Салат з курячою грудкою та яблуком з майонезом

Салат з курячою грудкою та яблуком з майонезом

Вироби з курячого філе, простий рецепт, щоденного приготування. Не складна страва, смачний та корисний, білковий делікатес, зі свіжими овочами, чимось схожий на олів'є. У місце майонезу можна додати сметану або не калорійний йогурт без цукру. Спробуйте зробити, це просте частування, і насолоджуйтеся легким смаком, курячого салату, зі своїми рідними та близькими

інгредієнти

  • Грудка, філе – 2 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Яблуко червоне – 1 шт. (солодке)
  • Перець чорний – 0,5 г. л.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Листя салату – на око
  • Сіль за смаком
Зміст
  1. Рецепт приготування салату з грудкою
  2. Займемося грудкою
  3. Салат з огірками і помідором.
  4. Список продуктів
  5. Приготування рецепту за кроками
  6. Простий рецепт салату з курячої грудки
  7. Рецепт листкового салату з копченою грудкою
  8. Приготування частування з курки
  9. Курячий салат з тертим сиром та оливками
  10. Покрокове приготування закуски
  11. Страва з куркою для здорового перекушування
  12. Спосіб приготування грудок із помідорами
  13. Рецепт салату з грудкою та ананасом
  14. Покроковий спосіб приготування
  15. Рецепт салату Від Шеф-Кухаря.
  16. Приготування рецепту з курки
  17. Листковий Салат З Куркою Каррі
  18. Детальний спосіб приготування страви
  19. Салат з курячою грудкою та червоним солодким перцем
  20. Покроковий варіант курячого рецепту
  21. Салат з кукурудзою та запеченою курячою грудкою
  22. Покрокове приготування рецепту
  23. Домашній курячий салат з грудкою та рукколою
  24. Готуємо салат з курячим м'ясом та базиліком
  25. Курячий салат з медом та гірчичним соусом
  26. Інструкція рецепта з фотографіями
  27. Салат з манго та грудкою на вечерю
  28. Покроковий рецепт з фото

Рецепт приготування салату з грудкою

Салат з курячою грудкою та яблуком з майонезомСалат з курячою грудкою та яблуком з майонезом

Варимо куряче філе, до готовності, у підсоленій воді, після закипання, як стане матовим, 1-2 хвилини.

М'ясу даємо охолонути, не слухаючи води, щоб не пересушувалося

Салат з курячою грудкою та яблуком з майонезомСалат з курячою грудкою та яблуком з майонезом

Добре миємо яблуко, з милом чи овочевою щіткою, бо залишаємо шкірку

Ріжемо дрібним кубиком

Солодке яблуко, контрастує із солоним салатом, чому виходить, тонкий вишуканий смак

Салат з курячою грудкою та яблуком з майонезом

Яблука поміщаємо в салатницю, збризкуємо соком лимона, перемішуємо, щоб вони не окислилися, і не потемніли

Салат з курячою грудкою та яблуком з майонезомСалат з курячою грудкою та яблуком з майонезом

Займемося грудкою

Її так само, як і яблуко, ріжемо кубиком, розмір на розсуд

Через те, що м'ясо остигало у воді, воно залишилося соковитим і м'яким

Салат з курячою грудкою та яблуком з майонезом

Відварюємо в круту 3 яйця, ріжемо в салат

Щоб при чищенні, шкаралупа відходила легко, яйця після варіння, відразу ставимо під струмінь холодної води, різкий перепад температур, відокремлює шкаралупу від яєць (деякі цього не знають)

Салат з курячою грудкою та яблуком з майонезом

Салатне листя, промиваємо під водою, струшуємо воду, даємо обсохнути

Салат з курячою грудкою та яблуком з майонезом

Рвемо листя руками, розмір регулюйте самі

Якщо листя різати ножем, то вони пустять сік, і вийде водянисте місиво

Салат з курячою грудкою та яблуком з майонезом

Заправляємо страву майонезом, додаємо сіль, чорний перець, перемішуємо до однорідної маси.

Салат з курячою грудкою та яблуком з майонезом

Смачний білковий салат готовий, перед подачею, його необхідно витримати в холодильнику – 1 годину, і можна сміливо ставити на святковий стіл

Салат з огірками і помідором.

