Шоколадна глазур для торта з какао або шоколаду. 8 покрокових рецептів блискучою густий глазурі

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

Мабуть, кожна господиня готувала хоч раз те чи інше кондитерський виріб, замислювалася про те, як його прикрасити або зробити ще смачніше. І одним з найбільш простих варіантів є шоколадна глазур. Вона готується неймовірно легко – навіть у початківця кулінара вийде. При цьому чудово прикрашає практично будь-яке солодке блюдо, роблячи його смак цікавіше і яскравіше. А якщо в зовнішньому вигляді, наприклад, тортика спочатку щось не вдалося, це легко виправляється за допомогою ганаша.

Шоколадна глазур легко наноситься. Головне, вибрати зручну для вас консистенцію: більш рідку або більш густу. Поливати або обмазувати їй потрібно, поки глазур ще не охолола. До того ж вона є відмінною сполучною субстанцією для різного роду прикрас. По верху ще теплою глазурі ви можете викласти будь-які елементи декору: фрукти, ягоди, горіхи, кокосову стружку, солодощі або навіть живі квіти. Трохи пізніше ганаш застигне, надійно утримуючи все, що опиниться зверху.

Як вже говорилося раніше, шоколадна глазур готується неймовірно просто. У складі може бути всього два інгредієнта або трохи більше. Основним зазвичай виступає шоколад або какао-порошок. Якщо ви вибрали перший варіант, берете натуральну солодкість без будь-яких добавок. Так само обов’язково використовується цукор або цукрова пудра. Додатково можна взяти молоко, сметану, вершкове масло, желатин, воду, вершки – все це зовсім не ускладнить рецепт, але може вплинути на вираженість смаку або ніжність консистенції. Однак при приготуванні шоколадної глазурі варто враховувати деякі правила.

  1. Використовуйте тільки натуральні та свіжі продукти. Дешевий, пористий або шоколад з добавками не підійде.
  2. Порошкоподібні інгредієнти (какао і цукрову пудру) бажано пропустити через сито, щоб уникнути можливого сміття і грудочок.
  3. Їли глазур вийшла занадто рідкою, для того, щоб зробити масу більш густий, можна додати трохи цукрової пудри.
  4. Вершкове масло надає дзеркальний блиск глазурі. При цьому, якщо ви використовуєте жирну сметану (не менше 20%), його можна не додавати.
  5. Замість води (або просто за бажанням) в глазур можна ввести сік лимона або апельсина. Він зробить смак ще більш яскравим і насиченим, а аромат більш вираженим.
  6. Для заповнення глазур’ю булочок або тістечок глазур повинна бути густою. Якщо ви хочете полити кекс або торт, то краще віддати перевагу більш рідкої консистенції.
  7. Коли ви покриваєте торт глазур’ю, то робити це потрібно від центру до країв.
  8. Якщо ви використовуєте рідку глазур, досить просто полити їй десерт. Так само працюють із дзеркальною глазур’ю. Але якщо ганаш густий, то вирівнювати його краще з допомогою ножа або кулінарного шпателя.

Шоколадну глазур ідеально використовувати при прикрасі тортів, кексів, печива, пончиків і булочок. А ще глазур’ю можна прикрасити паску.

Швидка шоколадна глазур з какао, молока і рослинної олії

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

Шоколадна глазур, приготована за цим рецептом, вийде навіть у молодої господині. Смачна, ніжна, в міру в’язка – вона і в застиглому вигляді не перестане блищати. Робиться така глазур з невеликої кількості простих недорогих інгредієнтів, що дозволяє значно скоротити витрати на приготування рецепту. При цьому за смаковими якостями глазур з какао не поступається глазур з шоколаду.

Ви можете взяти звичайний какао-порошок або какао-порошок для випічки. Останній має більш яскравим ароматом і насиченим темним кольором, смакові якості у них ідентичні. Коли ви будете остуджувати готову глазур, головне – не перетримати її, інакше красиво покрити торт або інший десерт навряд чи вийде.

Знадобиться:

  • какао-порошок – 3 ст. л.;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • молоко – 3 ст. л.;
  • олія рослинна рафінована – 1,5 ст. л.

Етапи приготування.

1. В першу чергу змішайте в невеликій каструльці всі сипучі інгредієнти – какао і цукор.

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

2. Продовжуючи вимішувати, поступово вводите молоко, а потім рослинне масло. В результаті суміш повинна придбати однорідний відтінок.

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

3. Потім відправте каструлю на середній вогонь і, постійно заважаючи, дайте майбутньої глазурі злегка закипіти.

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

4. Не перестаючи розмішувати, дочекайтеся, щоб суміш загусла і відразу знімайте з вогню.

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

Тепер необхідно дати глазурі злегка охолонути. І після вже можете поливати шоколадною глазур’ю торт або будь-який інший десерт на ваш смак.

Шоколадна глазур з какао — рецепт з вершковим маслом

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

В цьому не менш простий рецепт шоколадної глазурі замість рослинної олії використовується вершкове. Саме воно надає ніжний вершковий обволікаючий смак шоколадної помадці, тому якщо ви не на посту і не на дієті і у вас є вершкове масло в холодильнику, віддайте перевагу йому. Використовувати потрібно розм’якшений підталий продукт, тому заздалегідь дістаньте його з холодильника. Молоко повинно бути злегка гарячим.

Як і говорилося раніше, ви можете використовувати звичайний какао-порошок або пекарський. Різниця в кольорі і ароматі – у пекарського він більш насичений, але і з звичайним какао глазур буде дуже смачною.

Знадобиться:

  • цукор – 2 ст. л.;
  • какао-порошок – 2 ст. л.;
  • масло вершкове – 40 гр.;
  • молоко – 50 мл

Етапи приготування.

1. Для початку візьміть каструлю з товстим дном, всипте туди сухі інгредієнти і добренько все розмішайте.

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

2. Потім введіть молоко, не перестаючи при цьому розмішувати цукор і какао.

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

3. Надішліть каструлю на мінімальний вогонь і, постійно вимішуючи, готуйте 5 хвилин. Слідкуйте, щоб не було грудок.

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

4. Додайте вершкове масло і ще раз все перемішати – маса відразу стане блискучою.

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

Коли масло розтопиться, можете знімати шоколадну глазур з вогню і покривати їй будь десерт. Робити це потрібно швидко, поки глазур ще тепла і не застигла.

Як приготувати дзеркальну глазур з желатином

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

За цим рецептом шоколадна глазур виходить дивовижно смачною і справді дуже блискучою і дзеркальною. Здається, ще трохи, і ви побачите в ній своє відображення. На перший погляд може здатися, що готується вона досить складно, але це не так – всі дії дуже прості. Єдина умова – приступати до приготування потрібно заздалегідь, так як гляссаж повинен мінімум 8 годин простояти в холодильнику перед тим, як ви почнете наносити його на торт.

Продукти для цього варіанту шоколадної глазурі дуже прості: швидше за все вони знайдуться в холодильнику у кожної господині. Гляссаж, приготований за цим рецептом, підійде для прикраси будь-яких тортиків, булочок і тістечок, в тому числі і муссовых. Зверніть увагу, що оптимальна температура для використання цієї глазурі 28-30 градусів – вимірюється за допомогою спеціального термометра. Якщо ви з якоїсь причини хочете зменшити обсяг желатину, той самий мінімально допустимий варіант – 10 грам. При такій кількості желатину знадобиться 60 грам холодної води.

Знадобиться:

  • цукор – 180 гр.;
  • вершки жирністю 33% – 120 гр.;
  • холодна вода для желатину – 84 гр.;
  • вода – 60 гр.;
  • какао-порошок – 55 гр.;
  • желатин – 14 гр.

Етапи приготування.

1. В окремому посуді замочіть желатин в холодній воді, розмішайте і залишіть для набухання.

2. У невеликій каструльці або сотейнику змішати цукор з водою і дуже ретельно перемішайте. Варіть сироп на вогні до повного розчинення цукру.

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

3. В окрему невелику за обсягом посуд помістіть вершки і відправте на вогонь. Доведіть до кипіння, розмішуючи, але ні в якому разі не дайте їм закипіти. Відставте в сторону, щоб сівки дещо охололи.

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

4. У готовий цукровий сироп просіяти какао і добре все розмішайте.

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

5. У вершки введіть набряклий желатин і перемішайте до його розчинення.

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

6. В шоколадну основу акуратно введіть вершки, постійно розмішуючи віночком. Потім пропустіть суміш через сито, щоб пухирці повітря, якщо вони утворилися, зникли.

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

7. Накрийте майбутню шоколадну глазур харчовою плівкою або целофановим пакетом в контакт і приберіть мінімум на 8-9 годин в холодильник.

8. Перед застосуванням гляссаж потрібно прогріти на водяній бані, постійно розмішуючи, або в мікрохвильовій печі тимчасовими відрізками по 10 секунд, кожен раз розмішуючи до повного розчинення желе.

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

9. Якщо залишилися грудочки желе, то можете покликати на допомогу занурювальний блендер. Введіть його в глазур під кутом, злегка потрясіть і, не піднімаючи, зробіть суміш однорідної.

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

На останньому етапі ще раз пропустіть шоколадну глазур через сито. Тепер можна прикрашати ваш шоколадний торт.

Простий рецепт глазур з шоколаду і вершків

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

Шоколадна глазур по цьому рецепту готується неймовірно просто. Всього 2 інгредієнта, кілька хвилин вашого часу і справжній шоколадний яскраво виражений насичений смак. Тут дуже важливо вибрати хороший шоколад. Не економте, так як від його якостей залежить те, який вийде ваша глазур. Безумовно, вершки теж повинні бути на рівні. І чим свіже, тим краще.

Густоту шоколадної глазурі можете регулювати за допомогою кількості шоколаду – чим його більше, тим густіше. Якщо вам потрібні красиві патьоки по краях торта, то можете зменшити його обсяг на 10-15 грам. А тепер читайте цей найкоротший рецепт і готуйте самі.

Знадобиться:

  • шоколад – 100 гр.;
  • вершки жирністю 33% – 50 мл

Етапи приготування.

1. Вилийте вершки в невелику каструльку і відправте на середній вогонь. Не припиняючи розмішувати, доведіть до кипіння, але не дайте їм закипіти – це вкрай важливо.

2. Підійшли вершки зніміть з вогню. Шоколад розламайте на невеликі кусточки і викладіть в ще гарячі вершки. Розмішуйте до повного розчинення шоколаду. Приємного апетиту!

Як зробити глазур з шоколаду і молока

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

Всього лише чотири простих інгредієнта, кілька хвилин вашого часу, і у вас вийде смачна ароматна шоколадна глазур. Смак отриманого ласощі більшою мірою залежить від шоколаду, з якого ви готуєте, тому не варто на цьому економити. Ви можете вибрати будь-який на свій смак: темний чи молочний, але краще, якщо в ньому не буде додаткових інгредієнтів, наприклад, родзинок або горіхів. Так само не рекомендується використовувати пористий шоколад.

Якщо брати ті пропорції, що вказані в рецепті, глазур виходить досить густий. Щоб вона вийшла більш рідкою, можете додати ще трохи молока. Але не переборщіть, щоб вона не розтікалася по всьому десерту.

Готувати глазур потрібно на водяній бані. Не переживайте, якщо у вас немає спеціального посуду – достатньо взяти невелику каструльку і каструльку поменше. Не беріть занадто маленьку, щоб вона не торкалася дна великий каструлі, коли ви їх ставите один в одного. У велику каструлю налийте трохи води, і коли вона практично закипить, верхня буде нагріватися і готувати від неї, при цьому не маючи безпосередній контакт з вогнем.

Знадобиться:

  • шоколад – 100 гр.;
  • молоко – 100 мл;
  • цукор – ст. л.;
  • масло – десертна ложка.

Етапи приготування.

1. Надішліть каструлі на вогонь, сформувавши водяну баню. У верхню каструлю покладіть подрібнений вручну шоколад і цукор. Коли вони почнуть танути, швидко перемішуючи продукти.

2. Коли шоколад з цукром розтануть, налийте молока. В принципі можете замінити водою і навіть влити трохи лікеру для аромату. Продовжуйте швидко розмішувати.

3. На останньому етапі додайте розм’якшене вершкове масло – воно додасть блиск вашої глазурі. Ретельно все перемішайте і можете знімати з вогню і покривати будь-який десерт.

Рецепт шоколадної глазурі з шоколаду з желатином

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

Якщо ви не маєте нічого проти желатину, то шоколадна глазур за цим рецептом – відмінний варіант. За рахунок желеподібного речовини вона виходить більш глянцевою і дзеркальною зовні і більш гладкою по структурі на вже готовому кондитерському виробі.

Для приготування використовується шоколад. Можете вибрати темний чи молочний по своєму смаку, головне – натуральний і без додаткових добавок – у домашній шоколадної глазурі вони зайві. Якщо шоколаду під рукою не виявилося, ви можете замінити його на какао. У цьому випадку буде потрібно 50 грам порошку. Глазур виходить досить рідка – враховуйте це при поливанні торта або іншого блюда. Суворо дотримуйтесь рецептом, і у вас обов’язково вийде смачне прикраса для десерту.

Знадобиться:

  • шоколад – 100 гр.;
  • цукор – 100 гр.;
  • молоко, сметана або вершки – 100 гр.;
  • масло вершкове – 100 гр.;
  • желатин – 2 ч. л.;
  • вода – 6 ч. л.

Етапи приготування.

1. В першу чергу розведіть желатин. Для цього залийте порошок водою, розмішайте і залиште набухати не менше 20 хвилин.

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

2. Поки желатин підходить, займіться глазур’ю. Готується вона на водяній бані. Поставте каструлю на вогонь — слідкуйте, щоб вода в нижній не кипіла. З’єднайте всі інгредієнти у верхній чаші і вимішуйте до отримання повністю однорідної маси.

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

3. Коли всі продукти змішаються, а, значить, глазур приготується, дайте їй охолонути приблизно до 50 градусів – перевіряється з допомогою кулінарного термометра. Коли вона охолоне, додайте желатин і гарненько розмішайте до повного розчинення желейних шматочків.

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

Можете поливати готовий десерт, а з допомогою вершків і зубочистки зробити розводи на поверхні.

Шоколадна глазур з какао зі сметаною

Шоколадная глазурь для торта из какао или шоколада. 8 пошаговых рецептов блестящей густой глазури

По цьому рецепту виходить неймовірно легка і ніжна шоколадна глазур. Вона відмінно підійде для покриття будь-яких кондитерських виробів. Продукти в складі найпростіші, а приготування не вимагає якихось особливих умінь.

Зверніть увагу, що якщо взяти інгредієнти строго в тих пропорціях, що зазначені у вихідних даних, глазур вийде досить густа: її потрібно буде розподіляти по виробу самостійно. Багато воліють такий варіант: вона не розтікається, і можна покрити десерт досить товстим шаром шоколаду. До того ж на ній легко виконати практично будь-який візерунок. Якщо ж у ваших планах зробити, наприклад, торт з акуратними патьоками, обов’язково додайте трохи молока або вершків в процесі приготування.

Знадобиться:

  • какао-порошок – 2 ст. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • масло вершкове – 50 гр.

Етапи приготування.

1. У невеликій каструльці змішайте сметану з цукром і відправте на слабкий вогонь. Постійно заважайте в процесі приготування суміш.

2. Коли цукор повністю розчиниться, додайте какао. Ще раз все ретельно вимісіть.

3. Тепер можете додати вершкове масло. Знову ж таки добре все розмішайте. Весь процес приготування це потрібно робити досить швидко і не зупиняючись. Стежте, щоб маса не закипіла.

4. Можете використовувати глазур за призначенням.

Найсмачніша шоколадна глазур — відео рецепт

А для тих, кому не вистачає наочності в рецептах, пропоную подивитися дуже гарне відео приготування класичної шоколадної глазурі. Вона вийде дуже ніжна, однорідна і густа, не буде занадто сильно розтікатися і просто ідеально застигне на вашому торті або тістечок.

Як бачите, шоколадна глазур готується неймовірно просто, при цьому відіграє істотну роль і у вешнем вигляді десерту, і в його смаку. Обов’язково спробуйте приготувати її по одному з наведених вище рецептів, і саме звичне блюдо стане трішки іншим.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: