Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Готуємо смачний і ситний салат, з куркою та чорносливом. Частування чудово підходить як до святкового столу, так і до вечері у родинному колі. Для того щоб приготувати цей простий покроковий рецепт з фото, нам знадобиться куряче філе, і яйця з сиром, так само родзинкою страви, є чорнослив. Грудку можна використовувати копчену або смажену, ми робитимемо класичний варіант з вареним м'ясом

Для формування страви потрібно кулінарне кільце – 16 см.

інгредієнти

  • Куряче філе – 250 г
  • Яйця – 5 шт.
  • Сир – 150 г
  • Чорнослив без кісточок – 150 г
  • Кунжут (смажений) – 20 г
  • Майонез – 130-150 г (за смаком)
  • Часник – 3 зубчики
  • Перець чорний, сіль – за смаком
  • Листя салату для оформлення (не обов'язково)
Зміст
  1. Приготування салату з грудки з чорносливом
  2. Салат з копченою куркою та чорносливом
  3. Спосіб приготування салату
  4. Салат зі свіжого шпинату з куркою та чорносливом
  5. Покрокове приготування рецепту з куркою
  6. Салат з куркою зеленою квасолею та чорносливом
  7. Покрокове приготування страви з чорносливом
  8. Хороші поради:
  9. Вишуканий курячий салат зі смаженим насінням і чорносливом
  10. Приготування рецепту з куркою та насінням
  11. Салат з копченої курки з чорносливом та горіхами.
  12. Покроковий спосіб приготування рецепту
  13. Салат п'яна курка з мигдалем та чорносливом
  14. Спосіб приготування курки з бренді
  15. Простий салат з чорносливом грушами та куркою
  16. Готуємо салат із курки з грушею
  17. Курячий салат і рулети, з чорносливом та зеленим горошком
  18. Детальний опис курячого салату
  19. Приготуйте медовий салат без часнику
  20. Курка з чорносливом та салатом з цибулі-порею
  21. Легкий салат з брокколі з чорносливом і гарбузовим насінням.
  22. Детальна інструкція з виготовлення

Приготування салату з грудки з чорносливом

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

У киплячу солону воду, опускаємо курячі грудки, після закипання, варимо 5-7 хвилин

Ріжемо дрібним кубиком

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Варимо яйця в круту, відокремлюємо жовтки від білків

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Жовтки з білками, натираємо на дрібній тертці, окремо

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Поріжте дрібним кубиком чорнослив, сухофрукт купуйте м'який, смачний та апетитний, від нього залежить успіх цього салату

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Три сир на дрібній тертці

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Додаємо в майонез, чавлений часник з чорним перцем, перемішуємо

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Перекладаємо майонез у кулінарний мішок, або пакет, відрізавши кінчик

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

На дно страви, викладаємо салатне листя по колу

У процесі формування салату з куркою і чорносливом, кожен шар, просипайте сіллю за смаком

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Ставимо кулінарне кільце посередині, накладаємо в нього куряче м'ясо, робимо сіточку з майонезу.

Майонез кладіть у міру, щоб салат не вийшов сухим

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Утрамбовуємо шар курки ложкою, одночасно розмазуючи майонез

Обов'язково добре утрамбовуйте, щоб при знятті кільця салат зберіг свою форму і не розвалився

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Щедро посипаємо кунжутом, поєднання курки з кунжутом, це смачно

Залишіть його небагато, для завершального прикраси

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Посипаємо тертим жовтком, трохи залишаємо для прикраси

Робимо майонезну сітку, не утрамбовуємо

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Рівномірно розкладаємо чорнослив, робимо невелику сіточку з майонезу, добре утрамбовуємо ложкою

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Кладемо сир, робимо сітку, утрамбовуємо

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Ось так має виглядати, утрамбований салат із куркою та чорносливом, після сиру

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Викладаємо шар тертих яєчних білків, наносимо майонез, притискаємо

Небагато білка, залишаємо для прикраси

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Салат майже готовий, посипаємо білками, що залишилися, в центр насипаємо жовток, обносимо по колу, смаженим кунжутом.

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Так само з кунжуту, робимо смужки, що нагадують сонце чи ромашку

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Між кунжутними смугами, кладемо порізаний уздовж чорнослив

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Салат з куркою та чорносливом готовий, ставимо його в холодильник, на 2 години

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Час настоювання в холодильнику закінчився, знімаємо кільце

Неспішно крутимо його в одну зі сторін, як пробку, потихеньку підводячи

Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Ріжемо чудовий салат на порції, пригощаємо гостей

Страва з куркою та чорносливом, завжди виходить смачною і апетитною, готуйте її і ви, і радуйте своїх близьких, домашньою смакотою

Якщо з кунжутом або часником, у вас якісь смакові неприйняття, їх природно можна виключити з салату

Салат з копченою куркою та чорносливом

Незвичайне та цікаве поєднання курки та сливового сухофрукта. Салат, безумовно, здивує своїм неповторним, характерним для багатьох копчених страв смаком. У нього прекрасний аромат, особливо в період свят, коли різноманітність меню, розбурхує своїми смаковими нотками.

Інгредієнти для салату:

  • 300 гр. копченої курки
  • 100 г сиру
  • Селера – 100 гр.
  • Чорнослив – 150 грам
  • сіль із перцем – по 1 ч. л.

Спосіб приготування салату

Курку нарізати невеликими кубиками і викласти у блюдо. Обшпарити селера окропом, нарізати, додати до м'яса.

Сливу нарізати тонкою соломкою, цибулю дрібними кубиками, сир натерти на великій тертці.

Поєднати всі інгредієнти з куркою, додати майонез і приправити перцем.

Ретельно перемішати, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник.

Салат із чорносливом, слід подавати в холодному вигляді, з піджаристими грінками, з білого хліба.

Салат зі свіжого шпинату з куркою та чорносливом

Необхідні компоненти для страви:

  • Куряча грудка – 5 шт.
  • Свіжий шпинат – 300 грам
  • Йогурт – 100 мм
  • М'який сир із блакитною пліснявою – 120 гр.
  • Куряча приправа – 2 ст. л.
  • Волоські горіхи – 2 ст.
  • Чорносливи – 120 гр.
  • Олія – 5 ст.
Читайте також:  Фарш зі свинини на пельмені та інші смачні рецепти начинки

Покрокове приготування рецепту з куркою

Очистіть грудку від жилок, відбийте молотком, натріть приправою для курки, залиште маринуватися на 2 години

Потім обсмажуйте м'ясо на сковороді близько 10 хвилин, іноді перевертаючи.

Шпинат ретельно вимити, обсушити, розірвати на дрібніші шматочки і перекласти у велику миску. Додайте нарізаний кубиками чорнослив і подрібнені горіхи.

Змішайте йогурт, з половиною натертого сиру до отримання однорідної маси.

Перемішайте всі інгредієнти з куркою, і перекладіть салат, менші за розміром миски або салатниці.

Обсмажену курячу грудку, нарізати соломкою і викласти на шпинат. Перед подачею посипте салат шматочками блакитного сиру, що залишився.

Також можна прикрасити страву волоськими горіхами та чорносливами. Страва чудово поєднується з грінками.

Салат з куркою зеленою квасолею та чорносливом

Повнотілий, але ніжний та ароматний салат – ось що я люблю брати з собою на обід на роботу. Це дає мені багато енергії, надовго насичує і приносить набагато більше задоволення, ніж поїдання бутерброду.

Мені потрібно близько півгодини, щоби приготувати такі салати. Я завжди роблю їх вранці, перед відходом на роботу, тому що хочу, щоб вони були якомога свіжішими.

Цей салат підійде не тільки для роботи, але він буде чудовою закускою, і самостійною стравою для вечері, і тих людей, хто не хоче переїдати.

Інгредієнти на 2 порції:

  • 2 маленькі курячі грудки
  • Чорнослив – 6 шт.
  • 1/2 маленької червоної цибулини
  • 100 г замороженої жовто-зеленої квасолі
  • 2 чайні ложки каперсів
  • Рукола – 400 гр.
  • 50 мл хересного оцту (можна червоне вино)
  • 1 чайна ложка сушеного орегано
  • 1 чайна ложка коричневого цукру
  • Цедра половинки лимона
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • Оливкова олія – для смаження

Покрокове приготування страви з чорносливом

Відваріть квасолю, до ступеня аль денте, залийте холодною водою.

Вимийте рукколу, червону цибулю, наріжте тонкими кільцями. Накрийте курячу грудку харчовою плівкою і відбийте її до товщини -2 см, натріть сіллю з перцем.

Розігрійте сковороду з невеликою кількістю оливкової олії. Покласти на неї грудку, смажте 2 хвилини з кожного боку. Повторіть операцію, але зменшіть час смаження до 1 хвилини з кожного боку. Відкладіть м'ясо убік.

У невеликій каструлі, нагрійте оцет, покладіть туди розрізані навпіл чорносливи, орегано, цукор і лимонну цедру. Гасіть на дуже слабкому вогні 5 хвилин, періодично помішуючи.

