Шашлик із баранини по-кавказьки – класичний рецепт

Привіт друзі! Сьогодні розповім, як швидко замаринувати шашлик із баранини по-кавказькому. В основу ляже класичний рецепт, але м'ясо маринуватиметься не в цибулі, як зазвичай це роблять, а на цибульному соку. Такий метод дозволяє скоротити час маринування на кілька годин, в результаті шашлик вже можна смажити на мангалі через 3-4 години. Все завите від м'яса і де воно куплено. Скажу заздалегідь, м'ясо барана виходить соковитим та м'яким. Маринад, який запропоную, змінює структуру м'яса, потоваришувавши зі спеціями, він робить свою роботу з пом'якшення баранини.

Ви навіть уявити собі не можете, який виходить смачний шашлик. Ось розповідаю, а в самого слинки течуть. Хоча тоді, коли готував, здавалося, що наївся його надовго. Але це завжди так: коли наївся, більше не хочу, а через деякий час з'являється думка, що непогано все б повторити!

Шашлик із баранини по-кавказьки - класичний рецепт

Знаю, що кожен шашличник має свій улюблений і перевірений рецепт. Не сумніваюся, що результат виходить чудовий. Але я не люблю робити маринад на кефірі, томатному соку або в оцті. Справа в тому, що оцет сушить шашлик, а це не для мене. Тому хочу, щоб ви спробували замаринувати м'ясо цим способом. Думаю, ви оціните результат! Головне вибрати м'яса від молоденького баранця, тоді і маринувати довго не доведеться і шашлик вийде на ура.

До речі, хто ще не куштував шашлик зі свинячої шиї зроблений за моїм способом, обов'язково спробуйте. А рецепт можете дізнатися в цій статті http://bitbat.ru/shashlyk-iz-svinoj-shei.html За цим способом можна маринувати м'ясо з будь-якої частини туші і він завжди виходить м'яким і соковитим.

Як правильно маринувати шашлик з баранини по-кавказькому

Отже, ви вирішили зробити шашлик та порадувати їм своїх рідних чи друзів. Так, такий буде краще за покупне. Згоден, що ідея смажити м'ясо приходить раптово і не завжди ви готові чекати, коли воно приготується. Тому ви купуєте готовий. Іноді я так роблю. Але іноді хочеться зробити самому. Тому йдемо на ринок і купуємо баранину.

Увага! Мрієте про м'який і ніжний шашлик вибирайте молоде м'ясо, воно світліше за кольором. А загалом, краще купувати у знайомих.

Шашлик з баранини по-кавказьки – класичний рецепт

Інгредієнти:

  • Баранина – 2 кг;
  • Цибуля ріпчаста – 4-5 шт.;
  • Чорний перець – 1 не повна ст. ложка;
  • Олія рослинна або оливкова – 2 ст. л.;
  • Сіль – 1 ст. ложка;
  • Універсальна приправа – 1 столова ложка із гіркою.
Читайте також:  Салат з ананасами – 9 смачних рецептів

Шашлик з баранини по-кавказьки – класичний рецепт

Як бачите, набір продуктів дуже простий і в наш час дістати їх не важко. Купуємо м'ясо та все необхідне, чого нам не вистачає.

На думку жителів Кавказу, найкраща частина для шашлику – це окіст і не варто відмовлятися від частини курдючного жиру. Чергування кубиків сала та філе на шампурах дасть додаткову соковитість. А, якщо вибирати хребтову частину та пласти із задньої частини ребер уздовж хребта, то така частина стане делікатесом, оскільки м'ясо не обростає жиром через постійний рух і не стає щільним через низьке навантаження на цю область. Ці шматочки не вимагають тривалого прожарювання і відрізняються тонким смаком.

Баранські реберця — мрія кожного поціновувача смаку, хоч ця частина баранини і не дуже підходить для шашлику, але любителі м'яса оцінять її за соковитість та ніжність.

Прийшовши на ринок будьте уважні, деякі продавці намагаються втюхати старе м'ясо, на вигляд воно червоніше молодого. Таке довше маринувати і смак у шашлику виходить не таким, яким хотілося б кожному.

1. М'ясо необхідно спочатку відмити від будь-якого сміття. На ринку останнім часом стали ставити печатки на якість, їх необхідно зрізати, хоч це і не впливає на смак, але вид псує. Потім сушимо його паперовими рушниками. Завдання не з легких. Також краще попросити у продавців, якщо великий шматок, щоб вони його розрубали. А вдома вже нарізати на маленькі шматочки.

2. Тепер гострим ножем, ріжемо його на невеликі шматочки розміром 4 x 4 см. Відразу принагідно видаляйте жилки, плівки, жир і все те, що вам не до вподоби. Не знаю, як вам, а мені жирок у шашлику подобається, тому я його залишаю. Та й з ним, готовий буде куди соковитіше.

Читайте також:  Закуски на шпажках – 16 рецептів на святковий стіл, варіанти для фуршету

Шашлик із баранини по-кавказьки - класичний рецепт

3. Чистимо, миємо і нарізаємо цибулю. Подрібнювати його не потрібно, достатньо нарізати на 4-6 частин, залежно від розміру ріпчастого. Одну головку нарізаємо кільцями, півкільцями чи кубиками її ми додамо наприкінці приготування маринаду для естетичного вигляду.

Шашлик із баранини по-кавказьки - класичний рецепт

4. Цибулю відправляємо в чашу для блендера, туди наливаємо води 50 грам і перемелюємо в кашку.

Шашлик з баранини по-кавказьки – класичний рецепт

5. Сама кашка нам не потрібна, за допомогою ганчірки чи марлі згорненою у два шари видавлюємо сік. Ось він нам і потрібний, щоб розм'якшити м'ясо. З 4 цибулин середнього розміру виходить достатньо, щоб покрити м'ясо соком масою в два кг.

Шашлик із баранини по-кавказьки - класичний рецепт

6. М'ясо складаємо у велику ємність і заливаємо соком цибулі.

Шашлик з баранини по-кавказьки – класичний рецепт

7. Насипаємо сіль, перець та універсальну приправу. Їх додаємо на свій смак. Насипали, перемішали і пробуємо на сіль. Я пробую завжди руки, по них легко визначити достатньо солі чи ні.

До речі, універсальну приправу додавати не обов'язково, її кладу лише посилення смаку. Для традиційного шашлику достатньо насипати чорний перець середнього помелу. Від нього виходить найкращий аромат, ніж від дрібного.

Шашлик з баранини по-кавказьки – класичний рецепт

8. Наливаємо трохи оливкової або рослинної олії, щоб спеції швидше проникли в шашлик. Не бійтеся, воно не як не вплине на шашлик при жарінні, не змінить його структуру і не додасть м'якості. А ось аромат м'яса та його смак після маринування з олією і без нього відрізняються. Смаку олії немає зовсім, а смак спецій набагато сильніший.

Шашлик з баранини по-кавказьки – класичний рецепт

Шашлик з баранини – класичний рецепт по-кавказьки

9. Додаємо дрібно нарізану цибулю і всю масу перемішуємо. залишаємо шашлик маринуватися на 2-4 години. За цей час сік та спеції зроблять свою справу та розм'якшать шашлик. Якщо маринувати його в одній цибулі, як за традицією, то часу знадобилося б більше 10 годин. Загалом відправляємо у холодильник і чекаємо, не забуваючи прикрити кришкою.

Шашлик із баранини по-кавказьки - класичний рецепт

10. Ну ось і настав момент, коли потрібно одягати м'ясо на шампури. Подивіться яка краса вийшла у маринаді (фото нижче)

Шашлик з баранини по-кавказьки – класичний рецепт

Сильно щільно нанизувати не потрібно, щоб кожен шматочок просмажився і покрився скоринкою.

Шашлик з баранини по-кавказьки – класичний рецепт

11. Розпалюємо мангал. Деякі це роблять на березовому вугіллі, але я люблю робити на вугіллі фруктових дерев (яблуня, вишня, груша і т. д.). Такі надають аромату шашлику з баранини. Відправляємо шашлик на мангал і перевертаємо іноді. Повірте запах іде чарівний!

Читайте також:  Млинці з м'ясом. Соковиті і смачні. Прості покрокові рецепти приготування млинців з м'ясною начинкою

Шашлик готуйте на прогорілому, деревному вугіллі, яке вже починає біліти. Жар повинен бути рівномірним, тому перед тим, як класти на мангал шашлик, гарненько розбийте велике вугілля. Поодинокі за розміром вугілля і смажити будуть рівномірно. Смажимо приблизно 10-15 хвилин в залежності від жару вашого вугілля. Хороша баранина смажиться швидко, тому перевіряйте надрізавши один із шматків, усередині м'ясо має бути рожевим, але без крові.

Запам'ятайте! Головне не пересушити м'ясо, тоді і шашлик буде соковитішим.

Шашлик з баранини по-кавказьки – класичний рецепт

12. І ось він довгоочікуваний момент, шашлик готовий. Все до столу!

Думаю, ви не відмовитеся приготувати і спробувати за моїм рецептом. А насамкінець можу сказати одне, шашлик вийшов м'яким і дуже соковитим.

Ну і це ще не все, хочу розповісти, як замаринувати цибулю для шашлику.

Рецепт маринованої цибулі з оцтом до шашлику

Скажу по секрету таку цибулю, яку зараз замаринуємо виходить смачніше, ніж у шашличників. Хоча маринад зовсім не складний у приготуванні. Пропоную його готувати за 40 хвилин до смаження шашлику. За той час ріпчастий встигне промаринуватися і стане м'якшим, але при цьому не перестане хрустіти.

Шашлик з баранини по-кавказьки – класичний рецепт

Нам знадобиться:

  • Вода гаряча – 300 гр.;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Сіль – 1 чайна ложка без гірки;
  • Цукор – 1 чайна ложка з гіркою;
  • Оцтова есенція 70% – 1 чайна ложка.

1. Наріжте цибулю тонкими кільцями або півкільцями. Чим вони тонші будуть, тим сильніше замаринуються.

Шашлик із баранини по-кавказьки - класичний рецепт

2. Складіть цибулю в миску і зробіть маринад. В окрему ємність налийте гарячу воду, додайте до неї сіль та цукор. Розмішайте до повного розчинення.

Шашлик з баранини по-кавказьки – класичний рецепт

3. Додайте у воду оцет.

Шашлик з баранини по-кавказьки – класичний рецепт

4. Залийте отриманим маринадом цибулю. Перемішайте та залиште маринуватися на 30-40 хвилин.

Шашлик з баранини по-кавказьки – класичний рецепт

Мариновану цибулю подаємо з шашликом до столу. Смачного!

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya