Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Спробуємо сьогодні приготувати гарний ніжний та смачний печінковий рулет. Таку холодну закуску можна подавати як на святковий стіл, так і у звичайний день. Рецепт абсолютно простий і впорається з ним навіть дитина. А блюдо, що вийшло, тішить око своїм апетитним виглядом. Я пробувала робити з різних печінок, з курячої виходить найсмачніше. Рекомендую не експериментуючи наслідувати мою пораду і, приготувати святкову закуску разом зі мною

інгредієнти

  • Куряча печінка – 1 кг
  • Морква + цибуля – по 2 шт.
  • Олія вершкове – 250 г (200 + 50)
  • Часник – 3 зубчики
  • Сіль, чорний перець, зелень кропу – до смаку

Рецепт домашнього печінкового рулету з фото.

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Промиваємо потрошка під проточною водою, кладемо в киплячу воду

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Доводимо знову до кипіння, варимо 15 хвилин на середньому вогні. Часто знімаємо піну

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Ріжемо цибулю трьом моркву, обсмажуємо на сковороді до м'якості

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Печінці з овочами даємо повністю охолонути

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

200 г олії кімнатної температури перемішуємо зі свіжим кропом та сіллю

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Печінка з овочами двічі пропускаємо через м'ясорубку

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закускуРулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Солимо і перчимо на смак, додаємо давлений часник та інші 50 г вершкового масла. Перемішуємо

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Розстеляємо прямокутником харчову плівку у два шари, викладаємо курячу масу завтовшки 3 мм.

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Зверху розмазуємо начинку

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Поступово від'єднуючи печінку від плівки, згортаємо в рулет.

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Готову ковбаску щільно загортаємо у свіжу плівку швом униз. Відправляємо в холодильник мінімум на 5 годин

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Курячий рулет добре застиг і тепер повністю готовий до вживання

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Нарізаємо закуску на порційні кільця відвантажуємо на святковий стіл

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Ще це чудовий сніданок з білим хлібом та солодким чаєм. У ньому ідеальне поєднання білків жирів та вуглеводів, необхідних для швидкого ранкового старту.

Читайте також:  Як спекти пиріг з листкового тіста з яблуками — 5 кращих рецептів!

Яєчний рецепт святкового рулету з печінкою

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

інгредієнти

  • Яйця – 5 шт.
  • Борошно + крохмаль – по 40 г
  • Майонез – 100 грн.
  • Кріп, петрушка, оливки або маслини, солодкий перець – для прикраси

Начинка

  • Печінка відварена – 350 гр. (сира – 550 гр.)
  • Цибуля ріпчаста + морква – 1 шт.
  • Перепелині яйця – 10 шт.
  • Олія вершкове – 100 гр.

Як приготувати курячу закуску?

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Підготуємо продукти. Перці ріжемо середніми смужками, маслини кільцями

Дрібно рубаємо зелень, залишаємо кілька гілочок петрушки

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Робимо основу рулету

Збиваємо яйця з майонезом, борошном та крохмалем, солимо за смаком

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Застилаємо лист пергаментним папером, виливаємо і розрівнюємо тісто

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

У хаотичному порядку розкладаємо різаний кріп та листя петрушки

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Між ними кільця маслин із солодким перцем

Запікаємо у духовці при 170 градусах 10 хвилин

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Готовий млинець накриваємо другим аркушем паперу та перевертаємо

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Акуратно знімаємо папір

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закускуРулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Звертаємо в трубочку разом із іншим папером

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Варимо печінку 15 хвилин після закипання води. Пасеруємо цибулю з морквою на сковороді до м'якості. Відварюємо круто перепелині яйця

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Печінку з овочами та олією перемелюємо у блендері. Солимо і перчимо

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Наносимо вершковий паштет на яєчний корж, трохи відступаємо від краю.

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

В основі розкладаємо яєчка повністю, в рулеті вони опиняться рівно по середині

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закускуРулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Повертаємо як килим, обертаємо в плівку. Забираємо в холодильник на 3-4 години

Рулет із курячої печінки з вершковим маслом на закуску

Нарізаємо курячий рулет порційними шматочками, подаємо закуску на святковий стіл.

DvaGusya