Вареники — страва з вареного тіста, національної української кухні. Таку страву готують з різноманітною начинкою: сиром, картоплею, вишнею, а особливо всіма улюблені з картоплею.
Секрет приготування смачних вареників, полягає в тому, що прісне тісто замішують у холодній воді. Воно робиться крутим, але не дуже товстим. Варити їх треба в широкій каструлі, при спокійному кипінні, так щоб продукту не було тісно.
Сьогодні розповім Вам, кілька рецептом приготування тіста для вареників з картоплею, так щоб ми без проблем змогли їх заморозити, а після зварити так, щоб вони не зварилися.
Тісто для вареників з картоплею, щоб не розварювалися без яєць
Інгредієнти:
- Вода кип’ячена — 250 мл
- Олія соняшникова — 3 ст. ложки
- Борошно пшеничне — 3,5 ст. ложки
- Сіль — 1,5 ч. ложки
Спосіб приготування:
1. Для тесту нам необхідно змішати просіяне пшеничне борошно з водою, додати сіль і рослинне масло. Можливо, Вам знадобиться побільше або поменше борошна, так як це залежить від сорту і вологості. Орієнтуємося по ситуації.
2. Починаємо замішувати тісто круговими рухами від центру до краю, інтенсивно працюючи руками.
3. Місимо протягом 15 хвилин, не менше, коли опара стане м’якше і придбає гладкість, ви відчуєте.
4. Готове тісто залишаємо під рушником на 15 хвилин, потім приступаємо до формування вареників.
Приємного апетиту.
Заварне тісто для вареників з картоплею
Інгредієнти:
- Яйце — 1 шт.
- Борошно — 3 склянки
- Окріп — 1 стакан
- Сіль — 0,5 ч. ложки
- Масло рослинне — 3 ст. ложки
Спосіб приготування:
1. Заздалегідь просіваємо борошно в глибоку тару. В тарілці змішуємо яйце, сіль і рослинне масло. Виливаємо до борошні і перемішуємо.
2. Ставимо воду на плиту і відразу, як вона закипіла відправляємо її до інгредієнтів, спочатку замішуємо тісто ложкою, а потім руками.
3. Після того як ви вымесили опару, загортаємо її в харчову плівку і кладемо в холодильник до тих пір, поки вона вам не знадобиться.
При розкочуванні додаткової борошна не знадобиться. Тісто виходить ідеальним, з ним дуже легко працювати. Приємного апетиту.
Як приготувати тісто для вареників з картоплею
Інгредієнти:
- Борошно просеянная — 3 склянки
- Окріп — 1 стакан
- Яйце — 1 шт.
- Рослинне масло — 3 ст. ложки
- Сіль — 0,5 ч. ложки
- Начинка:
- Картопля — 800 гр.
- Цибуля — 3-4 шт.
- Масло рослинне — 50 мл
- Сіль — за смаком
Спосіб приготування:
1. Чистимо картоплю, ставимо його на плиту, варимо до готовності. Перетворюємо у пюре, обсмажуємо цибулю на рослинній олії до золотистого відтінку і додаємо до картоплі, потім солимо.
2. Приступаємо до тесту. Розбиваємо яйце, вливаємо до нього рослинне масло, добре розмішуємо. Виливаємо суміш в борошно, потім вливаємо окріп, спочатку розмішуємо ложкою, а після працюємо руками.
3. Залишаємо на 15 хвилин під рушником, щоб тісто відпочило і стало м’якше. Відрізаємо невелику частину від великого шматка, скачуємо його в ковбаску і ділимо на невеликі часточки.
4. Розкачуємо кругляш, наповнюємо начинкою, фіксуємо по краях. Потім ставимо воду на вогонь, солимо, доводимо її до кипіння і викладаємо наш кулінарний шедевр.
Варити необхідно 2-3 хвилини після закипання. Приємного апетиту.
Як зробити пісне тісто для вареників
Інгредієнти:
- Борошно — 5 склянок
- Сіль — 1 ч. ложка
- Рослинна олія — 50 мл
- Окріп — 300 мл
Спосіб приготування:
1. Просіваємо борошно, вливаємо окріп в чашу хлібопічки, туди ж виливаємо 50 мл рослинного масла, воно має бути без запаху, додаємо сіль і слідом борошно.
Порада: Якщо замішуєте руками, спочатку борошно змішайте з сіллю, потім додайте окріп, масло і залиште на 5 хвилин, щоб воно охолонуло, після замішуйте.
2. Ставимо режим «Тісто», з готовності залишаємо його на 30 хвилин у хлібопічці, щоб воно відпочило, якщо ви робите це руками, то можете покласти в пакетик і так само дати настоятися.
3. Дошку присипаємо невеликою кількістю борошна і вимішуємо руками. Формуємо кругляш, додаємо начинку і закриваємо краю.
Такі вироби можна відварювати відразу, а можна заморозити, для зручного для Вас час приготування. Приємного апетиту.
Найкраще тісто для вареників
Інгредієнти:
- Молоко — 0,5 літра
- Цукровий пісок — 2 ст. ложки
- Сіль — щіпка
- Дріжджі свіжі — 40 гр.
- Масло рослинне — 1 ст. ложка
- Борошно — 6 склянок
Спосіб приготування:
1. Вливаємо молоко 0,5 літра в глибоку миску, якщо ви хочете, щоб тісто підійшло швидше, необхідно молочко підігріти, але не кип’ятити. Додаємо і розчиняємо дріжджі. Додаємо цукровий пісок-2 ст. ложки з гіркою, перемішуємо. Солимо і вливаємо олію, працюємо ложкою до повного розчинення сипучих інгредієнтів.
2. Вливаємо олію, повторюємо маніпуляцію розмішування і поступово всипаємо просіяне борошно.
3. Викладаємо тісто вимішуємо до такого стану, щоб воно не прилипало до руками. Залишаємо на 30 хвилин, його не можна накрити.
Формуємо вареники, набиваємо начинкою, закриваємо краю. Тішимо себе і своїх близьких. Приємного апетиту.
Рецепт тіста для вареників з картоплею на кефірі
Інгредієнти:
- Борошно — 7 склянок
- Яйце — 1 шт.
- Кефір — 0,5 (2,5% жирності)
- Сіль — щіпка
- Цукор — 2 ст. ложки
- Сода — 1 ч. ложка
- Оцет 9% — 1 ч. ложка
Спосіб приготування:
1. Розбиваємо яйце в миску глибше, додаємо 2 ст. ложки цукрового піску і дрібку солі, добре розмішуємо.
2. Вливаємо 0,5 літра кефіру (жирністю 2,5%), знову перемішуємо. Гасимо соду оцтом і додаємо до решти інгредієнтів.
3. Тепер просіваємо 2 склянки муки у миску, постійно перемішуємо. Після того, як ми розмішали і бачимо, що тісто дуже рідке, просіваємо поетапно ще.
4. Додаємо до тих пір, поки опара не стане густою. Висипаємо борошно на поверхню столу, викладаємо тісто і починаємо замішувати руками. Акуратно, потихеньку, цей процес займе близько 20 хвилин.
5. Тісто присипаємо борошном і залишаємо під накритою мискою на 15 хвилин.
Ліпимо варенички і пригощаємо своїх близьких.
Сподіваюся, що дані рецепти ви додасте в свою скарбничку. Приємного апетиту.