Класичний салат “Олів’є” з ковбасою і свіжим огірком – рецепт з горошком, фото

Салат “Олів’є” передбачає приготування з солоними корнішонами. Однак рецепт можна урізноманітнити, замінивши огірок з бочки свіжим. Це внесе в традиційне блюдо весняні нотки. Такий варіант стане відмінною альтернативою класичному зимового салату.

У даному рецепті пропонується замінити традиційний консервований горошок заморожений продуктом. По-перше, він яскравіше і буде чудово поєднуватися з яскравою морквою і свіжим огірком. По-друге, натуральний горошок без добавок смачніше і корисніше.

Классический салат "Оливье" с колбасой и свежим огурцом - рецепт с горошком, фото

Інгредієнти

  • середній картопля 5 шт
  • свіжий огірок 5 шт.
  • докторська ковбаса 300 г
  • зелений заморожений горох 200 г
  • куряче яйце 5 шт
  • ріпчаста цибуля-2 шт.
  • морква 3 шт.
  • сметана 300 г
  • майонез 50 г
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за бажанням
  • свіжі гілочки петрушки кілька штук

На порцію

Калорії: 116.2 ккал

Білки: 4.6 г

Жири: 6 р

Вуглеводи: 4.7 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Классический салат "Оливье" с колбасой и свежим огурцом - рецепт с горошком, фото

    Класичний рецепт салату “Олів’є” з ковбасою і свіжим огірком починається з підготовки інгредієнтів. В першу чергу поставте отвариваться моркву і картоплю. Як правило, час варіння — 25-30 хвилин. Перевірити готовність рекомендується з допомогою виделки. Проткніть приладом коренеплід, якщо зубці входять вільно, то газ можна загасити. Овочі викласти і остудити. Після очистити від шкірки. Подрібнити на акуратні рівномірні кубики.

  • Классический салат "Оливье" с колбасой и свежим огурцом - рецепт с горошком, фото

    Яйця відварити до повної готовності. Для цього після закипання залиште їх у воді ще на 10 хвилин і тушкуйте вогонь. Остудіть. Зніміть шкаралупу. Подрібніть.

  • Классический салат "Оливье" с колбасой и свежим огурцом - рецепт с горошком, фото

    Ковбасу наріжте середніми кубиками.

  • Классический салат "Оливье" с колбасой и свежим огурцом - рецепт с горошком, фото

    Горошок відкиньте на сито. Залийте окропом. Як тільки вода стече, відправте його на сковороду. Тушкуйте на маленькому натиску вогню 2-3 хвилини. Знову перенесіть на сито. Дочекайтеся, поки вся рідина стече.

  • Классический салат "Оливье" с колбасой и свежим огурцом - рецепт с горошком, фото

    Форма для цибулі — акуратні кубики не дуже великого розміру.

  • Классический салат "Оливье" с колбасой и свежим огурцом - рецепт с горошком, фото

    Свіжі огірки розріжте на 4 частини. Злегка посипте сіллю. Відкладіть на друшляк. Це робиться для того, щоб з овоча вийшла зайва волога. Через 10 хвилин промийте і подрібніть.

  • Классический салат "Оливье" с колбасой и свежим огурцом - рецепт с горошком, фото

    З’єднайте всі інгредієнти в посуді, в якій надалі буде зручно їх перемішувати. Це може бути глибокий салатник, тазик або миска. Посоліть, за бажанням можна всипати перемеленого чорного перцю. Приправити майонезом і сметаною. Досконально змішайте компоненти до однорідної маси.

  • Классический салат "Оливье" с колбасой и свежим огурцом - рецепт с горошком, фото

    Подавайте на стіл, попередньо прикрасивши свіжою петрушкою.

Заправляти смакоту прийнято виключно майонезом. Але краще для цих цілей використовувати саморобний, а не магазинний продукт. Щоб дізнатися, як зробити його в домашніх умовах, подивіться будь-яке навчальне відео.

Варіантів, з яких можна готувати олів’є, існує незліченна безліч. Продукти замінюють і додають в залежності від смакових переваг і бажання зробити делікатес легше або ситніше. Зокрема, замість свіжого огірка кладуть солоний. Ковбасу можна замінити куркою або шинкою. Для додання пікантності у страву додають сире терте яблуко або консервований ананас.

Порада: прикрашати закуску рекомендується яскравою зеленню або червоним свіжим перцем для контрастності. Також для цієї мети підійде сира морква або яблуко. Страва вийде яскравим і барвистим, як на фото.

Як би не змінювався салат “Олів’є”, він як і раніше залишається королем новорічних застіль і по праву вважається наивкуснейшей закускою взимку.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: