Роли по-домашньому: простий адаптований рецепт

З кожним роком в Україні з’являється все більше поціновувачів японської кухні. Суші та роли присутні на багатьох застіллях і фуршетах. Але не всі наважуються ввести цю страву в звичайний домашній раціон, оскільки її приготування затратне за часом і грошима. Вдома дійсно не вигідно робити різні види ролів з делікатесними начинками, оскільки закупка інгредієнтів влітає в копієчку. Але можна приготувати один чи два види недорогих Макі, надавши їм особливого смаку за допомогою вершкового сиру.

Роли по-домашньому

 

Що потрібно для приготування для приготування ролів по-домашньому

Пропонуємо розглянути простий та економний рецепт домашніх ролів з лососем, крем-сиром і огірком. Комбінувати начинки можна різними способами.

Інгредієнти

Порція не маленька, на компанію з 4-6 осіб має вистачити:

  • Рис – 1 кг;
  • Норі – 10-12 листків;
  • Риба (лосось слабосолоний) – 300-400 г;
  • Крем-сир – 200-400 г;
  • Огірки – 200-400 г;
  • Сік одного лимона або рисовий оцет – 4 ст. л.;
  • Цукор – 6 ст. л.;
  • Сіль – 4 ч. л.;
  • Соєвий соус, васабі, імбир маринований.

Для загортання ролів знадобиться бамбуковий килимок, обгорнутий у харчову плівку.

Як можна зекономити

Не обов’язково брати оригінальний сир Філадельфія, в магазинах є багато доступних аналогів. Вершковий крем-сир без добавок польського чи українського виробництва ідеально підійде.

Рибу можна засолити самостійно.

Норі краще замовляти великими упаковками по 50 шт. в інтернет-магазинах. Заразом можна купити соєвий соус, васабі, імбир.

Рисовий оцет можна замінити лимонним соком.

Рис не обов’язково брати для суші, можна взяти Камоліно чи якісний круглий великий рис.

Скільки це коштує

Вартість основних інгредієнтів ≈ 350 грн (рис 50 + риба 150 + сир 60 + норі 60 + інше 30). Соуси та імбир від 60 грн.

Покроковий рецепт

Для приготування ролів з 10-12 листків норі необхідно від години до двох, залежить від швидкості загортання. Сюди входять хвилин 20 на приготування рису, в цей час можна нарізати й підготувати решту інгредієнтів.

Хід приготування:

  1. Рис потрібно перебрати і ретельно промити під проточною холодною водою мінімум 3 рази.
  2. Помістити рис в ємність для приготування і залити водою приблизно на 1,5 см вище, не солити, закрити кришкою, поставити на маленький вогонь. Готувати рис краще всього в мультиварці або казанку, в крайньому випадку можна використати каструлю з товстим дном та стінками. Купити якісний посуд, мультиварки чи варильні поверхні у Черкасах можна в магазині Алло.
  3. Рибу та огірки нарізати смужками. Огірки можна очистити від шкірки.
  4. Змішати цукор, сіль та рисовий оцет або лимонний сік.
  5. Перекласти зварений рис в емальований посуд і з’єднати з сумішшю.
  6. Норі розрізати на половину (вздовж ліній на пресованих водоростях).
  7. Покласти половинку норі глянцевою стороною донизу та покласти рис тонким шаром, залишити приблизно пів сантиметра від краю.
  8. Обов’язково змастити посередині крем-сиром (більше-смачніше).
  9. Покласти рибу та/або огірки.
  10. Загорнути та розрізати на 6 рівних частинок.

Готувати роли по-домашньому дуже зручно на вихідних. Оскільки їх не потрібно підігрівати, то можна накрутити зранку та й їсти протягом дня. Заздалегідь все для суші можна замовити на сайті магазина Алло в Черкасах – величезний вибір дозволить вибрати найякініше за розумними цінами.

DvaGusya