарілку, а на її місце кладемо овочі та пасеруємо до м'якості, можна підлити олію якщо мало

Рецепт з курячих стегон з перловкою та овочами.

Беремо жароміцну ємність для запікання, наливаємо в неї олію

Рецепт з курячих стегон з перловкою та овочами.

Викладаємо на дно, овочеву подушку

Рецепт з курячих стегон з перловкою та овочами.

На піджарку розкладаємо перловку, її потрібно посолити та додати ще приправ за бажанням.

Рецепт з курячих стегон з перловкою та овочами.

Потім викладаємо курку як вам завгодно, і наливаємо гарячої води з чайника, крупа повинна зануритися приблизно на 1 см.

Відправляємо до розігрітої духовки – 180° на 1 годину

Через годину перевіряємо крупу на готовність, якщо недостатньо, то ставимо ще на 10-20 хв.

Воду якої заливаємо крупу, необхідно посолити та спробувати на смак, щоб солі було достатньо

Рецепт з курячих стегон з перловкою та овочами.

Ось така чудова трапеза у нас вийшла, курка з перловою кашею в духовці, ситна та універсальна страва, можна не боячись виставити на святковий стіл, або готувати іноді, на обід чи сімейну вечерю

Читайте також:  Варення з чорної смородини на зиму: рецепти "пальчики оближеш"

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya