Шаурма з куркою в домашніх умовах – прості рецепти

Всі ми балуємо себе іноді вуличним фастфудом. У тому числі і шаурмою з куркою. І дуже часто отримуємо зовсім не смачну закуску. А чому б її не приготувати самим у домашніх умовах? Тим більше що всі рецепти дуже прості в приготуванні, а інгредієнти цілком доступні.

Домашня шаурма набагато смачніша за покупну, оскільки для себе ми вибираємо якісні та свіжі продукти. Тому така закуска виходить просто дивовижною.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

Рецептів шаурми чи шаверми, як її ще називають, дуже багато. Все залежить від різноманітності овочів, які додаються. Але основні інгредієнти – це тонкий лаваш і курка. Розмір лаваша визначайте самі. Це залежить від того, якого розміру ви хочете на виході цієї закуски.

Пам'ятайте! Для того, щоб наша закуска вийшла ідеальною, пропорції курки та овочів мають бути рівними. І тоді у вас вийде просто неймовірно смачна шаурма!

Шаурма в домашніх умовах з куркою у лаваші

Способів приготувати шаурму справді дуже багато. Ось один із класичних варіантів. Для цього я взяла великий лаваш та поділила його на три частини. Тут дивіться самі, який розмір вам краще. Підсумок – неймовірно смачний і ситний перекус!

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 400 гр
  • Помідор міцний – 1 шт.
  • Огірки свіжі – 1-2 шт.
  • Огірки мариновані – 1-2 шт
  • Морква – 1 шт.
  • Лаваш вірменський
  • Майонез (або сметана) – 160 гр
  • Кетчуп – 160 гр
  • Сметана – 180 гр
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Кріп — невеликий пучок
  • Рослинна олія – для смаження
  • Сіль, перець, приправа для курки – за смаком

Приготування:

1. Куряче філе наріжте дрібними шматочками. Розігрійте сковороду з олією і викладіть туди м'ясо. Злегка обсмажте, а потім посоліть та додайте приправи. Обсмажуйте шматочки до золотистої скоринки (приблизно 15-20 хвилин), помішуючи лопаткою.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

2. Далі займемося підготовкою овочів. Наріжте свіжі та мариновані огірки соломкою. Помідор спочатку наріжте круглими часточками, потім теж соломкою. Моркву натріть на великій тертці.

Для приготування соусу змішайте сметану з подрібненим часником та дрібнопорізаним кропом.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

3. Отже, готова начинка. Далі візьміть лист лаваша (розмір за бажанням, можна нарізати його на 3 або 4 частини) і змастіть його посередині майонезом, а потім кетчупом.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

4. Потім покладіть на край потрібної кількості курки. Змастіть сметанним соусом. Зверху покладіть частину тертої моркви, нарізаних помідорів та огірків (свіжих і маринованих).

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

5. Після цього загніть краї до середини з довгого боку та загорніть рулоном з короткого боку. Почніть загортати там, де розташована начинка. Виконайте теж саме з частинами лаваша і продуктами, що залишилися. Готові рулети обсмажте на сковороді з двох сторін до тих пір, поки вони не підрум'яняться і поїдайте.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

Шаурма з куркою, капустою, помідорами та огірками

Для приготування шаверми (шаурми) немає чітких пропорцій. Кожен додає продукти на свій смак – більше чи менше. Тому й не прописую точну кількість інгредієнтів. Тут просто дивіться на око. Головне, щоб результат сподобався.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна
  • Огірки свіжі – 1-2 шт.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Цибуля (середня) – 0,5-1 шт.
  • Куряче філе – 300-400 гр
  • Сіль, перець, спеції – за смаком
  • Рослинна олія
  • Лаваш
  • Кетчуп
Читайте також:  Як правильно посмажити картоплю з цибулею на сковороді смачно з скоринкою

Для соусу:

  • Сметана – 3 столові ложки
  • Майонез – 3 столові ложки
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Сіль – щіпка
  • Каррі, паприка, хмелі-сунелі – за смаком
  • Свіжа зелень

Приготування:

1. Наріжте філе на тонкі пласти. Посоліть їх, поперчіть та посипте спеціями для курки. Розітріть шматки руками, щоб приправи розташувалося рівномірно.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

2. Розігрійте сковороду з олією, викладіть туди підготовлене філе і обсмажте на середньому вогні шматки з обох боків до золотистої скоринки (приблизно по 7 хвилин на кожну сторону). Після того як курка буде готова, наріжте її на дрібні шматочки.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

3. Далі дрібно наріжте капусту. Соломкою наріжте свіжі огірки (можна замінити мариновані). Помідори наріжте дрібними шматочками. Цибулю поріжте пір'ям або півкільцями. Для соусу подрібніть часник будь-яким зручним способом. Змішайте його з майонезом та сметаною.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

4. Розкладіть лаваш (якщо він великий, то розділіть його на 3-4 частини) та змастіть його соусом. Потім з одного краю, залишивши трохи місця для завороту, викладіть частину капусти. На неї курячі шматочки, огірки та помідори. Зверху додайте кетчупу.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

5. Закрутіть боки по довгому краю усередину. Потім з боку начинки загорніть рулетом лаваш. Обсмажуйте шаурму на сухій розігрітій сковороді до рум'яності. Вживайте у гарячому вигляді.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

Домашня шаурма з куркою та корейською морквою

Якщо додати до шаурми корейську моркву, то вона вийде трохи пікантною на смак. За цим рецептом вона буде дуже соковитою та з великою кількістю начинки. Моркву по-корейськи можна зробити в домашніх умовах або купити готову в магазині.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

Інгредієнти на 3 порції:

  • Куряче філе (грудки) – 2 шт.
  • Сметана – 9 столових ложок
  • Капуста – 300 гр
  • Огірок – 1 шт.
  • Свіжа зелень (петрушка, кріп) – за смаком
  • Морква по-корейськи – 50 гр
  • Часник – 1 зубчик
  • Лаваш -1 шт.
  • Кетчуп – 6 столових ложок
  • Рослинна олія – 5 столових ложок
  • Часник сушений – 1 чайна ложка
  • Мускатний горіх мелений – 1 чайна ложка
  • Кориця – 0,5 чайної ложки
  • Чорний перець мелений – 0,5 чайної ложки
  • Сіль за смаком

Приготування:

1. У глибоке блюдо влийте олію (5 столових ложок), додайте корицю, мускатний горіх, чорний перець і сушений часник. Усі перемішайте до однорідного стану. Потім покладіть туди куряче філе і добре обмастіть їх маринадом. Залишіть на деякий час маринуватися (15-30 хвилин).

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

2. У цей час займіться овочами та соусом. Дрібно наріжте капусту і зелень. Огірок наріжте невеликими тонкими смужками (соломкою). Сметану перекладіть у невелику ємність. Додайте туди подрібнений часник і трохи зелені. Добре соус перемішайте.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

3. Коли філе досить помаринується, перекладіть його на добре розігріту сковороду з олією. Посоліть зверху на смак і обсмажуйте одну сторону 2 хвилини. Потім переверніть, полийте рештками маринаду і смажте ще 2 хвилини. Після цього перемістіть курку в розігріту до 20 градусів духовку.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

4. Запікайте курку 10 хвилин. Коли мине потрібний час і м'ясо буде готове, дайте йому трохи охолонути. Потім наріжте спочатку скибочками, а потім трохи подрібніть ножем.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

5. Лаваш наріжте на 3 частини. Візьміть одну частину, змастіть її соусом. Покладіть ближче до краю (по короткій стороні) частину капусти, зверху частину курки, трохи огірка та корейської моркви. Полийте кетчупом і посипте зеленню. Всі пропорції дивіться на око, на ваш смак.

Читайте також:  Меню на Новий Рік 2019 - що готувати нове і цікаве

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

6. Далі загніть усередину краю по довгому боці і загорніть у рулет, починаючи з боку, де покладено начинку. Те саме проробіть і з частинами лаваша, що залишилися, і підготовлених продуктів. Потім покладіть шаурму на суху сковороду (можна для гриля) і обсмажте з двох боків, доки лаваш не зарум'яниться.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

Смачна шаурма з овочами та копченою куркою

Якщо не хочеться довго возитися з приготуванням шаверми, цей рецепт якраз для вас. Можна використовувати вже готову копчену курку, а результат буде не менш смачним та апетитним. Все виходить дуже швидко та просто.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

Інгредієнти на 4 порції:

  • Копчена курка – 300-400 гр
  • Капуста – 250 гр
  • Огірки – 1-2 шт.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Лаваш – 4 шт.
  • Сир твердий – 40 гр
  • Морква по-корейськи – 80 гр
  • Кетчуп – 1 столова ложка
  • Майонез – 2 столові ложки
  • Італійські трави – 1 чайна ложка
  • Часник – 1-2 зубчики

Приготування:

1. Спочатку приготуємо соус. У миску викладете кетчуп, майонез, подрібнений часник та італійські трави. Тепер все це рівномірно перемішайте і готовий соус.

Замість італійських трав можна додати будь-яку свіжу зелень, попередньо подрібнивши її. А майонез можна замінити сметаною.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

2. Далі займемося іншими продуктами. Капусту дрібно нашаткуйте. Свіжий огірок поріжте шматочками. Сир натріть на дрібній тертці. Помідори наріжте кубиками. З копченої курки зніміть шкірку і наріжте невеликими шматочками.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

3. Після того, як всі інгредієнти підготовлені, візьміть лаваш і змастіть його соусом з того боку, з якого укладатимете начинку. Потім укладайте шарами частину капусти, огірки, курку, помідори та моркву по-корейськи.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

4. Все це посипте тертим сиром. Далі акуратно загніть у середину краю лаваша по довгій стороні і загорніть рулетом з короткого боку. Підготовлені рулети покладіть на суху гарячу сковороду швом донизу та обсмажте до рум'яного кольору лаваша (приблизно по 3 хвилини на кожну сторону). Готовій шаурмі дайте трохи охолонути і можна їсти.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