Викладіть в миску руколою, квасолю, цибулю, і каперси з куркою. Зверху розкладіть сливи і збризкайте невеликою кількістю заправки.

Хороші поради:

  • Заправку потрібно робити в кінці (безпосередньо перед подачею), тому що сливи швидко вбирають рідину, а її в будь-якому разі небагато.
  • Подавати салат з чорносливом, найкраще теплим, якщо ви не переносите свіжу цибулю, покладете її на ситечко, і залийте окропом. Смак цибулі буде менш помітним, і стане м'якшим для шлунка та печінки.

Вишуканий курячий салат зі смаженим насінням і чорносливом

Ідеальне поєднання курки, з хрумким насінням, овочами та солодкою сливою.

Нам знадобляться такі продукти:

  • 2 помідори
  • 1 велика цибулина
  • 300 гр. курячих грудок, нарізаних кубиками
  • 2 столові ложки, насіння соняшника
  • 10 м'яких чорносливів
  • 100 г волоських горіхів
  • солодкий перець, сіль, чорний перець – до смаку

Приготування рецепту з куркою та насінням

Розігрійте масло на сковороді, обсмажте курячі грудки, через 5 хвилин додайте насіння з чорносливом.

Смажити все це ще 5 хвилин. Курка має бути золотистою і злегка хрумкою зверху.

Наріжте в миску помідори, цибулю та солодкий перець.

Додати охолоджену курку з насінням і порізаним на чотири частини чорносливом.

Вилийте соус, перемішайте, додайте блакитний сир.

Подавати салат із куркою, посипавши подрібненим волоським горіхом.

Салат з копченої курки з чорносливом та горіхами.

Базовий набір продуктів:

  • копчена курка – 200 гр.
  • чорнослив без кісточок – 80 гр.
  • свіжі гриби 150 гр.
  • куряче яйце – 3 шт.
  • ядра волоського горіха – 50 гр.
  • цибуля ріпчаста – 100 г
  • твердий сир – 100 грам
  • олія рослинна – 20-30 мл
  • часник – 1 зубчик
  • майонез – 0,2 л;
  • сіль, перець – за смаком

Покроковий спосіб приготування рецепту

Часник видавити нарізати пресом, чорнослив нарізати соломкою, горіхи дрібно порубати ножем.
Яйця, зварені круто, натерти на тертці, сир на дрібній.

Читайте також:  Нагетси в духовці – 6 рецептів приготування

Гриби нарізати пластинами.

Цибулю очистити від лушпиння, порізати тонкими кільцями.

Розігріти олію, обсмажити цибулю з грибами, остудити.

  • Пропущений через часник часник змішати з майонезом.
  • Розкладіть продукти в наступному порядку: половина яйця, гриби, половина сиру, горіхи та половина курки з чорносливом.
  • Полити всі шари майонезом, щоб вийшла дрібна сітка, в останню чергу, висипати сир, що залишився.

Перед подачею салат з куркою необхідно потримати в холодильнику, мінімум 2 години.

Унікальний смак страви із чорносливом, навряд чи когось залишить байдужим.

Салат п'яна курка з мигдалем та чорносливом

Продукти для страви:

  • 2 подвійних курячих грудок,
  • 1 банка ананасів,
  • 1 жменя сухих чорносливів
  • Мигдалеві горіхи – 70 гр.
  • Бренді – 250 мл
  • Майонез 3 ст. л.
  • Сіль, перець, олія – за смаком

Спосіб приготування курки з бренді

Сиру грудку нарізувати|нарізати| кубиками, покласти в пластикову ємність або миску, залити коньяком (так, щоб він покрив м'ясо). Закрийте, приберіть у холодильник, щонайменше на півдня. У процесі маринівки можете перемішати один, два рази.

Обсмажте м'ясо і дайте йому охолонути.

Обсмажте мигдальні горіхи на вершковому маслі, доки вони не стануть коричневими. Відкладіть трохи для прикраси.

Злити сік із банки ананасів, нарізати кубиками

Скласти чорнослив у стопку, розрізати вздовж четвертинки. Залишіть трохи для прикраси.

  • Додати трохи майонезу, все акуратно перемішати, з чорносливом та куркою.
  • Майонезу кладіть стільки, щоб скріпити інгредієнти, а не втопити їх у ньому.
  • Салат приправити сіллю з перцем, прикрасити мигдалем та свіжою зеленню.

Простий салат з чорносливом грушами та куркою

Салат із фруктами, де у головній ролі, виступає куряча грудка. Я використовувала насіння соняшнику для панування, тому що воно корисніше традиційної заправки.

Поживний салат можна покласти в контейнер на роботу. Він ідеально підійде на обід. Я дуже часто роблю такі рецепти для легкої вечері. Додайте сезонні фрукти, а також сухофрукти, не тільки в десерти та компоти, а й у різні за вмістом салатики.

Компоненти для рецепту:

  • 1 куряча грудка
  • Сіль|соль|, перець – по 1 ч. л.
  • Приправи для курки – 3 ст. л.
  • 1/2 склянки насіння
  • 1 яйце
  • 1 гроно темного винограду
  • Чорнослив – 20 гр.
  • 4 в'ялені помідори
  • 1 груша
  • Петрушка – 1 пучок

Готуємо салат із курки з грушею

Посипати грудку сіллю, перцем і приправою для курки, поставити маринуватися на годину в холодильник.

Подрібніть насіння в мисці, але не на порошок. Обмазати філе збитим яйцем, потім меленим насінням соняшника.

Щільно притисніть рукою кляр. Обсмажуйте м'ясо, на розпеченій олії, коли вона обсмажиться і охолоне, наріжте скибочками.

Викласти на тарілку салат із куркою, додати в'ялені помідори. Грушу розрізати на четвертинки, зливи навпіл, обсмажити на топленому маслі, на сковороді для гриля.

Я додаю в салат із чорносливом, виноград та шматочки сиру. Подаю із золотистим м'ясом, посипаю червоним перцем, петрушкою та поливаю соусом.

Курячий салат і рулети, з чорносливом та зеленим горошком

Страва складається з двох частин: курячого рулету, фаршированого чорносливом, та теплого салату із зеленого горошку, свіжого шпинату та м'яти з соусом.

Свіжий шпинат (зазвичай дрібний, з молодим листям і упакований) у цей час року досить легко знайти у великих супермаркетах. Іноді в місцевих магазинах можна знайти і крупнолистий шпинат. Якщо ви все одно не виходить, використовуйте звичайний салат.

Не просто додавайте його в каструлю з горошком, а одразу кладіть на тарілки. Буде однаково смачно та ефективно. Страву можна збризкати оливковою олією.

Найкраще готувати рулетики ввечері, наступного дня їх потрібно лише запекти, та приготувати гороховий салат із куркою. Таким чином, ми краще організуємо та спростимо нашу роботу. У мене склалося враження, що раніше рулети були компактнішими, і легше готувалися.

Набір необхідних товарів:

  • 2 великі курячі грудки
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 60 г сушених слив, нарізаних кружальцями
  • 1 столова ложка нарізаної петрушки
  • 1 чайна ложка сушеного чебрецю
  • 1 столова ложка лимонного соку + 1 чайна ложка дрібно натертої цедри
  • 4 столові ложки панірувальних сухарів
  • 1 маленьке яйце, збите
  • сіль перець
  • 200 г замороженого зеленого горошку
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 невелика цибулина, нарізана тонкими кільцями
  • 2 жмені свіжого шпинату
  • листя з 4 гілочок свіжої м'яти
  • близько 10 зубочисток, харчова плівка

Детальний опис курячого салату

Вимийте курячі грудки, видаліть суглоби і волокна, розділіть на 2 окремі грудки, потім розріжте кожну з них, на товсту частину і розкрийте як книгу. Посипте сіллю з обох боків, злегка відбивши молоточком, щоб отримати більш плоске філе приблизно такої ж товщини.

Змішайте чорнослив з петрушкою, чебрецем, лимонним соком і цедрою, панірувальними сухарями та яйцем. Приправте сіллю|соль| з перцем. У середину філе викласти начинку, щільно скачати в рулети, і закріпити зубочистками. Загорніть у фольгу, та приберіть у холодильник, на 1-2 години, бажано на ніч.

Читайте також:  Паштет з курячої печінки з морквою та цибулею в домашніх умовах

Духовку розігрійте до 190 градусів. Нагрійте 1 столову ложку оливкової олії на сковороді і обсмажте булочки з кожного боку близько 2 хвилин, поки вони не стануть золотистими.

Викладіть у форму для запікання, і поставте в середину духовки на 20-25 хвилин (середні рулети з куркою, випікайте менше).

Приготуйте медовий салат без часнику

  1. Розморожений горошок відварити у підсоленій воді 2 хвилини та процідити.
  2. Нагрійте сковороду з 2 столовими ложками оливкової олії, обсмажте цибулю, додайте горох, приправте сіллю перцем і варіть 1 хвилину.
  3. Зняти з вогню, додати промитий сушений шпинат і м'яту, потім висипати салат і перемішати.

Рулети з куркою нарізати скибочками і викласти в теплий салат, заправлений майонезом.

Курка з чорносливом та салатом з цибулі-порею

На приготування м'яса в духовці йде трохи більше часу, ніж при приготуванні на сковороді. Однак я вважаю, що витрачений час окупається втричі. Курка виходить соковитою, і трохи солодкою, за рахунок чорносливу, а з іншого боку, завдяки доданим спеціям, помітний трохи пікантний смак. Салат подається з освіжаючою цибулею-пореєм і дрібно нарубаною куркою.

Продукти для м'ясної страви:

  • 1400 г курки з кістками (ніжки, гомілки)
  • 70 г чорносливу, нарізаного дрібнішими шматочками
  • 1/2 склянки білого сухого вина
  • 2 червоні цибулі
  • 3 зубчики часнику
  • 1 червоний перець
  • 2 великі ложки меду
  • 2 чайні ложки солодкого перцю
  • 1 чайна ложка імбиру
  • 1/2 чайної ложки куркуми
  • 1/4 чайної ложки мускатного горіха
  • 3 столові ложки олії (я використовувала рис)
  • 1 чайна ложка солі
  • 0,5 ч. л. гострого перцю чилі

Продукти для рецепту:

  • 3 цибулі-пореї (тільки білі частини)
  • 200 г консервованої кукурудзи
  • Невелика жменя листя петрушки
  • 1/4 червоного перцю
  • 100 г йогурту
  • 100 г майонезу (я використала світлий)
  • Сіль та перець – на око

Приготуйте маринад. Замочіть порізані чорносливи у вині. Додати мед, солодкий перець, імбир, куркуму, мускатний горіх і перець чилі. Відкладіть на 20 хвилин.

Злегка надріжте ножем курячу шкірку. Додайте|добавляйте| в маринад масло|мастило|, сіль|соль| і перець, а потім полийте їм заздалегідь викладені на деку шматочки курки. Ретельно втерти маринад у м'ясо руками.

Цибулю нарізати півкільцями, часник дрібно порізати і додати до курки. Поставте в холодильник на 4 години або на ніч.

Готуйте курку за температури 180°C протягом 50 хвилин, використовуючи функцію гриля, під алюмінієвою фольгою або кришкою, періодично перевертаючи. Потім додайте|добавляйте| нарізаний перець і запікайте ще 20 хвилин|мінути| під алюмінієвою фольгою. Зніміть фольгу, вимкніть функцію гриля та печіть страву ще 15 хвилин.

Підготуйте салат із цибулі-порею з чорносливом. Цибулю вимити, нарізати часточками і бланшувати. Для цього опустіть його в киплячу воду на 2-3 хвилини. Потім злийте воду та остудіть.

Після цього часу додайте до нього дрібно нарізаний перець, подрібнену петрушку і кукурудзу. Змішайте майонез та йогурт. За бажанням додайте перець і сіль.

Подавати в теплому вигляді, з куркою, сливами або іншим м'ясом.

Легкий салат з брокколі з чорносливом і гарбузовим насінням.

Цей рецепт зеленого салату особливо варто порекомендувати людям, які дбають про свою фігуру. Продукти для салату, крім м'яса з куркою та йогуртом, є низькокалорійними та легкими у вживанні. А курка та йогурт, поширені інгредієнти, дієтичні страви, їх рекомендується використовувати в рецептах, замість червоного м'яса та вершків.

Брокколі, насіння гарбуза, цибуля, і сік з лимона, дозволяють включати весь салат здорової їжі з дієтичним характером, які можуть бути рекомендовані для людей, які використовують принципи здорового харчування, на кожен день.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 броколі 50 грам
  • 1 подвійне куряче філе
  • 30 гр. чорносливу
  • 20 гр. гарбузового насіння
  • 2 зелені цибулі з часником
  • 4 столові ложки простого йогурту
  • кілька крапель лимонного соку
  • сіль перець

Детальна інструкція з виготовлення

Брокколі промити, розділити на суцвіття і покласти в підсолену воду, що кипить. Варити під кришкою 7 хвилин|мінути| з моменту закипання води.

Процідіть, остудіть і наріжте кубиками. Куряче філе очистити від шкіри та кісток. Промити, покласти в киплячу воду та варити до готовності. Потім процідіть та остудіть.

Чорнослив нарізати соломкою, залити гарячою водою та під кришкою остудити. Промийте і наріжте зелену цибулю разом із часником.

Покладіть у миску шматочки броколі, курку, сливи, злиті з води, гарбузове насіння і цибулю з часником.

Додайте простий йогурт та кілька крапель лимонного соку. Приправити за смаком сіллю та перцем. Салат ретельно перемішати та поставити в холодильник для охолодження.

DvaGusya