Спробуємо сьогодні приготувати гарний ніжний та смачний печінковий рулет. Таку холодну закуску можна подавати як на святковий стіл, так і у звичайний день. Рецепт абсолютно простий і впорається з ним навіть дитина. А блюдо, що вийшло, тішить око своїм апетитним виглядом. Я пробувала робити з різних печінок, з курячої виходить найсмачніше. Рекомендую не експериментуючи наслідувати мою пораду і, приготувати святкову закуску разом зі мною
інгредієнти
- Куряча печінка – 1 кг
- Морква + цибуля – по 2 шт.
- Олія вершкове – 250 г (200 + 50)
- Часник – 3 зубчики
- Сіль, чорний перець, зелень кропу – до смаку
Рецепт домашнього печінкового рулету з фото.
Промиваємо потрошка під проточною водою, кладемо в киплячу воду
Доводимо знову до кипіння, варимо 15 хвилин на середньому вогні. Часто знімаємо піну
Ріжемо цибулю трьом моркву, обсмажуємо на сковороді до м'якості
Печінці з овочами даємо повністю охолонути
200 г олії кімнатної температури перемішуємо зі свіжим кропом та сіллю
Печінка з овочами двічі пропускаємо через м'ясорубку
Солимо і перчимо на смак, додаємо давлений часник та інші 50 г вершкового масла. Перемішуємо
Розстеляємо прямокутником харчову плівку у два шари, викладаємо курячу масу завтовшки 3 мм.
Зверху розмазуємо начинку
Поступово від'єднуючи печінку від плівки, згортаємо в рулет.
Готову ковбаску щільно загортаємо у свіжу плівку швом униз. Відправляємо в холодильник мінімум на 5 годин
Курячий рулет добре застиг і тепер повністю готовий до вживання
Нарізаємо закуску на порційні кільця відвантажуємо на святковий стіл
Ще це чудовий сніданок з білим хлібом та солодким чаєм. У ньому ідеальне поєднання білків жирів та вуглеводів, необхідних для швидкого ранкового старту.
Яєчний рецепт святкового рулету з печінкою
інгредієнти
- Яйця – 5 шт.
- Борошно + крохмаль – по 40 г
- Майонез – 100 грн.
- Кріп, петрушка, оливки або маслини, солодкий перець – для прикраси
Начинка
- Печінка відварена – 350 гр. (сира – 550 гр.)
- Цибуля ріпчаста + морква – 1 шт.
- Перепелині яйця – 10 шт.
- Олія вершкове – 100 гр.
Як приготувати курячу закуску?
Підготуємо продукти. Перці ріжемо середніми смужками, маслини кільцями
Дрібно рубаємо зелень, залишаємо кілька гілочок петрушки
Робимо основу рулету
Збиваємо яйця з майонезом, борошном та крохмалем, солимо за смаком
Застилаємо лист пергаментним папером, виливаємо і розрівнюємо тісто
У хаотичному порядку розкладаємо різаний кріп та листя петрушки
Між ними кільця маслин із солодким перцем
Запікаємо у духовці при 170 градусах 10 хвилин
Готовий млинець накриваємо другим аркушем паперу та перевертаємо
Акуратно знімаємо папір
Звертаємо в трубочку разом із іншим папером
Варимо печінку 15 хвилин після закипання води. Пасеруємо цибулю з морквою на сковороді до м'якості. Відварюємо круто перепелині яйця
Печінку з овочами та олією перемелюємо у блендері. Солимо і перчимо
Наносимо вершковий паштет на яєчний корж, трохи відступаємо від краю.
В основі розкладаємо яєчка повністю, в рулеті вони опиняться рівно по середині
Повертаємо як килим, обертаємо в плівку. Забираємо в холодильник на 3-4 години
Нарізаємо курячий рулет порційними шматочками, подаємо закуску на святковий стіл.