По дорозі додому, задалася думкою, щоб таке приготувати на вечерю, ситну та просту, нагодувати чоловіка та дітей, а ще й незвичайне. На думку курка з перловкою, багато хто боїться зв'язуватися з цією крупою, а дарма, якщо її правильно зробити, то каша вийде напрочуд розсипчастою і зможе скрасити будь-який стіл.
інгредієнти
- Перловка – 300 гр.
- Курячі стегна – 6-8 шт.
- Морквина – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Спеції: хмелі-сунелі + каррі + червоний перець + чорний мелений перець – кількість на розсуд
- Сіль за смаком
- Олія – 50 гр.
Покрокове приготування стегенця з перловкою
Підготуємо продукти для роботи, м'ясо промиємо під водою і дамо обсохнути, овочі очистимо від шкірки
Перлову крупу, попередньо замочимо у воді, на 1 годину
На розігріту сковороду, наливаємо олію, і злегка обсмажуємо курку з обох боків.
Незабутнє посипати її зверху, вашими улюбленими спеціями
Морквину поріжемо на круглі брусочки, а цибулю на дрібні квадратики
Перевертаємо стегенця і продовжуємо обсмажувати, вони повинні залишитися підлозі сирими, повністю вони дійдуть у духовці.
Завдання надати рум'яний вигляд, кожній із сторін
Обсмажене м'ясо перекладаємо на тарілку, а на її місце кладемо овочі та пасеруємо до м'якості, можна підлити олію якщо мало
Беремо жароміцну ємність для запікання, наливаємо в неї олію
Викладаємо на дно, овочеву подушку
На піджарку розкладаємо перловку, її потрібно посолити та додати ще приправ за бажанням.
Потім викладаємо курку як вам завгодно, і наливаємо гарячої води з чайника, крупа повинна зануритися приблизно на 1 см.
Відправляємо до розігрітої духовки – 180° на 1 годину
Через годину перевіряємо крупу на готовність, якщо недостатньо, то ставимо ще на 10-20 хв.
Воду якої заливаємо крупу, необхідно посолити та спробувати на смак, щоб солі було достатньо
Ось така чудова трапеза у нас вийшла, курка з перловою кашею в духовці, ситна та універсальна страва, можна не боячись виставити на святковий стіл, або готувати іноді, на обід чи сімейну вечерю