Салат Тіффані з виноградом та куркою

Салат Тіффані з виноградом та куркою

Готуємо смачну святкову страву під назвою “Тіффані”. Ідеальне поєднання інгредієнтів, м'яса, сиру та винограду, роблять це частування неймовірно вишуканим та апетитним. Гарний вигляд, акуратно покладених продуктів, можна запропонувати гостям для святкового перекушування. Цей дуже простий спосіб може легко приготувати будь-яка господиня. Волоські горіхи можна замінити фундуком або арахісом, а замість майонезу підійде сметана. Спробуйте зробити цю страву, і не бійтеся експериментувати з продуктами, домагаючись саме того смаку, який вам до вподоби.

інгредієнти

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Волоські горіхи – 50 гр.
  • Солодкий виноград без кісточок – 400 грн.
  • Яйця – 3 шт.
  • Приправа каррі – 2 год.
  • Майонез із сметаною – по 100 гр.
  • Сіль за смаком

Покрокове приготування Тіффані з фото

Салат Тіффані з виноградом та куркою

Нарізаємо філе кубиками

Салат Тіффані з виноградом та куркою

Обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією – 5 хв.

Салат Тіффані з виноградом та куркоюСалат Тіффані з виноградом та куркою

Сир із яйцями натираємо на великій тертці

Салат Тіффані з виноградом та куркою

Ріжемо ягоди винограду на половинки

Салат Тіффані з виноградом та куркою

Коли м'ясо трохи обсмажилося, додаємо сіль, каррі, та обсмажуємо ще 5 хв.

Філе продукт ніжний, пересушити дуже легко, не захоплюйтесь

Салат Тіффані з виноградом та куркою

Перекладаємо на тарілку для остигання

Салат Тіффані з виноградом та куркою

Робимо простий соус:

Змішуємо в рівних пропорціях майонез зі сметаною

Поміщаємо в кулінарний мішок або твердий пакет, в якому потім обрізаємо кінчик

Салат Тіффані з виноградом та куркою

Починаємо збирати салат:

Нам знадобиться широке блюдо, першим шаром розкладаємо курку

Салат Тіффані з виноградом та куркою

Наносимо соус сіточкою

Салат Тіффані з виноградом та куркою

Зверху посипаємо яйцями, щоб вони повністю покрили м'ясо, формуючи невелику гірку

Салат Тіффані з виноградом та куркоюСалат Тіффані з виноградом та куркою

Наносимо соус, розмазуємо лопаткою чи ложкою

Салат Тіффані з виноградом та куркою

Посипаємо сиром

Салат Тіффані з виноградом та куркою

Роздавіть волоські горіхи, акуратно посипте

Горіхи можна злегка потовкти як картоплю

Салат Тіффані з виноградом та куркоюСалат Тіффані з виноградом та куркоюСалат Тіффані з виноградом та куркою

Зверху знову нанесіть шар соусу

Салат Тіффані з виноградом та куркою

Завершальним шаром йде виноград, що нагадує прикрасу від Тіффані.

Салат Тіффані з виноградом та куркоюСалат Тіффані з виноградом та куркою

Приклеюйте його по колу, рухаючись від низу до верху

Салат Тіффані з виноградом та куркою

Приготування закінчено, гарний святковий салат Тіффані з виноградом готовий

Перед подачею витримайте його в холодильнику мінімум – 2 години

Курячий салат з виноградом та волоськими горіхами

Частування складається з соковитої грудки, вершкового майонезу, гілочки кропу, хрумкого селери та потрібної кількості свіжих солодких фруктів. Салат Тіффані – це оригінальний класичний рецепт, що виник ще в середині 1800-х років у Росії та популярна досі.

Не так багато рецептів простіших і зрозуміліших, ніж страва з куркою. Є багато варіантів приготування з фруктами, без фруктів, з горіхами і без них, і це лише деякі з них. І є причина, через яку я готую його роками.

Я на 100% використовую фрукти в курячому салаті. Нарізані яблука із виноградом – мої улюблені інгредієнти. Червоний виноград, надає приємного кольору, але мені подобається текстура шматочків свіжих фруктів, які дають салату легкість і шарм. Якщо ви вирішите його використати, то беріть солодкий і без кісточок.

Читайте також:  Картопляна запіканка з фаршем в духовці - Покрокові рецепти з фотографіями

Цей рецепт користується популярністю в нашому будинку вже понад 30 років! Я використовувала його багато разів, включаючи весілля, похорон та безліч інших зустрічей.

Прочитайте всі примітки до рецептів для досягнення найкращих результатів.

Список продуктів:

  • Яблуко червоне – 1 шт.
  • Яйця – 2 штуки
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Вода холодна – чверть склянки
  • Філе курки – 500 г
  • Салат айсберг – чверть качана
  • Виноград зелений солодкий – 1 гроно
  • Твердий сир – 150 гр.
  • Селера – 10 грам
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Родзинки – 20 грам
  • Пучок кропу
  • Морська сіль та перець за смаком

Приготування кроків з фото

Курку не смажитимемо, а запікатимемо в грубці

Розігрійте духовку до 375 градусів і помістіть решітку до центру духовки.

Наріжте грудку дрібними шматочками.

Викладіть на лист або форму 9 × 13. Змастіть або збризкайте оливковою олією. Рясно посоліть і поперчіть з одного боку, а потім переверніть. Повторіть процес з маслом, сіллю та перцем на протилежному боці.

Випікайте в духовці при температурі 375 градусів протягом 25 хвилин або поки термометр, вставлений у товсту частину курки, не покаже 165 градусів.

Дайте грудці постояти 10 хвилин, перш ніж різати. Салат поливатиметься майонезом, і гаряче м'ясо не допустиме.

