Просте та красиве покрокове блюдо, для святкового столу у формі соняшника. Смачне частування, що поєднує куряче філе з печерицями під сирною шубою з маслинами. Рецепт з фото готується шарами, промазаними майонезом або сметаною. Страва виходить досить калорійною і ситною, подається в прохолодному вигляді з картопляним гарніром. Перед подачею слід витримати кілька годин у холодильнику, для щільного склеювання інгредієнтів.
інгредієнти
- Куряче філе, грудка – 1 шт.
- Печериці мариновані – 300 г
- Чіпси принглс (Pringles) – на око
- Маслини без кісточок – 1 банка
- Морква відварена – 2 шт.
- Сир твердий – 100 г
- Яйця варені – 3 шт.
- Майонез – 100 г
Приготування салату за кроками
Варимо куряче філе у підсоленій воді, 10 хвилин після закипання
Нарізаємо дрібними кубиками
Якщо грудка велика, то вистачить однієї штуки
Викладаємо курку на широке кругле блюдо, промазуємо шаром майонезу
Дрібно ріжемо мариновані гриби
Розкладаємо зверху, промазуємо тонким шаром майонезу
Трьом на великій тертці варену моркву, розкладаємо зверху, і так само промазуємо майонезом
Багато майонезу не потрібно, достатньо 2-3 чайні ложки на шар
Трьом на салат зварені у круті яйця
Приминаємо страву зверху та з боків руками, формуючи круглу гірку
Яйця теж змащуємо майонезом
Трьом на дрібній тертці сир, розподіляємо по салату щоб не було прогалин, приминаємо долоньками
По низу пускаємо чіпси, вдавлюємо їх у салат впритул один до одного, імітуючи соняшник
Чіпси використовуйте принглс, вони всі ідеальної форми, і не такі ламкі як інші
Останній елемент декору – чорні маслини, розрізаємо їх навпіл
Кладемо одну всередину, і на невеликій відстані один від одного, розкладаємо по колу інші маслини
Приготування закінчено, ось такий гарний святковий салат соняшник у мене вийшов
Страва виходить ситною і поживною, а поєднання грибів з куркою і сиром, роблять його неймовірно апетитним і смачним
Перед подачею витримайте в холодильнику пару годин
Рецепт салату соняшник з чіпсами та сиром
Інгредієнти:
- 450 курки без шкіри
- Великий кабачок, нарізаний невеликими шматочками
- 3-5 подрібнених зубчиків часнику
- броколі суцвіттями та стеблами
- чашка горошку з гіркою
- 3 зелені цибулини, нарізані тонкими кружальцями
- Чайна ложка кошерної солі та перець за смаком
- Одна банка оливок
- 100 г олії
- Від 2 до 3 столових ложок лимонного соку
- 10 г меду
Детальний опис закуски з куркою
Додайте в сковороду оливкову олію, курку, цукіні і готуйте на середньому вогні близько 5 хвилин, доки філе не прожариться.
- Періодично перемішуйте та перевертайте, щоб забезпечити рівномірне приготування.
- Додайте часник і готуйте близько 1 хвилини, поки курка стане ароматною.
- Додайте броколі, цукровий горошок, рівномірно збризкайте маслом, що залишилося, рівномірно посипте сіллю і перцем, і куркою.
- Перемішайте, накрийте кришкою і готуйте близько 3 хвилин або поки овочі не просмажаться до хрусткої скоринки.
Викладіть вміст сковороди на велику тарілку, додайте гриби, промажте майонезною сумішшю, покладіть зелену цибулю, насіння соняшника, потріть сир, моркву та яйця.
Прикрасьте соняшник чіпсами та чорними маслинами.
Заправка для салату з куркою середнього розміру:
Змішайте всі інгредієнти, крім води, і збийте. Спробуйте на смак, щоб перевірити баланс приправ. За бажання додайте ще солі, перцю, лимонного соку, меду і т.д.
Якщо ви вважаєте, що заправка дуже густа, розбавте однією-двома столовими ложками води. Але я не вважаю воду необхідною, тому що коли ви поливаєте теплі овочі, вона природно випаровується.
Страву можна подавати відразу чи охолодженим. Салат можна зберігати в холодильнику, в герметичній упаковці до 3 днів, при цьому він стане ще м'якшим, і з часом овочі виділять природний сік.
Класичний салат соняшник з грибами та оливками
Дотримуйтесь цього базового рецепту, або використовуйте свій улюблений спосіб приготування салату з куркою.
Інгредієнти:
- Курка, філе, грудка – 2 шт.
- Селера – на смак
- Цибуля – 1 шт.
- Насіння (за бажанням) – 20 гр.
- Тертий сир чеддер – 100 гр.
- Маслини без кісточок – банка середня
- Чіпси Pringles, оригінальний смак – упаковка
Покрокове приготування соняшникової закуски
У середній мисці змішайте курку, селера, цибулю, насіння, приправте сіллю з перцем.
Викладіть салат в посуд сервіровки, зверху рівномірно посипте сиром і куркою.
Покладіть столову ложку майонезу в невеликий пакет, відріжте ножицями куточок. Стисніть легким натисканням, доки вміст не почне витікати.
- Акуратно зробіть на салаті картату майонезну сітку.
- Якщо він дуже густий і не тече, змішайте його з декількома краплями молока.
- Злийте воду з оливок і розріжте їх навпіл. Помістіть половинку у середину кожного квадрата.
- Поставте салат із куркою у холодильник мінімум на 2 години.
Перед подачею прикрасити чіпсами, що нагадують пелюстки соняшника.