Салат з курячою грудкою та яблуком з майонезом

Список продуктів

  • Грудка – 300 гр.
  • Огірки – 3 прим.
  • Яйця – 3 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сіль + чорний перець – за смаком
  • Зелень петрушки + зелена цибуля – на око
  • Майонез чи сметана – заправити салат

Приготування рецепту за кроками

Салат з курячою грудкою та яблуком з майонезом

Підготовка продуктів, відварюємо курячі грудки, і яйця в круту

Багато хто не любить варену грудку через її сухість, але вони просто не вміють її варити, грудка ніжний продукт, і його легко пересушити при варінні

Процес варіння курячого філе такий, м'ясо ріжемо на кілька середніх шматків, кладемо в киплячу воду, чекаємо, коли вода знову закипить, через 1-2 хвилини виймаємо, м'ясо готове, так воно буде ніжним і соковитим.

Салат з курячою грудкою та яблуком з майонезом

Ріжемо огірки, тонкими півкільцями, шкірку не знімаємо, адже саме в ній, знаходяться волокна, що очищають організм, складаємо в миску

Якщо ви також не очищаєте огірки, їх слід ретельно мити з милом, щоб позбутися шкідливих хімікатів.

Салат з курячою грудкою та яблуком з майонезомСалат з курячою грудкою та яблуком з майонезом

Тонко ріжемо відварене філе, ріжемо яйця, відправляємо в миску з огірками

Салат з курячою грудкою та яблуком з майонезом

Ріжемо петрушку, і зелену цибулю, додаємо до салату

Салат з курячою грудкою та яблуком з майонезом

Нарізаємо помідор, тонкими півкільцями, складаємо в посуд, додаємо сіль та перець за смаком

Салат з курячою грудкою та яблуком з майонезом

Заправляємо страву, майонезом, або сметаною

Салат з курячою грудкою та яблуком з майонезом

Добре перемішуємо, смачний салат готовий, страву можна розкласти по тарілках, або поставити салатницю на стіл, щоб кожен зміг взяти скільки потрібно

Простий рецепт салату з курячої грудки

Це також ідея для легкої обідньої страви. Секрет у добре приготовленому та приправленому м'ясі та як мінімум двох інших цікавих інгредієнтах. Частування можна подавати з оксамитовим грецьким йогуртом чи вершковим соусом, або з вінегретом.

Курку замаринувати в оливковій олії та приправити спеціями: сіллю, перцем та обраною зеленню. Також можна додати до маринаду трохи соєвого соусу.

Шматочки курки, виготовлені таким чином, обсмажити на сковороді або приготувати на грилі. Так вони збережуть соковитість і не висохнуть під час розрізання.

Курячі стегна замаринувати в бальзамічному оцті та олії для салату, можна додатково заправити приправою для курки, або іншою улюбленою сумішшю. Потім обсмажити хвилину і поставити в розігріту до 190 градусів за Цельсієм духовку. Вони набувають аромату при запіканні з овочами.

Читайте також:  Підлива для котлет — 7 кращих рецептів!

Рецепт листкового салату з копченою грудкою

Ця страва готується набагато швидше, ніж класичний варіант. Це модифікація, класичний рецепт.

Інгредієнти:

  • 2 курячі грудки,
  • 1 качан айсберга ромен,
  • 5 столових ложок майонезу,
  • 3 ст. л. грецького йогурту,
  • 200 г кукурудзи,
  • 1 червона цибулина,
  • сіль із чорним перцем на розсуд

Приготування частування з курки

Замаринувати грудку в оливковій олії та оцті. Забрати в холодильник на годину.

Вийнявши з холодильника, посипте сіллю і перцем м'ясо і викладіть на гарячу сковороду-гриль. Смажити з кожного боку по 3-4 хвилини.

Змішайте грецький йогурт із майонезом.

Нарізати кубиками курку і викласти в прозору миску. Додайте червону цибулю, нарізану кубиками червону цибулю, сушену консервовану кукурудзу, а також нарізану кубиками зелену та червоні перці.

Курячий салат з тертим сиром та оливками

Рецепт можна приготувати за 5 хвилин, якщо ви напередодні підготували м'ясо.

Інгредієнти для рецепту:

  • 2 філе
  • айсберг,
  • хлібні грінки,
  • 100 грам сиру пармезан,
  • 1 столова ложка майонезу,
  • 3 столові л. грецького йогурту,
  • Сік 1/2 лимона,
  • сіль із перцем на око.

Покрокове приготування закуски

Ретельно очистіть курячі грудки від плівок та прошарків жиру.

Розділити на дрібніші шматочки та обсмажити на сковороді для гриля.

Розділіть салатне листя на шматочки і ретельно промийте під проточною водою. Сушать за допомогою паперового рушника. Перекладіть у миску з подрібненою грудкою.

На гарячій сковороді приготуйте хлібні грінки (бажано з борошна, що не просіяє).

Змішати майонез з йогуртом і заправити сіллю|соль|, перцем і лимонним соком.

Викладіть курячі грудки на грилі на салат, полийте соусом і посипте тертим сиром пармезан.

Страва з куркою для здорового перекушування

Скільки калорій у салаті:

Середня порція складає близько 200 г. При приготуванні курки-гриль з класичною заправкою вона становить близько 250 ккал.

Список продуктів:

  • грудка – 1 шт.
  • жменя помідорів чері
  • 1 столова ложка майонезу
  • 4 столові л. йогурту
  • столова ложка гірчиці
  • сіль за смаком

Спосіб приготування грудок із помідорами

Груші приготуйте згідно з інструкцією на упаковці.

Помідори нарізати на четвертинки і викласти в миску.

По можливості порвіть шинку і додайте до решти.

Зробіть соус із суміші майонезу, йогурту, гірчиці, перцю та солі.

Рецепт салату з грудкою та ананасом

Інгредієнти:

  • Грудка – 2 шт.
  • 100 г сиру пармезан
  • 1 банк ананасу
  • 1 зубчик часнику
  • 3 ст. л. майонезу
  • 1 чайна ложка солодкого перцю
  • Сік 1/2 лимону
  • 2 столові л. оливкової олії
  • сіль – 1 ч. ложка

Покроковий спосіб приготування

М'ясо вимити, обсушити і замаринувати в оливковій олії та солодкому перці. Забрати в холодильник на годину.

Обсмажити м'ясо на сковороді-гриль 3-4 хвилини до рум'яної скоринки. Потім наріжте кубиками і покладіть в миску.

Змішайте грецький йогурт із майонезом, подрібненим часником та лимонним соком. Приправити сіллю та перцем.

Додайте в миску нарізаний кубиками ананас та соус. Посипати салат тертим пармезаном.

Салат з курячої грудки та ананаса, стане чудовим доповненням, до страв на грилі, а якщо додати до нього листя салату, наприклад, ромен або рукола, то це буде повноцінна самостійна страва.

Рецепт салату Від Шеф-Кухаря.

Страва обов'язково підкорить ваші смакові рецептори! Він підійде як закуска на всіх заходах (не тільки на роботі), сімейних посиденьках або для швидкої вечері. До нього добре підійдуть грінки з тостового хліба.

Склад інгредієнтів:

  • Грудка – 400 гр.
  • сіль, перець, прованські трави
  • Листя айсберга
  • 250 гр. помідорів чері
  • 100 гр. маринованої цибулі
  • половина броколі (або невелика, приблизно 300 г)
  • 150 грам сиру
  • Соус у салат:
  • майонезу
  • кетчупу
  • 1 столова ложка яблучного оцту
  • щіпка цукру

Приготування рецепту з курки

Курку вимийте, обсушіть і наріжте кубиками. Посипати сіллю, чорним перцем, трав'яним пір'ям та спеціями. Дати постояти 15 хвилин.

Після цього обсмажити на розжареному маслі. Злийте зайвий жир на паперовий рушник і відкладіть, щоб він охолонув. Розділіть броколі на маленькі суцвіття і варіть до м'якості у воді з половиною чайної ложки солі та щіпкою цукру.

Злийте воду і дайте охолонути. Айсберг рвемо на шматочки або подрібнюємо пластиковим ножем. Злити цибулини з розсолу та розрізати навпіл. Нарізати сир тонкими смужками довжиною близько 2 см. Змішайте інгредієнти для соусу.

Викладіть м'ясо, листя салату, помідори, цибулю, сир, броколі у велику миску і полийте соусом. Все ретельно перемішуємо один з одним. Поставити в холодильник на півгодини, дати охолонути і настоятись

Читайте також:  Молочне желе – 7 рецептів приготування

Листковий Салат З Куркою Каррі

Смачний частування з часниковим соусом, чудово виглядає, і добре підходить для святкового столу.

Гарантую, що всі ваші гості та домочадці будуть у захваті. До того ж їжа дуже легка, а якщо відмовитися від майонезу, вона буде навіть дієтичною, адже курку ми обсмажуємо на випічному папері без додавання жиру.

Інгредієнти:

  • 2 курячі грудки
  • половина цвітної капусти
  • 150 грам консервованих грибів
  • 250 г помідорів чері
  • банку кукурудзи
  • спеції: каррі
  • Часниковий соус
  • 3 ст. ложок майонезу
  • 4 столові л. простого йогурту
  • 3 зубчики часнику

Детальний спосіб приготування страви

Курку вимийте, обсушіть і зріжте оболонки та жирові волокна. Посипте їх сіллю, перцем, гострим перцем та каррі. Вирізаємо з паперу для випікання прямокутні листи і згинаємо їх навпіл. Покладіть на половину паперу, накрийте іншою половиною та притисніть.

На розпеченій сковороді (без жиру) обсмажити в папері по 5 хвилин із кожного боку. Потім дайте йому охолонути. Холодну грудку нарізати тонкими скибочками.

Розділіть цвітну капусту на маленькі суцвіття та обсмажте у воді напівтвердої форми з половиною чайної ложки солі та карі. Злити і теж дати охолонути.

Айсберг, розриваємо на дрібні шматочки або розрізаємо пластиковим ножем (якщо різати звичайним ножем, то потемніє салат). Помідори та гриби розрізати навпіл, а перець нарізати соломкою. Злийте кукурудзу із розсолу.

Змішайте майонез та йогурт. Додати видавлений через прес часник, посолити і поперчити.

Помістіть у велику скляну миску по порядку:

  • половина айсберга
  • половина курки
  • червоний перець
  • кольорова капуста
  • консервовані гриби
  • кукурудза
  • Томати черрі
  • друга половина курки

Салат з курячою грудкою та червоним солодким перцем

Необхідні інгредієнти:

  • філе – 200 грам
  • куряча приправа – 1 ст. л.
  • Ромен – на око
  • помідори – 2 шт.
  • червона цибуля – 0,5 шт.
  • червоний перець – 1 шт.
  • майонез – 1 ст. ложка
  • йогурт – 1 ст. ложка
  • олія для смаження – 50 гр.

Покроковий варіант курячого рецепту

Нарізати соломкою м'ясо і посипати приправою. Забрати в холодильник на 30 хвилин.

Листя ретельно вимийте, висушіть і розірвіть на дрібніше листя. Цибулю нарізати тонкими скибочками, а помідори – невеликими шматочками. Червоний перець нарізати кубиками.

Змішайте заправку з водою, йогуртом і майонезом.

На розпеченій сковороді обсмажити курячі грудки до золотистого кольору і трохи остудити.

Салат з кукурудзою та запеченою курячою грудкою

Список продуктів:

  • Філе – 1 шматок
  • перець чорний – 1 год.
  • Італійська заправка – щіпка
  • універсальна приправа для курки – 1 ст. лож.
  • качан зеленого салату – 1 шт.
  • Олія – 50 мілілітрів

Покрокове приготування рецепту

Збризкати курячу грудку маслом. Посипте ніжною універсальною приправою і відставте на кілька хвилин.

На розпеченій сковороді обсмажити курячі грудки без додавання жиру. Потім запікати у духовці при 160-180 градусах приблизно 10-20 хвилин. Після того, як воно охолоне, наріжте скибочками м'ясо.

Підготуйте кошики для млинців. Викласти млинці в миску вибраної форми та обсушити в гарячій духовці.

Все акуратно перемішати та розкласти по кошиках. Зверху викласти шматочки курки, смачна страва на вечерю готова

Домашній курячий салат з грудкою та рукколою

Барвисті і супер-смачний курячий салат. Це соковита смажена куряча грудка та безліч свіжих салатів, шпинат та помідори. Ідеальне поєднання смаків! Рецепт чудовий і варто запам'ятати.

  • – корисний та швидкий салат
  • – соковиті та ароматні шматочки курки
  • – відмінно підходить для обіду та вечері

Інгредієнти :

  • 100 гр. свіжого молодого шпинату
  • 100 грамів улюбленого міксу салатів
  • половина цукрової цибулини – 80 г
  • 300 гам помідорів чері
  • твердого сиру пармезан
  • 6 столових ложок оливкової олії
  • сік невеликого лимона або одного лайма
  • капуста пекінська – 1 качан

З такої кількості інгредієнтів виходить чотири дуже великі порції чудового салату, який можна подавати на обід чи вечерю.

У рецепті немає доданих горіхів або насіння, але, якщо вам подобається щось хрумке, я настійно рекомендую додати смажені насіння або подрібнені волоські горіхи.

Готуємо салат з курячим м'ясом та базиліком

Вимийте філе курки і витріть паперовим рушником. Видаліть волокна та хрящі. Хочу додати, що м'ясо потрібно заздалегідь вийняти з холодильника, щоб воно мало рівномірну температуру. Якщо м'ясо всередині охололо, його потрібно приготувати ще раз.

Читайте також:  Бефстроганів із курки зі сметаною класичний з томатною пастою.

Ціла куряча грудка, крім смаження на сковороді, потребує додаткового запікання в духовці. Так що, якщо ви хочете пропустити цей крок, я пропоную нарізати курячі грудки кубиками, посипати її спеціями і обсмажити до коричневого кольору та м'якості на гарячій сковороді з додаванням оливкової олії.

Проте, слідуючи рецепту… дві половинки курячої грудки, ретельно посипати сіллю, перцем та солодким перцем. Половина чайної ложки солі та горошку, і одна чайна ложка солодкого перцю.

Добре розігрійте сковороду із товстим дном. Налийте столову ложку оливкової олії та накрийте грудкою. Обсмажуйте їх близько трьох хвилин по обидва боки на конфорці середньої потужності, потім перекладіть у духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте м'ясо на середній полиці, з функцією вгору/вниз, займає це близько 8 хвилин.

Якщо у вашої сковороди є ручка, що знімається, або ви можете поставити сковороду в духовку, скористайтеся цією зручністю. Якщо це неможливо, помістіть грудку на лист, застелений папером для випічки.

  • Приготуйте широке блюдо. Промийте молодий шпинат, руколу та салат під проточною холодною водою. Викладіть все на блюдо. Також можете використовувати свіжу китайську капусту замість змішаного салату.
  • Також додайте салат, промиті помідори черрі. Розріжте кожну частину навпіл. Очистіть цибулю і наріжте тонкими кільцями.
  • Залийте овочі олією, і вичавіть сік невеликого лимона чи лайма. Ви також можете додати твердий сир перед викладанням курки. Я вибрав італійський сир пармезан.

Наріжте філе і викладіть на салат, залийте трьома ложками оливкової олії. Посипте свіжомеленим перцем і сіллю, а також додайте трохи паростків капусти. Однак, якщо у вас немає паростків, ви можете пропустити цей інгредієнт.

Курячий салат з медом та гірчичним соусом

Сьогодні дещо, для любителів рецептів, із свіжих овочів. Легка і дуже смачна закуска, яка може бути як обідом, так і проміжним перекушуванням між їдою.

Інгредієнти для страви:

  • курка – 400 гр.
  • олія – 45 мл
  • огірок – 180 гр.
  • помідори чері – 200 гр.
  • ананас – 300 грн.
  • жовтий сир – 160 грам
  • мед – 65 гр.
  • гірчиця медова – 60 гр.
  • оливкова олія першого холодного віджиму – 15 мл
  • лимонний сік – 15 мл
  • апельсиновий сік – 30 мл
  • гірчиця – 6 г

Інструкція рецепта з фотографіями

Курку вимити, нарізати кубиками. Перекладіть у миску. Налийте 3 столові ложки олії та приправте аджикою. Ретельно перемішайте. Накрийте миску і поставте в холодильник на ніч.

Після цього вийняти м'ясо і обсмажити його на сковороді.

Приготуйте велику миску. Салат промити, ретельно висушити, та був розірвати на дрібні шматочки. Очистити огірок і нарізати кружальцями.

Помідори чері вимити, обсушити та розрізати навпіл. Наріжте ананас кубиками розміром 2х2 см.

Викладіть у миску всі овочі, курку та ананас. Додайте тертий сир. Подавати відразу як приготуєте.

Салат з манго та грудкою на вечерю

Чудове поєднання манго, курки та горіхів. Я дуже рекомендую цей свіжий і дуже корисний частування з манго та м'яса. Готується дуже просто і швидко, має чудовий смак та чудовий вигляд.

Інгредієнти для страви:

  • 400 г курячого м'яса
  • 1 стигле манго
  • жменю горіхів пекан або волоських – 50 г
  • сік половини лимона
  • 5 столових ложок олії

Покроковий рецепт з фото

Вимийте курячу грудку під холодною проточною водою. Очистіть його від мембран та розділіть на смужки однакового розміру. Розігрійте сковороди з невеликою кількістю олії. Викладіть грудку у форму.

Через 2-3 хвилини перевернути і смажити/запікати ще 2-3 хвилини. М'ясо має бути смаженим, але соковитим.

Наріжте смажені курячі смужки на дрібніші шматочки, наприклад, один шматок.

Вимийте стигле манго. М'якуш нарізати кубиками розміром не більше шматочка курки. Викиньте шкіру та камінь. Дізнайтеся про кілька способів очищення манго від шкірки.

Викладіть суміш на велике сито. Промийте під проточною водою і покладіть у миску.

Додайте в салат шматочки курки та манго, а також жменю горіхів пекан або волоських горіхів. Все посипати сіллю та перцем, залити соком лимона та олією виноградних кісточок.

Дуже ретельно перемішати салат. Ви також можете змішати вінегрет окремо в невеликій мисці та додати його до салату. За потреби додайте ще лимонного соку або, наприклад, перцю. Ще я додала петрушку.

DvaGusya