Я часто готую курку за день або два перед подачею на стіл і даю охолонути, потім нарізаю і кладу в миску або пакет в холодильнику, накривши кришкою, поки вона не буде готова.

Видаліть серцевину з яблука і наріжте кубиками, не знімаючи шкірки. Помістіть подрібнене яблука в невелику миску з холодною водою та лимонним соком.

Розріжте ягоди винограду на половинки, рівномірно розподіліть останнім шаром зверху.

Читайте також:  Крем-суп з гарбуза: ТОП-3 чудових рецептів

Потріть твердий сир на великій тертці і натріть варені яйця. Поступово розподіліть їх за блюдом.

Подрібніть горіхи та посипте зверху салату тіффані.

Викладіть в миску охолоджену нарізану курку і селеру. Приправити сіллю та перцем. Додайте майонез та кріп.

Прикрасьте листковий салат гілочкою кропу. Поставте настоятися у холодильник на 1-2 години.

Примітки до рецепту

Я настійно рекомендую приготувати цей рецепт на початку дня та подавати охолодженим. Фрукти можна додавати безпосередньо перед подачею на стіл.

Пам'ятайте, що якщо ви зробите це напередодні або на початку дня, курка поглине майонез, і, можливо, потрібно додати більше.

Не пересмажуйте грудку, виконуйте інструкції з приготування курячого м'яса в салат.

Якщо ви використовуєте яблуко замість винограду, переконайтеся, що воно холодне або кімнатної температури, перш ніж нарізати скибочками. Якщо воно кімнатної температури, то підрум'яниться воно набагато швидше.

Ви також можете замінити виноград на манго, або консервований ананас.

Салат з виноградом та копченою куркою

Ефектна страва своїм оформленням нагадує велику брошку з дорогоцінним камінням, як аналог однойменного ювелірного бренду. Поєднання грудки, солодкого винограду та сиру з горіхами, надає частування особливий шарм, який обов'язково сподобається вашим гостям.

Склад інгредієнтів:

  • Куряча грудка – 500 гр.
  • Яйця круто – 4-6 шт.
  • Сир твердий сорт – 150-200 г
  • Виноград без кісточок – 500 г.
  • Волоські горіхи – 100 г
  • Майонез – 6-7 ст.
  • Солити за смаком

Покроковий рецепт листкового блюда

Філе вимити та обсушити паперовим рушником, посолити, дати настоятися.

Обсмажити в маслі з двох сторін або запекти в духовці. Дати охолонути і дрібно нарізати.

Горіхи подрібнити та злегка обсмажити на сухій сковороді. Варені яйця натерти на тертці.

Натерти сир на дрібній тертці. Виноград вимити, обсушити, розрізати навпіл, видалити кісточки.

Шарами викласти інгредієнти на блюді.

Спочатку розкласти курячі грудки, змастити майонезом і посипати горіхами.

Читайте також:  Паски на великдень — Прості та смачні рецепти

Зверху нанести яйця, зробити тонку сіточку з майонезу, посипати арахісом.

Посипати натертим сиром, змастити|змазати| сметанним соусом.

Прикрасьте салат різнокольоровими половинками винограду, викладеними по колу від низу до верху.

Не кладіть горіхів дуже багато, інакше ви зіпсуєте смак.

Готову страву поставити на 2 години на холодильник.

Копчена курка з виноградом та сиром Тіффані

Набір продуктів:

  • Грудка – 200 грам
  • Сіль, перець – по чайній ложці
  • Вершкового масла – 10 гр.
  • Салат рукола на око
  • 250 г винограду без кісток
  • Твердого сиру – 100 г
  • 60 г волоських горіхів

Соус: оливкова олія, мед, лимонний сік, мелений перець

Приготування рецепту за кроками

Курку вимити, обсушити, відрізати кубики та хрящі. Розігрійте сковороду. Приправити м'ясо сіллю та перцем і обсмажити на вершковому маслі по 3 хвилини з кожного боку.

Потім викладіть їх у жаростійку форму і запікайте без кришки приблизно 15 хвилин.

Вийняти курку з духовки, викласти на тарілку, накрити фольгою та відставити на 5 хвилин. Потім ви можете нарізати його дрібними шматочками.

Використовуючи віночок, приготуйте соус, змішайте майонез з оливковою олією, медом, лимонним соком і меленим перцем.

Викладіть руколу з нарізаною куркою, половинками винограду, натертим сиром, і трохи підрум'яненими горіхами на сковороді. Полити салат класичним соусом, що відрізняється оригінальним смаком. За бажання можна заправити сіллю і прикрасити гілочкою зелені.

Салат із сиром виноградом та курячою грудкою

Список інгредієнтів:

  • гроно темного винограду
  • подвійне філе курки 400-500г
  • 100 г кедрових горішків
  • сиру пармезан – 150 г
  • мед, гірчиця – по 1 ч. л.
  • сіль та перець за смаком

Покроковий посібник з приготування

Наріжте грудку дрібними шматочками, посипте сіллю з перцем.

Поставте м'ясо в холодильнику мінімум на півгодини, чим довше, тим краще воно просочиться зі спеціями.

За цей час ви можете підготувати інгредієнти, що залишилися – волоські горіхи акуратно подрібнити, сир потерти на великій тертці, а виноград розрізати вздовж навпіл.

Смажте замариноване м'ясо на сковороді, залийте водою і тушкуйте під кришкою. Завдяки цьому воно залишиться м'яким та ніжним.

Зберіть салат на тарілці, на низ викладіть курку, посипте сиром, волоськими горіхами, змастіть майонезом і обкладіть по колу половинками винограду.

DvaGusya