Шаурма з куркою та грибами у лаваші

Приготувати смачну шаурму зовсім не складно та швидко. Пропоную дуже простий варіант приготування з куркою та грибами. У нас використовуються печериці, але можна взяти будь-які свіжі чи заморожені гриби. Також, за своїм бажанням, ви можете додати туди помідори, свіжі чи солоні огірки, картоплю та капусту. У нашому рецепті майже немає овочів, але нічого не заважає їх покласти туди

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

Інгредієнти:

  • Лаваш
  • Філе курки – 200-300 гр
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Твердий сир – 20-30 гр
  • Печериці (великі) – 4 шт. (можна взяти будь-які на око)
  • Рослинна олія
  • Сіль, перець, спеції – за смаком
  • Сметана – 2-3 столові ложки

Приготування:

1. Наріжте куряче філе невеликими шматочками. Викладіть їх на розігріту сковороду з олією. Посоліть, поперчіть та посипте спеції. Перемішайте та обсмажуйте до рум'яності, періодично помішуючи.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

2. Ріпчасту цибулю поріжте дрібними кубиками. Розігрійте другу сковороду з олією і викладіть туди цибулю. Обсмажуйте його до напівпрозорого стану. Потім наріжте гриби тонкими пластинками і додайте до сковороди. Перемішайте та обсмажуйте приблизно 5-7 хвилин.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

3. Далі додайте до сковороди з грибами сметану. Добре перемішайте. Після цього додайте зверху тертий на великій тертці сир. Ще раз перемішайте та загасіть пару хвилин.

Читайте також:  Курка з макаронами та овочами в духовці

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

4. На підготовлений лаваш викладіть посередині курку. Зверху покладіть гриби із соусом. Потім загорніть у середину краю по довгій стороні і закрутіть все в рулет. Залишилося шаверму обсмажити на сухій сковороді з двох боків, щоб лаваш підрум'янився, і пригощайтеся.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

Простий рецепт шаурми з куркою, овочами та сиром

Це один із моїх улюблених рецептів. Тут шаурма робиться із запеченою в духовці куркою. Також додаються деякі овочі та сир. Плюс смачний соус. Виходить просто дивно. Обов'язково спробуйте.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

Інгредієнти:

  • Лаваш – 3 аркуші
  • Куряче філе – 2 шт.
  • Помідор середній – 1 шт.
  • Мариновані огірки (корнішони) – 5-6 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста (невелика) – 0,5 шт.
  • Рослинна олія
  • Твердий сир – 160 гр
  • Сіль, перець, приправи – за смаком
  • Майонез – 2 столові ложки
  • Сметана (не жирна) – 2 столові ложки
  • Кефір 2,5% – 200 мл
  • Часник – 2 зубчики
  • Хмелі-сунелі – 1 чайна ложка

Приготування:

1. У філе зріжте зайвий жир, поріжте його на три частини та відбийте молоточком кожну частину з обох боків. Посоліть, поперчіть і посипте шматочками приправами. Змастіть їх олією. Потім викладіть м'ясо на лист з пергаментним папером і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

2. Тим часом займіться овочами. Болгарський перець наріжте тонкими брусками. Помідор тонкими напівкрожочками. Цибулю наріжте півкільцями або чверть кільцями. Мариновані огірки тонкими кружальцями. Твердий сир натріть на тертці.

3. Через півгодини готове запечене куряче філе витягніть із духовки і дайте йому трохи охолонути. Потім наріжте його невеликими шматочками.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

4. В окрему миску влийте кефір. Додайте туди сметану та майонез. Також туди покладіть подрібнений часник і посипте хмелі-сунелі. Усі ретельно перемішайте до однорідного стану. Соус готовий.

При бажанні туди можна додати будь-яку свіжу зелень — кріп, петрушку або кінзу.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

5. Далі на край лаваша викладіть м'ясо. Зверху шарами покладіть солодкий перець, помідори, цибулю та мариновані огірки. Змастіть соусом і посипте зверху тертим сиром.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

6. Два довгі краї лаваша загорніть у внутрішній бік. Потім загорніть закуску рулетом і покладіть на лист (на якому запікали курку). Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

Або можна обсмажити шаверму на сухій розігрітій сковороді до рум'яності лаваша.

Шаурма з куркою в домашніх умовах - прості рецепти

Шаурма з куркою – рецепт пп

Для тих, хто дотримується ЗОЖ та ПП, теж хочу запропонувати один цікавий рецепт приготування шаурми. Вивчити ви його зможете у представленому короткому відео-ролику. Навіщо відмовляти собі у задоволенні, якщо можна просто приготувати відповідно до свого способу життя.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 300 гр
  • Лаваш бездрожжевий
  • Помідор – 1 шт.
  • Редиска – 1 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Зелена цибуля – невеликий пучок
  • Капуста – за смаком
  • Сіль, перець, спеції – за смаком
  • Сметана 10% – 2 столові ложки
  • Сир твердий – 15 гр
  • Часник – 1-2 зубчики

На сьогодні це все. Вибирайте рецепт шаурми до душі, готуйте, радуйте себе та своїх близьких смачним перекушуванням. Всі варіанти по-своєму хороші і в той же час прості в приготуванні. Невдоволених не залишиться.

Смачного! Поки що!

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya