Домашній рецепт закуски з курячого філе в духовці. Смачна страва, по-літньому варіанті запікання м'яса на шпажках. Саме цю закуску, ми і готуватимемо сьогодні кроками з фото. Курячий шашличок, це швидкий спосіб приготувати смачне частування з грудки, не виходячи на природу, в погану погоду. Все робиться швидко і просто, замаринували м'ясо, запікали в грубці, на все йде не більше години, приступаємо
Список інгредієнтів
- Купки – 500 гр.
- Болгарський перець – 1 прим.
- Цибуля червона – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Бамбукові шпажки – 7-10 шт.
Маринад для м'яса
- Олія оливкова або рослинна – 4 столових л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Часник – 2 зубчики
- Орегано – 1 чайна. л.
- Перчик чорний, базилік, коріандр – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 ч. ложка
Соус для шашликів за бажанням
Дзадзіки – традиційна грецька, холодна соус-закуска
- Грецький йогурт – 250 грам (або будь-який густий несолодкий)
- Огірок – середньої величини
- Часник – 1 зуб.
- Лимонний сік – 1 ст. ложка
- Зелень – будь-яка (петрушка, кріп, кінза)
- Сіль, перець мелений – до смаку
- Олія – 1 їдальня. л.
Приготування шашлику в духовці покроково
Робимо маринад для курячого шашличка
Змішуємо олію, лимонний сік, сіль, перець, трави та давлений часник
Ріжемо філе на середні шматки, дрібнити не варто, складаємо в миску з маринадом
Добре перемішуємо руками, змащуючи кожен шматочок, затягуємо плівкою, ставимо шашлик маринуватися в холодильник, на – 2 години
Заливаємо шпажки холодною водою
Ріжемо перчик, баклажан, цибулю, на квадратики
Додаємо сіль, перець, трошки олії, перемішуємо
Грудка замаринувалася, формуємо курячий шашлик. Чергуємо філе з овочами, у рівній кількості, у мене вийшло 8 шпажек
Попередньо розігріваємо духовку, температура – 200 градусів
Розміщуємо шашлик з курки на решітці ближче до верху, увімкніть гриль якщо є, під решітку ставимо деко, в який капатиме сік
Запікаємо по 10 хв. з кожного боку, температура – 200°C
Поки запікається шашличок, робимо для нього грецький соус.
Чистимо огірок, ріжемо вздовж і вишкрібаємо ложечкою, серцевину з насінням, вона не потрібна, в ній багато рідини
Огірок трьом на дрібній тертці, віджимаємо через сито
Подрібнюємо зелень, давимо часник, додаємо ложку соку лимона, перець, олію, йогурт, огірки, солимо, перемішуємо, соус готовий
Час приготування минув, дістаємо шашлик із курки з духовки, він повністю готовий
Подаємо шашлик з грецьким соусом і свіжими овочами, можна додати легке картопляне пюре на гарнір.