Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Простий покроковий спосіб приготування курячого шашлику на вугіллі. Смачна літня страва з фото, в соковитому маринаді до святкового обіду. Секрет цього частування як завжди у маринівці. Грамотний розподіл інгредієнтів та його підбір впливає кінцевий результат продукту. Важливо витримувати курку більше 2-х годин у соусі. Вживається страва в теплому вигляді із зеленню, лавашем та червоним вином за бажанням

інгредієнти

  • Курячі гомілки – 2 кг.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Аджика гостра – 2 ст. л.
  • Вода – 100 мл.
  • Перець чорний – 2 г л.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Олія – 2 ст. лож.
  • Сіль – 2 ч. л.

Покрокове приготування шашлику на мангалі

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Підготуємо гомілки, промиємо їх та обсушимо

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Ріжемо цибулю півкільцями

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Мені руками щоб він роз'єднався і пустив сік, посипаємо курку

Цибуля в приготуванні м'яса відіграє велику роль, він закупорює пори і не дає виходити соку при жарінні, чому шашлик виходить соковитим.

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Посипаємо курку сіллю, перцем, паприкою і рясно змочуємо олією

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Робимо простий та ефективний маринад для шашлику

Змішуємо аджику з водою та соком лимона, до повного розчинення аджики

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Поливаємо маринадом курку, добре перемішуємо, залишаємо маринуватися на 2 години мінімум

Чим більше лимона або оцту знаходиться в маринаді, тим швидше маринується шашлик

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Розпалюємо вугілля у мангалі

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Нанизуємо гомілки на шампур

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Коли одягаєте шашлик на шампур, залишайте невеликі проміжки, не набивайте щільно

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Нанизуйте курку таким чином, щоб м'ясисту частину можна було поставити вниз і пропекти в першу чергу

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Через 10 хвилин перевертаємо на бік, потім на інший

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

В кінці потримайте тонку частину гомілки трохи над вугіллям, і курячий шашлик на мангалі готовий

Часом запікалося близько 30 хвилин

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулеюШашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Смачний та соковитий шашлик із курки готовий до вживання, м'ясо повністю пропеклося, не пересушилося та залишилося соковитим. Подавайте бюдо з домашнім соусом, зеленню та овочами

Найсмачніший шашлик із курячого філе в маринаді

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Рецепт від досвідченого мангальника з 20-річним стажем. Він практично не експериментує зі спеціями, готує по тому самому способу, з одним і тим же маринадом в майонезі. А якщо клієнти у захваті, то навіщо щось міняти

Читайте також:  Курячі стегна з рисом в духовці на деку

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 1,5 кг
  • Перець червоний – 0,5 чайна л.
  • Паприка – 1 чайна л.
  • Майонез – 2 ст. ложки
  • Часник – 5 зубів.
  • Сіль – 1,5 ч. ложки
  • Олія – 1 ст. лож.

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

На відміну від приготування шашлику в духовці на шпажках, філе для мангалу ріжемо великими шматками

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Засипаємо всі інгредієнти, додаємо олію, перемішуємо

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Залишаємо маринуватися курку на ніч у холодильник, або будь-яке прохолодне місце

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Запікаємо курячий шашлик на мангалі у вугіллі в стандартному режимі, обертаючи шампури кожні 2-3 хв. На відміну від яловичини, час приготування скорочується втричі.

Готовність перевіряємо зубочисткою, протикаємо нею м'ясо наскрізь, паличка має залишитися сухою

Соковитий шашлик із курячого стегна на мангалі

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Готуємо рум'яні стегна з хрусткою скоринкою, з ароматом серпанку на свіжому повітрі та у веселій компанії. Такі моменти в житті виривають нас із сірих буднів і запам'ятовуються надовго. Тому важливо, щоб страва на вугіллі не підвела загальні очікування апетитного частування, і всередині було таким же смачним, як і приголомшливий аромат, що походить від смаженого м'яса

Інгредієнти:

  • Курячі стегна – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Соєвий соус – 150 мл.
  • Гірчиця їдальня – 1 ст. ложка
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Паприка – 2 год.
  • Базилік – 1 год.
  • Сіль – 1 год. лож.

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Готуємо продукти. Миємо і сушимо курку, складаємо в ємність для маринівки. Відміряємо необхідну кількість інгредієнтів

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Ріжемо цибулю півкільцями додаємо до курки, перетираємо руками щоб він пустив сік

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Додаємо паприку, базилік, сіль, ретельно натираємо руками, даємо постояти 30 хвилин

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Робимо маринад: змішуємо соєвий соус із цукром та гірчицею. Поливаємо стегна, перемішуємо, затягуємо плівкою, залишаємо маринуватися на 2 години

Якщо є можливість, то краще поставити курку на добу в холодильник, шашлики від цього стануть краще

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Даємо дровам прогоріти до появи білого попелу

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Нанизуємо курку на шампури і йдемо смажити шашлик на мангалі

Намагайтеся проткнути шкіру з обох боків

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

У цьому рецепті ми використовували цукор, для досягнення рум'яної карамельної скоринки

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Регулярно змінюйте положення шампурів і стежте, щоб не утворилося полум'я. У разі чого тушкуйте невеликою кількістю води з пляшки

Шашлики з курячих крилець у турецькому маринаді на мангалі

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Інгредієнти:

  • Крила – 2 кг
  • Томатна паста, йогурт несолодкий – по 2 столові л.
  • Перець чорний, зірка мелена – по 1 чайній л.
  • Червоний чилі – 0,5 ч. л.
  • Паприка – 2 год.
  • Часник – 5 зубів.
  • Сіль – 2 чайні ложки
  • Олія – 2 стіл. л.

Помилка багатьох, хто смажить крильця в тому, що вони готують їх повністю без обробки, а так робити не можна

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Обрізаємо кінчики та залишаємо для бульйону, там одна шкіра і вона тільки горить

Читайте також:  Плов з індички – 6 рецептів приготування

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Перерізаємо крило по суглобу на 2 частини

Ці 2 частини смажимо на окремих шампурах, оскільки вони різної товщини і готуватимуться по-різному.

Якщо їх залишити разом, то тонка частина вже обгорятиме, а товста ще буде сира, в цьому і є помилка багатьох шашличників.

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

З'єднуємо в глибокій ємності томатну пасту, йогурт, олію

Додаємо давлений часник, перець, зіру, сіль, паприку, перемішуємо

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулеюШашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Засипаємо курку, перемішуємо лопаткою чи руками. Затягуємо плівкою, залишаємо маринуватися на 2 години

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Шматки що більше нанизуємо між кісток

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Дрібні шматки нанизуємо таким чином, де товщі в один бік, де тонше в інший

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Смажимо шашлик із крил на мангалі до готовності, повертаючи через кожні 2-3 хвилини

Загалом у часі 10-15 хв.

Соковитий маринад для шашлику з курки

Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Добре для курячих шашличків підходить філе стегна без кісток, саме його я і раджу готувати за допомогою цього чудового рецепту. Цей спосіб мій найулюбленіший, смажу я на ньому більше 5-ти років, і він дуже подобається моїй дружині

Інгредієнти:

  • Курка – 500 гр.
  • Ананас – 4 ст. лож.
  • Соєвий соус – 2 столові л.
  • Олія – 1 ст. ложка
  • Оцет – 0,5 стіл. л.
  • Орегано + паприка – по 1 чайній ложі.
  • Перець чилі – 0,5 год. лож.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль за смаком

Сік ананасу дуже солодкий, солі може знадобитися трохи більше, спробуйте на смак

Як замаринувати курку для шашлику на мангалі

Маринад досить швидкий, я маринував і 12 годин та 3, великої різниці не помітив

Час смаження хвилин 12-15, вугілля має бути трохи втомлене, не максимального жару. Перевертаємо раз на 3-4 хв. і все буде готове

Смачний шашлик з курки з оцтом та цибулею

Щоб м'ясо добре просмажили його потрібно додатково обробити. Надрізаємо гомілку вздовж кістки і злегка розкриваємо, для того вона добре промаринувалась і пропеклася

  1. Перший важливий інгредієнт це м'ясо. Другий за важливістю це цибуля, він надає страві соковитості, м'якості і відтіняє смак шашлику. Тому його має бути багато, я роблю один до одного. Кілограм курки, дорівнює кілограму цибулі
  2. Нарізаємо його простими півкільцями, розмір не має значення. Поміщаємо м'ясо у велику каструлю, зверху посипаємо цибулею
  3. Якщо ви хочете смажити шашлик через 2-3 години, слід додати сік лимона, щоб маринівка пройшла швидше. Але якщо і наступного дня, то теж можна трохи додати, гірше не буде
  4. Посипаємо сіллю з розрахунку чайну ложку на кіло м'яса, ложку чорного перцю. Додаємо велику ложку гострої аджики, вона надає страві цікавого смаку, на Кавказі її часто використовую в шашлику.
Читайте також:  Млинці з м'ясом. Соковиті і смачні. Прості покрокові рецепти приготування млинців з м'ясною начинкою

Кладемо майонез з кетчупом у рівних кількостях. Все це ретельно перемішуємо руками, намагаємося промазати кожен шматок курки. Накриваємо посуд кришкою, відправляємо до наступного дня маринуватися в холодильник. Якщо ж ви смажитимете сьогодні, то прибирати в холодильник не треба, залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 години

Готувати шашлик я буду на гратах, очищаємо його обов'язково від цибулі, щоб він не горів, і на відстані 2-3 мм розкладаємо рядами

Заготовляємо заздалегідь пляшку з водою для збивання вогню. Викладаємо грати з м'ясом на мангал із вугіллям. Смажимо загалом 20 хвилин, перевертаючи грати кожні 2-3 хв. уникаючи підгоряння жиру

Маринована курка для шашлику

Ріжемо стегенця навпіл, посипаємо і натираємо сіллю

Змішуємо в мисці оливкову олію з соєвим соусом, давимо часник, додаємо чорний запашний перець, приправу для курки, майонез та дижонську гірчицю.

Гірчиця, як і масло, створює навколо м'яса плівку, і закупорює курячий сік, через що м'ясо вийде соковитим.

  1. Поливаємо маринадом курку, добре промазуємо всі ділянки. Накриваємо миску плівкою, ставимо в холодильник проти ночі. Необхідно, щоб шашлик маринувався не менше 12 годин
  2. Розпалюємо мангал, прогріваємо грати, щоб не прилипало м'ясо. Розкладаємо гомілки з стегнами в ряд, але не впритул, необхідний невеликий зазор
  3. Закриваємо грати, обсмажуємо з двох боків до готовності. Перевіряємо готовність ножем, ніжки доходять швидше, викладаємо їх на тарілку, продовжуємо пекти стегна ще хвилин 5-7

Шашлик з курки вийшов як завжди соковитим та смачним. У цьому маринаді інакше не буває, спробуйте обов'язково за цим рецептом, весь секрет криється в гірчиці. Подавати страву з соусом ткемалі домашнього приготування та вірменським лавашем

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya