Тісто для вареників з картоплею, щоб не розварювалися після заморозки

Вареники — страва з вареного тіста, національної української кухні. Таку страву готують з різноманітною начинкою: сиром, картоплею, вишнею, а особливо всіма улюблені з картоплею.

Секрет приготування смачних вареників, полягає в тому, що прісне тісто замішують у холодній воді. Воно робиться крутим, але не дуже товстим. Варити їх треба в широкій каструлі, при спокійному кипінні, так щоб продукту не було тісно.

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

Сьогодні розповім Вам, кілька рецептом приготування тіста для вареників з картоплею, так щоб ми без проблем змогли їх заморозити, а після зварити так, щоб вони не зварилися.

Тісто для вареників з картоплею, щоб не розварювалися без яєць

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

Інгредієнти:

  • Вода кип’ячена — 250 мл
  • Олія соняшникова — 3 ст. ложки
  • Борошно пшеничне — 3,5 ст. ложки
  • Сіль — 1,5 ч. ложки

Спосіб приготування:

1. Для тесту нам необхідно змішати просіяне пшеничне борошно з водою, додати сіль і рослинне масло. Можливо, Вам знадобиться побільше або поменше борошна, так як це залежить від сорту і вологості. Орієнтуємося по ситуації.

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

2. Починаємо замішувати тісто круговими рухами від центру до краю, інтенсивно працюючи руками.

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

3. Місимо протягом 15 хвилин, не менше, коли опара стане м’якше і придбає гладкість, ви відчуєте.

4. Готове тісто залишаємо під рушником на 15 хвилин, потім приступаємо до формування вареників.

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

Приємного апетиту.

Заварне тісто для вареників з картоплею

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

Інгредієнти:

  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 3 склянки
  • Окріп — 1 стакан
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Масло рослинне — 3 ст. ложки
Читайте також:  М’ясо по-албанськи з курки – 7 смачних рецептів приготування

Спосіб приготування:

1. Заздалегідь просіваємо борошно в глибоку тару. В тарілці змішуємо яйце, сіль і рослинне масло. Виливаємо до борошні і перемішуємо.

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

2. Ставимо воду на плиту і відразу, як вона закипіла відправляємо її до інгредієнтів, спочатку замішуємо тісто ложкою, а потім руками.

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

3. Після того як ви вымесили опару, загортаємо її в харчову плівку і кладемо в холодильник до тих пір, поки вона вам не знадобиться.

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

При розкочуванні додаткової борошна не знадобиться. Тісто виходить ідеальним, з ним дуже легко працювати. Приємного апетиту.

Як приготувати тісто для вареників з картоплею

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

Інгредієнти:

  • Борошно просеянная — 3 склянки
  • Окріп — 1 стакан
  • Яйце — 1 шт.
  • Рослинне масло — 3 ст. ложки
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Начинка:
  • Картопля — 800 гр.
  • Цибуля — 3-4 шт.
  • Масло рослинне — 50 мл
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування:

1. Чистимо картоплю, ставимо його на плиту, варимо до готовності. Перетворюємо у пюре, обсмажуємо цибулю на рослинній олії до золотистого відтінку і додаємо до картоплі, потім солимо.

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

2. Приступаємо до тесту. Розбиваємо яйце, вливаємо до нього рослинне масло, добре розмішуємо. Виливаємо суміш в борошно, потім вливаємо окріп, спочатку розмішуємо ложкою, а після працюємо руками.

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

3. Залишаємо на 15 хвилин під рушником, щоб тісто відпочило і стало м’якше. Відрізаємо невелику частину від великого шматка, скачуємо його в ковбаску і ділимо на невеликі часточки.

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

4. Розкачуємо кругляш, наповнюємо начинкою, фіксуємо по краях. Потім ставимо воду на вогонь, солимо, доводимо її до кипіння і викладаємо наш кулінарний шедевр.

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

Варити необхідно 2-3 хвилини після закипання. Приємного апетиту.

Як зробити пісне тісто для вареників

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

Інгредієнти:

  • Борошно — 5 склянок
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Рослинна олія — 50 мл
  • Окріп — 300 мл
Читайте також:  Куряча тушка на банці цілком у духовці

Спосіб приготування:

1. Просіваємо борошно, вливаємо окріп в чашу хлібопічки, туди ж виливаємо 50 мл рослинного масла, воно має бути без запаху, додаємо сіль і слідом борошно.

Порада: Якщо замішуєте руками, спочатку борошно змішайте з сіллю, потім додайте окріп, масло і залиште на 5 хвилин, щоб воно охолонуло, після замішуйте.

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

2. Ставимо режим «Тісто», з готовності залишаємо його на 30 хвилин у хлібопічці, щоб воно відпочило, якщо ви робите це руками, то можете покласти в пакетик і так само дати настоятися.

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

3. Дошку присипаємо невеликою кількістю борошна і вимішуємо руками. Формуємо кругляш, додаємо начинку і закриваємо краю.

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

Такі вироби можна відварювати відразу, а можна заморозити, для зручного для Вас час приготування. Приємного апетиту.

Найкраще тісто для вареників

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

Інгредієнти:

  • Молоко — 0,5 літра
  • Цукровий пісок — 2 ст. ложки
  • Сіль — щіпка
  • Дріжджі свіжі — 40 гр.
  • Масло рослинне — 1 ст. ложка
  • Борошно — 6 склянок

Спосіб приготування:

1. Вливаємо молоко 0,5 літра в глибоку миску, якщо ви хочете, щоб тісто підійшло швидше, необхідно молочко підігріти, але не кип’ятити. Додаємо і розчиняємо дріжджі. Додаємо цукровий пісок-2 ст. ложки з гіркою, перемішуємо. Солимо і вливаємо олію, працюємо ложкою до повного розчинення сипучих інгредієнтів.

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

2. Вливаємо олію, повторюємо маніпуляцію розмішування і поступово всипаємо просіяне борошно.

3. Викладаємо тісто вимішуємо до такого стану, щоб воно не прилипало до руками. Залишаємо на 30 хвилин, його не можна накрити.

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

Формуємо вареники, набиваємо начинкою, закриваємо краю. Тішимо себе і своїх близьких. Приємного апетиту.

Рецепт тіста для вареників з картоплею на кефірі

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

Інгредієнти:

  • Борошно — 7 склянок
  • Яйце — 1 шт.
  • Кефір — 0,5 (2,5% жирності)
  • Сіль — щіпка
  • Цукор — 2 ст. ложки
  • Сода — 1 ч. ложка
  • Оцет 9% — 1 ч. ложка
Читайте також:  Булочки з яблуками – 7 смачних, ароматних і гарних рецептів

Спосіб приготування:

1. Розбиваємо яйце в миску глибше, додаємо 2 ст. ложки цукрового піску і дрібку солі, добре розмішуємо.

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

2. Вливаємо 0,5 літра кефіру (жирністю 2,5%), знову перемішуємо. Гасимо соду оцтом і додаємо до решти інгредієнтів.

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

3. Тепер просіваємо 2 склянки муки у миску, постійно перемішуємо. Після того, як ми розмішали і бачимо, що тісто дуже рідке, просіваємо поетапно ще.

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

4. Додаємо до тих пір, поки опара не стане густою. Висипаємо борошно на поверхню столу, викладаємо тісто і починаємо замішувати руками. Акуратно, потихеньку, цей процес займе близько 20 хвилин.

5. Тісто присипаємо борошном і залишаємо під накритою мискою на 15 хвилин.

Тесто для вареников с картошкой, чтобы не разваривались после заморозки

Ліпимо варенички і пригощаємо своїх близьких.

Сподіваюся, що дані рецепти ви додасте в свою скарбничку. Приємного апетиту.

DvaGusya