Страва, яку сьогодні готуватимемо, прямо з літа, коли немає можливості вийти на природу, або не дозволяє пора року, то її можна зробити не виходячи з квартири, це шашлики з курячої грудки в домашніх умовах, м'ясо беремо будь-яке, але сьогодні візьмемо куряче пов'язано з тим, що готується воно швидше звичайного
інгредієнти
- Куряче м'ясо – 800 гр. (Брати філе стегна, воно соковите і жирне, грудка сухувата)
- Болгарський перець (червоний+жовтий) – по 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Соєвий соус – 5-7 ст. л. (На око)
- Каррі – 1 їдальню л. (Куриця любить цю спецію)
- Перець чорний – 1 год. (без гірки)
- Сметана – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 год.
- Фольга – 30 мм
Покроковий рецепт шашлику з фото
Підготуємо продукти:
Промиємо м'ясо з овочами під водою, овочі бажано з милом, тому що їх обробляють хімікатами, від жучків та гниття
Обробимо м'ясо, зріжемо жилки, кісточки, хрящики, у стегні вони зустрічаються
Поріжемо на шматочки, середнього розміру
Маринуємо філе:
Додаємо в курку соєвий соус, каррі, перець, сметану, сіль та пару столових ложок води.
Добре перемішуємо, залишаємо маринуватися, на – 1 год.
Очищаємо перці від насіння, чистимо цибулю, і ріжемо на квадратики
Нанизуємо на шампур шарами, перець червоний+жовтий+цибуля+м'ясо, чергуємо так до кінця
Застилаємо лист фольгою, щоб потім не мити, розкладаємо в ряд, шампури з шашликом
Відправляємо форму, запікати в духовку на 30 хв. температура 200 градусів, включаємо режим конвектор верх/низ, якщо є
Час вийшов, дістаємо курячий шашлик з духовки, м'ясо повністю пропеклося, стало соковитим і смачним, з рум'яною скоринкою.
В результаті, ці літні ласощі, можна приготувати, не виходячи на вулицю, сайт курка2.ру, завжди так чинить, чого і вам бажає